$1 scrie:$2m vazut ca parerea generala e ca rromii sunt de vina pentru manele. Rromii sunt si catalogati ca inculti, hoti, bisnitari, etc. Nu-mi plac manelele, dar sunt uimit de cantaretii de manele : reusesc sa ridice o nunta sau un chef in picioare indiferent ce scot din gura. Au descoperit ca se fac bani cu asta si exploateaza excelent fenomenul. In alta ordine de idei, nu toti rromii canta manele, sunt si rromi care au o traditie in familie din tata in fiu si fac muzica mult superioara altor cantareti la moda. Cu instrumente traditionale nu cu calculator. Si nu toti sunt hoti, bisnitari, mafioti, etc.
P.S. Sunt de origine rrom!!!
Si eu sunt uimit cat de bine traiesc din furtul de portofele sau din inselaciuni... Ar trebui sa ne inclinam in fata lor?

Jos palaria in fata lautarilor adevarati, care pastreaza traditia. Dar sunt din ce in ce mai rari.
Si eu sunt impotriva catalogarii dupa culoare sau muzica ascultata.
Ma intreb numai ce comportament social poate avea un pustan de 18-20 ani dupa ani de zile de ascultat "muzica" din genul "pumnii mei nu stie carte", "sa moara dusmanii mei" si tot asa. Nu ar trebui neglijat rolul educational al muzicii; un copil de 10-12-14 ani nu este in stare sa inteleaga. De exemplu nici Parazitii nu cred ca au un extraordinar rol educational.
In final: raman la parerea ca muzica ascultata trebuie sa-ti "spuna" ceva si te cam reprezinta... Ca iti place o manea sau asculti din cand in cand una e altceva (ma indoiesc sincer ca un profesor de muzica sau de limba romana ar putea avea colectie cu Guta sau Copilu' minune

LE: Sa nu uitam totusi ca este o diferenta majora intre muzica ascultata (la petreceri, radio, munca, etc) si muzica pe care o detii pe diferite suporturi (magnetice/CD/DVD, etc). In discutia mea referirea a fost la ultima parte in mod exclusiv.
-
Mihai L - Membru al Asociaţiei ClubFord
- Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey