New updates,
Week-endu' asta am fost la Gura Siriului. Plicitisit de Bucuresti, am zis sa ies si sa ma duc undeva la munte, unde e liniste, nu se aud manele si mai ales poti sa petreci o seara placuta.
Eu, sotia si inca 2 cupluri plus sora uneia dintre fete, am plecat sambata dimineata, directia Gura Siriului pe traseul E85, Buzau, Gura Siriului. Imbarcarea sambata de dimineata pe la 7. Drumul a fost super aiurea, noroc ca celalalt sofer s-a sacrificat si a mers el in fata. Ceata de abia vedeam la 20-30m in fata. Am mers calmi, cu 80-90 la ora, ca mosnegii.... ideea era ca oricum plecasem prea devreme si nu eram asteptati decat pe la pranz.
Dupa am trecut de Buzau, ca prin minune, ceata a disparut. Drumul super fain, nu era aglomerat. Neavand detector de radar (si oricum, nu sunt eu omul care sa o calce prin localitati) am mers cu 60. Cel putin asa arata in vitezometrul. In schimb, GPSu' arata undeva la 55 si tot urla ca ati depasit limita de viteza. Piticu' nostru din satelit cred ca a obosit spunand aceste cuvinte

Si nu a fost fara rasplata rabdarea noastra: la un moment dat, politia si vreo 4-5 masini pe dreapta, in spatele lor. Nici nu stiu unde a fost radarul, si nici cei din fata nu dadeau semne. Probabil de abia se pusesera politistii pe treaba.
Super incantat de masina, cineva spunea ca motorul de 1.8 TDCI e o fiara ascunsa. Si pot confirma... cu 4 oameni in masina, bagaje cat cuprinde. Portbagajul era full, ca gecile le-am tinut in cealalta masina. Si nu cu haine, si cu sucuri/mancare... chestii din astea grele. In conditiile astea, masina tragea la deal (panta de 10%) ca un SUV. Intr-a treia, usor apasat pedala (ca deh, nu stiai ce te asteapta in varful dealului) urca in ture foarte lejer, mai ca nici nu se spetea motorul. Parca radea de mine... doar atata poti sa-mi ceri. Sunt foarte multumit de motor.
A doua zi, vazand ceata din B la stiri, am decis ca la 12-1 sa ne intoarcem. De data asta, prin Valenii de Munte, Ploiesti. Pana la Valenii de munte a fost super vremea. Cum am iesit din oras, ceata. Iar nu vedeam la 30m in fata. Viteza, identica 80-90 in afara, 60 in orase.
Consumul ... am ramas uimit cand am fost la pompa azi-dimineata: 20l. La aproximativ 350km. Adica 5.7 l/100km. Asta cu 4 oameni in masina + bagaje. Si numai la 1300km in bord. Oare pana la cat se mai poate lasa? Sper sa ramana asa, pentru ca mie imi convine.