Totul despre membri

Inca un motiv de aglomeratie in Bucuresti

Prezentari cu masini, poze, biografii, liste

Moderator: Cornel001

Inca un motiv de aglomeratie in Bucuresti

Mesajde iani_almajan » 12 Noi 2007, 15:52

Povestea... vine mai pe urma. Pe scurt, am trecut de la Golf V la Focus :D. Si nu-mi pare rau nici o secunda. Mai ales datorita superioritatii cu care posesorii de VW se uita la alte masini. Vezi dom'le masina germana vs. masina americana. Asa e... minti inguste!
Stiu ca toata lumea moare dupa poz(n)e... so here we go
Fişiere ataşate
masina5.jpg
(78.62 KiB) Descărcat de 962 ori
masina4.jpg
(77.61 KiB) Descărcat de 961 ori
masina3.jpg
(126.69 KiB) Descărcat de 963 ori
masina2.jpg
(96.01 KiB) Descărcat de 961 ori
masina1.jpg
(132.89 KiB) Descărcat de 961 ori
iani_almajan
Incepator

Mesajde xdocx » 12 Noi 2007, 15:54

FELICITARI pentru alegerea facuta!
FORD FIESTA 1.3i, 2005, HATCHBACK , 3 USI, Albastra (sau Deep Navy cum ii zic ei)! "Fieruta" pe numele ei!
xdocx
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2004 1.3 60cp

Mesajde KomandantuR » 12 Noi 2007, 16:00

Salut si bine ai venit! Sa iti conduci cu placere si fara probleme masina. Si ne bucuram ca se "aglomereaza" cu Forduri... :lol: Incet-incet, crestem mari.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde bogda1313 » 12 Noi 2007, 16:39

Ooooooooooooooooooooo !!! Un fratior exact ca al meu. Sa-ti traiasca!
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde iani_almajan » 12 Noi 2007, 16:47

[quote]Ooooooooooooooooooooo !!! Un fratior exact ca al meu. Sa-ti traiasca![/quote]

Cu o mica diferenta - un pic mai musculos! Vroiam ceva peste 100 HP diesel. 1.6 TDCi 109 HP nu se mai fabrica, astfel incat am ales 1.8 TDCi. Trage ca nebunu. Peste 1900 RPM, te baga in scaun chiar daca esti intr-a patra. Testat pe banca de acc pe A1 cand am ajuns in no-time la 80-90 km/h.
In alta ordine de idei... super volanul in piele cu "insertii cromate"! Mi-au trebuit vreo 3 minute sa-mi revin dupa ce l-am vazut prima oara!
iani_almajan
Incepator

Mesajde bogda1313 » 12 Noi 2007, 16:53

Ei, ma refeream la culoare, jante si dotari. Ca al tau mananca alta hrana asta e alta poveste :P.
Tu cand ai dat comanda pentru ea? Era pe stoc?
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
bogda1313

Mesajde iani_almajan » 12 Noi 2007, 17:11

Comanda am dat-o pe 1-2 octombrie... nu mai tin minte exact. Era deja comandata, dar nu intrase inca in fabricatie. A iesit din fabrica pe 15 octombrie, iar pe 7 nov era in curtea dealer-ului. Pe 9 nov am fost fericitul sofer care a dus-o de la Romexpo in Drumul Taberei, via Piata Unirii (am avut ceva treaba pe acolo)
iani_almajan
Incepator

Mesajde Alen » 12 Noi 2007, 17:24

felicitari, acum esti de-al nostru.... :wink:
pana acum erai in tabara cealalta.... :D

te rugam trece masina in semnatura si locatia in profil si...bafta la km !
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Cornel001 » 12 Noi 2007, 17:43

Ba nene va bat. Ia nu va mai luati focusuri ca devine masina prea comuna! Pai ce-i aia ?
Imi amintesc cu melancolie de vremurile bune de acu aproape 2 ani cand a vedea cate un alt ff2 pe strada era un eveniment (si o mandrie) pt ca era si rara :roll:

PS a nu se lua prea in serios ce am scris mai sus. Nu va bat doar va bodoganesc :D
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde jenel » 12 Noi 2007, 17:48

felicitari pt alegerea facuta. incet-incet, ne inmultim ca ciupercile dupa ploaie... :lol:
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.0 ecoboost 125cp, Candy Red, dec. 2016
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.5Tdci, 120cp, Frozen White, iulie 2016 (vandut)
“nu accelera mai mult decat ingerul tau pazitor poate zbura”
jenel
Gold Member

Maşina: Focus 3.5, Titanium, 2016, 1,0, 125CP, hatch,Candy Red

Mesajde bogda1313 » 12 Noi 2007, 17:49

Chiar ca s-au inmultit. Focus 2 si Kia C'eed.
bogda1313

Mesajde iani_almajan » 12 Noi 2007, 19:47

Mdap... ne-am inmultit. Azi-dimineata la razoare aveam in fata un Focus sedan, in spate tot un Focus (nu mi-am dat seama daca era sedan sau hatchback).
iani_almajan
Incepator

Mesajde OctavianC » 13 Noi 2007, 20:19

astept putine impresii legate de la trecerea de la golf V la focus 2. Sunt asemenatoare ca si specificatii? Daca da pls lamureste-ne la cap comportamnet rutier, interior, etc... MOtorul stiu ca, chiar daca e mai zgomotos la VW, e mai fiabil.....dar mai multe nu stiu
Volvo S60 2.4 D5 Gold

DEAD Ford Focus TDCI 2001
OctavianC
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 13 Noi 2007, 20:21

pai mai pe la inceputu anului am patit-o si eu , aveam in fata un alt sedan, iar in spate unu in 5 usi. si atunci erau si mai putine, parca abia incepeau sa se inmulteasca.
Imagine
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde iani_almajan » 13 Noi 2007, 21:13

$1 scrie:$2stept putine impresii legate de la trecerea de la golf V la focus 2. Sunt asemenatoare ca si specificatii? Daca da pls lamureste-ne la cap comportamnet rutier, interior, etc... MOtorul stiu ca, chiar daca e mai zgomotos la VW, e mai fiabil.....dar mai multe nu stiu

Ooo, daca te astepti la un raspuns stiintific, nu cred ca-l vei avea. Masinile sunt similare; exista plusuri pt Golf asa cum exista plusuri pt Focus.
Anul trecut prin vara eram fan Golf. Samanta cu Focusul s-a "nascut" la o emisiune Top Gear. Nu stiu ce au englezii cu Focus, dar se pare ca pe acolo e vazuta ca o super masina. Asa cum e Golful pe la noi.

Ideea e ca dupa ce am vazut emisiunea, am inceput sa ma uit si dupa focus... review-uri, etc, etc. Si chiar mi-a placut ce citeam. Dar, eram fan Golf neconditionat. In vara, cu vreo 2 saptamani inainte de a incepe cautarile pentru Golf (adica dealer... reduceri.. chestii) sotia imi zice ca nu mai vrea Golf. Si da-i convingeri... ca e masina buna, ca merita... ea nu si nu. Asa am inceput sa caut si altceva. Dupa ce am trecut pe la Honda (Civicul e masina super faina, dar prea scumpa), Volvo S40 - vis frumos, dar iar prea scump, am ajuns la Focus.
De atunci au inceput flash-urile din timpul facultatii cand de abia aparuse FF1. Pe vremea aia... nu stiu cum sa descriu... dar se oprea timpu' in loc cand trecea vre-una pe langa mine. Asa am inceput sa ma uit dupa FF2. Si incetul cu incetul, am revenit la prima dragoste.
Cam asa am trecut de la Golf la FF2. Acum, ca sa fiu rau... FF2 nu se da premiu la vreo promotie la bere ieftina :evil:
Cand despre road test, o sa ies week-endu' asta din B ca sa spun mai multe.
Fiabilitate... mmm... se pune problema de fiabilitate de la 200k km incolo. Pana atunci.... sigur o schimb 8)
Pozele sunt cele facute de agentul de la CASCO. Vor veni altele in curand, dar din pacate, busy working!
iani_almajan
Incepator

Mesajde jenel » 13 Noi 2007, 21:28

din ce observ ai ridicat masina cam in aceeasi zi cu mine, adica vineri. mi-am dat seama dupa numere. eu am 023516... :D
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.0 ecoboost 125cp, Candy Red, dec. 2016
Ford Focus 3.5 Titanium 5 usi, 1.5Tdci, 120cp, Frozen White, iulie 2016 (vandut)
“nu accelera mai mult decat ingerul tau pazitor poate zbura”
jenel
Gold Member

Maşina: Focus 3.5, Titanium, 2016, 1,0, 125CP, hatch,Candy Red

Mesajde vilcanadrian » 13 Noi 2007, 22:40

Sa ai noroc de ea si multi km.
Ford Focus Sedan 1.8 TDCi Trend Collection,
Panther Black
vilcanadrian
Member

Mesajde levis » 17 Noi 2007, 10:36

Asa ceva vezi mai rar;fan VW sa treaca la ford :lol: .Dar noi ne bucuram,ai facut o alegere buna si iti urez multiii km fara probleme.
MONDEO 2001 tddi 90cp 4usi,gri metalizat
levis
Gold Member

Mesajde iani_almajan » 26 Noi 2007, 16:51

In week-end am scos pentru prima data masina din Bucuresti, la o mica plimbarica pana la parinti in Braila. Impresii despre masina: Wow.... chiar super faina masina.

Excursia a inceput pe la 10 dimineata sambata. Iesit din Bucuresti pe Camil Ressu, oprit la OMV-ul de la iesirea din Bucuresti. Multumita unor tiruri inteligent parcate chiar inainte de intrarea la benzinarie, am fost nevoit sa apas brus pedala de frana, si sa dau inapoi vreo 10 metri ca sa intru la benzinarie. Dupa ce am facut plinul, incet, incet am iesit pe autostrada. Viteza de croaziera: 110-120. Asta pana m-am lipit de un Clio care mergea constant cu 110. Am ramas in spatele lui pana la iesirea de pe autostrada la km105 - Drajna.
De la iesirea de pe autostrada si pana-n Slobozia am simtit ca turbez. Drumul ala mi-a zdruncinat toti creierii din cap. Nu stiu daca e si masina de vina (parca are suspensiile un pic cam tari... voi ce ziceti?), dar cel putin drumul arata ca dupa bombardament. La Slobozia drumul era in lucrari (asfalt nou)
Dupa ce am trecut si de Slobozia, m-am lipit de fundul unui camion, care incredibil... mergea cu 90-100 in afara localitatilor. Si chiar daca mergea mai incet, tot nu l-as fi depasit. Din cauza cetii vedeai pana la 50-100m in fata. In localalitati, limita legala : 60 km/h :D
Am ajuns cu bine in Braila, am facut vo' 20-25 km in oras, dupa care duminica la ora 2PM drumul intors. Cam aceleasi viteze, pe autostrada 120-130 (nu mai era ceata). Am oprit la acelasi OMV, din pacate pompa la care alimentasem prima data era ocupata si toate celelalte libere. Asa ca am alimentat de la alta pompa: plinul.

Ma urc in masina sa ma uit la consumul mediu: cel raportat de computer: 6.2l/100Km. Cel facut de mine, 6.1. De acum incolo nici nu mai fac consumul la pompa. Vad ca cel raportat de computer e similar cu realitatea. Nici cel de la pompa nu e 100% error proof. Sper sa se mai lase, tinand cont ca masina are acum aproximativ 800KM la bord.

Ce m-a enervat: Dobitocii care cred ca daca si-au luat masina pot merge cu 120 pe banda a doua tot timpul.
Situatie: Merg pe banda 1 cu 120 si ajung in spatele unuia care merge cu 100. Ma uit in oglinzi ca sa ma asigur. In spatele meu (banda 1) nimeni... pustiu. In schimb pe banda a doua, la vo' 50-100m in spate, unu cu farurile + proiectoarele aprinse (desi nu era ceata... dar ma rog). Nu stiu daca e buna aproximatia distantei, dar era departe... aveam timp sa depasesc. Zic: "OK, il las sa treaca, sa nu ma bag ca porcu' in fata lui". Incetinesc pana la 100, ca sa-l vad pe ala de pe banda a doua ca de abia se taraie pe langa mine!!! Fratilor... la lege scrie clar: se conduce cat mai pe dreapta. Si nici nu ma mira ca va luati flash-uri de la aia care merg ca dementii cu 250 pe banda a doua. Daca plecati in afara tarii si aveti autostrada cu 3 benzi pe sens, tot pe banda cea mai din stanga mergeti???
Ford Focus 2 - 1.8 TDCI 115 HP - aka buburuza
iani_almajan
Incepator

Mesajde adispan » 26 Noi 2007, 17:37

suspensii tari??? la focus??? n-as zice ...

stiu drumu ala de 19 km pina sa intri in slobozia, si e VARZA, deci nu suspensiile sunt de vina (care-s mai moi decit la alte masini)
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde vilcanadrian » 26 Noi 2007, 23:27

Sa inteleg ca masina ta a consumat 6.1%, computeru meu arata un consum de 7.2% la o viteza medie de 42 km/h.
Ford Focus Sedan 1.8 TDCi Trend Collection,
Panther Black
vilcanadrian
Member

Mesajde iani_almajan » 27 Noi 2007, 12:22

La mine viteza medie era undeva la 70 si ceva. Dupa 2 drumuri in Bucuresti (am uitat sa resetez consum/viteza medie) viteza medie a scazut la 40 :D.

In alta ordine de idei, aseara ma intalnesc cu un amic posesor de Golf V de vreo 3 ani. Tipul e realist. Se urca in masina, se uita-n stanga, dreapta. Pune mana pe bord, atinge toate plasticele pe acolo. Si pe urma o exclamatie din partea lui: "De ce zic astia ce Focus ar fi facut din materiale ieftine? Ca si la Golf sunt la fel!" Asta a venit, repet, din partea unui posesor de Golf. Astfel incat ajung la prima mea parere: Focusul e similar Golfului. Plusuri si minusuri are fiecare masina.
iani_almajan
Incepator

Mesajde iani_almajan » 10 Dec 2007, 13:32

New updates,
Week-endu' asta am fost la Gura Siriului. Plicitisit de Bucuresti, am zis sa ies si sa ma duc undeva la munte, unde e liniste, nu se aud manele si mai ales poti sa petreci o seara placuta.

Eu, sotia si inca 2 cupluri plus sora uneia dintre fete, am plecat sambata dimineata, directia Gura Siriului pe traseul E85, Buzau, Gura Siriului. Imbarcarea sambata de dimineata pe la 7. Drumul a fost super aiurea, noroc ca celalalt sofer s-a sacrificat si a mers el in fata. Ceata de abia vedeam la 20-30m in fata. Am mers calmi, cu 80-90 la ora, ca mosnegii.... ideea era ca oricum plecasem prea devreme si nu eram asteptati decat pe la pranz.

Dupa am trecut de Buzau, ca prin minune, ceata a disparut. Drumul super fain, nu era aglomerat. Neavand detector de radar (si oricum, nu sunt eu omul care sa o calce prin localitati) am mers cu 60. Cel putin asa arata in vitezometrul. In schimb, GPSu' arata undeva la 55 si tot urla ca ati depasit limita de viteza. Piticu' nostru din satelit cred ca a obosit spunand aceste cuvinte :wink: Si nu a fost fara rasplata rabdarea noastra: la un moment dat, politia si vreo 4-5 masini pe dreapta, in spatele lor. Nici nu stiu unde a fost radarul, si nici cei din fata nu dadeau semne. Probabil de abia se pusesera politistii pe treaba.

Super incantat de masina, cineva spunea ca motorul de 1.8 TDCI e o fiara ascunsa. Si pot confirma... cu 4 oameni in masina, bagaje cat cuprinde. Portbagajul era full, ca gecile le-am tinut in cealalta masina. Si nu cu haine, si cu sucuri/mancare... chestii din astea grele. In conditiile astea, masina tragea la deal (panta de 10%) ca un SUV. Intr-a treia, usor apasat pedala (ca deh, nu stiai ce te asteapta in varful dealului) urca in ture foarte lejer, mai ca nici nu se spetea motorul. Parca radea de mine... doar atata poti sa-mi ceri. Sunt foarte multumit de motor.

A doua zi, vazand ceata din B la stiri, am decis ca la 12-1 sa ne intoarcem. De data asta, prin Valenii de Munte, Ploiesti. Pana la Valenii de munte a fost super vremea. Cum am iesit din oras, ceata. Iar nu vedeam la 30m in fata. Viteza, identica 80-90 in afara, 60 in orase.

Consumul ... am ramas uimit cand am fost la pompa azi-dimineata: 20l. La aproximativ 350km. Adica 5.7 l/100km. Asta cu 4 oameni in masina + bagaje. Si numai la 1300km in bord. Oare pana la cat se mai poate lasa? Sper sa ramana asa, pentru ca mie imi convine.
iani_almajan
Incepator

Mesajde iani_almajan » 14 Dec 2007, 13:54

Hehe, de ieri seara am trecut la bocancei (Michelin Primacy Alpin PA3 - 205/55/R16).

Sa explic un pic aventura: am comandat cauciucurile pe cauciucuridirect.ro. Super de treaba baietii. Chiar vorbeam cu un coleg de la serviciu despre astia si el spunea ca in germania ar fi ceva reiffen direkt. Care la fel: sunt super bazati si au preturile cele mai mici (aici sunt doar spusele coelgului). Pe cauciucuri direct au si un link catre un site german: reiffendirekt.de. :) So, ei (romanii) sunt doar o reprezentanta (call center sau ce o mai fi) a unei societati mult mai mari. Cauciucurile trebuiau sa vina pe 13 (adica ieri), dar au venit de vinerea trecuta (un plus in plus), dupa doar o saptamana de la comanda. :roll: Nu vreau sa le fac reclama. Poate altii au sau vor avea probleme cu ei, dar nu a fost si cazul meu. Un alt plus: cauciucurile sunt manufacturate in sapt 44 din 2007. Eu le primisem in sapt 49. Pot spune ca erau calde inca.

Ma duc vineri la un service sa puna cauciucurile pe jante si sa le monteze. Am plecat un pic dezamagit deoarece baietii de acolo nu vindeau si prezoane. Eu avand jantele de aliaj, nu se potriveau prezoanele la cele de tabla. Si baiatu' de la service mi le oferea la pret de 10RON/bucata si le comanda el. WTF??? Le-am luat de la Forcar cu 3 lei/bucata. Si intr-un gest de revolta pentru preturile exagerate cerute ca sa-ti puna 4 roti pe masina, am hotarat sa le pun eu. Astfel incat, aseara la ora 8, impreuna cu un coleg, roboteam in jurul masinii. Cel mai greu a fost pana am gasit adancitura unde trebuia pus cricul. Toate bune si frumoase, in mai putin de o ora aveam toate rotile de vara scoase si cele de iarna incaltate.

Daca s-a vazut vreo diferenta: mmm... nu prea. Dar nici vremea si nici viteza de deplasare din Bucuresti nu-ti permite sa faci vreo diferenta. Acum pare masina mai urata... cu jante de tabla negre.

Si acum la sfarsit o intrebare pentru avizati: e vreun dezavantaj in a avea cauciucurile uni-directionale montate invers? Pentru ca aseara, dupa ce spal un pic cauciucurile de vara si ma uit mai atent la ele, observ ca aveam 4 cauciucuri dreapta. Adica cele de pe stanga erau puse invers. Zgomot de rulare mai mare/stabilitate mai putin buna??? Ce mi se pare si mai ciudat, e ca asa am primit masina.
iani_almajan
Incepator

Mesajde gfocuss » 26 Dec 2007, 21:44

BAFTA SI MULTI KM FARA EVENIMENTE NEPLACUTE
ford focus 1.8 TDCI 115 cai activi, din 2006 echipare trend.
STOCURI GERMANIA http://www.weku.ro
gfocuss
Member

Maşina: Ford Focus 115 HP
VIN: WF0WXXGCDW6S85852

Mesajde Cornel001 » 26 Dec 2007, 22:04

"Daca s-a vazut vreo diferenta: mmm... nu prea."
Incearca o frana mai brusca mai ales cand e inca rece masina si s-ar putea sa vezi o diferenta mai mare... fata de cum ar frana cu celelalte in aceleasi conditii de frig.
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde iani_almajan » 09 Ian 2008, 14:55

Hehe, o poza draga mie. Jantele de otel negru parca arata mai bine in acest peisaj. :P

Imi cer scuze pentru afirmatia de mai sus.
$1 scrie:$2aca s-a vazut vreo diferenta: mmm... nu prea.
Zilele astea chiar m-am felicitat pentru cauciucurile de iarna.
Fişiere ataşate
IMG_2903.jpg
(35.02 KiB) Descărcat de 170 ori
iani_almajan
Incepator

Mesajde Cornel001 » 09 Ian 2008, 16:00

cat te-a costat toata afacere cu tot cu jantele de tabla + manopera de pus cauciucuri pe jante + eventual echilibrat?
desi eu daca o sa iau o sa iau de 195/15 cum am si acum..
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Mesajde iani_almajan » 09 Ian 2008, 16:52

M-a costat destul de mult. La mine in talon nu sunt scrie cele de 195/65R15. Si am tot intrebat in stanga in dreapta de ce. Am ajuns la concluzia ca din cauza discurilor de frana de 300mm pe fata, nu intra jante de 15. Trebuia jante de 16, si daca tot trebuia sa pun de 16 am zis sa respect ce scrie in talon 205/55R16. Un cauciuc = 450RON+janta 200 RON. Echilibrat plus montat cauciuc pe janta facut la sama in Militari = 80RON (toate 4).
Deci, un calcul ma duce undeva la 2680RON. Cam mult... stiu. Inainte de zapada nu eram convins ca am facut o afacere buna. Acum, chiar nu-mi pare rau.

Ma uitam in fata blocului cum nu reusesc altii sa plece de pe loc. Eu nu am avut nici o problema. Poate un pic de patinat la plecarea de pe loc. Plus ca facand loc altora care veneau pe singura banda disponibila am intrat in zapada de pe marginea drumului. Plecare de pe loc fara probleme.

LE: nu sunt de acord cu noile prevederi ale limbii romane : niciun, nicio, etc... astfel incat voi scrie mereu "nici un", "nici o". De acord cu mine sunt si 2 profesori de romana cu care am mai discutat chestii de genul asta.
iani_almajan
Incepator

Mesajde Cornel001 » 09 Ian 2008, 17:05

foarte scump. eu ma gandeam ceva pana in 1500 ron.
nu cred ca are a face cu discul. adica m-as mira sa ai alte discuri decat mine. sau daca nici macar nu scrie in CI a masinii, totusi le-au schimbat ?
ce are a face 'prevederea' aia aici ?
Imagine
Cornel001
Membru Belit

Următorul

Înapoi la Totul despre membri