Discutii libere/forum

Cum devin pe zi ce trece mai intolerant

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Cum devin pe zi ce trece mai intolerant

Mesajde KomandantuR » 01 Iul 2008, 13:45

Incep sa nu mai suport. Poate din cauza varstei, poate din cauza educatiei, nu stiu. Dupa o zi de munca te duci acasa, ajungi pe la 19.30 obosit si unori plin de nervi din cauza traficului, taman la timp sa prinzi petrecerea "da capo". Cartierul e de asa natura (Giulesti) dar ceva imi spune ca sunt putine locuri in Bucuresti unde nu te "bucuri" de acelasi tratament. Plus ca la momentul respectiv, de zona asta am avut bani. De vreun an de zile, vechiul local "Ulmului", zona Lic ind. 12, a intrat in proprietatea unor...cetateni. Etnia preponderenta va las pe voi sa ghiciti. In fiecare zi, pe la 17-18 asa, incep sa se adune. Zona se umple de chiusapte, mertzuri, bemveuri, audi R8 (doua), samd. Vreo 15-20 masini pe seara. Inchideti un pic ochii si vi-i veti imagina si pe ei care cum. Aseara m-am "delectat" cu Florin Salam. Urla dintr-o masina, ceva cu respectul capatat de el de la fratii lui. As fi sunat la Politie, dar ei veneau sa vada meciurile de fotbal inauntru la ei, asa ca dadeam banii pe tel degeaba. Sigur sunt manjiti, pt ca altfel nu imi explic. Dupa ce se lasa intunericul, mai trag 2 masini una langa alta, si muta pachete. Banuiesc ar fi cu bomboane M&M. :-/ Un popor de diabetici, ca altfel nu imi explic succesul pachetelor avand in vedere cu ce masini se plimba! Imprumutatul banilor e o alta afacere prospera. Pt ca vorbesc la tel. f. tare (nici macar nu se feresc) si ameninta pe unul si pe altul. Partea proasta e ca al meu copil, impreuna cu ceilalti copii de la bloc, se joaca la 30m de ei. Si stau permanent cu o teama nereprimata. Acum doua nopti, la 4 dimineata ce credeti ca faceam? Trageam cu cornete si aruncam cu ceapa!!! Da domnilor, la 41 de ani trag cu cornete noaptea!!! Pt ca nu puteam dormi de muzica/injuraturile/hahaielile taximetristilor adunati in capatul Bd. Constructorilor. E incredibil! Oare vom scapa vreodata? Nu-mi cereti sa fiu european intr-o natie de tigani, hoti, criminali, violatori, camatari si smenari! Regulamentul forumului imi interzice niste lucruri, altfel...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Re: Cum devin pe zi ce trece mai intolerant

Mesajde VIPER » 01 Iul 2008, 13:53

Daca vrei, te duc la locul unde sta urna lui Brucan. E la 2 pasi de Bunica mea, deci stiu exact unde e... Si te pun sa il mai intrebi o data cum era ce zicea el acum 18 ani... Nu ai ce le face. Ba mai mult, daca incerci sa faci pe eroul, ti-o iei. Daca nu incerci, stiu, dormi cu cugetul neimpacat ca nu ai incercat. Cum crezi ca e mai bine? Sa faci pe eroul incercand sa schimbi ceva ce nu sta in puterea ta sa schimbi, sau sa cauti metode de relaxare si de evitare a nervilor inutili, pentru ca ai o familie frumoasa care are nevoie de tine? Eu am renuntat la lupta. Sper, in curand, sa renunt si la Bucuresti. E mai bine pentru sanatatea noastra mintala.

Parerea mea...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017
Imagine
VIPER

Maşina: Ford Focus Mk3.5, 1.5 TDCi, Titanium

Mesajde catser » 01 Iul 2008, 13:55

fa o sugestie aici :
http://www.politiaromana.ro/sugestii/su ... aspx?tip=2

poate iese ceva...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde KomandantuR » 01 Iul 2008, 14:00

$1 scrie:$2a o sugestie aici :
http://www.politiaromana.ro/sugestii/su ... aspx?tip=2

poate iese ceva...

Poate mie matzele pe afara intr-o seara de vara. Nu, multumesc. Ce vad din balcon imi ajunge, si in cadru intra si aia unde mi-ai dat linkul. Multumesc oricum.
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Mesajde mircea george » 01 Iul 2008, 14:01

Te inteleg perfect, am trecut si eu prin asta (ca noi toti dealtfel) si singura solutie rapida si practica e sa te muti, mai ales ca un copil poate fi f grav influentat de anturajul blocului; n-ai avut buget de altceva cind te-ai mutat - e de inteles- dar principalul criteriu de alegere a locuintei este vecinatatea ptr care se si plateste asa mult in unele cazuri in comparatie cu interiorul in sine...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde catser » 01 Iul 2008, 14:02

daca totusi esti de acord, fac eu sesizarea si dau numele meu
catser
Gold Member

Mesajde mircea george » 01 Iul 2008, 14:06

Sinteti naivi daca nu chiar inconstienti cind vorbiti de sesizari la politie; intr-un oras condus (si la propriu) si superpopulat de tigani e bine sa nu ai de-a face cu ei... colegii din provincie nu stiu exact fenomenul dar e bine sa nu faci pe viteazul cu animalele astea...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 14:08

din ce zici tu akolo... nu prea e vorba de unii care vand telefoane in targ sau care fac combinatii cu haine turcesti deci per total mai bine ar fi sa incerci sa ignori oricat de greu ar fi pt ca genul de oameni descrisi de tine nu cred k tin cont de varsta/etnie/educatie sau de faptul ca e vecin sau nu si ar fi pacat sa iti faci asa dushmani fix langa casa...
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Mesajde VIPER » 01 Iul 2008, 14:11

Stiti care e asemanarea intre eroi si martiri? Nu va zic...

Va zic in schimb ca am locuit in zona Muzeului Militar, pe strazi, si in curte cu cei cu mai mult bronz pe piele. La mine in curte erau unii destul de bine infipti in biznisurile din zona si sector. Eu aveam ce are Komandantu', in fiecare seara, sub geam, in curte! Are sens sa zic ca veneau masinile de Politie (nu numai patrulele) si intrau ocupantii in curte la "una mica"?

Imi pare rau sa vad ca sunt oameni care chiar cred ca pot schimba ceva la acest nivel. Ei, ca simplii cetateni. Atata vreme cat cei care ar trebui sa faca ordine sunt deja manjiti de cei pe care vreti sa-i potoliti, va mai intreb o data: stiti care e asemanarea intre eroi si martiri? Hai sa va zic totusi... Si eroii, si martirii, sunt morti...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Imagine
VIPER

Mesajde cart00n » 01 Iul 2008, 14:14

Prin ceva asemanator au trecut si parintii mei, doar ca ei stateau in zona Decebal. De cand s-a deschis "Zvon" numai liniste nu au avut, plus ca exact pe diagonala era alt bar de... bronzati. Singura solutie a lor a fost sa se mute. Au indurat jumatate de an situatia dupa care s-au mutat in alta zona.
Cred ca ai putea sa incerci sa cauti alt locuinta la aceeasi valoare. Dar de data asta cauta ceva intre blocuri (de obicei este mult mai liniste).
cart00n
1nsane Member

Maşina: iFiesta II 2007 1.25 Red

Mesajde stdanm » 01 Iul 2008, 14:34

$1 scrie:$2inteti naivi daca nu chiar inconstienti cind vorbiti de sesizari la politie; intr-un oras condus (si la propriu) si superpopulat de tigani e bine sa nu ai de-a face cu ei... colegii din provincie nu stiu exact fenomenul dar e bine sa nu faci pe viteazul cu animalele astea...

si mai bine sa stam sa ne calareasca ei.

din fericire nu ma intalnesc cu astfel de fenomene in spatele blocului. le mai vad in trafic si l-am ars pe unu odata.
daca suni la 112, se inregistreaza si sunt obligati sa solutioneze problema. daca vin mai multe reclamatii, cu atat mai bine. politica de resemnare mi se pare de cacao, si sa nu spuneti ca sunt naiv. daca vom continua asa sa fugim de ei, ne vom muta toti in desert sau in vestul europei, in functie de portofel. iar vestul europei e o solutie temporara, pt ca vor ajunge si acolo.
stdanm
Gold Member

Mesajde link2 » 01 Iul 2008, 14:43

$1 scrie:$2aca suni la 112, se inregistreaza si sunt obligati sa solutioneze problema. daca vin mai multe reclamatii, cu atat mai bine. politica de resemnare mi se pare de cacao, si sa nu spuneti ca sunt naiv. daca vom continua asa sa fugim de ei, ne vom muta toti in desert sau in vestul europei, in functie de portofel. iar vestul europei e o solutie temporara, pt ca vor ajunge si acolo

CORECT
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Mesajde mauru007 » 01 Iul 2008, 14:44

Fa rost de o grenada si du-te si bate cu ea (o folosesti pe post de pietroi, nu e vorba de sile) pe usa de la local un anunt cu programul de liniste impus de tine.
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 14:56

mauru007 in topicul asta discutia era ceva cat se poate de serios deci scenariile gen CS sau alte jocuri de genu nu cred ca isi au rostul .... deci daca ai alte solutii mai viabile sunt sigur ca sunt cat se poate de binevenite ;)

cat depre partea cu sa nu lasi capu jos si sa nu te impaci cu ideea ... treaba e destul de relativa adica mie unu mi se pare hilar sa te dai jos dintro fiesta sa zicem sa te iei de unu cu un X5 ori Q7 sau ML seara in fatza la Calabria ca tia luat ala fatza sau ceva de genu.... (ma rog cel putin daca nu esti masochist sau nebatut etc...mi se pare ceva cam de nefacut tinand cont de situatia care o traim in momentul de fatza )
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde aquadan » 01 Iul 2008, 14:57

schimba cartierul sau fa-te superman ...
Fiesta Ghia TDCI 1,4 Blue Ocean 2007
aquadan
Ford Freak

Maşina: Fiesta Ghia 1,4 tdci Ocean Blue

Mesajde stdanm » 01 Iul 2008, 15:06

$1 scrie:$2cat depre partea cu sa nu lasi capu jos si sa nu te impaci cu ideea ... treaba e destul de relativa adica mie unu mi se pare hilar sa te dai jos dintro fiesta sa zicem sa te iei de unu cu un X5 ori Q7 sau ML seara in fatza la Calabria ca tia luat ala fatza sau ceva de genu.... (ma rog cel putin daca nu esti masochist sau nebatut etc...mi se pare ceva cam de nefacut tinand cont de situatia care o traim in momentul de fatza )

hilar mi se pare ca din q7 sa coboare copilul minune si din fiesta/tico/dacie sa coboare unu de 100 kg.
revenind la subiect, din cate am citit eu mai sus, se discuta despre problema din fata blocului. sincer vorbind, in ultima vreme politia a inceput sa mai si lucreze. nu cum ar trebui dar au inceput macar. si au o teama de presa si de reclamatii in ultima vreme, ca nu le mai arde de toate gainariile.
stdanm
Gold Member

Mesajde mauru007 » 01 Iul 2008, 15:08

nu glumeam.
Mazda Miata
mauru007
Member

Mesajde aquadan » 01 Iul 2008, 15:10

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2aca suni la 112, se inregistreaza si sunt obligati sa solutioneze problema. daca vin mai multe reclamatii, cu atat mai bine. politica de resemnare mi se pare de cacao, si sa nu spuneti ca sunt naiv. daca vom continua asa sa fugim de ei, ne vom muta toti in desert sau in vestul europei, in functie de portofel. iar vestul europei e o solutie temporara, pt ca vor ajunge si acolo

CORECT

am putea sa sunam mai multa lume si sa spunem , poate asa iau problema in serios
aquadan
Ford Freak

Mesajde KomandantuR » 01 Iul 2008, 15:11

$1 scrie:$2chimba cartierul sau fa-te superman ...

Oare ce o fi mai usor? Credeti ca daca imi iau chilotii peste pantaloni si cobor la ei...?
Si ca sa facem haz de necaz, aici cred ca e valabil bancu ala:
Doi tipi, un roman si un tigan, vecini. Si-a facut romanu casa, si-a facut si tiganu la fel, identica. Si-a amenajat romanu gradina, tiganu la fel, identica. Stand ei asa la o parola, romanu spune: - Daca vand casa, iau 500 de mii de euro. Tiganu spune si el: - Eu daca o vand iau un milion. - Pai cum asa, ca sunt identice, nu e niciuna mai breaza?!?! - Da, dar eu n-am vecini tigani!!!
Si ca sa revin ontopic... ce tara de rahat...
KomandantuR

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 15:13

diferenta e ca dupa un telefon dat de piticu' sau altu de genul respectiv sunt ferm convins k omu cinsitit corect si cu dreptatea in mana din fiesta e gasit (prin niste legaturi absolut normale si firesti ale tiganilor recuperatori cu politia...;) ) ...
*tiam zis asta pt k am o cunoshtiinta care sa injurat foarte copios cu o "domnishoara" cu un seria 6 dupa c era sal faca absolut praf pe omuletzul de care ziceam si pe dacia acestuia.... toate bune si frumoase pana seara pe la 9 cand avea sub geam 2 masini foarte curate cu cate 4 pasageri bucata care iau facut "bucuria" de un medical de 2 sap...(mentionez ca nui conoshtea pe niciunu si aia iau zis doar dc injuri + diferse apelative si "credeai k scapi" )

Deci raman la parerea ca mai bine iti vezi de drum decat sa ajungi in meciuri cu astfel de primate.
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde VIPER » 01 Iul 2008, 16:54

$1 scrie:$2inteti naivi daca nu chiar inconstienti cind vorbiti de sesizari la politie; intr-un oras condus (si la propriu) si superpopulat de tigani e bine sa nu ai de-a face cu ei... colegii din provincie nu stiu exact fenomenul dar e bine sa nu faci pe viteazul cu animalele astea...

si mai bine sa stam sa ne calareasca ei.

din fericire nu ma intalnesc cu astfel de fenomene in spatele blocului. le mai vad in trafic si l-am ars pe unu odata.
daca suni la 112, se inregistreaza si sunt obligati sa solutioneze problema. daca vin mai multe reclamatii, cu atat mai bine. politica de resemnare mi se pare de cacao, si sa nu spuneti ca sunt naiv. daca vom continua asa sa fugim de ei, ne vom muta toti in desert sau in vestul europei, in functie de portofel. iar vestul europei e o solutie temporara, pt ca vor ajunge si acolo.

O sa te intreb ceva, sincer, si tot sincer te rog sa nu te superi: cati ani ai? Ai familie? Ma refer la familia ta proprie. Ai proprietati? Casa, ceva? Cat de mici? Nu de alta dar si eu eram la fel de bataios la tinerete. Acum, ce crezi ca e mai bine, sa fac pe eroul (vezi ce am zis mai sus) sau sa aiba copilul meu un tata intreg acasa?
Imagine
VIPER

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 17:01

asta e o replica de om care e constient de implicatiile unei "vitejii" unde nu este loc ..... felicitari ;)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde mauru007 » 01 Iul 2008, 17:02

Astea sunt povesti. Eu dorm acasa cu o bita linga pat, am un cutit lipit cu scotch pe tablia patului si altul pe noptiera langa pat plus o sabie la mine in camera. Cand ies in lume am un spray si un box metalic dupa mine. In masina mai am un spray.Nu m-am mai batut de o gramada de timp pe strada, nu am conflicte cu nimeni si sunt foarte rabdator. Cand a intrat un tantalau in mine la semafor primul lucru l-am intrebat daca a patit ceva, nu am tabarit pe el sa il injur sau sa il bat. Asta nu inseamna ca la mine in casa poate sa intre cineva cu forta sau daca reuseste totusi cineva sa intre nu sar cu el cu tot pe geam. Si cu grenada nu glumeam eu am avut una care nu mai era buna (fara focos) dar arata ok si dupa ce s-a auzit prin zona ca umblu cu asa ceva dupa mine ma ocolea lumea "buna". Violenta nu e o solutie dar nici sa ajungi sa tragi cu cornete nu e bine.
Incercati sa nu mai aveti mentalitate de victime (mai bine nu te bagi, ce imi trebuie permis de port-arma ca vine hotul cu un pistol mai mare, politia e corupta etc), faceti ceea ce trebuie sa va simtiti in siguranta voi si familiile voastre, evident respectand legea sau consecintele faptelor voastre.
Evident la 185cm/130cm/130 kg fara copii sau alte obligatii imi permit sa judec cum vreau.
Mazda Miata
mauru007
Member

Mesajde VIPER » 01 Iul 2008, 17:04

Usurel, anumite cuvinte ale tale sunt aproape-aproape de a jigni. Si nu cred ca e cazul, nu ai cum sa cunosti situatia fiecaruia si cu atat mai putin sa generalizezi.
Imagine
VIPER

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 17:06

modifica singur partea cu ciocu mic si joc de glezne te rog ;) e cam jignire la adresa membrilor care au copiii...daca suntem co-forumisti nu inseamna k ne permitem chiar orice cu oricine ;)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Mesajde aquadan » 01 Iul 2008, 17:16

O sa te intreb ceva, sincer, si tot sincer te rog sa nu te superi: cati ani ai? Ai familie? Ma refer la familia ta proprie. Ai proprietati? Casa, ceva? Cat de mici? Nu de alta dar si eu eram la fel de bataios la tinerete. Acum, ce crezi ca e mai bine, sa fac pe eroul (vezi ce am zis mai sus) sau sa aiba copilul meu un tata intreg acasa?

E prostie sa faci pe eroul, dar daca nimeni nu ia atitudine si copilul tau va avea aceeasi problema peste 15-20 de ani. Pacat este ca aia sunt 5-10 oameni iar oamenii din zona sigur sunt de 10-15-20 ori mai multi insa interlopii sunt organizati, au tupeu si au impresia ca totul li se cuvine.

Uneori mi-ar placea sa fiu ca in filmele alea cu Jackie Chan cu Van Damme, sa poti linisti o gasca de asta de 10 oameni carora li s-au urcat fitzele la cap. Dar filmele raman filme , iar noi probabil o sa ajungem o tara de politicieni corupti, smecheri de cartier, mafia si restul lumii. Si mai trist va fi ca primele 3 categorii se vor imbogati din munca noastra pe care o administreaza atat de bine statul.

Cel mai bine ar fi ca cine pleaca ultimul, sa stiunga lumina ...
aquadan
Ford Freak

Mesajde catser » 01 Iul 2008, 17:19

citind mare parte a replicilor de pe acest topic, inteleg in sfarsit dupa mult timp de ce balada Miorita a aparut tocmai in acest colt de lume...

revenind la subiect...

@KomandantuR
am o varianta eleganta, fara nici un risc pentru tine : alege un unghi potrivit de filmare care sa nu te expuna in vreun fel (adica sa nu reiasa ca filmul a fost facut din blocul tau, si nici sa nu risti sa fii surprins in timpul filmarii), fa un filmulet din care sa reiasa toate cele descrise de tine in primul post, trimite-mi-l mie, si de restul ma ocup eu...voi trimite filmuletul direct ministrului de interne si capilor politiei, si in copie pe la toate televiziunile importante...sau cel mai bine doar televiziunilor...si sa vedem atunci ce se va intampla...
catser
Gold Member

Mesajde mauru007 » 01 Iul 2008, 17:24

Rog un moderator sa modifice partea cu ciocul mic (eu nu mai am buton de edit pentru postul respectiv) nu am vrut sa jignesc pe nimeni era doar o expresie.
Pe mine ma revolta atitudinea romanilor in general. Exact miorita.
L.E. Ideea e ca daca iti pui mintea sau corpul (te duci la sala si faci un sport de autoaparare, iti faci prieteni noi sportivi care nu se sperie de un conflict si care din fairplay te pot ajuta daca ai o problema cu cineva) la contributie gasesti solutie la diverse probleme. Dar romanul ca in Miorita in momentul incare ajunge cutitul la os incepe accepta situatia si se complace in ea, parca am mai dat exemplu asta in alte parti cand are unul o problema cu seful se duce cu arma la servici si omoara la intamplare, la noi cand are unul o problema la servici se spanzura in podul casei sau fundul curtii. Diferenta de mentalitate, oricum nu e buna nici o solutie de genul asta nici la noi nici la ei.
Ultima oară modificat de mauru007 pe 01 Iul 2008, 17:33, modificat de 2 ori în total.
Mazda Miata
mauru007
Member

Mesajde papi » 01 Iul 2008, 17:25

am citit primele 2 3 4 5 mesaje scrise de oameni mai avansati in varsta si deja mi s a facut sila!!!!!!! nu aveti curaj. nu ati avut nici la revolutie si nu ati avut nici cand erati in clasa a 2 a si un coleg mai mare va lua pranzul, asa sunteti si asa va cresteti copii.

va intreb ce rost mai are sa stati in tara asta??? dc nu va faceti bagajul si plecati?
Sunt un DOMN nu calc babe si nu conduc beat.
papi
Gold Member

Mesajde sile1 » 01 Iul 2008, 17:25

si cam ce legatura avea mioritza cu grenade fara focos si tzigani nu tokmai de treaba ? :)

sa modificat postul cu pricina.

off-topic : Papi daca sar face acum o noua revolutie crezi k ar mai participa simplii cetatzenii la ea ...(tinand cont de realele reusite pe care le traieste tzara asta de aproape 20 de ani...) :) ?
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum