ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Anvelope de vara, de iarna sau all season?

25 Mar 2008, 00:45

Stiu ca sa mai dezbatut si pe alte topicuri subiectul asta dar, va rog sa ma credeti ca de 3 zile stau si caut informatii si pareri pe net, pe diferite forumuri, pe cluburi (inclusiv pe Club Ford), etc. si nu stiu ce varianta sa aleg: anvelope de vara (de iarna) sau all season? Sincer, am citit atatea pareri pro si contra incat nici nu mai stiu ce sa caut. Ma hotarasc asupra unui model, apoi citesc o parere contra si ... o iau de la cap.
Vreau sa schimb si eu anvelopele si inca nu sunt hotarat ce sa iau.
Pana anul trecut am avut pe masina Vredestein Quatrac 2 (all season - 205/60/15), care s-au dus intre timp si pe care ulterior le-am schimbat la recomandarea unui "expert" cu niste prostii de cauciucuri fabricate sub licenta Michelin (Tigar - Made in Serbia). Mare teapa mi-am luat, ca nu sunt bune nici de draq. :( !
La recomandarea unui prieten si prin cautarile mele pe net am gasit asta: http://www.apco.ro/cgi-bin/apco/apco.cg ... duse&cat=1. Am luat legatura cu ei, vineri am drum in Bucuresti si urmeaza sa merg sa iau 4 bucati (daca nu ma razgandesc pana atunci #:-S ).
De care sa iau: de vara sau all season?
Ajutati-ma sa iau o decizie. Vreau pareri si de spre alte firme nu tin sa fie musai Vredestein.

Cu respect.

Re: Anvelope de vara, de iarna sau all season?

25 Mar 2008, 00:49

Categoric de vara; all season nu sint bune nici/nici...

25 Mar 2008, 08:43

Dupa parerea mea cele all season sunt o poveste frumoasa, nu sunt de treaba nici pe iarna nici vara.

25 Mar 2008, 08:45

daca vrei de vara, ia de vara!
daca vrei de iarna, ia de iarna!
cele all seazon, eu nu le recomand!

25 Mar 2008, 09:15

Am avut eu michelin all season... mie unul nu mi-au placut nici vara si nici iarna. Recomand 2 randuri de anvelope vara/iarna.

25 Mar 2008, 09:16

vara de vara. cu profil "v" eventual pt a combate acvaplanarea
iarna de iarna clar.

25 Mar 2008, 12:23

Bun, am inteles. O sa iau de vara. Ce parere aveti de Vredestein? Ma intereseaza Sportrac 3 si Hi-trac.
Ar mai fi o varianta: Bridegestone Turanza ER 300.
Fişiere ataşate
TuranzaER300.jpg
HiTrac_prod.jpg
HiTrac_prod.jpg (10.16 KiB) Vizualizat de 1730 ori
sportrac3_prod.jpg
sportrac3_prod.jpg (7.11 KiB) Vizualizat de 1730 ori

25 Mar 2008, 14:28

indiferent ce tip de anvelope iti iei, alege unele de la un producator serios, care au obtinut review-uri bune in urma testelor.
eu am ales all-season, pentru ca nu am unde depozita in conditii bune un al 2-lea set de anvelope si pentru ca nu sunt convins ca diferentele de performanta dintre anvelopele all-season si anvelopele de sezon(vara/iarna) sunt suficient de mari incat sa justifice tot efortul necesar folosirii a 2 seturi de anvelope.

25 Mar 2008, 15:17

incearca si dunlop sport maxx sau dunlop sp 9000. foarte silentioase si au si profil "V"

bridgestone am eu, venite din fabrica . sunt foarte rigide si foarte zgomotoase.

dunlop am de iarna si au facut toti banii. ieri am fost cu un prieten si i-am recomandat sa-si ia dunlop de vara. urmarea... niste anvelope foate silentioase.

25 Mar 2008, 16:12

Si eu sunt fan Dunlop si Continental. Mi se mai par foarte "interesante" si Goodyear Excellence si Hydragrip. Fa o vizita neaparat la un Metro ca am vazut(in baneasa) niste Excellence la un pret foarte foarte bun si sunt fabricate la sfarsitul anului 2007 adica au mai putin de un an de la data fabricatiei.
Eu mi-am luat Continental PremiumContact un pic mai vechi ca data de fabricatie dar la un pret cu o treime sub normal si cauciulcul e inca flexibil si arata ok. Sa speram ca nu apar crapaturi de imbatranire peste un an doi.

Subscriu cu Bridgestone... rigide si zgomotoase.

Cat despre Vredestein, nu le prea cunosc. Depinde si de pret...
Fişiere ataşate
Image022editdes.jpg
Răspunde