Dupa o perioada destul de lunga, revin cu cateva noutati si...probleme:)
Pana acum am schimbat la masina:
- distributia;
- pompa de apa;
- filtre, ulei;
- bieleta antiruliu spate;
- toate cele 4 bujii;
- bateria, cu una de amperaj mai mare;
- rezolvat problema cu jumatatea de parbriz incalzit ( mai bine zis neincalzit). La cutia de sigurante de la motor, unde sunt si releele. era un fir smuls la releul de pe jumatatea de parbriz care nu se incalzea - sunt 2 relee, cate unul pt fiecare jumatate de parbriz.
Din intamplare am aflat ca am si eu in torpedou o mufa aux. Am cumparat un cablu jack - jack, 3,5mm, si conectat la o tableta de 7 inci se aude super ok in boxe ( mai incet, e adevarat decat de pe cd, dar peransamblu sunt f multumit). Cu ocazia asta am renuntat la achizitia unei navigatii dedicate. Tableta face fata cu brio la muzica si navigatie. Navigatia originala cu care a venit masina (Blaupunkt EX nu are harti pt Romania, plus ca e depasita din toate pct de vedere).
Probleme de rezolvat:
- inlocuire telescoape fata-spate (ambele pe fata au joc in tija si fac un zgomot deranjant al denivelari, gropi, etc. Cu ocazia asta le voi schimba si cele de pe spate. Am luat KAYABA, din cate am aflat sunt cele mai bune + flanse si rulmenti amortizoare LEMFORDER. Arcurile sport le voi pastra, stiu ca nu e buna combinatia cu amortizoare stock, dar deocamdata le las asa. Arcurile am vazut casunt reglabile, deci mai pot inalta masina.
- vreau sa ii pun si scut la motor, macar unul de plastic. E la fel de important ca distributia, mai ales ca masina e destul de joasa.
- bieleta pe spate (cred) - am un cloncanit deranjat , banuiesc ca e bieleta.
- vreau sa rezolv si problema cu senzorii parcare, spate, nu functioneaza. Pe tester imi apare ca si erori: C1700, C1709, C1710 (Defectiune la circuit senzor. Cauze posibile:exista un circuit deschis in cablul de semnal, de masa sau de alimentare sau unscurtcircuit in cablulde semnal la masa). Am achizitionat o interfata ELM327 Bluetooth in combinatie cu tableta si programul FORSCAN Lite pt Android (versiuunea cu plata).
Din punct de vedere estetic, inca nu am facut nimic, nu prea am idei:
Ma gandeam sa vopsesc in culoarea caroseriei prelungire bara fata - spate (cele negre din plastic), mastile de la proiectoarele ceata ( doar partea de deasupra, aceea "spranceana" si bandoul din spate in care sunt prinsi si senzorii...bineinteles, fara sa vopsesc senzorii:) ).
Inca nu sunt hotarat 100%, nu stiu daca o sa se vada bine. Astept pareri, inaiante sa ma apuc de treaba, deci linia e deschisa:). Eu sunt 50-50%.
Deocamdata astea sunt planurile de viitor (apropiat) cu ea.
Astept pareri de la voi, ce as mai putea sa fac la ea, estetic, etc.
Si cateva poze "calde" cu ea, inclusiv din interior, de mult am promis ca pun si am cam uitat.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-