$1 scrie:$2Pai stai asa ca nu-i chiar asa... Eu nu discutam doar de pretul initial, ci de cel complet (masina SH + costuri exploatare pe 5 ani).
OK, discutam si asa. In timp. Lista ramane deschisa, urmareste topicul meu (jurnalul masinii) si peste 4 ani vedem cine da o sticla de sampanie.
Am zis 4 ani, pentru ca nu vreau sa o tin mai mult de atat.
$1 scrie:$2By the way, cu aia 500 EUR eu aproape ca fac reviziile in primii trei ani...
Daca ai schimba tot ce am schimbat eu, plus capac nou la motor, plus rulou nou portbagaj, ar ajunge la reprezentanta pe la 1.000 de eur. Tu ce faci, tii cu ursul?

E clar ca pe mine ma costa mai putin consumabilele decat pe cineva care le ia de la reprezentanta.
$1 scrie:$2at de sigur esti ca pana la 200.000 faci doar reviziile normale? Si la aceste revizii ce va trebui sa schimbi, cat te vor costa?
O masina bine intretinuta nu are voie sa aiba probleme majore. Ce nu a cazut in primii 135.000 sunt sanse mari sa nu cada in urmatorii 80.000. Si sa nu uitam ca si masina noua cere bani, dupa ce iese din garantie.
$1 scrie:$2i atentie, vorbim doar de revizii, nu si de "accidente" oarecum inerente la o masina de 135.000 km.
Vorbind strict de revizii, evident ca la SH iesi mai ieftin decat reviziile la reprezentanta. Revizie egal consumabile, care nu tin de varsta masinii.
$1 scrie:$2propo, are cu siguranta 135.000 km?
Teoria conspiratiei.
Daca are trei ani vechime, iar transmisia & motorul sunt in conditii impecabile, cat ar fi putut sa aiba mai mult? 155.000? 185.000? Nu are nicio relevanta.
$1 scrie:$2i nu in ultimul rand, cat vei primi pe ea peste 5 ani cand sa zicem ca o vinzi (si masina va avea 9 ani, de ex.)?
3+5=8 nu 9.
Daca o voi exploata corespunzator, minim 7.000 EUR.