Salut,
Numai aventuri am avut pe tema asta. Am avut initial un buget de 2000 E, banuti suficienti pentru un G4 1.8T 150 cp negociat de la niste sume mai mari. Preturile de referinta sunt ~2000 E pentru un A3 1.8T 150 cp din 1999, chiar 1997 si peste 3000E pentru un G4 1.8T 150 cp an putin mai sus. Asadar ma apuc si sun, pe autovit nu prea era rost, oamenii isi puneau G4 banale si la 5000E si fara cine stie ce optiuni, adica fara sa fie vreun Full sau cu motorul facut calumea. Si era aiurea ca de la 6500 E iti iei G5 Gti 200 cp din 2006. Intru pe OLX si ii gasesc pe astia cu masini cu care poti negocia. Ochesc un G4 de la timisoara 1800E, dau sa sun, taxa e vreo 700E daca nu ma insel, numere de italia, stau de vb cu el, omu se jura ca masina e tipla dar nu mai are actele, si asta o aflu la 3 zile dupa ce am inceput sa vb cu el. Bine PA !, Gasesc un S3 quattro din 1999 1.8T 180 cp, cu volan pe stanga la 2500 E negociabil, o scot pe la 1900E daca nu ma insel dar si ala imi spune ca masina defapt e a lu unu de nu a mai platit ceva si ca mi-o da sa merg asa cu ea. BINE PA. Si pe final un amic imi recomanda un G4 din Bucuresti, care a fost luat pentru un proiect de Drag dar nu a mai facut nimic cu el, al unor tipi care se ocupa numai de G4 1.8T, au ei un grup si un atelier pe asa ceva, deci oamenii erau de buna credinta, si masina se da cu 1500E. BUUUUN. Aflu nr de tel ca omu nu o mai avea pe net de vanzare, vb cu omu, masina era pe BR sau GL, pe numele lu unu dar o puteai inscrie ca aveau baietii toate actele, si totul incepea sa se cam lege. Pe parcurs, omul imi zice ca are turbina o hiba si ca masina merge in 0.4 bari parca. Desi parea o problema serioasa chiar nu era pentru ca la masinile astea ii schimbi turbina cu un K04 de S3, injectoarele si o duci la 270 cp, evident si softul, (si asta de la 150 cp) Asta e si frumusetea ca internele tin, ambreiajul tine, totul tine sa ii mai pui 120 cp si investitia duce max 1000E. Deci, oricum erau de schimbat, dar am pus o intrebare de bun simt acum, cum pot verifica daca restul reperelor sunt in mintiile lor pentru ca nu puteam din cauza turbinei, si nu aveam cum sa vin cu o turbina sa o pun acolo sa vad daca cu una buna merge bine. Adica din punctul meu de vedere, exista o posibilitate, infima zic, dar exista, ca baietii sa stie ca masina avea, sa zicem blocul motor fisurat, sau orice problema "acoperita temporar" si tu sa nu vezi ca nu ii dai maxim ca nu ai cum si sa o iei asa, cu turbina si cand o schimbai sa vezi ca iti trebuie alt motor. Bine, ala e vreo 500E dar daca le pui pe hartie si tragi linie nu prea iti convine. BINE PA. Si stand pe net ajung la un 330i E46 2001, masina MPaket, interior exterior, o culare gri grafit nu sobolan sau asa ci un gri spre negru, scaune piele, incalzite, trapa, perdelute electrice pe luneta, coupe masina, 231 cp, inmatriculata pe MH, masina 3400 E parca. Tipla, stau, sun, vb, omu OK, dar iau legatura cu amicii mei de la coasta si imi spun ca nu e masina de trackday ca e prost echilibrata, motor mare fata, si ca sa raman tot la 1.8T, preferabil A3/S3 ca sunt mai stabile. Bine.... ei imi ziceau de aspirat gen Clio Rs sau Megane 2.0 16V Coupe "Coach" F7R - cod motor dar nu prea imi plac aspiratele mie, cel putin cele mici. Asa ca.............................

)))) ofticat de ofertele astea si de masini, mi-am spart bugetul pe un TV 3D Led, Smart cu WebOS 60" 150 cm, LG 60LB650V, cu alte cuvinte ma dau cu 150 cm nu cu 150 cp.
Sincer, ma bate gandul sa depasesc pragul de 3000E pentru masina de circuit si sa imi iau un Focus St tot Orange in vreo 4500 E negociat de la preturile de 6500 E cat sunt pe net si nu le ia nimeni, si nici nu o sa le ia vreodata. Ex. Mondeo 2.0T 200 cp alb, 2009, pachet titanium, interior crem, computer converse+ cutie Powershift (lam lente fata de DSG) pret 8999 si s-a dat pe 7500E. Cine isi ia ST tre sa fie fan Ford sau sa il ia la bani buni.