Pai..trebuie sa te gandesti bine ce ti-ar place sa faci tot restul vietii tale. Eu am terminat anul trecut facultatea si eram foarte nehotarat la ce sa dau. Tot ce stiam e ca m-as potrivi ca inginer, asa ca alegerea mea era de mult timp Politehnica.
Pana in ultimele luni dintr-a 12-a optam pentru Automatica, dar cam in perioada BAC-ului mi-am dat seama ca nu prea m-ar atrage o slujba de programator, in schimb, ca si tie, imi plac masinile. Si domeniul asta o sa fie mereu unul de maxim interes pentru public, e intr-o continua dezvoltare, incep sa apara si masinile cu adevarat economice...
Eu pana la urma am ales Transporturile, desi cine ma auzea ca vreau acolo ma intreba de ce nu-mi aleg ceva mai "pretentios"... Pana si ai mei erau un pic "afectati" ca am renuntat la Automatica, dar pana la urma n-au vrut sa ma influentzeze in niciun fel, alegerea a fost 100% a mea.
Asta a fost doar cazul meu, nu e deloc un sfat or something.. singurul sfat este "NU LASA PE NIMENI SA ALEAGA PENTRU TINE", alege tu ceva care iti place, asta e cel mai important. Nu te lasa influentat de ce spun altii, de ce facultati aleg prietenii tai, chiar si de ce spun parintii (care in unele cazuri sunt prea subiectivi). Ca slujba, atata timp cat e in domeniul calculatoarelor, transporturilor, constructiilor, finantelor, medicinei..e de viitor... Conteaza doar sa-ti placa si sa incerci sa fii cat mai bun, succesul vine el daca te tzii de treaba.

Ah si la ce ai zis cu medicina...Sper ca te-am putut ajuta.