Discutii libere/forum

Masina noua sau second-hand ?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Masina noua sau second-hand ?

Masina noua
29
37%
Masina second-hand
49
63%

Voturi totale : 78

Re: Masina noua sau second-hand ?

Mesajde forbidden27 » 04 Mar 2008, 13:40

Uite domnu' vic ca eu nu ma gandisem la asta, mare dreptate ai.
Daca inclusiv guvernul lui Curiceanu conspira impotriva noastra, de ce nu ar face si strainii la fel? :-?? :-?? :-??
CONSPIRATIE MONDIALA FRATILOR. HAI SA EMIGRAM TOTI!
Pe ei, sa le luam tdci-urile, mama lor!!!!!!!!!
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Nic_Bv » 04 Mar 2008, 13:51

$1 scrie:$2E ca si cum ai regreta dupa ce te-ai insurat ( :P ) Ce poti sa mai faci? Totdeauna va exista una mai frumoasa! Poti insa sa vezi partea buna a lucrurilor, masina o schimbi mai des...mult mai des. :D

masina mai are si alte avantaje:
- o conduci tu pe ea;
- mananca mai putini bani;
- cand nu-ti place cum se comporta scoti cheia din contact si gata, e liniste;
- nu se supara daca te dai cu alte masini, etc.

Urmeaza topicul: nevasta noua sau second-hand? =))

Strict on-topic: cam ce a fost de zis s-a zis, oameni buni. Cei ce vor masini mai bengoase decat banii pe care ii au in buzunar isi vor lua SH cu potentialul de risc aferent, cei care au bani multi sau vor lucru nou, isi iau masina noua. Dixit.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde catalin1972 » 04 Mar 2008, 13:55

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2E ca si cum ai regreta dupa ce te-ai insurat ( :P ) Ce poti sa mai faci? Totdeauna va exista una mai frumoasa! Poti insa sa vezi partea buna a lucrurilor, masina o schimbi mai des...mult mai des. :D

masina mai are si alte avantaje:
- o conduci tu pe ea;
- mananca mai putini bani;
- cand nu-ti place cum se comporta scoti cheia din contact si gata, e liniste;
- nu se supara daca te dai cu alte masini, etc.

.

in plus , mama masinii nu te viziteaza !!! :))
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde mihai_florescu_09 » 05 Mar 2008, 00:10

haideti sa va spun si eu parerea mea despre calitatea mai proasta pt masinile din est. cred ca pentru producerea de autovehicule mai proaste pt europa de est ar fi costurile mai mari pt fabrica decat pentru producerea autovehiculeleor asa cum se fac pt toata lumea. cred ca ar costa mai mult sa modifice traseul benzii de constructie si sa modifice programele aparatelor (robotilor) sa bage 2 aibaguri in loc de 4 de fiecare data cand pe banda de productie se afla o masina destinata europei de est. de asemenea ar fi mult prea complicat ca muncitorii sa aduca si sa ia de fiecare data din containere cu materiale pt europa centrala si de vest si cele pt europa de est. sa fim seriosi... nu cred ca au aia acolo 2 galeti...pe una sa scrie suruburi pentru europe de vest si pe una suruburi pt saraci.
mihai_florescu_09
1nsane Member

Maşina: Ford Fiesta 2005, 1.3i, 70cp@5600RPM, Tonic, Comfort, B-33-MZY

Mesajde Mihai L » 05 Mar 2008, 07:53

$1 scrie:$2aideti sa va spun si eu parerea mea despre calitatea mai proasta pt masinile din est. cred ca pentru producerea de autovehicule mai proaste pt europa de est ar fi costurile mai mari pt fabrica decat pentru producerea autovehiculeleor asa cum se fac pt toata lumea. cred ca ar costa mai mult sa modifice traseul benzii de constructie si sa modifice programele aparatelor (robotilor) sa bage 2 aibaguri in loc de 4 de fiecare data cand pe banda de productie se afla o masina destinata europei de est. de asemenea ar fi mult prea complicat ca muncitorii sa aduca si sa ia de fiecare data din containere cu materiale pt europa centrala si de vest si cele pt europa de est. sa fim seriosi... nu cred ca au aia acolo 2 galeti...pe una sa scrie suruburi pentru europe de vest si pe una suruburi pt saraci.

Exact.
Suplimentar au si avantajul ca pot "jongla" cu masinile de pe linia de productie si sa transfere catre alta tara/dealer in functie de necesitati.
Partea cu produse destinate tarilor sarace este fezabila in cazurile in care fabrica este complet dedicata (Renault in Turcia, care nu face masini destinate pietelor din Franta de ex.). Acolo pot umbla intr-adevar complet la furnizori, materiale, controale.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde toxicristi » 05 Mar 2008, 09:14

Pai n-ai sa vezi Focus in Germania produs in Spania.... Dar e posibil sa vezi Focus in Romania produs in Germania.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde ciocrosu » 05 Mar 2008, 09:39

$1 scrie:$2ai n-ai sa vezi Focus in Germania produs in Spania.... Dar e posibil sa vezi Focus in Romania produs in Germania.

Dupa mine asta spune tot !! =D>
ciocrosu
Member

Mesajde Mihai L » 05 Mar 2008, 10:38

$1 scrie:$2ai n-ai sa vezi Focus in Germania produs in Spania.... Dar e posibil sa vezi Focus in Romania produs in Germania.

Nu mi se pare un exemplu concludent.
Care e sensul sa produci o masina in alta tara si sa o aduci la tine, cand ai o fabrica in tara? Nu-i mai bine din toate punctele de vedere sa maresti capacitatea de productie (cresc numarul de angajati si banii din impozite, scade somajul, etc). La fel ar fi daca s-ar produce Loganuri in Cehia si ar fi aduse la vanzare in RO...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde forbidden27 » 05 Mar 2008, 11:34

1. Marirea capacitatii de productie la mine in tara- se poate dar nu cu mult. Prin anumiti factori poti mari productia, dar nu asa de mult.
2. Fac alta fabrica la mine in tara: o sa ma coste foarte mult terenul, constructiile, utilajele plus ca n-am pentru inceput forta de munca ,calificata, trebuie sa caut eu, sa scolarizez, specializez, etc.
3. Caut o alta fabrica care nu mai 'merge' in alta tara am deja cladiri, forta de munca calificata, primesc si ceva avantaje de la respectivul guvern.

Daca ai fi mare producator, care varianta ai alege?
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde chiar_el » 05 Mar 2008, 11:53

+ mana de lucru mult mai ieftina, pe varianta 3
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde toxicristi » 05 Mar 2008, 12:05

Abia astept sa scoata masini de la Craiova exact ca cele care ies pe poarta la Saarlouis/Cologne. Parca ziceau pana la sfarsitul anului, nu?
toxicristi

Mesajde vică » 05 Mar 2008, 12:23

$1 scrie:$2bia astept sa scoata masini de la Craiova exact ca cele care ies pe poarta la Saarlouis/Cologne. Parca ziceau pana la sfarsitul anului, nu?

Daca or sa decida sa faca la Craiova un model "normal" pe care o sa-l vrea sa-l vanda peste tot (sa zicem noua Fiesta sau Ranger etc.) atunci n-ai de ce sa-ti faci probleme, masinile vor fi exact ca cele facute la Koln sau la Valencia etc.
Daca decid insa sa faca un model mai ieftin, o struto-camila eventual, atunci da, diferente vor fi.

Similaritati: Renault Clio Symbol (Turcia) si Opel Astra Clasic (Polonia).

Eu nu cred ca de pe linia de asamblare a Focus-urilor se aleg cele mai proaste si se trimit spre Romania (argumentul cu VIN-ul il stiti toti) cum la fel de absurd este sa si crezi ca pe masinile pentru unele tari se pun componente mai proaste. Productia in masa si reducerea costurilor nu permit jonglerii de tipul acesta.
Diferentele intre masinile vandute in vest si cele vandute in est sunt strict de echipare. Pentru asta dati vina pe dealeri si pe nivelul de trai mai scazut din Romania; sau configurati-va singuri masinile si o sa aveti si ESP si 7 airbag-uri.
Live no trace
vică
Member

Maşina: Mazda 6

Mesajde coldone » 05 Mar 2008, 12:29

$1 scrie:$2aca decid insa sa faca un model mai ieftin, o struto-camila eventual, atunci da, diferente vor fi.

Similaritati: Renault Clio Symbol (Turcia) si Opel Astra Clasic (Polonia).

Eu pariez pe o Fiesta sedan:D
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde gedan » 05 Mar 2008, 19:58

despre asta poti sa intrebi pe cineva care a mers cu renault frantuzesc si apoi cu unul turcesc!!

voi nu ati auzut de integrarea componentelor pe orizontala?
cand mi-a venit un cielo facut la craiova, nou nout, am crezut ca avea toba sparta , iar inauntru era facut ca dacia.

stiti ca sunt matiz-uri care au data ca tara de origine romania si unele cu korea, doar ca ai aer cond si schimba procentul de componente integrate in tara de origine?

cei mai in varsta stiu ce a insemnat dacia frantuzeasca si cea facuta la pitesti!

oltcit-ul cu planetare de dacia este inca pe strada.

si ultima: un prieten din germania cumparase un polo pt fiica lui, daduse 16000 de marci pe vremea aia. dupa un an, de abia lua 10500 pe el, toti nemtii stiau ca e facut in spania.

sa vedem ce fac oltenii, dar sa nu credeti ca va fi mai ieftin la vanzare in romania doar pt ca e facut la noi...
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

Maşina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Mesajde forbidden27 » 06 Mar 2008, 12:13

Asta tine numai de politica firmei, daca firma tine la imaginea ei, face masini bune si in Zanzibar, Renault pt mine este o firma care deja nu se mai respecta, scoate pe piata tot felul de cascarabete ieftine care lasa mult de dorit si la calitate si la dotari. Deja multi se plang de calitatea masinilor, nu sunt rezistente, nu sunt fiabile, motoare cu performante scazute dar cu niste preturi mult mai mici decat concurenta.
Uitati-va pe mobile.de si veti vedea ce preturi au genul asta de masini la revanzare.
Pana acum Ford a tinut la imaginea firmei, slava domnului a scos masini foarte bune, nu sunt tocmai ieftine, dar nici nu poti compara un Clio cu un Focus.
Alt fenomen la care nu prea ne gandim, este tara in care aceste masini ruleaza. Noi avem soselele care este, vorba lui Marean, pe orice sosea rulam cu ele sar pietre, noroi si toate cele pe dedesubt, le rupem prin gropi si cratere, altii au autostrazi si sosele spalate cu detergenti, fac service-ul numai in locuri autorizate unde lucreaza oameni care stiu sa respecte clientul.
Si cand ne sare vopseaua de pe masina e de vina producatorul ca face masini special manarite pt europa de est.
Si treaba cu prietenul din germania cu masina de 16000 de marci e normala, ei nu prea cumpara second-handuri.
E valabila si pentru Romania treaba asta, am un coleg care are un Mondeo din 2006 cu numai 6000km la bord luat cu 18.000 si nu gaseste pe nimeni sa o dea cu 13.000.Dar este modelul vechi, deja a iesit noul Mondeo, are motorul de 1.8 benz. 110cp(nu prea e dorit de nimeni motorul asta).

L.E. Stim multi dintr-e noi ca Mercedes face anumite componente in Romania si e Mercedes. Nu cred ca acele componente sunt destinate pietelor din est, deci cine vrea sa faca produse de calitate le face si in Romania.
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde ciocrosu » 06 Mar 2008, 13:04

Referitor la calitate.
Daca in romania se va fabrica orcie masina se va aduce materia prima de afara? nu cred, si atunci daca materia prima este fabricata in Ro cu tehnologie inferioara, sa nu zic vai si amar, atunci ea nu va avea aceasi calitate ca cea din germania rezulta in produs inferior calitativ.
Iar daca masina este ansamblata din componente cu o calitate inferioara oare masina nu va fi calitativ mai slaba ? cu toate ca se folosesc roboti si tehnologie super ? parerea mea.
Asa ca nu cred ca ce se va face la Craiova se poate compara cu cele importate.

Clio nu se compara cu Fiesta ? :-/
Si mercedesul are fabrica in spania.
ciocrosu
Member

Mesajde vică » 06 Mar 2008, 13:25

$1 scrie:$2aca in romania se va fabrica orcie masina se va aduce materia prima de afara? nu cred

Multe componente fii sigur ca da. Crezi ca o sa se faca ECU in Romania, la IPRS Baneasa sau la Electrotehnica Targu Mures? :D Bine, e un exemplu extrem, dar globalizarea are si ea partile ei bune, mai existe standarde etc. Sa fim totusi optimisti, sa nu credem ca vom "romaniza" totul.
Fie vorba intre noi, iti inteleg pesimismul (si nu numai tie)! :D

$1 scrie:$2lio nu se compara cu Fiesta ? :-/

Care Clio? :D
Live no trace
vică
Member

Mesajde toxicristi » 06 Mar 2008, 15:09

$1 scrie:$2ana acum Ford a tinut la imaginea firmei, slava domnului a scos masini foarte bune, nu sunt tocmai ieftine, dar nici nu poti compara un Clio cu un Focus.

Asta pentru ca noi avem acces doar la modele ca si cele care sa vand in Vest, dar pe alt cotinent, e foarte probabil ca Fiesta Sedan sa fie perceputa ca Symbolu la noi. Dar stai ca acushi vine. Sper din tot sufletul sa imi musc limba peste 1 an!

$1 scrie:$2i cand ne sare vopseaua de pe masina e de vina producatorul ca face masini special manarite pt europa de est.

Normal ca te enervezi, cand vezi ca X si-a luat masina cu 50.000km la bord din Germania, in timp ce tu ti-ai luat una noua, identica, de la dealer, si la a ta apar probleme cu vopseaua si a lui n-are nici pe dracu, pe aceleasi drumuri :| .

Ideea pentru care s-ar face o fabrica intr-o tara cu mana de lucru ieftina este faptul ca nu se justifica investirea sumelor mari in robotica. Asta poate insemna, in lant,de la furnizori la asamblare, erori mai mari si implicit, un control al calitatii mai lejer.
toxicristi

Mesajde ciocrosu » 06 Mar 2008, 15:18

$1 scrie:$2Pana acum Ford a tinut la imaginea firmei, slava domnului a scos masini foarte bune, nu sunt tocmai ieftine, dar nici nu poti compara un Clio cu un Focus.

Asta :D
ciocrosu
Member

Mesajde clady_09 » 07 Mar 2008, 10:54

Io unu ma bucur ca sunt oameni care cumpara masini noi ca sa le pot cumpara io si sa castig ceva bani(adica sa le iau mai ieftin):P :D
FORD MONDEO OCT 2004 2.0 TDCI 116 CP TOURNIER BLEUMARIN
clady_09
Ford Freak

Mesajde catalin1972 » 07 Mar 2008, 11:49

$1 scrie:$2o unu ma bucur ca sunt oameni care cumpara masini noi ca sa le pot cumpara io si sa castig ceva bani(adica sa le iau mai ieftin):P :D

Corect ! ;)
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 07 Mar 2008, 12:36

$1 scrie:$2o unu ma bucur ca sunt oameni care cumpara masini noi ca sa le pot cumpara io si sa castig ceva bani(adica sa le iau mai ieftin):P :D

Corect ! ;)

Daca intrebi pe unul care vinde o masina SH, si el se bucura la fel de mult ca are cui sa o vanda ca sa scape de "gioarsa"... =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde vică » 07 Mar 2008, 13:23

"symmetrical happiness" :D
Live no trace
vică
Member

Mesajde Mihai L » 07 Mar 2008, 13:53

Si ca in bancul acela, in medie toata lumea e multumita... :)
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 07 Mar 2008, 14:58

$1 scrie:$2Daca intrebi pe unul care vinde o masina SH, si el se bucura la fel de mult ca are cui sa o vanda ca sa scape de "gioarsa"...

Gresit. Eu unul n-am vazut vanzator de masina SH (ma refer la primul proprietar, evident) care sa se bucure. Toti se dau cu capul de pereti cand isi dau seama cati bani pierd din valoarea in nou a masinii ...

Dar trebuie sa-i consolam, nu-i asa? In fond si la urma urmei, ei n-au dat bani pe turbina, injectoare, samd... =))
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde Mihai L » 07 Mar 2008, 15:10

$1 scrie:$2Daca intrebi pe unul care vinde o masina SH, si el se bucura la fel de mult ca are cui sa o vanda ca sa scape de "gioarsa"...

Gresit. Eu unul n-am vazut vanzator de masina SH (ma refer la primul proprietar, evident) care sa se bucure. Toti se dau cu capul de pereti cand isi dau seama cati bani pierd din valoarea in nou a masinii ...

Dar trebuie sa-i consolam, nu-i asa? In fond si la urma urmei, ei n-au dat bani pe turbina, injectoare, samd... =))

Ia uita-te in special la cei care le vand pentru ca s-au saturat de probleme... Sau masini SH revandute dupa 2-3 luni :D
Eu zic ca daca facem un calcul corect (fara tepe si fara noroc porcesc) nu iesi mult mai ieftin cu SH (socotind si avantajul unei masini noi, timpul de functionare fara interventii, etc.)
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Mar 2008, 15:23

Mihai si Nic_Bv,

Ultimele 2 posturi sunt printre putinele on-topic, thank you !
Asta este ceea ce vroiam eu sa fie dezbatut, oare se merita second-hand ? Oare se merita noua ? Vreau sa vedem argumente pro si contra pentru ambele, cred ca asta ar fi foarte util pentru multi dintre noi, nu numai pentru mine.

Discutia de pe ultimele 2 - 3 pagini, despre calitatea produselor, este cu totul alta problema, oarecum off-topic in acest context. Ca initiator al topicului, va rog sa o lasati moarta ! :D
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde ciocrosu » 07 Mar 2008, 16:22

$1 scrie:$2Eu zic ca daca facem un calcul corect (fara tepe si fara noroc porcesc) nu iesi mult mai ieftin cu SH (socotind si avantajul unei masini noi, timpul de functionare fara interventii, etc.)

Poate un pic de noroc nu strica dar sa fim realisti.
Daca faci 30-40k pe an si nu vrei sa schimbi masina anual cred ca masina noua este solutia, dar daca faci 10-12k, ca si mine, nu prea se merita sa cumperi masina noua. Sa fac revizi peste revizi la preturi deloc neglijabile si eu nici macar nu fac km pentru o revizie, pentru orice bec fuga la dealer sa nu pierd garantia #:-S.
Referitor la initiatorul topicului, masina pe benzina, nu cred ca ar fi cheltuit pe o masina SH cat va pierde in momentul vanzari, si eu am avut tot SH pe benzina.( si tot SH o sa-mi iau ).
Si nu se pune problema la cat pierzi daca ai de unde dar daca o mai cumperi si in rate si o masina de 13000 euro DDP te costa in final 15-16000 euro si o vinzi dupa ce termini retele cu 8000 :( parca nu prea ma incanta ideea.
ciocrosu
Member

Mesajde toxicristi » 07 Mar 2008, 16:43

$1 scrie:$2ihai si Nic_Bv,

Ultimele 2 posturi sunt printre putinele on-topic, thank you !
Asta este ceea ce vroiam eu sa fie dezbatut, oare se merita second-hand ? Oare se merita noua ? Vreau sa vedem argumente pro si contra pentru ambele, cred ca asta ar fi foarte util pentru multi dintre noi, nu numai pentru mine.

Discutia de pe ultimele 2 - 3 pagini, despre calitatea produselor, este cu totul alta problema, oarecum off-topic in acest context. Ca initiator al topicului, va rog sa o lasati moarta ! :D

Dar ti-ai dat seama ca nu se poate ajunge la un consens. Exact ca la diesel/benzina sau ciocolata/vanilie. Dupa ce sunt prezentate plusuri si minusuri, trebuie sa le treci prin filtrul propriu. Iar discutia despre calitate are legatura cu aceasta decizie, in functie de informatiile/parerile pe care le are fiecare. :)
toxicristi

Mesajde DanielArdelian2 » 07 Mar 2008, 16:47

Dar nici nu ma asteptam la consens. De unde si referirea la nadragii de azbest din primul post !
Si normal ca le trece fiecare prin filtrul propriu, right ?

:D
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum