Asa, revin dupa ceva timp. Initial am zis ca nu mai postez nimic insa o sa tin aici un istoric al masinii pentru mine sa vad ce si cum s-a facut. (mai e unul pe 4Tun..)

.
Deci, haideti sa vedem ce s-a intamplat cu masina din Iunie!
1. I s-a facut schimbul de ulei cu Motul 5W30 Ford Specific si cu filtre man la 107,650km. Acum am undeva la 111,300, deci am mers ceva de la jumatatea lui August cand am facut schimbul.
2. Am gasit-o lovita in parcare in fata blocului. Vopsea rosie. Nimic grav insa nu am vrut sa revopsesc toata bara asa ca m-am inarmat cu aerosol de calitate si lac mai putin calitativ asa ca a iesit cam mat. Oricum, e ok si o sa stau asa pana ma decid ce o sa fac (a primit multe zgarieturi cu cheia si mai mi-a picat pe plafon ceva dubios de s-a crapat vopseaua, deci probabil o sa o vopsesc integral in 1-2 ani).
3. Am cumparat gume de iarna Debica Frigo 2, 175/65/14, noi. Jantele de 14 de tabla (originale ale masinii) le-am tratat cu solutie anti-rugina iar apoi le-am vopsit (nu perfect dar sper sa tina macar pana la anul cand le voi vopsi electrostatic).
4. Jantele de tabla de 15 (cele de vara) cred ca o sa le schimb (2 am reusit sa le ovalizez prin Bucuresti deci necesita roluire si pe langa asta sunt cam grele pentru mine). Gumele de vara Debica Presto 195/50/15 o sa le tin.
5. Mi-am cumparat tester pentru masinuta sa o diagnosticam cum se intampla ceva cu ea. In momentul de fata are 2 erori (ambele de cand am luat-o). P0380 (adica cel mai probabil una sau mai multe bujii arse) cat si EGR Valve Frozen (initial m-am gandit sa o schimb insa dupa ce m-am documentat ceva pe internet am hotarat sa anulez valva cu totul. Cum? Ei bine, am cumparat placa de mai jos ce a fost taiata cu laser la dimensiuni exacte si montata intre chiulasa si valva, deci nu va mai baga gazele nearse in motor. Consumul a ramas oarecum la fel dar acum trage mult mai bine si nu mai scoate fum deloc!).
6. Am cumparat ceara Turtle Wax si am acoperit masina.
7. I-am pus alte embleme (dupa cum se poate vedea, cele originale erau distruse de soare).
8. S-a spart parbrizul cam de tot (deci mai merge incalzirea doar pe jumatate). In primavara se schimba cu altul incalzit si de data asta o sa ii pun o folie de protectie pe exterior.

Pentru poze la rezolutie ok ->
AICI! 
Imi pare rau pentru cum am asezat in pagina insa nu am idee cum sa inserez imaginile sub poze.. xD
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-