Discutii libere/forum

Cu mitocanii ce ne facem?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Cu mitocanii ce ne facem?

Mesajde Mihai L » 03 Iul 2008, 00:24

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2...mai nou de vreo cateva zile, cineva de prin cartier si-a achizitionat o motocicleta fff zgomotoasa...dupa ora 12 da ture prin cartier...eu banuiesc ca e vreun pusti sau vreunul care nu are permis, pt ca nu alearga motorul decat noaptea, si nu paraseste cartierul...inca mai rezist...dar presimt ca se apropie momentul cand voi ceda nervos si probabil voi suna la politie...

asta scriam in acest topic acum 2 zile...din pacate n-am mai sunat la politie...poate ca s-ar fi evitat o tragedie :
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/vit ... viata.html

Nu schimbai nimic... Se intampla peste 1-2 zile.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde tomcatmouse » 03 Iul 2008, 07:19

R.I.P pt motorist ... :(
tomcatmouse
1nsane Member

Maşina: Mondeo Titanium ,power shift ,pachet S 2011, 2.0 TDCI 163cp,03.2011

Mesajde pino2rock » 03 Iul 2008, 18:55

da, trist... :(
FF1 clipper, alb, 2003, tddi, 90 cp
pino2rock
Ford Freak

Mesajde adicristea » 03 Iul 2008, 19:06

Ce naibii e trist?! Un inconstient s-a urcat pe motor fara a avea permis. Probabil s-a speriat. Si a mai tras un om cu copil de 1 an dupa el. Cum bine spun unii de pe forumul dedicat motociclistilor - se selecteaza singuri!
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde KomandantuR » 03 Iul 2008, 20:35

$1 scrie:$2e naibii e trist?! Un inconstient s-a urcat pe motor fara a avea permis. Probabil s-a speriat. Si a mai tras un om cu copil de 1 an dupa el. Cum bine spun unii de pe forumul dedicat motociclistilor - se selecteaza singuri!

Am observat ca daca unu' se suie in masina fara permis si face accident e catalogat drept incostient/nebun/criminal. Dar daca se suie pe 2 roti e doar trist...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde tomcatmouse » 04 Iul 2008, 07:36

si inconstient/nebun/ hai nu chiar criminal .....poate reusim sa nu ne certam pe tema asta ....asta-i viata din pacate ...
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde verga_Cip » 04 Iul 2008, 07:45

$1 scrie:$2i inconstient/nebun/ hai nu chiar criminal .....poate reusim sa nu ne certam pe tema asta ....asta-i viata din pacate ...

Sigur ca nu trebuie sa ne certam, dar poate din asemenea discutii ajungem sa ii sfatuim pe cei pe care-i cunoastem...sau sa stim data viitoare sa nu ne suim pe un motor condus de un sofer neexperimentat, darmite fara permis....
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde tomcatmouse » 04 Iul 2008, 07:58

$1 scrie:$2i inconstient/nebun/ hai nu chiar criminal .....poate reusim sa nu ne certam pe tema asta ....asta-i viata din pacate ...

Sigur ca nu trebuie sa ne certam, dar poate din asemenea discutii ajungem sa ii sfatuim pe cei pe care-i cunoastem...sau sa stim data viitoare sa nu ne suim pe un motor condus de un sofer neexperimentat, darmite fara permis....

in general nu prea ai cu aine sa te intelegi (ma refer strict pustime) ..uite ex: am vandut motoreta acum 2 zile si au fost 4 clienti care au vazut-o in aceeasi zi ..3 dintre ei intre 19-22 ani al 4-lea care a si luat-o are 26 ..primul ma intreaba :FRATE CAT FUGE ?? a fost prima intrebare ....avea permisul de 1 SAPTAMANA ...ce pretentii poti sa ai de la un pusti cu experienta 0 si care se suie po mobra greu de controlat in curbe ,,foarte greu de oprit in situatii limita ..etc. pe el il interesa cat fuge si in cat timp ajunge la 200...uitase unde este ambreiajul .....asa ca nu trebuie sa ne mire nimic ...mor ca sobolanii iar din pacate trag si pe altii dupa ei ..ca se intampla din vina lor sau din vina altor participanti la trafic ..tot aceeasi problema ///lipsa experienta///soferi neatenti///drumuri de kkt/// si lista curge.........
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 04 Iul 2008, 09:37

$1 scrie:$2...mai nou de vreo cateva zile, cineva de prin cartier si-a achizitionat o motocicleta fff zgomotoasa...dupa ora 12 da ture prin cartier...eu banuiesc ca e vreun pusti sau vreunul care nu are permis, pt ca nu alearga motorul decat noaptea, si nu paraseste cartierul...inca mai rezist...dar presimt ca se apropie momentul cand voi ceda nervos si probabil voi suna la politie...

asta scriam in acest topic acum 2 zile...din pacate n-am mai sunat la politie...poate ca s-ar fi evitat o tragedie :

Pai din caste vad, cei din filmulet erau din Câmpulung Muscel, iar tu esti din Pitesti, cred ca nu e vecinul tau :))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde catser » 04 Iul 2008, 09:50

Pai din caste vad, cei din filmulet erau din Câmpulung Muscel, iar tu esti din Pitesti, cred ca nu e vecinul tau :))

1 cei doi erau din Pitesti, unul din ei lucra la C-lung la o unitate de pompieri (exact asa se spune in reportaj)
2 in filmul video facut la locul accidentului se poate recunoaste Str Fr Golesti din Pitesti, unde locuiesc eu (cei care cunosc orasul pot confirma)
3 in reportaj sunt date informatii care coincid cu cele presupuse de mine in primul post : tanarul nu avea permis, alerga doar noaptea, doar prin cartier
4 de la data accidentului, zgomotele nocturne de motor au disparut...

toate astea ma fac sa fiu convins 99,99% ca era vorba de aceeiasi persoana
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde Tiry213 » 04 Iul 2008, 09:55

1 cei doi erau din Pitesti, unul din ei lucra la C-lung la o unitate de pompieri (exact asa se spune in reportaj)
2 in filmul video facut la locul accidentului se poate recunoaste Str Fr Golesti din Pitesti, unde locuiesc eu (cei care cunosc orasul pot confirma)
3 in reportaj sunt date informatii care coincid cu cele presupuse de mine in primul post : tanarul nu avea permis, alerga doar noaptea, doar prin cartier
4 de la data accidentului, zgomotele nocturne de motor au disparut...

toate astea ma fac sa fiu convins 99,99% ca era vorba de aceeiasi persoana[/quote]

Vezi de ce e bine sa nu te superi pe vecini? Daca sunai la politie, ala isi lua o amenda, si tot de zapacea noaptea cu motocicleta, asa s-a calmat singur.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde catser » 04 Iul 2008, 09:59

Vezi de ce e bine sa nu te superi pe vecini? Daca sunai la politie, ala isi lua o amenda, si tot de zapacea noaptea cu motocicleta, asa s-a calmat singur.

...esti cinic !
daca sunam la politie, poate acum era in viata
catser
Gold Member

Mesajde Tiry213 » 04 Iul 2008, 10:16

...esti cinic !

Nu sunt cinic, am luat doar ca exemplu ghinionul lui. Si daca nu murea, sau il arestau si scapai de el spuneam acelasi lucru.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde tomcatmouse » 04 Iul 2008, 15:30

...esti cinic !

poate /poate nu ......oricum nu este ok sa vorbim de rau mortii :|
tomcatmouse
1nsane Member

Mesajde catser » 04 Iul 2008, 17:07

cu ce ti se pare ca l-am vorbit de rau ?
catser
Gold Member

Mesajde sile1 » 04 Iul 2008, 17:41

nu te aresteaza nimeni dk mergi fara permis... :) si nu comiti nici o crima sau dastea..
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Mesajde Alen » 05 Iul 2008, 19:34

cu permisiunea lui KomandantuR, o sa va expun si eu o situatie de la mine de la bloc...nu se compara ca gravitate nici pe departe cu cea traita de el, dar se incadreaza foarte bine tot la capitolul mitocanie si e legata de vesnica lupta pt. locurile de parcare care, la noi la Bacau nu se pot inchiria si fiecare parcheaza pe unde apuca; deci:
am parcat azi masina chiar in fata scarii de bloc si, cand ma uit de la geam o vad blocata de cea a unui vecin, un tanar ( 8-} )...
cu cateva zile inainte, chiar pe locul respectiv a avut loc suprainaltarea unei guri de canal, actiune din care a rezultat ceva moloz...tanarul respectiv a carat acel moloz de acolo si si-a parcat masina...
dar cum locurile sunt ale nimanui si ale tuturor, a doua zi era alta masina acolo, a treia zi alta, si tot asa, pe principiul rotatiei aleatoare :))
am coborat si i-am spus s-o mute, pt. ca maine dimineata plec devreme si nu vreau sa-i deranjez somnul dulce =)) la ora 8 in zi de duminica si mi-a zis ca n-o muta, ca el a carat molozul si eu vin "la de-a gata", etc...
bun, zic, eu deocamdata te-am rugat, am vorbit frumos, se poate si altfel...el mi-a zis ca si el a vorbit la fel de frumos si a lasat masina acolo... =))
acu'...mai e timp s-o mute, dar daca nu o muta, maine dimineata nu voi putea pleca
intrebari: cum se procedeaza in astfel de situatii, excluzand amentintarile de genul "te fac, te sparg, te f..., etc...", ci frumos, pe cale legala
sun la 112 ? si ce le spun ? ca nu pot iesi din parcare ? credeti ca se deranjeaza baietii pt. un astfel de "caz" cand lumea care suna la 112 are probleme mult mai grave ?
exista vreun articol de lege conform caruia un astfel de incident poate fi sanctionat ?
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde coldone » 05 Iul 2008, 19:55

Aceeasi problema a fost si in iarna: cand cineva isi curata de zapada locul de parcare, "punea stapanire" pe el. Nah, te gandesti ca omul a muncit ceva acolo, practic locul acela nu era daca nu l curata el, si macar o perioada se putea tine cont de asta. Nu e vorba de corectitudine,ca asa locurile sunt ale tuturor locatarilor, nu sunt cumparate, ci de respect, mai ales ca e vorba de vecini.
Cat despre masurile pe care poti sa le iei,poti bate maine la usa pana raspunde, il iei iar cu frumosul, dar daca nu merge, in afara de cearta, amenintari cu pana etc, nu prea ai ce face(ca tot vbeam de respect :) )
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde forbidden27 » 05 Iul 2008, 20:27

Poti sa suni la 112, sau la Politia comunitara, ce a facut este infractiune si se sanctioneaza cu amenda. Nu stiu exact ce articol este dar a patit asta un vecin care "pusese stapanire" pe un loc de parcare, si-a scris numarul cu vopsea, etc. Pe cand era la serviciu, un altul care era in vizita intr-un bloc vecin a parcat pe locul cu pricina. Vecinul vine de la serviciu si parcheaza exact perpendicular in spatele aluia, tipul nemaiavand posibilitate sa iasa de acolo. Cand tipul a vrut sa plece, masina blocata, se vedea ca era cu intentie, mai erau prin parcare cateva locuri libere. Simplu si fara sa intrebe nimic, a sunat la 112, l-au redirectionat la politia comunitara, au venit doi agenti si s-au dus direct la vecinul la usa si i-au dat amenda.
Ca infractiune cred ca se incadreaza aici:
(4) Cu pedeapsa prevazuta la alin. (3) se sanctioneaza blocarea cu intentie a drumului public, daca se pune In pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic.
Ultima oară modificat de forbidden27 pe 05 Iul 2008, 20:38, modificat 1 dată în total.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde Alen » 05 Iul 2008, 20:28

@coldone: nu vreau sa folosesc amenintari, nu asa vad eu lucrurile...eu intrebam daca d.p.d.v.legal se poate face ceva
deci tu zici ca legal nu pot face nimic :-O adica sa stau sa ma uit cum ala nu vrea sa ma deblocheze si eu nu pot pleca ~X(

sa nu-ti inchipui ca a carat bolovani de pe locul ala o zi intreaga...era vorba de vreo 8-10 bucati de asfalt rupt pe care le-a pus intr-un sac si le-a dus la gunoi...oricum, la cate cutii de bere, pachete de tigari goale si coji de seminte a aruncat in parcarea aia, ar fi trebuit sa munceasca cel putin 6 luni in folosul comunitatii :))
asa ca...
alte solutii ?
Alen

Mesajde adicristea » 05 Iul 2008, 20:37

Da. Exista doua variante: chiar sa vrei sa pleci sau sa zici doar asa ca sa nu fii blocat. Bun, nu ma refer la al doilea caz pt ca... nu vreau :)).

O sa ma ocup putin de primul. Cum vad eu, sunt doua variante:
1. de ce nu schimbati locurile, astfel sa il blochezi tu pe el!?
2. maine dimineata te duci frumusel la usa aluia si suni la usa spunandu-i ca vrei sa pleci.

Pe care dintre variante crezi c-o agreaza? :)
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde Alen » 05 Iul 2008, 20:57

@adicristea: de ce sa ma mai duc maine dimineata daca eu i-am zis din seara asta ?
nu vreau sa fac schimb de locuri, pur si simplu pt. ca eu nu gandesc ca el....in seara asta am parcat-o eu acolo, maine el sau altul, fiecare dupa cum nimereste, daca asta e situatia...
ar fi frumos daca ai avea cu cine discuta, dar din pacate nu e cazul...baietii sunt d'aia semiretardati si e o chestie de "marcare a teritoriului"....daca cedez acum, o va considera ca pe o victorie personala si va sti ca n-o sa mai trag masina acolo, ori eu nu vreau sa cedez nici in ruptul capului X(
oricum, daca n-o trag eu, o s-o traga altii, deci oricum o sa si-o ia
pana la urma are acelasi drept ca si mine si ca si oricine altcineva de a parca pe acel loc, dar din pacate n-ai cui sa-i explici

@forbidden: ar insemna ca se sanctioneaza chestia asta totusi, se incadreaza undeva
Alen

Mesajde adicristea » 05 Iul 2008, 21:03

Eu speram sa-i poti explica sa schimbati locurile macar pt asta seara, ca maine sa poti iesi.
Imagine
adicristea

Mesajde catser » 05 Iul 2008, 21:20

@alen
daca individul te-a blocat, si nu vrea sa mute de buna voie masina ai o singura varianta : apel la politie...cunosc cazuri similare...nu stiu exact incadrarea juridica, ceva de genul impiedicare folosire proprietate sau bun personal
catser
Gold Member

Mesajde Alen » 05 Iul 2008, 21:33

da, probabil ca asa am sa fac, e singura solutie "curata" ca sa zic asa...oi vedea maine dimineata cum se prezinta situatia
multumesc tuturor
Alen

Mesajde forbidden27 » 05 Iul 2008, 21:41

$1 scrie:$2oti sa suni la 112, sau la Politia comunitara, ce a facut este infractiune si se sanctioneaza cu amenda. Nu stiu exact ce articol este dar a patit asta un vecin care "pusese stapanire" pe un loc de parcare, si-a scris numarul cu vopsea, etc. Pe cand era la serviciu, un altul care era in vizita intr-un bloc vecin a parcat pe locul cu pricina. Vecinul vine de la serviciu si parcheaza exact perpendicular in spatele aluia, tipul nemaiavand posibilitate sa iasa de acolo. Cand tipul a vrut sa plece, masina blocata, se vedea ca era cu intentie, mai erau prin parcare cateva locuri libere. Simplu si fara sa intrebe nimic, a sunat la 112, l-au redirectionat la politia comunitara, au venit doi agenti si s-au dus direct la vecinul la usa si i-au dat amenda.
Ca infractiune cred ca se incadreaza aici:
(4) Cu pedeapsa prevazuta la alin. (3) se sanctioneaza blocarea cu intentie a drumului public, daca se pune In pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic.

Scuze, am editat postul mai tarziu.
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde Alen » 07 Iul 2008, 18:58

mda...nu a fost nevoie de apel la Politie, individul isi luase masina de acolo...
cred ca n-a vrut sa riste... :D

sper sa fie "the end", nu "to be continued" :-"
Alen

Mesajde coldone » 07 Iul 2008, 23:01

$1 scrie:$2da...nu a fost nevoie de apel la Politie, individul isi luase masina de acolo...
cred ca n-a vrut sa riste... :D

sper sa fie "the end", nu "to be continued" :-"

Sa inteleg ca ti place locul respectiv :))))
coldone
Gold Member

Mesajde forbidden27 » 07 Iul 2008, 23:33

Nu stiu daca lui alen ii place locul respectiv dar eu consider o mare mitocanie ca intr-o parcare in care nu platesti nici un loc sa vina unul sa zica "asta e locul meu". Un loc de parcare este al tau daca l-ai platit si ai un act care sa dovedeasca asta. Am si la mine la bloc doi figuranti de-astia care m-au abordat la inceput, cand ma mutasem in bloc, cu texte de genul "vecinu' stiti, locul in care ati parcat este al meu, va rog next time...". Le-am raspuns ceva la modul "vecinu' imi arati si mie chitanta cu care ai platit locul si next time..."
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde coldone » 08 Iul 2008, 00:04

$1 scrie:$2u stiu daca lui alen ii place locul respectiv dar eu consider o mare mitocanie ca intr-o parcare in care nu platesti nici un loc sa vina unul sa zica "asta e locul meu". Un loc de parcare este al tau daca l-ai platit si ai un act care sa dovedeasca asta. Am si la mine la bloc doi figuranti de-astia care m-au abordat la inceput, cand ma mutasem in bloc, cu texte de genul "vecinu' stiti, locul in care ati parcat este al meu, va rog next time...". Le-am raspuns ceva la modul "vecinu' imi arati si mie chitanta cu care ai platit locul si next time..."

La mine la tg-jiu, seara nu prea sunt probleme. Avem o parcare destul de mare si e loc pentru toti. Cu toate ca nu sunt inchiriate sau cumparate, in general fiecare locatar are locul lui, si se respecta asta, in majoritatea timpului. Mi se pare un lucru bun, in principal din comoditate, ca nu trebuie sa dau ture prin parcare sa gasesc un loc, sau sa parchez la alta scara, pt ca si vecinul din celalalt bloc a parcat la scara mea. Bineinteles, daca vecinul parcheaza in locul meu ca nu au mai fost locuri in apropiere, asta e, caut alt loc, nu ma apuc sa l blochez, sa ne luam la cearta.
Ziua insa, e dezastru pt ca, fiind in centru, toti vin in parcarea blocului nostru, si cu greu mai gasesti un loc liber. Cu toate ca, la cateva sute de metri este o parcare cu plata care sta goala mai mereu. In cazuri din astea devin nesimtit si l blochez, chiar daca plec si a doua zi.
coldone
Gold Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum