Actualizez putin topicul. Am intampinat ceva probleme cu o mica infiltratie de apa la usa din spate, deasupra chederului. Am observat ca este o problema comuna, mai ales in cazul in care buretele izolator de pe fata de usa este macelarit ca al meu. Am mers la
http://www.be-loud.ro si am schimbat buretii ambelor usi din spate cu insonorizat de la STP:
Anticor Light. Costul a fost de 75lei/usa (o investitie buna). Mai jos puteti vedea poze din timpul procesului:

Intre timp, masina m-a purtat fara probleme pe un drum de 3600km pana la Stuttgart si inapoi, drum presarat cu toate ingredientele iernii: zapada, soare, ninsoare, freezing-rain, ceata, polei, nisip si sare pe carosabil. Poza de mai jos, cu masina cristalizata, este facuta vineri seara, exact cand am ajuns la Arad:

Asa ca, pentru comportamentul exemplar, i-am facut cadou o noua nuca de schimbator. Aceasta provine de la Focus ST mk3 si am ales varianta aceasta pentru ca cele de Mondeo mk3 sunt de calitate execrabila - se tocesc foarte rapid: