Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
Răspunde

FF 2008 - 1.8 TDCi--- NEW!!!!!

10 Iul 2008, 08:53

Ieri am ridicat si eu masina in sfarsit. Am reusit sa fac si eu cam 90 km cu ea (am iesit putin si pe A2). Am ramas placut impresionat de cum se aseaza la drum (directie, suspensii etc) Iar pilotul automat e de-a dreptul demential. :D
In principiu o maisina f. ok si destul de corecta pt. banii dati. Imi place cum suna motorul dupa 1800-2000 de ture.

Nemultumiri (sa le zic asa):

1- Mi-au montat alarma prost. Cutia alarmei care e la motor e pusa aiurea si se loveste de o bara de fier la vibratii si gropi... iar faza cea mai mishto' e ca daca vreau sa inchid masina din interior (folosind butonul de inchidere centralizata de la sofer) se armeaza si alarma si tipa cu mine inauntru :-O :-O :-O . Deci vreu nu vreau tre sa merg cu usile deblocate.
2- Mi-au zgariat bara putin sub un far (cred ca atunci cand au montat alarma) dar nu e problema ca mi-o vopsesc cand am timp sa ma duc.
3- Motorul e cam zgomotos (mai ales la relanti si cand e rece). Sper sa se mai lase. Parca e TDI. Re momente cand parca se aude vibratia si prin bord. Ce parere aveti ci cu motor asemanator?
4- Cand cupleaza ambreiajul sau decupleaza, se aude un pocnet pe la motor.

Cam atat deocamdata.. si am sa revin zilele astea si cu foto... ;)

In rest astept opinii sau sfaturi pt. punctele 3 si 4.
Multumesc

Re: FF 2008 - 1.8 TDCi--- NEW!!!!!

10 Iul 2008, 09:09

$1 scrie:$23- Motorul e cam zgomotos (mai ales la relanti si cand e rece). Sper sa se mai lase. Parca e TDI. Re momente cand parca se aude vibratia si prin bord. Ce parere aveti ci cu motor asemanator?
4- Cand cupleaza ambreiajul sau decupleaza, se aude un pocnet pe la motor.

Raspund pentru ca avem acelasi tip de motor si manifestarile sunt cam identice:
3. Motorul "clantane" in special de la motorina: Rompetrol efix euro4 cel mai mult - LuKOil euro 4 cel mai putin si asta la numai la "motor rece". Cred ca este o legatura si cu consumul cam in aceiasi ordine Consum mare ROMPETROL consumul cel mai mic LuKOil, insa la Rompetrol motorul este cel mai "sprinten".
4. In primii 10.000km si la mine se auzea pocnetul la cuplare ambreiaj, in special in trafic urban intes, si cu motor cald (trafic Bucuresti cu blocaje trafic). Acum s-a mai estompat. Am inteles ca zgomotul vine si de la volanta cu masa inertiala (care in timp se uzeaza - problema FORD).

In rest sa o stapinesti sanatos si multi multi kilometrii, fara vizite neprogramate in service.

10 Iul 2008, 11:00

$1 scrie:$2Raspund pentru ca avem acelasi tip de motor si manifestarile sunt cam identice:
3. Motorul "clantane" in special de la motorina: Rompetrol efix euro4 cel mai mult - LuKOil euro 4 cel mai putin si asta la numai la "motor rece". Cred ca este o legatura si cu consumul cam in aceiasi ordine Consum mare ROMPETROL consumul cel mai mic LuKOil, insa la Rompetrol motorul este cel mai "sprinten".
4. In primii 10.000km si la mine se auzea pocnetul la cuplare ambreiaj, in special in trafic urban intes, si cu motor cald (trafic Bucuresti cu blocaje trafic). Acum s-a mai estompat. Am inteles ca zgomotul vine si de la volanta cu masa inertiala (care in timp se uzeaza - problema FORD).

In rest sa o stapinesti sanatos si multi multi kilometrii, fara vizite neprogramate in service.

3 - Am bagat OMV Sprint Diesel
4 - Faza cu volanta este la toate moatoarele diesel (mai repede cred ca pica la 2.0 si 1.6 unde este volanta dubla) Sper sa fie chestie de obisnuinta si sa se rezolve si prin obisnuinta...

10 Iul 2008, 14:40

Da am si io o curiozitate, de ce ai schimbat masina numa dupa 2 ani, mai ales ca pareai multumit de ea ? Garantie, consum ?

10 Iul 2008, 16:19

Masina n-am schimbat-o. O am si pe aceea. E destinata sotiei acum... :-" Aia e benzina asta e diesel, deci mai de tavaleala... ;)

10 Iul 2008, 19:56

dupa ce te mai plimbi cu ea s-o rodezi si sa te obisnuiesti, poate faci si o comparatie intre ele, asa de curiozitate.

10 Iul 2008, 20:03

..motorul de 1.8 e ok, ai si demaraj si economie desigur tine de stilul de condus, sa o plimbi sanatos.

10 Iul 2008, 22:25

La punctele 1 și 2 eu făceam scandal la dealer + rupt capul tehnicianului care ți-a bulit mașina.
În rest numai de bine.

11 Iul 2008, 00:05

felicitari pentru alegere! sa o stapanesti sanatos!

la fel am si eu zgomotul la ambreiaj iar motorul este intr-adevar cam zgomotos la relanti, dar compenseaza cand vreau o depasire ;)

11 Iul 2008, 02:32

Felicitari pentru achizitie si la cat mai multi km fara probleme!!!

11 Iul 2008, 10:33

Deja dupa 3 zile, m-am obisnuit cu zgomotul motorului si incepe sa-mi placa... Am descoperit ca zgomotul este amplificat si de cutia alarmei care este pusa prost si loveste de niste fiare cand vibreaza motorul. Am rugat un coleg sa tina de el cand opresc motorul.. si "surpriza"... nu se mai auzea troncanitul... :D
O sa-mi fac tipm saptamana viitoare sa ma duc la service sa-mi regleze treaba cu montajul si setarile alarmei. Am vorbit si mi-au zis ca pot veni oricand. Plus ca mi-au zis ca masina la plecarea de pe loc ar fi trebuit sa-si blocheze singura usile... ceea ce la mine nu face... si mai bine ca ma trezeam ca urla alarma... :))

Multumesc de urari

13 Iul 2008, 21:36

Revin si cu pozeeeeeeee... #:-S
Fişiere ataşate
Picture-139.jpg
Picture-142.jpg
Picture-145.jpg
Picture-141.jpg
Picture-138.jpg

13 Iul 2008, 22:06

$1 scrie:$2evin si cu pozeeeeeeee... #:-S

tare'i frumusica si dragalasa !!! multi km si uita de service, ma rog in limita posibilului

14 Iul 2008, 09:00

Multumesc. Pana la urma m-am obisnuit si cu motorul. Dupa ce am demontat cutia alarmei de la motor si am reasezat-o (ancorata mai bine cu niste sarma :-" sa nu mai vibreze si loveasca de toate alea) nu mai este asa de zgomotos . Toarce foarte frumos. :x
Am sa ma duc saptamana asta sa rezolv si problema la service, incluziv setarile alarmei.
In rest masina este exemplara si-mi da o senzatie de siguranta si fiabilitate.

14 Iul 2008, 23:18

Ne bucuram ca esti multumit :D si nu ar strica si niste poze cu interiorul :-"

15 Iul 2008, 12:53

O sa pun si cu interiorul, impreuna cu grila cromata pe care tocmai ce am montat-o.... =D>
Si am fost la service de am rezolvat si cu problema alarma.... =D> =D> =D>
Deci nu mai am ce sa reprosez. Baietii au fost super de treaba. Iar masina este exemplara. :x

16 Iul 2008, 07:07

S-o stapanesti sanatos! La multi km fara probleme!
Răspunde