Re: 2014 Fiesta ST - Molten Orange
Si ce o sa te faci cand prinzi un logan plin cu bagaje si tu esti "invatat" cu frane de ST ?
Eu sunt de parere ca e tocmai invers ! E bine sa te inveti cu distante de franare 100->0kmh de peste 40m si sa fii preventiv ... cu "binele" te inveti mult mai usor ...e mult mai nasol cand te inveti de la inceput cu binele si ai tendinta sa crezi ca e ceva normal , asa demareaza toate ...asa franeaza toate ...etc.
E logic ca te ajuta ST in demaraje si franari cand dai de greu(nu apreciezi bine ca incepator) DAR "viata incepe atunci cand omul depaseste linia confortului " ...daca omul se obisnuieste sa fie "ajutat" deja considera asta rutina ! ...si asta e GRAV ! Cunosc soferi ce merg doar cu cutie automata , parcheaza doar din pilot si senzori si nu se descurca pe masini "simple" ... e una sa stii sa conduci bine dupa 1-2 ani si ulterior sa fii ajutat si e alta sa primesti ajutor din "fasa" si sa fii "dependent" de ajutorul unei masini.
Probabil daca mergeai cu cateva masini fara frane sau pateai sa te lase franele in trafic (din senin) ajungeai la concluzia ca e bine uneori sa franezi mai devreme(de curba) ...eu in general am alternat masini mai bune cu masini mai slabe si e ciudata senzatia cand treci de ex: din land rover in dacie , din rav4 in fiesta sau din crafter in tico ...e bine sa nu ai asteptari prea mari mereu ca mai ai surprize gen turbo-lag , delay la acc , surprize la frane .
E una sa nu intelegi si e alta sa nu fii de acord cu o idee ...si argumentele le-am prezentat mai sus .
Cu 160kmh in depasire cu dacia sau cu focus st la intrare in viraj tot "teribilism" e ...traficul e imprevizibil ! (asta reprezenta exemplul )
- cip02
- Gold Member
- Maşina:
- VIN: