in sfarsit.."TOPICUL pe care l-am asteptat"...Da...experienta mea este foarte subiectiva deoarece le am condus pe amandoua pe acelasi drum ...pe aceleasi hartoape si denivelari dar si drumuri ca in palma cu sicane s.a.m.d . Traseul cu pricina probabil il stiti toti,aproximativ : Timisoara-Moravita-Moldova Noua-Oravita(drumul de Dunare).S-a intamplat sa merg de cateva ori pe acolo ca aveam drum si din fericire si cu un Golf si cu Focus ul meu.Acuma sper sa fiu inteles in ce am de gand sa prezint :
1. Golf IV.105 cp.euro 4.esp.abs(an 2002),versiune de varf HighLine
2. Focus 101 cp.euro 4.esp.abs(an 2004),versiune de varf VIVA
Amandoua cu benzina efix 95 de la RomPetrol
si acum ideiile :
a)
Motor - Focus mai vioi,plin de vana de la 3000 rpm;Golf relativ consecvent dar se poate trezii si el de la 3250 rpm incolo in sus si impinge si el dar parca mai zgomotos decat Ford!
b)
Tren de rulare Focus superior Golfului - adica doar la viteze mari in curbe cu scartaieli de roti -doar la momente de acestea ma refer,la limita.Suspensia independenta + ESP poate face minuni(fara falsa modestie);Golf bunicel,nu e rau ,se aseaza si el atata timp cat nu esti "Loeb"

cu el,si esti cuminte ca altfel nu te va ierta.
c)
Confort - Dupa 4 ore jumatate de mers cu fiecare in parte confortul e cam acelasi fara diferente prea mari,sustinerea laterala parca mai buna la Golf dar asezarea scaunului in ceea ce priveste soferul mai buna la Focus,iar per total in ceea ce priveste spatiul si asezarea ,in timpul condusului,al soferului este cu brio mai bine gandita la Focus.
d)
Directie,Cutie de viteze - directie foarte buna la amandoua,precisa,asistarea la viteza un pic mai buna la Golf dar nici Focus nu e departe.Cutie mai buna,gandita mai bine, la Focus decat Golf deoarece si Golf ul este ok dar cutia la Focus este etajata excelent ptr 1.6 16v.
e)
Frane,suspensie-Frane excelente la amandoua dar Focus imi da senzatia ca se poate si mai bine de atat cand pun frana,Golf ul e sincer cu tine cand pui frana,nu te tradeaza

. Suspensia - Foarte buna la Golf,legata bine,suna de parca ar fi un singur corp..dar iara Focus in fata deoarece am luat mai multe gropane cu el si inca nu bate nimic cu toate ca pe Golf se stie ca e buna ,mizez dupa experienta mea ca pe drumurile alea Focus e mai rezistent.
f)
Materiale interior - Amandoua masini asamblate in Germania dar Golf ul e in fata Focusului la calitate si in spatele lui la ergonomie,asezarea plansei de bord,culori interioare etc.
e)
Siguranta - Si pe ultimul loc dar nu cel din urma ... ci chiar cel mai important lucru dupa parerea mea("Moartea nu te intreaba daca vrei sa mori");Amandoua m-au facut sa ma simt in siguranta dar in caz de accident as inclina spre Golf doar ptr ca 6 airbaguri sunt mai bune decat 4.
Tot ce am scris sunt idei si pareri personale in urma experientei mele directe cu cele 2 masini.Multumesc.
p.s. : scuze daca ati descoperit greseli gramaticale sau dezacorduri...incerc sa ma perfectionez

Orice ai incerca sa faci ... stai calm...s-a facut deja!