de KomandantuR » 10 Iul 2008, 11:04
Noi discutam aici si pe ei ii doare in sutana. Si am o banuiala ca nici acolo.
Subiectul e oricum f. delicat, tocmai pt ca tine de "corason". Ma feresc mai mereu sa vorbesc pe tema religiei. Va voi povesti 2 patanii, nu intentionez sa dezvolt prea mult.
Prima, la casatoria mea religioasa. Biserica Domnita Balasa (in spatele Tribunalului din Piata Unirii). Am hotarat sa ne casatorim acolo, chiar daca eu sunt de religie Romano-Catolic, iar sotia Ortodoxa. Atunci cand am fost sa vorbim cu preotul, i-am mentionat acest aspect pt a nu avea vreo surpriza. A zis ca e OK, nu e nici o problema. In timpul ceremoniei, a tinut neaparat sa-mi strice momentul festiv. Incepuse sa o ia pe aratura, cum ca "voi aveti impresia (catolicii) ca Biserica voastra e mai cu mot, ca si noi (ortodoxii) avem slujbe poate mai frumoase, etc. Prostii de-astea care chiar nu-si aveau rostul in momentul respectiv. Nu m-am invrednicit sa ripostez in nici un fel, oricum imi intarea o parere pe care deja o aveam despre ei. In sfarsit...
A doua, la botezul copilului. Aceeasi Biserica (era f aproape de unde locuiam in momentul acela), acelasi cuplu de preoti. Cum se obisnuieste, am fost cu nasii de botez ai copilului sa discutam acolo programare, costuri si ce mai trebuie. Toate bune si frumoase. Numai ca dupa ceremonie, l-au chemat pe nas la ei, acolo in spate. Plata se facuse integral in avans. Chestia asta aveam sa o aflu mult mai tarziu, la cativa ani de la eveniment. Bun, deci l-au chemat si i-au spus de la obraz ca daca vrea certificatul de nastere al copilului, trebuie sa le mai dea un milion. In 97 erau niste bani... Au platit nasii, ce era sa faca?!?!? Nu mi-au spus nimic pe moment, ca luam foc.
Nic, cum m-au apropiat ei de Dumnezeu?
Nu neg, exista si am cunoscut si preoti cu har. Si in preajma carora ma simteam umil. Aceia da, m-au apropiat de Dumnezeu! Dar e un "domeniu" ca sa zic asa, unde nu ar trebui sa mearga cu jumatati de masura, adica jumate din ei sunt OK, restul nu. Desi am exagerat vadit trecand jumatate din ei la OK...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson