Discutii libere/forum

Maneaua!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde Mihai L » 16 Noi 2007, 10:39

$1 scrie:$2m vazut ca parerea generala e ca rromii sunt de vina pentru manele. Rromii sunt si catalogati ca inculti, hoti, bisnitari, etc. Nu-mi plac manelele, dar sunt uimit de cantaretii de manele : reusesc sa ridice o nunta sau un chef in picioare indiferent ce scot din gura. Au descoperit ca se fac bani cu asta si exploateaza excelent fenomenul. In alta ordine de idei, nu toti rromii canta manele, sunt si rromi care au o traditie in familie din tata in fiu si fac muzica mult superioara altor cantareti la moda. Cu instrumente traditionale nu cu calculator. Si nu toti sunt hoti, bisnitari, mafioti, etc.

P.S. Sunt de origine rrom!!!

Si eu sunt uimit cat de bine traiesc din furtul de portofele sau din inselaciuni... Ar trebui sa ne inclinam in fata lor? :lol:
Jos palaria in fata lautarilor adevarati, care pastreaza traditia. Dar sunt din ce in ce mai rari.
Si eu sunt impotriva catalogarii dupa culoare sau muzica ascultata.
Ma intreb numai ce comportament social poate avea un pustan de 18-20 ani dupa ani de zile de ascultat "muzica" din genul "pumnii mei nu stie carte", "sa moara dusmanii mei" si tot asa. Nu ar trebui neglijat rolul educational al muzicii; un copil de 10-12-14 ani nu este in stare sa inteleaga. De exemplu nici Parazitii nu cred ca au un extraordinar rol educational.
In final: raman la parerea ca muzica ascultata trebuie sa-ti "spuna" ceva si te cam reprezinta... Ca iti place o manea sau asculti din cand in cand una e altceva (ma indoiesc sincer ca un profesor de muzica sau de limba romana ar putea avea colectie cu Guta sau Copilu' minune :lol: )

LE: Sa nu uitam totusi ca este o diferenta majora intre muzica ascultata (la petreceri, radio, munca, etc) si muzica pe care o detii pe diferite suporturi (magnetice/CD/DVD, etc). In discutia mea referirea a fost la ultima parte in mod exclusiv.
Ultima oară modificat de Mihai L pe 16 Noi 2007, 13:40, modificat 1 dată în total.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Tiry213 » 16 Noi 2007, 13:16

$1 scrie:$2at despre comparatia dintre rockeri si manelisti este cat se poate de puerila sunt convins si pot spune din prorpie experienta ca sunt in ambele categorii gunoaie de oameni si niste ratati fara prea mari shanse de reusita extraordinara in viata , la fel de bine cum sunt si oameni de nota 10... cum spuneam toata treaba difera de la om la om nu e vreun tabel dat de dumnezeu in care scrie k esti prost sau genial daca asculti muzica X sau Y...

legat de colega care a ramas oripilata la auzirea teribilei vesti k ai facut pacatul capital de a asculta manele tot ce pot spune e k ai scapat de o posibila proasta pe post de amica pt ca numai un om cu foarte putin creier poate cataloga un om subit dupa asa ceva... ;)

1. Rockerii vad lumea mai diferita dar majoritatea se schimba. Cu toate ca nu ma omor cu rock-ul si nu cred ca as da banii vreodata pe un cd de rock, sunt intradevar trupe care merita ascultate. Dar sunt si trupe de traiesc in lumea lor. La fel si la manele. Dar mai presus de muzica este educatia care o primesti de acasa. Poti sa ajungi bine in viata, sa ai un nivel de cunostinte ridicat si sa te porti exemplar intr-o societate chiar daca asculti manele sau orice alt gen de muzica.
2. Eu nu am ascultat manele de fata cu ea. Oricum nu as putea asculta la serviciu nici macar melodii de aduc cu manelele, fiindca cu conceptiile de acum nu esti vazut bine. Pe deasupra oricum nu fac lucruri care sa displaca colegilor mei.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Boggy » 16 Noi 2007, 19:37

$1 scrie:$2 De exemplu nici Parazitii nu cred ca au un extraordinar rol educational.

Nu generaliza.Parazitii au si melodii educative.Cuvintele vulgare care le folosesc poate nu au un rol educational pentru unii copii bine crescuti dar pentru multu copii din ziua de azi liricile explicite nu mai sunt o noutate de mult.Asculta:
Parazitii - Instigare La Cultura
Parazitii - Mari Romani
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde Mihai L » 16 Noi 2007, 20:14

@Boggy: Ce crezi ca intelege un copil de 12 ani cand iti bagi si iti scoti si toti sunt fraieri?
Ma refeream la faptul ca cei mici inca nu au suficient discernamant; de ce crezi ca la televizor sunt puse segmente de varsta pentru vizionare?

P.S. Unele melodii de la Parazitii le-am ascultat si eu cu interes, altele nu.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde NFS » 16 Noi 2007, 22:05

...
Ultima oară modificat de NFS pe 30 Noi 2007, 20:14, modificat 1 dată în total.
Focus
2.0 TDCi Ghia
NFS
Member

Mesajde NFS » 16 Noi 2007, 22:09

...
Ultima oară modificat de NFS pe 30 Noi 2007, 20:14, modificat 1 dată în total.
Focus
2.0 TDCi Ghia
NFS
Member

Mesajde mihai2k1 » 16 Noi 2007, 23:19

Prima manea pe care am auzit-o si ascultat-o a fost "Cucul si pupaza"... se intampla cand aveam vreo 12 ani (prin 1988), intr-o vizita la o ruda din Timisoara...

http://www.versuri.ro/versuri/ikil_labi ... upaza.html

Dar manelele existau de mult mai demult... A fost candva un documentar la TV despre manele si vorbea acolo Dan Armeanca, cum ca el ar fi cantat manele inca din anii '70.
Insa manelele gen" pumnii mei nu stie carte" sunt dovada de incultura. Mai sunt unii care scutura dictionarele (desi in cazul unora am dubii si in privinta asta) pe portative si gata melodia (manea, sau alt gen). Asta iar o consider dovada de incultura.

Am ascultat si ascult cu placere muzica lautareasca (ce-i drept, mai rar) cantata de tigani (le zic asa pentru ca din mosi stramosi li se zice tigani, nu rromi, iar traducerea de la gipsy este tigan, nu rrom). Faramita Lambru, Gabi Lunca, Romica Puceanu, Ion Onoriu etc.

Am avut prieteni doi tigani care cantau la tambal. Am ramas mut cand mi-au catat la tambal pana si Metallica...
ex-Ford Fiesta 1.4 2003
Ford Mondeo break 2.0 TDCI 2003
Hyundai i20 Active 2016
Just me.
mihai2k1
Gold Member

Mesajde Maximilian » 17 Noi 2007, 07:01

Problema este de fapt nu cu cei care asculta o manea-doua...desi eu ma declar om care nu are nici macar o singura manea pe calculator, dar nu pt ca asa e moda daca te vrei "intelectual", ci pur si simplu pentru ca acest gen de muzica nu imi spune absolut nimic. Daca vreau sa dau din buric iau direct muzica arabeasca(desi nici dupa acel ritm nu ma omor).

Ca idee, cant la pian de la 6 ani, am crescut cu multa muzica...de la clasica(si da, ascult muzica clasica, dar nu absolut orice, ci numai anumiti compozitori, si anumite interpretari, ca cine spune muzica clasica, e ca si cum ar spune muzica contemporana...e foarte variata problema :D ) , la rock clasic, disco vechi, blues, jazz, pop, indiferent, numai sa se vada ca e muzica de calitate. Ideea este ca pot discuta despre multa muzica, am o cultura muzicala destul de bine pusa la punct.

Am intalnit oameni care au ascultat toata viata un singur gen de muzica(in general oameni care au gasit acel singur gen in manele), si vreau sa va zic ca oamenii aia erau efectiv inchisi la minte. Nu pentru ca ascultau manele, ci pentru ca nu ascultasera si alt gen de muzica. Ei catalogau muzica la modul manea si restul. (ca era vorba de manea, ceva rock desi rockul e un gen foarte vast si cu f multa istorie sau altceva, nu are practic importanta).

Ideea e sa stii cand sa spui "ascult un gen de muzica pentru aceste motive, dar pe langa genul ala eu am ascultat si multa alta muzica". Daca spui ca un gen de muzica e cel mai tare dar nu ai trecut bine prin restul...e trist.

Si faza la manele e urmatoarea: nu am prea intlnit oameni care sa asculte manele dupa ce au dat prin muzica intr-adevar de calitate.

Problema mea cu manelele e reprezentata de faptul ca le cam scot la duzina si de faptul ca sunt 99% dintre ele copiate, remixate. (de fapt cam am problema asta cu orice melodie comerciala daca stau sa ma gandesc mai bine).

Ma intereseaza sa stiu ca in niste melodii s-a pus talent si ceva munca, nu ca inversezi doua cuvinte si ai scos un hit.

In rest, numai de bine, fiecare cu genul lui de muzica, atat timp cat nu deranjeaza pe altul, nu asculta la mobil in autobuz, nu imi vine noaptea cu muzica la maxim si se posteaza in fata casei, nu am absolut de reprosat!
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde popescub » 17 Noi 2007, 17:59

Absolut corect ce spune Maximilian. Practic este vorba de CALITATE. De calitatea compozitorului, de calitatea textierului, de calitatea interpretului, de calitatea sunetului si a inregistrarii, de calitatea vizuala a produsului finit (CD, DVD, caseta audio sau ce-o fi el). Si oricat ne-am cazni sa gasim manele care sa treaca testul asta, ma indoiesc sincer ca putem gasi. Hai sa nu fiu exclusivist: daca vom gasi, atunci sunt extrem de putine si sunt exceptii fata de marea masa a manelelor.

Mergand mai departe cu logica, e greu de crezut ca un om cu o oaresice pregatire intelectuala (care a apucat sa acumuleze ceva ani de scoala, a mai si citit cate ceva si, mai ales, a avut un background familial care l-a incurajat sa evolueze)) poate asculta o muzica de o calitate proasta. Practic s-ar jigni singur. Ar reprezenta o involutie in plan intelectual. La diferite niveluri de evolutie exista diferite necesitati. Iar necesitatea de a asculta manele este, fara nici o exceptie, apanajul unor oameni putin evoluati, care nu pot alege o muzica de o calitate superioara pentru ca, pur si simplu, n-o inteleg. Si atunci o aleg pe cea care vorbeste pe limba lor. Din pacate pentru mine, nici eu nu am ajuns prea sus pe scara asta a calitatii (pt. ca sus eu as pune muzica clasica), dar, cu siguranta, pot aprecia calitatea ei.

Sigur ca exista mostre de muzica proasta in orice gen, asa cum exista ascultatori prosti de orice gen si asa cum exista tigani cinstiti. Problema e daca ne referim la proportii, iar proportia de manele bune e extrem de mica, cea de manelisti culti extrem de mica, cea de tigani cinstiti extrem de mica.
popescub
Ford Freak

Maşina: Ford Fusion 1.6 L - 2007

Mesajde Boggy » 17 Noi 2007, 20:11

In concluzie si drept urmare parerea mea e ca totul tine de gust si din cate stiu eu gusturile nu se discuta.
Ford Focus Trend 1L Ecoboost , 125 CP din 2018 - WF04XXGCC4JT34613
Boggy
Member

Maşina: Ford Focus Trend 2018, 1l Ecoboost 125cp
VIN: WF04XXGCC4JT34613

Mesajde mariuscociorva » 18 Noi 2007, 00:40

din pacate la noi primeaza spiritul de turma. de exemplu un revelion nu il poti face cu o muzica rock sau cu traviata la fel cum nici nu poti realiza o atmosfera roamntica cu ajutorul lui guta .
Sincer sa fiu eu am muzica pe calculator care acopera toate genurile. inclusiv manele , rock , heavy metal clasica populara si ce mia vreti voi. De exemplu , azi am avut chef sa ascult muzica clasica(Bach si Mozart) dar la un moment dat m-am intristat si am audiat si o manea. Poate sa ma azcue cineva? Eram mai destept cand ascultam Bach si mai prost dupa 10 minute in care il auzeam pe Guta? Problema nu este la cei ce ascutla muzica ci la cei din jurul lor. Daca pe mine ma face fericit un anume stil muzical , nimeni nu ma poate opri sau cataloga intr-un fel anume daca ascult muzica ce imi place. Problema la noi e manelele sunt privite ca si sexul. Apropae nimeni nu se lauda ca le asculta , dar aproape toti le au in calculator , ipod sau telefon
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde catser » 18 Noi 2007, 16:03

problema nu este ce fel de muzica asculti...fiecare cu gusturile sale...

problema este cu nivelul sonor la care asculti muzica favorita...n-am vazut inca pe nimeni sa asculte Bach sau Beethoven cu maxim de decibeli posibili...in schimb fanii manelelor obisnuiesc adeseori sa impartaseasca la tot cartierul experienta lor artistica...binenteles ca exista insa si exceptii...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde sile1 » 18 Noi 2007, 18:51

vedeti voi chestia cu nivelu sonor mi se pare normala pana la un punct , adica daca e ziua ta sau revelion etc mi se pare normal sa anunti vecinii apropriati k urmeaza o noaptea mai putin placuta pt cei care vor sa doarma si dupa sa iti vezi de treaba ta ... pt k in 90 % din cazuri nu cred k vei primi dupa reclamatii decat daca ai vreun vecin idiot ( eu unul nu ash putea sai stric cuiva ziua k maine ma trezesc devreme....) toata treaba asta fiind ok atata timp cat nu se intampla zilnic.

despre partea cu calitatea si intelectul iarashi e subiectiva treaba ... spre exemplu ambii mei parinti au un nivel social destul de bun si au facut facultati la timpul lor etc si eu totusi ascult manele relaxat ... asta inseamna k sunt un prost crescut de niste omuleti prostuti... ? eu zic ca nu mai ales pt faptul ca niciunul din ei nu asculta asa ceva dar asta nu pt k ar considera k devi tampit subit dupa ascultarea refrenurilor ci datorita faptului k au prins alte vremuri si implicit alte genuri muzicale.

Un mare aport asupra gusturilor din pct meu de vedere (si proprie exp) il aduce anturajul (fie ca e vorba de scoala ; loc de muca sau unde stai...) cu toate astea nici o cunostinta de a mea nu sia permis sa rupa legaturile datorita genului muzical preferat.

cu toate asta nu contest faptul k intre ascultatorii de manele sunt si prosti sau inculti daca vretzi sa fim mai eleganti ... poate si pt ca sunt preferate in cartierele in care un apartament nu costa sute de mi de euro (intelegeti voi la ce ma refer)... si poate pt k la tzara cam toata lumea asculta manele (eu unul am umblat destul prin tara si la toate discotecile din comune/sate la care am fst 90& sau pe aproape ca procent erau difuzate manele ) , nu zic ca cei care nu stau la oras sunt automat prosti , dar nivelul de scolarizare este clar mai mic + k akolo e are un important cuvant de spus spiritul de turma .

per final ... nu cred k are o mare importanta ce muzica asculta cineva atata timp cat inainte de toate primeaza bunul simtz si omenia restul sunt optiuni k sa zik asa ;)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Mesajde neaopinca » 18 Noi 2007, 22:04

Toti sint Fii ai Domnului, vorba lui Vadim si ar trebui sa-i iubim si pe manelisti si pe ascultatorii de manele.Daca cu fauritorii manelelor n-am nimic ,unii chiar ma distreaza cu modestia si inteligenta lor("as putea trai linistit 200 de ani cu cit am cistigat ca artist de la 6 ani),pe ultimii nu-i prea inteleg.Nu traiesc in mediul lor,nu am avut niciodata cunostinte care ridica la ceruri acest gen dar am o rugaminte:lasati o tira volumul mai jos.Traiasca maneaua care nu se aude.
i
neaopinca
Member

Mesajde neaopinca » 18 Noi 2007, 22:06

Paranteza e un citat al marelui Adi.
i
neaopinca
Member

Mesajde Maximilian » 18 Noi 2007, 22:15

Ar mai fi o problema aici, de fapt eu sunt perfect de acord cu Sile, totul tine de bun simt, de fapt despre asta si e democratia. Faci ce vrei atat timp cat e legal(sau nu esti descoperit) si cat timp nu deranjezi pe nimeni.

Problema mea cu mesajul manelelor(si nu numai) este ca a alterat oarecum valorile oamenilor.

Inainte sa fii un om valoros insemna sa ai in primul rand un bun simt elementar, sa ai o educatie aparte, sa ai o cultura, sa ai o familie bine plasata(ultima era mai mult sa mai putin), oricum, sa te realizezi pe mai multe planuri, respectul venea functie de aceste valori.

Acum valoarea a ajuns spre bani, ai bani, esti valoros, esti bine privit...sau asa cred multi care au pierdut valorile sus-mentionate. Ma uit la multa lume, si cel mai grav la copii. Ei sunt viitorul societatii, si totusi ei nu stiu nimic in afara de bani, BMW-ul(indiferent care, BMW sa fie) si respectul care vine prin faptul ca ai bani. Nu conteaza cum sunt facuti banii aia, nu conteaza ce are omul care are bani in cap pentru ca....hai sa fim seriosi, E INSTARIT!

Si la nivelul asta vedem foarte mult, printre care cel "de varf" este Gigi Becali. (bine, el este o persoana despre care se pot discuta foarte multe, pentru ca pur si simplu s-ar putea sa fie bine intentionat...desi eu totusi inclin catre faptul ca si-ar face campanie politica).

Atunci cand multi aud de Becali, vad in el un zeu pentru ca are bani...dar uita ca el este privit cum este privit de cei mai cu cap tocmai pentru ca ii lipsesc niste valori.(o cultura, finetea, etc)

Problema cu manelele este ca ...hai...ne prostim pe ele, dansam la petreceri(eu ma exclud de aici pentru simplul motiv ca nu am prieteni care sa asculte acest gen de muzica, si pt ca exista extrem de multa muzica pe care se poate petrece, si nu se numeste manea)...dar in afara de prosteala de la petreceri, multi au acum 25-30-35 de ani, se duc acasa, iar copiii aud. Ce parere sa aiba ei despre viata si despre cum sa se realizeze, cand ei vad asa: manelistii au bani, au masini, au femei, nu conteaza ca n-au mare lucru in cap.(aici ma refer la interpretii de manele, si nu ma refer la faptul ca 99% din ei sunt tigani, pentru ca nu e bine sa bagam pe nimeni intr-o oala pentru cateva exemplare reprezentative, exista mai multe feluri de tigani, asa cum sunt mai multe feluri de romani)

Asta e, copiii ar trebui un pic sa fie menajati de la mizeria din ziua de azi, pentru oricat ne-am prosti, e greu sa faci distinctia de mic intre ce e bine si ce e rau, si e greu sa alegi niste valori.
Maximilian
Petrol Head

Mesajde popescub » 19 Noi 2007, 11:22

$1 scrie:$2Traiasca maneaua care nu se aude.

Cam asta ar fi.
Si s-ar rezolva, cel putin partial, si problemele ridicate de Maximilian. Practic ne invartim intr-un cerc vicios, iar indulgenta excesiva (de dragul de a fi political correct) fata lipsa de calitate (umana in primul rand, pt. ca de aici pleaca si restul) are ca efect disparitia unor repere care si-au dovedit eficacitatea in timp si aparitia altora de genul celor mentionate de Maximilian. Urmarea fireasca este o indobitocire colectiva care atrage in cel mai bun caz dispretul strainilor si ne indeparteaza de lumea "civilizata".
popescub
Ford Freak

Mesajde DanielArdelian2 » 21 Noi 2007, 20:29

Comentariu literar la o manea :roll:
In final, cred ca are dreptate astia cu manelele, fir-ar al dreacu de ford, trebuia sa-mi iau si eu mertan sa fiu meserias ca ei.

PS: N-am stiut unde sa-l postez: aici sau la "De ce sa nu mai radem...". :D

http://www.versuri.ro/artist/lkm_florin+peste.html

Cod: Selectaţi tot
$2

Încă din primele versuri, autorul plasează acţiunea într-un mediu feeric.

$2

Prin folosirea cuvintelor miracol şi vrajă, poetul ne trimite într-o lume magică, interzisă muritorilor de rând. Efectul este completat de plasarea celor doi protagonişti pe plajă – trimitere directă la infinitul mării, care ar putea sugera şi iubirea nesfârşită, dar şi eternitatea. Nisipul ne duce cu gândul la scurgerea timpului, autorul reuşind astfel să îmbine prin folosirea unui singur cuvânt, atât infinitul cât şi perenul.

În următoarele două versuri, poetul doreşte să împace relativa bipolaritate dintre infinit şi peren.

$2

Conştient de clipa fermecată pe care o trăieşte, autorul îşi avertizează ascultătorul (cititorul) că iubirea nesfârşită, dragostea profundă, infinitultul, alfa şi omega, arde intens, asemeni razelor unei zile însorite de vară, comprimându-se în "3 luni de senzaţie". Necuprinsul este asfel încadrat în limite foarte bine delimitate - trei luni – iar profunzimea sentimentelor umane îmbracă forma senzaţiilor.

Iubirea magică nu are suişuri sau coborâşuri. Aşa cum spune şi poetul, cuvintele de ordine în cazul unei asemenea iubiri sunt cheful şi distracţia alături de gagiu sau gagică.

Folosirea cuvintelor nu este deloc întâmplătoare. Elementele de argou: gagiul, gagica vin să sugereze faptul că cel care vorbeşte este un om asemeni nouă, care însă, conform preceptului biblic, şi-a pus în valoare, talanţii, reuşind să pătrundă într-o lume de vis.

A doua strofă a cântecului descrie opulenţa de care se bucură eroul.

$2

„Merţan"-ul face trimitere la stilul de viaţă al marilor padişahi. Folosirea expresiei „plinul de benzină" nu este deloc întâmplătoare. Ea ilustrează verticalitatea convingerilor personajului principal. El nu operează cu jumătăţi de măsură. Totul sau nimic pare a fi deviza după care se conduce.

Noţiunea plin, are şi un sens metaforic. Ea prezintă maturitatea dragostei dintre cei doi, care tind spre perfecţiune. Acest lucru este confirmat şi de termenii cu care este descrisă marea iubirea a personajului nostru. Fata cu care se iubeste eroul principal nu este o fată oarecare. Ea este o „blondină" - simbol al frumuseţii feminine, aşezate la dreapta bărbatului. Afirmaţia este întărită în versul al doilea din cea de a treia strofă.

$2

Hiperbola "blondină prototip" descrie în profunzime calităţile greu de egalat ale iubitei, ea fiind o fiinţă unică. Prin folosirea unui termen tehnic pentru a-şi descrie iubita – "prototip" – autorul ne reaminteşte că dragostea lui este asemeni ţinuturilor exotice, fascinante dar încă neexplorate în profunzime, afirmaţia fiind întărită şi de plasarea poveştii în anotimpul de vară.

Ultima strofă descrie actul de iubire dintre cei doi. În primele două versuri, ne este prezentată atmosfera care domneşte între îndrăg ostiţi.

$2

Iubirea se consumă în apa caldă a mării. Cristalinul mării descrie sentimentele celor doi iar căldura apei descrie relaţia dintre ei. Dragostea dintre cei doi este imună la scurgerea timpului

$2

Succesiunea zi noapte nu poate perturba trăirile profunde alte tinerilor îndrăgostiţi, dar autorul lasă o portiţă de ieşire din această idilă aproape perfectă. Folosirea termenului "noaptea" din ultimul vers avertizează cititorul că totul poate fi perfectibil, chiar şi iubirea, iar dacă peste iubirea dintre cei doi s-ar lăsa întunericul, eroul va trece şi peste acest obstacol. Este vorba doar de 3 luni de distracţie.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde popescub » 22 Noi 2007, 10:57

Exceptional. Ai nota 10. :lol:
popescub
Ford Freak

Mesajde KomandantuR » 22 Noi 2007, 12:36

Toata stima, domnu Ardelian !
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde DanielArdelian2 » 22 Noi 2007, 13:07

Aouleu, ma iertati pentru confuzie, comentariul respectiv nu l-am scris eu :oops:

L-am primit si eu pe mail...
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde OvidiuB » 22 Noi 2007, 13:07

si eu subscriu manelei care nu se aude.
Si aici e si problema. Si Maximilian a spus-o frumos.
Nu maneaua a creat aceste probleme, ci nevoia de a iesi in evidenta. Nu conteaza cum. Si chiar daca o sa tipe unii la asa o comparatie, daca va uitati la clipurile cu rap american, o sa vedeti acelasi lucru: bani, masini si curve/fete.
Deci problema reala e ATITUDINEA, nu muzica, saraca. Atitudinea e cea care a impus si care diferentiaza genurile de muzica. Imaginati-va cum arata o eprsoana care ascula clasia, sau Iglesias, sau Eminem, sau Salam (dincolo de originaliatea numelro de scena).
2003 FF1 Turnier 1.8 TDDI 90CP
2008 FF2 Turnier 1.6 TDDI 109CP
OvidiuB
Ford Freak

Maşina: FF1 Tournier TDDI, 90CP/2003 + FF2 Tournier TDCI, 109CP/2008

Mesajde leontet » 30 Noi 2007, 05:44

$1 scrie:$2um adica "lipsiti de creativitate si originalitate"? cine este etalonul creativitatii si originalitatii si cum a fost stabilit drept etalon? productia "bolero" a domnului Ravel e creativa?

Sincer sa fiu, nu am avut de gand sa intervin in discutia acestui topic - subiectul ma dezgusta (da, eu sunt unul dintre cei care, dupa cum spunea cineva mai sus, la o petrecere fiind, se ridica si pleaca in momentul cand s-ar trece pe manele).
Trebuie insa sa strecor macar un raspuns la ultima intrebare (voita retorica, probabil...) din citatul de mai sus! Si, ca sa fiu in tonul topicului (inteleg ca se discuta de varii forme de anticultura, dar in principal de manele), raspunsul meu ar fi: "Mânca-ţi-aş!!!"
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Mesajde adispan » 30 Noi 2007, 11:02

cum doriti Dvs, domnu' :D
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde alpe » 01 Dec 2007, 05:53

nu ascult manele, si nu am nimic personal cu cei care asculta, DAR..pentru ca exista si acel "dar". s-o faca domle' doar pentru ei, de ce sa bat in podea, calorifer, la usa pentru dreptul meu la odihna...la un moment dat am raspuns si eu..cu muzica, bass test bineinteles cu boxele culcate pe podea(sa nu-i deranjez pe ceilalti vecini, ca aveam treaba doar cu cel de jos), n-a mers; pornit Counter Strike dat volum maxim si inceput nebunia...deabia suportam eu zgomotele...linistit spiritele
-------------------------------------------------
FF1/2001/TDDi/90Hp/facelift/WF0AXXGCDA1K80538
alpe
Member

Maşina: Ford Focus 2001 1.8TDDI 90hp Hatchback facelift
VIN: WF0AXXGCDA1K80538

Re: Maneaua!

Mesajde Chipu » 03 Noi 2008, 11:02

Apropo` de manelizarea Romaniei, care si dupa isi contiua drumul spre progres si desavarsire:
http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=123618&catid=6&p=becali-votat-de-francezi-cretinul-saptamanii-pentru-scena-maybach.html

$1 scrie:$2n cadrul celei mai populare emisiuni auto din Franta, „Turbo”, Gigi Becali a fost ales „Cretinul Saptamanii” pentru episodul arhicunoscut la noi in care patronul Stelei repara frumusete de Maybach cu o ranga. Desi la noi s-a ras pe saturate de acest caz in urma cu doi ani, faima latifundiarului a ajuns abia acum la cunostinta francezilor.

...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Mesajde Cornel001 » 03 Noi 2008, 11:14

ce legatura are asta cu manelele, domnu ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Chipu » 03 Noi 2008, 11:17

manelel nu au nici o legatura cu manelizarea?
...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Mesajde Maximilian » 03 Noi 2008, 11:36

Are chiar foarte multa legatura cu manelele, reprezinta inca un factor care distruge orice urma de gandire normala. Pentru oamenii prosti sau needucati, Becali e smecher ca-si repara Maybachul cu ranga pentru ca "are cu ce". Nu le trece prin cap ca poate niste oameni ceva mai destepti ii dau medalia "cretinul saptamanii".
Maximilian
Petrol Head

Mesajde Cornel001 » 03 Noi 2008, 11:52

Adica daca eu ascult, printre altele, mai rar, si manele, sunt in pericol sa devin maimuta sau cum ?
Eu zic ca sunt mai multilateral dezvoltat muzical decat voi baieti... :D
Eu tot nu vad legatura cu manelele, decat daca reprezinta genul muzical preferat al lui becali...
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum