Discutii libere/forum

Maneaua!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde Alen » 15 Noi 2007, 13:17

$1 scrie:$2Cat despre cei care asculta manea, dar cu decenta...n-am nici o problema. Ce face fiecare om in casa lui e problema lui. Atata timp cat nu ma deranjeaza pe mine. Vrea manele? Ok. Vrea clasica? La fel de ok. Vrea house sau orice altceva? Nu-i problema. Doar sa tina volumul la un nivel la care nu ma deranjeaza.

la asta ar trebui sa se reduca discutia noastra...
atata timp cat nu-i deranjeaza pe altii, fiecare poate sa asculte ce doreste si ce-i place...
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 13:27

Asta asa ar trebuii sa fie. Dar toti tinerii asculta muzica la maxim acasa indiferent de gen. Dar deja cand nu mai esti tanar si asculti muzica in blana si iti zice lumea sa o lasi mai moale, si tu ii bagi in p***a masii atunci deja e o problema de educatie si cultura. Si alora nu ai ce sa le faci.

Dar ca cand asculti manele si nu deranjezi pe nimeni nu vad ce are lumea impotriva ta.
Eu cand i-am spus unei colege de la servici ca ascult si manele si-a facut cruce si nu ii venea sa creada. A mai zis ca avea alta parere despre mine. Eu ce sa ii mai zic atunci? "Bine, bine. Hai sa impartim birourile pe genuri de muzica? Sau sa se duca dracu la masa acasa si sa nu mai catalogheze lumea dupa genuri de muzica.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Moadib » 15 Noi 2007, 13:45

Eu unul nu inteleg pe ala care zice ca nu-i plac manelele dar totusi dupa cum a mai fost spus, dupa 2-10 pahare, omul este pe masa cu cravata ( daca are ) prinsa pe post de bandana si da din cur ca un tap in calduri ..........sincer fratilor ...daca spui ca nu agreezi maneaua ...nu cred ca ai prieteni care asculta numai manele .... a ca intamplator la o petrecere unde esti invitat se asculta si manele, nu esti obligat sa stai in continuare daca te deranjeaza; iar despre problema vecinilor , dupa cum s-a mai spus daca ai boxe si statie mai tare ...norocul tau , daca nu ...poti apela si la politie in ultima instanta...

Daca iei de pe strada 100 de pesoane cred ca minim 60 din ele asculta manele sau le agreaza si parerea mea este ca suntem jalnici.

Ziceam acum cateva posturi :
" Maneaua - dupa mine este cea mai josnica forma de exprimare "

@ Tiry213 " Si daca nu ar avea versuri? Cum ar fii. Ce forma de exprimare ar fii atunci?" Ar fi CEA MAI PROASTA INTERPRETARE A UNEI MELODII STARINE/ AUTOHTONE
Tot acolo spuneam ca am prieteni care asculta manele. Da , dar cu ei nu ma duc la o petrecere, bere etc......
deci nu ma intelege gresit ...asculti manele ..bravo tie nu te scuip, nu te arat cu degetul, nu dau cu pietre dar lasa-ma si pe mine sa traiesc pe langa tine , intelegi ... dau cu pietre numai daca pui manea la maxim cu boxa pe geam/ in curte sau alte forme prin care "tu" ca manelist vrei sa te impui in fata mea ....
in rest lumea este mare, avem loc toti pe pamant sa traim fericiti ....traiasca mp3-urile cu casti 8) cand mergi cu RATB sau masinile bine izolate fonic( sau care au clima) ca stau cu geamurile inchise .. :twisted:
2000 Ford fOCUS HatchBack 1.6 zetec
Acolo unde toata lumea e nebuna, nimeni nu e nebun.......(Stanislaw Lem)
WFOAXXGCDAYD25352
Moadib
Member

Maşina: Ford Focus Mk3.5

Mesajde KomandantuR » 15 Noi 2007, 13:48

In general nu judec preferintele muzicale. Nici cu rock-ul nu ma omor (singura formatie pe care o ascult cu deosebita placere si cat de des pot este Dire Straits).
Probabil si varsta/perioada si-au pus amprenta. Iar manele nu ascult cu exceptia uneia, dar aici motivul ma atinge la corason. Este vorba de "Baiatul meu". Cred ca o canta cineva din familia Guta, nu stiu sigur, cred ca e fata lui Guta ala batranu... Ceea ce ma deranjeaza la rockerii astia ai nostri (95% din ei), este "ritualul" pe care si-l insusesc. Ati trecut vreodata a doua zi dupa un concert rock care a avut loc in fata Palatului Parlamentului prin zona Unirii-Fantani? Majoritatea dintre voi stiu despre ce vorbesc. Desi e destul spatiu verde (pamant), ca sa nu mai vorbesc de toaletele ecologice aferente concertului, ei gasesc (cred) ca e mai "rock" sa urineze in ganguri, scari de bloc, pe trotuare, pe masini, adica exact in locul unde se poate simti trecerea lor pe acolo vreo 2-3 zile dupa concert. Nici nu poti iesi din bloc de mirosul pestilential care domina. Indiferent de temperatura de afara bocancii aceia ii incalta pe rockeri, de parul care parca nici nu stie ce e ala sampon, de tricourile cu capete de mort si cu Iron Maiden nu mai vorbesc, lanturi, cruci, inele si belciuge in locuri care mai de care... si cat mai multe, fetele machiate cu negru de zici ca filmeaza cine stie ce productie horror, oja e ati ghicit, tot neagra de zici ca ziua isi da cu ciocanu peste maini la servici... In general am observat ca nu au o parere prea buna nici despre fenomenul asta de a munci... Cred ca sunt si oleaca anarhisti de felul lor... Insa, ma repet, ii accept pentru ca stiu ca majoritatea dintre ei, in cativa ani, vor renunta usor-usor la aceste ritualuri. Mai greu cu cei care asculta manelele... Cred ca aici procentul recuperabililor se inverseaza. Aici cred ca un rol important il are si nivelul de trai. Ma intristez atunci cand vad copii/tineri de varsta gimnaziala/liceala care copiaza in exprimare mai ales, accent, etc dar si in gesturi si comportament ceea ce vad pe la ... stiti voi la cine ma refer. Locuiesc in Giulesti si stiu ce vorbesc, desi fenomenul e general. Tot ce sper e sa reusesc sa imi educ in asa fel copilul astfel incat sa nu ma trezesc peste cativa ani cu diverse obiceiuri imprumutate si asimilate. Nu ii impun nimic, trebuie sa-si dezolte singur personalitatea, dar il "ajut" si ii "canalizez" anumite chestii astfel incat sa nu-mi fie rusine. Cam astea despre manele (si anumiti rockeri, in procentul de mai sus).
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 15:37

$1 scrie:$2arerea mea este ca se face prea multa polemica in juru acestui gen de muzica.
Este o muzica de petrecere care dupa cateva pahare nu stiu daca are cum sa nu-ti placa.Cum este si ce-a populara,o hora sau ceva (daca nu beau oleaca nu-mi place deloc si-mi vina sa ma urc pe pereti daca o aud :D )
Parerea mea este ca daca nu ar fi fost interzisa nu ar fi prins atat la public.Cred ca este ceva din povestea fructului interzis.

Apropo de vecinu care da tare manele:Daca vecinu are ciuda pe tine si stie ca nu-ti plac manele ia ghici ce-o sa asculte si-o sa dea la maxim? :twisted:

Daca nu se interziceau pot sa pun pariu ca acum nu mai erau asa in voga. Sa le fii lasat in voia lor. Sa fii lasat lautarii pe 2-3 canale facute de ei, cine credea ca are ce invata din ele sau cui ii placeau sa se uite pe programele alea. Cui nu ii placea sa schimbe canalul si nu mai iesea atata scandal. Daca nu ii interziceau vedeau si ei atunci ca nu atrag lumea din cauza dezacordurilor si poate schimbau ceva in ele. Interzicandule nu au facut decat sa imparta lumea in inculti si genii
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde wanna » 15 Noi 2007, 15:44

tiry .. unde scrie cca sunt interzise?
exista vreo lege care sa interzica maneaua? a fost cineva trimis la inchisoare ca a fost prins ca asculta manele?

Stiam doar ca la unele companii de taxi s-a impus soferilor sa nu mai asculte in masina manele.
Imagine
wanna
Supergirl

Maşina: Ford Ka
VIN: 10293847561029384

Mesajde Cornel001 » 15 Noi 2007, 15:58

Pai io am fost ala care a generalizat ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Alen » 15 Noi 2007, 17:09

nu sunt interzise...ca dovada, postul de televiziune TARAF TV, unde se difuzeaza numai manele...
Alen

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 17:11

Postul taraf tv nu este de prea mult timp! Initial au fost interzise manelele la televizor. Nu stiu daca o fii fost vreo lege dar au fost interzise moral.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde NFS » 15 Noi 2007, 17:13

...
Ultima oară modificat de NFS pe 30 Noi 2007, 20:11, modificat de 3 ori în total.
Focus
2.0 TDCi Ghia
NFS
Member

Mesajde Alen » 15 Noi 2007, 17:14

postul TARAF TV are cel putin doi ani de cand este in grilele de programe....este liber la retransmisie, compania producatoare nu cere bani pt. difuzarea lui societatilor de televiziune prin cablu care il includ in grila lor de programe....de ce? tocmai pentru popularizarea manelelor....

stiu foarte bine ce spun despre programele de televiziune, pt. ca ma ocup cu asta...
LE : daca va aduceti aminte, cand Teo Trandafir mai era la Pro TV, aproape nu exista nici o emisiune in care sa nu aiba invitati manelisti....cel mai celebru era Adrian Minune....
pe chestia asta, tocmai ce faceau misto de ea baietii la radio 21 si-i dedicasera o manea lui Teo, acu' vreo 2-3 zile... :)
Alen

Mesajde wanna » 15 Noi 2007, 17:18

Nu e din totdeauana asa cu taraf TV. pe vremea cand era a lui Prigoana (acum vreo 3 ani), avea muzica etno, populara, lautareasca, si emisiuni de divertisment cu diversi invitati din lumea folclorului romanesc.

SCUZE de offtopic :D
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde Alen » 15 Noi 2007, 17:21

$1 scrie:$2u e din totdeauana asa cu taraf TV. pe vremea cand era a lui Prigoana (acum vreo 3 ani), avea muzica etno, populara, lautareasca, si emisiuni de divertisment cu diversi invitati din lumea folclorului romanesc.

SCUZE de offtopic :D

nu cumva ala era ETNO TV ? cel care exista si acum ?
pentru ETNO TV se cer bani de la societatile de cablu, pt. TARAF TV nu...asta spune multe, in opinia mea...
Alen

Mesajde wanna » 15 Noi 2007, 17:22

de taraf vb. Acum 3 ani lucram la Tele Shop24 si imparteam ( nu eu ... echipa) cateva platouri de filmare cu ei .. de asta stiu.... si etno este in aceeasi cladire ... dar era separat cumva.
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde Alen » 15 Noi 2007, 17:25

si eu cred ca tot despre ala vorbesc....erau mai multe acolo :ETNO TV, Realitatea TV, fostul TV Sport (actualul Sport.ro ce apartine PRO TV-ului)....parca pe la Republica...apartineau toate lui Silviu Prigoana...
Alen

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 17:26

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u cand i-am spus unei colege de la servici ca ascult si manele si-a facut cruce si nu ii venea sa creada. A mai zis ca avea alta parere despre mine. Eu ce sa ii mai zic atunci? "Bine, bine. Hai sa impartim birourile pe genuri de muzica? Sau sa se duca dracu la masa acasa si sa nu mai catalogheze lumea dupa genuri de muzica.

Eu o inteleg pe colega ta. E relevant pentru un anumit grad de cultura.
Iar cat despre petreceri, incercati niste muzica lautareasca autentica. Si o sa intelegeti apoi ce inseamna manele.
.

1. Mie mi-e cam greu sa imi dau seama cum poti sa asociezi muzica ascultata cu nivelul de cultura.
Poti sa imi spui si mie cam ce nivel de cultura iti trebuie pentru fiecare gen de muzica. Daca imi place house-ul cam ce nivel de cultura am? Sau la manele?
2.Iar muzica lautareasca autentica are prea putin in comun cu manelele, poate doar vioara ca instrument. Manelele sunt niste furaciuni de melodii din toate tarile si interpretate in diferite feluri. Dar maneaua propriuzisa este altceva decat cea de care vorbim noi acum.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde wanna » 15 Noi 2007, 17:30

cred ca NFS a vrut sa zica asa: pana sa apara furaciunile astea cum le zici tu... termenul de manea exista, dar definea muzica lautareasca, pentru muzica duioasa si taraganata ( ca sa fiu in pas cu dex-ul).
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde NFS » 15 Noi 2007, 17:45

...
Ultima oară modificat de NFS pe 30 Noi 2007, 20:11, modificat de 2 ori în total.
Focus
2.0 TDCi Ghia
NFS
Member

Mesajde bogda1313 » 15 Noi 2007, 17:58

Pai eu cred ca nivelul de cultura tocmai din lucrurile astea vine: ce citesti, ce muzica asculti, cat de manierat esti etc.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Boggy » 15 Noi 2007, 18:18

Deci eu daca ascult si manele si house si hip-hop si rock inseamna ca nivelu meu de cultura depinde de momentul cand ma intalnesti...
Depinde de ce ascult sau ce prefer eu sa-ti spun ca ascult nu?
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 18:23

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2. Mie mi-e cam greu sa imi dau seama cum poti sa asociezi muzica ascultata cu nivelul de cultura.
Poti sa imi spui si mie cam ce nivel de cultura iti trebuie pentru fiecare gen de muzica. Daca imi place house-ul cam ce nivel de cultura am? Sau la manele?

Pai iti dau un exemplu:
- un individ asculta muzica moderna cu versuri apartinand lui Serban Sfoarta.
- altul asculta "Pe la spate, pe la spate..."

Ai modificat repede Stefan in Serban :))
Eu nu ascult versurile la o melodie. Sau le ascult decat daca imi atrage ceva atentia. Foarte mult ascult la volan si imi iau melodii la care imi place ritmul. Ascult tot ce imi place cum suna nu conteaza din ce gen este. Iar la manele imi place foarte mult negativul. Versurile strica tot farmecul melodiei. Iar daca imi plac tiganii cum canta din vioara asta nu inseamna ca am un anumit nivel de cultura.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde crysti_m » 15 Noi 2007, 18:28

Stiti cum sta treaba cu manelele vs house?
ca sa faci o manea iti trebuie:1 tigant (rrom) 1vioara + (facultativ acordeon ;) )
ca sa faci o melodia house iti trebuie aparatura de mii de euro :D am auzit si eu asta de la cineva
FORD FOCUS TREND COLLECTION 1.6 TDCI 90 CP SEDAN__ALL BLACK
crysti_m
Member

Maşina: Focus 2 -2007- 1.6 TDCI 90 CP

Mesajde Boggy » 15 Noi 2007, 18:31

ce zici de un calculator la cateva milioane (daca treci de 10 deja joci ultimele aparitii de jocuri) si un set de boxe (pot fi si de calculator)
si pe calculator poti face ambele genuri de muzica ;))
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 18:39

$1 scrie:$2ai eu cred ca nivelul de cultura tocmai din lucrurile astea vine: ce citesti, ce muzica asculti, cat de manierat esti etc.

La prima si ultima enumeratie ai dreptate. Dar la cea cu muzica nu prea. Dupa cum a spus si Boggy daca am un cd mixat cu toate genurile de muzica vrei sa spui ca mi se modivica nivelul de cultura, sau IQ in functie de melodie?
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 18:41

$1 scrie:$2titi cum sta treaba cu manelele vs house?
ca sa faci o manea iti trebuie:1 tigant (rrom) 1vioara + (facultativ acordeon ;) )
ca sa faci o melodia house iti trebuie aparatura de mii de euro :D am auzit si eu asta de la cineva

House face oricine care are un program de mixat acasa. Daca ii dai unui lautar un calculator si o saptamana o sa il vezi ce hituri scoate. Dar daca ii dai unui houser o vioara si il lasi 2 luni habar nu are sa cante o melodie. Asta e muzica.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde wanna » 15 Noi 2007, 18:44

$1 scrie:$2e zici de un calculator la cateva milioane (daca treci de 10 deja joci ultimele aparitii de jocuri) si un set de boxe (pot fi si de calculator)
si pe calculator poti face ambele genuri de muzica ;))

prietenul meu face productie ( pt un anume gen muzical , nu manele) si nu iti trebuie numai asta .... nu ai vreaa sa stii ce nebunii am prin casa si pe toate le foloseste
Imagine
wanna
Supergirl

Mesajde Tiry213 » 15 Noi 2007, 18:54

Cred ca in orice studio iti trebuie tot felult de nebunii. Fii sigura ca nici manelistii nu inregistreaza in casa lor cu acoperis de tabla, cu numele mare scris in varf si marmura peste tot :P
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde crysti_m » 15 Noi 2007, 22:05

oricum ,un lucru e sigur,e mai costisitor sa scoti o melodie house decat o manea ;)
FORD FOCUS TREND COLLECTION 1.6 TDCI 90 CP SEDAN__ALL BLACK
crysti_m
Member

Maşina: Focus 2 -2007- 1.6 TDCI 90 CP

Mesajde sile1 » 16 Noi 2007, 05:37

ca parere pur personala : eu unul consider a fi cel putin o mentalitate incuiata sau foarte putin deschisa gandirii in sine sa consideri absolut orice ascultator de manele (printre care si eu fara nici un pik de jena sau rusine sau sentiment de inferioritate etc... ) fie tigan ; fie hotz ; fie recuperator/camatar sau cine stie ce alta spetza de interlop sau gunoi al societatii! asta 1 la mana ... 2 la mana intelecutul nu este din pct meu de vedere dat de muzica ascultata si va asigur ca nu o sa devin maine seara decan daca ascult toata ziua azi muzica simfonica... si cu atat mai putin nu o sa devin demn de scuipat si blamat daca in seara asta am chef sa ascult ipotetic numai manele in tampenia mea !

sincer cred cu tarie ca nu exista si nu va exista o ierarhie a coeficientului de inteligenta data de muzica ascultata si aici se pot aduce muuulte argumente printre care unele importante precum mediul in care ai trait , educatie , zona geografica etc...

cat despre comparatia dintre rockeri si manelisti este cat se poate de puerila sunt convins si pot spune din prorpie experienta ca sunt in ambele categorii gunoaie de oameni si niste ratati fara prea mari shanse de reusita extraordinara in viata , la fel de bine cum sunt si oameni de nota 10... cum spuneam toata treaba difera de la om la om nu e vreun tabel dat de dumnezeu in care scrie k esti prost sau genial daca asculti muzica X sau Y...

legat de colega care a ramas oripilata la auzirea teribilei vesti k ai facut pacatul capital de a asculta manele tot ce pot spune e k ai scapat de o posibila proasta pe post de amica pt ca numai un om cu foarte putin creier poate cataloga un om subit dupa asa ceva... ;)

eu unul ascult vrand nevrand diverse genuri muzicale dintre care unele imi plac mai mult sau mai putin dar in viata mea nu am gandit k un anumit tip de muzica ma va deshtepta peste noaptea sau ma va aduce la stadiul de primata .... totusi incercati sa va imaginati un bairam de tineri intre 16 si 25 de ani sa zicem cu opera sau ceva asemanator... cam cat credetzi ca ar dansa si implicit sar simti si bine ? si la fel de bine folositiva aceeasi imaginatie pt a va gandi cum ar fi acelasi bairam cu manele / house etc... (pe scurt genuri care acum sunt in voga )

deci per toatal totul depinde de perceptia fiecaruia si de parerile preconcepute pe care unii le imprumuta de dragul spiritului de turma iar altii diin cauza a cine stie caror probleme din trecut ( de genul vecini cu boxe mari si statie puternica .. .putin cam colorati si sariti de 100kg care umbla in grupuri maricele :D carora sa fim seriosi k nu prea ar fi indicat sa la chemi politia de ziua lor la 12 noaptea caci dupa aceea relatiile angelice intre vecini vor disparea brusc fara discutie :) ) , pe scurt poti asculta orice muzica vrei din pct meu de vedere atata timp cat inainte de toate dovedesti ca ai ceea ce se numeste educatie si bun simtz... resul sunt optionale :)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Mesajde BV04EDF » 16 Noi 2007, 10:16

Am vazut ca parerea generala e ca rromii sunt de vina pentru manele. Rromii sunt si catalogati ca inculti, hoti, bisnitari, etc. Nu-mi plac manelele, dar sunt uimit de cantaretii de manele : reusesc sa ridice o nunta sau un chef in picioare indiferent ce scot din gura. Au descoperit ca se fac bani cu asta si exploateaza excelent fenomenul. In alta ordine de idei, nu toti rromii canta manele, sunt si rromi care au o traditie in familie din tata in fiu si fac muzica mult superioara altor cantareti la moda. Cu instrumente traditionale nu cu calculator. Si nu toti sunt hoti, bisnitari, mafioti, etc.

P.S. Sunt de origine rrom!!!
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum