Discutii libere/forum

Retinut permis pentru neacordare de prioritate...

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Retinut permis pentru neacordare de prioritate...

Mesajde danmatyas » 19 Aug 2008, 18:30

Astazi mi-a fost retinut permisul pt ca nu am acordat prioritate. Dragii nostri politisti, au modificat iar strazile din cluj, eu nefiind atent la noile semne de circulatie, nu am acordat prioritate unui papuc. Bineinteles era prezent un politist care mi-a saltat permisul pt 30 de zile. De fata era doar el, nu mai avea alti martori. Noi eram 3 in masina. Din cate stiu ar fi trebuit sa aiba si el un martor incat sa-l poata retine. Va intreb pe voi, daca depun o contestatie e posibil sa aiba sorti de izbanda? Procesul verbal nu l-am semnat ... a zis politistul ca daca nu-l semnez nu-l poate trimite numai prin posta.. in 2 saptamani.
Intrebarea mea este: pot depune contestatie fara procesul verbal? in 2 sapt. cand vine procesul verbal nu va fi prea tarziu pt contestatie? poate sa-mi retina permisul fara sa aiba vreun martor ca lucrurile s-au intamplat cum a zis el?
astept parerile voastre, va multumesc!
VW Passat Sportline 2.0 tdi
danmatyas
1nsane Member

Maşina: VW Passat 2.0 TDI-140 CP Sportline Variant

Re: Retinut permis pentru neacordare de prioritate...

Mesajde Alma » 19 Aug 2008, 19:04

daca tu nu ai semnat procesul verbal politistul trebuia sa ia un martor sa semneze garantand astfel ca tu n-ai vrut sa semnezi, nefacand asta acel proces este NUL. :-??
doar sa n-ai surpriza sa gasesti totusi un nume si o semnatura acolo cand o sa primesti procesul verbal! :-"
si ca sa-ti raspund la intrebare, cele 15 zile legale trec din momentul in care tu ai luat cunostinta de fapta, respectiv de cand primesti procesul verbal
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde danmatyas » 19 Aug 2008, 19:19

asta am auzit si eu cu faza cu semnarea procesului verbal, ca tre sa gaseasca un martor care sa ateste ca eu nu vreau sa semnez procesul verbal. Nu a facut acest lucru. Chiar daca va fi o semnatura pe PV, eu nu pot sa o contest? doar eram 3 oameni in masina ..sunt cuvintele a 3 oameni fata de a unuia?!?!?
danmatyas
1nsane Member

Mesajde bil » 19 Aug 2008, 19:22

Dar daca nu ai acordat prioritate ...cam ce sanctiune ai fi vrut tu ???
Fara suparare dar cred ca nu mai conteaza cati politisti trebuiau sa fie la fata locului sau cati martori aveai tu....ai comis-o si gata.
Abia astept ziua (sper sa o apuc) in care vor fi camere video la intersectii.
M-am intors acum 3 zile din Austria....am ramas uimit de traficul pe care il au si de constiinciozitatea cu care sofeaza (nu pot spune acelasi lucru despre franta sau Italia).
Inca una si gata.....in Viena nu te obliga nimeni sa iti cumperi cartela la metrou (nici nu exista aparate in care sa introduci cartela sau abonament ...cu toate astea 99% din utilizatori isi cumpara cartela.....asta cred ca spune multe despre educatie.
Nu vreau sa o iei in nume de rau...dar fratilor nu ne costa nimic sa ne uitam la semne sau sa sofam asa cum am fost invatati sa o facem.
Ultima oară modificat de bil pe 19 Aug 2008, 19:27, modificat 1 dată în total.
Ford Sierra
bil
1nsane Member

Mesajde Alma » 19 Aug 2008, 19:23

daca nu e semnatura uite ce trebuie sa fie
"Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod."
Ultima oară modificat de Alma pe 19 Aug 2008, 19:26, modificat 1 dată în total.
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde danmatyas » 19 Aug 2008, 19:25

pai tre procedat conform legii, nu dupa urechea organului...
Nu prea pot fraieri pe toata lumea inteligentii astia. La urma urmei cine hotaraste la ce distanta tre sa fie masina cealalta incat sa fie incadrat la "neacordare de prioritate"..
danmatyas
1nsane Member

Mesajde Alma » 19 Aug 2008, 19:29

pe mine m-a picat la examenul auto un politist ca n-am acordat prioritate de dreapta (facand stanga pe o straduta) la o masina aflata la vreo 20 de metrii :-??
1nsane Member

Mesajde danmatyas » 19 Aug 2008, 19:30

da, la fel a facut si cu prietena mea.. cica nu a acordat prioritate la o masina, care era destul de departe...
deci e relativa treaba...
danmatyas
1nsane Member

Mesajde Alma » 19 Aug 2008, 19:35

Art. 31. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
1nsane Member

Mesajde danmatyas » 19 Aug 2008, 19:46

stiu asta, de pe ce site ai dat copy?
pe mine ma intereseaza daca agentul fara a avea alt martori poate stabili ca eu nu am acordat prioritate.. iar daca nu a gasit martor care sa constate ca eu nu am vrut sa semnez PV acel proces poate fi declarat NUL.
danmatyas
1nsane Member

Mesajde Alma » 19 Aug 2008, 20:03

povestea cu martorul ti-am citat din lege mai sus
cat despre lipsa probelor care sa dovedeasca ca tu ai savarsit intr-adevar acea fapta... ia de aici o metoda http://www.gandul.info/actualitatea/ame ... 27;2661953
1nsane Member

Mesajde danmatyas » 19 Aug 2008, 20:13

mersi mult pt ajutor..
scrie undeva ca e declara NUL daca nu e semnat de un martor? sau situatiile in care e declarat NUL un PV?
stiam si eu de articolul respectiv, mi se pare normal ce scrie acolo... asa ar trebui sa fie intr-o tara civilizata.
danmatyas
1nsane Member

Mesajde Alma » 19 Aug 2008, 20:35

"Art. 16
(1)Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu:
- data şi locul unde este încheiat;
- numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator;
- datele personale din actul de identitate,inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului;
- descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite;
- indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia;
- indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie;
- posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate;
- termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea."

Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semnează pe fiecare pagină de agentul constatator şi de contravenient. În cazul în care contravenientul nu se află de faţă, refuză sau nu poate să semneze, agentul constatator va face menţiune despre aceste împrejurări, care trebuie să fie confirmate de cel puţin un martor. În acest caz procesul-verbal va cuprinde şi datele personale din actul de identitate al martorului şi semnătura acestuia.
2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) În lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la încheierea procesului-verbal în acest mod.
1nsane Member

Mesajde danmatyas » 19 Aug 2008, 20:56

mersi. deci vad ca nu zice ca ar fi nul daca nu e semnat de catre un martor...
danmatyas
1nsane Member

Mesajde Kyx81 » 19 Aug 2008, 23:28

Salut.

Intreb asa de curios, unde ai patit-o? Macar sa stiu unde sa ma mai uit (daca sunt) dupa indicatoare.

Nu de alta, dar si eu stau in Cluj si am prins o schimbare de asta: aparitia sensului unic de pe Traian (pe langa Politie, culmea). Eu am trecut podul peste Somes si am luat-o la dreapta pe strada, pe unde mergea autobuzul 50. M-am mirat ca toti se uitau ciudat la mine, chiar si cei care au iesit din cladirea Politiei. Si inca mai erau indicatoare rutiere indreptate spre mine, desi era sens unic. Abia la prima intersectie am vazut semnalizarea de sens unic. Poate pentru ca aveam numere rosii din alt judet m-au lasat in pace. :)

Mersi.
Ford Focus Turnier 2003 1.8 DuraTorq TDCi 85kW 115 CP
Ford Focus Turnier 2012 1.6 TDCi ECOnetic 85kW 115 CP
Ford Kuga ST-Line 2020 2.0 EcoBlue 4x4 140kW 190 CP
Kyx81
Ford Freak

Mesajde danmatyas » 20 Aug 2008, 00:03

salut, si eu era sa intru pe interzis acolo, nu stiam ca au modificat imbecilii si acea intersectie...
am patit-o langa politia rutiera, langa blocul flacara..nu stiu daca stii unde e.. se ia pe straduta aceea ingusta cu semafor pt pietoni, cum vii din mihai viteazu pe langa acel spital... e si o oglinda acolo in intersectia aia mica....strada merge spre strada Bucuresti.. pana acum era drum cu prioritate ala, acum este cedeaza trecerea pt cei care vin din stanga de pe sens unic (pana acum o luna era sens unic in cealalta directie). Niste cretini...
danmatyas
1nsane Member

Mesajde coldone » 20 Aug 2008, 00:44

O mare idiotenie schimbarea astfel a indicatoarelor. Stiu pentru ca am patit o si eu, pe un drum pe care mergeam foarte des, intr o intersectie in care eu eram pe directia care tinea inainte, au pus drum cu prioritate pe cel care venea din stanga.
Cat de greu e sa puna, atasat acestor noi semne, si doua beculete, in genul celor de la trecerile de pietoni? Parca fac dinadins, de asta mai pun si politisti exact in aceste intersectii :|
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde Nenea Fordescu » 20 Aug 2008, 00:50

$1 scrie:$2 mare idiotenie schimbarea astfel a indicatoarelor. Stiu pentru ca am patit o si eu, pe un drum pe care mergeam foarte des, intr o intersectie in care eu eram pe directia care tinea inainte, au pus drum cu prioritate pe cel care venea din stanga.
Cat de greu e sa puna, atasat acestor noi semne, si doua beculete, in genul celor de la trecerile de pietoni? Parca fac dinadins, de asta mai pun si politisti exact in aceste intersectii :|

Si eu am patit-o in Bucuresti de cateva ori. Pe undeva e si vina noastra ca, sincer, pe drumurile pe care le cunoastem nu prea mai tinem seama de semne. Stim drumu' pe de rost si ne trezim pe contrasens :-O

Si pentru cei care au treaba prin zona cuprinsa intre Sos Berceni si Oltenitei (acel triunghi plin de blocuri) aveti mare grija...nu e niciun semn pe-acolo. Dai de dreapta o data, dai de dreapta de doua ori...si hop, iti sare unu'n fata care trebuia sa-ti dea el tie... Eu cand merg spre casa noaptea dau din faruri la fiecare intersectie dintre blocuri...

Aaa, era sa uit...ca sa nu mai vorbesc de intersectia de la Parcul Carol (aia cu fantana) unde parca toata lumea uita regulile de circulatie. Intr-adevar, sunt cateva zone unde sensul cu prioritate e pus parca in contra firii.
Nenea Fordescu

Maşina: Old New Focus TI-VCT + diverse 11.2008

Mesajde danmatyas » 20 Aug 2008, 01:01

in urma cu catvia ani am luat un radar asa, era 70 la ora pe portiunea respectiva, si au mutat restrictia cu 50 in alta parte. Stiind ca e 70, tot asa am tinut-o. M-au oprit cu 68 la ora... ziceau ca ..nu am vazut ca au mutat tablita cu 50?! de parca noi ne uitam in fiecare zi cum li se nazare lor sa mute semnele. In astfel de cazuri e nevoie de o atentionare cum zicea colegu de mai sus, sa-si dea omu seama ca ceva s-a schimbat in locul prin care el trecea de 10 ani si erau altfel indicatoarele...
danmatyas
1nsane Member

Mesajde Nenea Fordescu » 20 Aug 2008, 01:24

$1 scrie:$2n urma cu catvia ani am luat un radar asa, era 70 la ora pe portiunea respectiva, si au mutat restrictia cu 50 in alta parte. Stiind ca e 70, tot asa am tinut-o. M-au oprit cu 68 la ora... ziceau ca ..nu am vazut ca au mutat tablita cu 50?! de parca noi ne uitam in fiecare zi cum li se nazare lor sa mute semnele. In astfel de cazuri e nevoie de o atentionare cum zicea colegu de mai sus, sa-si dea omu seama ca ceva s-a schimbat in locul prin care el trecea de 10 ani si erau altfel indicatoarele...

Sunt cazuri si cazuri...oricum, trebuie sa ne uitam la semne (asta daca exista). E ca si cum ai spune ca au pus un stop unde nu era si ca tu nu l-ai vazut pentru ca 10 ani la rand nu a fost acolo. Nu stiu daca e cea mai potrivita comparatie, dar cam asta vreau sa spun. Din partea mea, sa ne puna luminite din 10 in 10 metri, ca sa stim pe unde mergem, dar, din pacate, stam cam prost si la capitolul semnalizare rutiera. Si nu numai in afara oraselor.

Cel putin semnele alea in drum spre mare (restrictie 70 km/ora si dupa 20 de metri restrictie 50 km/ora) mi se par de Stan si Bran.
Nenea Fordescu

Mesajde Nenea Fordescu » 20 Aug 2008, 01:40

Poate au o logica pe care nu o cunosc eu, ca temporare nu par.

Iar pe drumul Bucuresti-Giurgiu, e o strada asfaltata, in camp (m-am ratacit eu p-acolo), care iese fix in principala si nu are niciun fel de semn. Am venit noaptea p-acolo si era sa mor ca prostu'. Bine ca i-am vazut unuia farurile trecand la ceva distanta prin fata mea si am franat. Am oprit si-am cautat semnu' si prin copaci - IOC SEMN!
Nenea Fordescu

Mesajde KomandantuR » 20 Aug 2008, 08:12

$1 scrie:$2e mine m-a picat la examenul auto un politist ca n-am acordat prioritate de dreapta (facand stanga pe o straduta) la o masina aflata la vreo 20 de metrii :-??

Almanahe, pun pariu ca asta era reactia ta DE ATUNCI pe care ai scris-o in momentul de fata! ACUM, ai proceda la fel, neacordandu-i prioritate? Stii bine ca la 40 km/h, 20 de metri nu inseamna mare lucru...
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Alma » 20 Aug 2008, 08:41

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2e mine m-a picat la examenul auto un politist ca n-am acordat prioritate de dreapta (facand stanga pe o straduta) la o masina aflata la vreo 20 de metrii :-??

Almanahe, pun pariu ca asta era reactia ta DE ATUNCI pe care ai scris-o in momentul de fata! ACUM, ai proceda la fel, neacordandu-i prioritate? Stii bine ca la 40 km/h, 20 de metri nu inseamna mare lucru...

Nu tati! Chiar si acum la fel as proceda in acea situatie. Mentionez ca masina respectiva a aparut dintr-o curba si de asemenea eu n-am oprit masina (neexperimentat fiind mi-ar fi fost mai greu sa fac aceasta manevra daca as fi oprit) am dat semnal si in mers fiind decat am accelerat-o putin si am trecut fara probleme.
Oricum era 8 Martie si n-am vazut fata/femeie picata. ;) In schimb, dupa ce am luat curba respectiva, a inceput si cu faze de genul ca merg prea aproape de masinile din dreapta (pe o straduta pe care abia aveau loc doua masini nu stiu cam cum ar fi fost normal sa conduc) si de aici deznodamantul a fost usor de prevazut :-??
1nsane Member

Mesajde Cosmin. » 21 Aug 2008, 20:42

Bravo ție, "tati". Să-mi spui și mie pe unde ai drum ca să nu-ți sparg fața după ce mă înfig în tine că ai ieșit ca manelistul cu dacia din 1970, convins că "ai demaraj".

Poi bine, vere, eu merg cu 59km/h prin oraș. Da, pentru că nu există încadrare la <10km/h peste viteza maximă admisă. Sunt pe drumul cu prioritate, șosea largă - să zicem Mihai Bravu. Chiar tre` să te ocolesc eu că tu ATUNCI vrei să ieși de pe străduța laterală?

Ok, calcule.

59 km/h = 59000m/3600s = 16.38 m/s. Distanța de 40 de metri eu o parcurg astfel în fix 2.44s. De unde până unde plm (plecat la magazin) iei tu 50-59km/h în 2.44s atunci când ieși de pe străduța laterală? A, și tu ai zis de 20m. Adică fix 1.22s.

Lasă teribilismele acasă, respectă prioritatea și nu mai fă pe șmecherașul de cartier că-s sătul de chestii de genul, era să dau multe leviere în dinți unora de genul.

Ceea ce mă surprinde este că nu pari genul. Dar no...
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Mesajde adispan » 21 Aug 2008, 23:45

ce patisi ma Cosmine? punctu de vedere e corect, da' chiar asa de virulent?

da-o-n plm (plecat la magazin) de treaba
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde Cosmin. » 22 Aug 2008, 00:05

Virulența am adoptat-o după ce am observat că pentru a mă face înțeles în mod pașnic tre să fac 20 de posturi în care să explic, să ponderez, să chestii, să trestii, iar în ultima vreme nu prea am timp :D

Recunosc, sunt influențat și de faptul că în ultima săptămână, erau să se înfigă în mine niște tembeli în ritmul de 2-3 pe zi, ceea ce m-a adus chiar la limita limitelor. Nu cred că poți să îți imaginezi persoana mea pașnică și calmă deschizând jeamul și proferând cam 1 minut chestii care nu se repetă :D

P.S.: am "pretenția" ca măcar membrii acestui spațiu internautic, reflexie a lumii reale, să fie niște șoferi responsabili. Dacă te "bagi", bagă-te cu cap, nu la noroc că "las` că oprește ăla". Eu opresc, nu-i bai, numai că s-ar putea să nu pot, pentru că tu crezi că am OZN, care face 60 km/h - 0 km/h în 0.5 secunde sau crezi că 150-200CP îți sunt suficienți ca în 1-2 secunde să te încadrezi pe stradă și să și ajungi la viteza mea de deplasare :)
Cosmin.
Gold Member

Mesajde Nenea Fordescu » 22 Aug 2008, 05:04

Mai oameni buni, mai grav e ca se moare din astea!

Cosmine, daca dai in unu' cu dacie din 82 in lateral, chiar si in oras, cu 59 km/h, aluia nu-i sare aibagu' ..ii sar ochii!

Iar treaba cu prioritatea e ca-n bancu' ala macabru: "Aici zace Stamate...si-avea prioritate!!!"

Si ai dreptate, Cosmin., VITEZA UCIDE. Al dracu' link...ti se face paru' maciuca!
Nenea Fordescu

Mesajde Nenea Fordescu » 22 Aug 2008, 05:29

Hai ca m-a apucat inspiratia de dimineata vis-à-vis de prioritate. Ma-ntreb io si va-ntreb si pe voi: o fi vreo zi in care (mai ales in Bucuresti) mergem din punctul A in punctul B fara sa ferim pe cineva !?
Nenea Fordescu

Mesajde Cosmin. » 22 Aug 2008, 07:02

$1 scrie:$2ai oameni buni, mai grav e ca se moare din astea!

Cosmine, daca dai in unu' cu dacie din 82 in lateral, chiar si in oras, cu 59 km/h, aluia nu-i sare aibagu' ..ii sar ochii!

Iar treaba cu prioritatea e ca-n bancu' ala macabru: "Aici zace Stamate...si-avea prioritate!!!"

Si ai dreptate, Cosmin., VITEZA UCIDE. Al dracu' link...ti se face paru' maciuca!

Poi și l-am pus io să-mi iasă în față când sunt la dooj` de metri de el și să-și dea ingheigi la warp 9 la aparatul ocular?

Perfect de acord cu faza cu Stamate, eu asta vroiam să accentuez, pun frână, dar cât naiba să frânez? Și cu cât să merg pe un bulevard ca să fiu sigur că nu-mi taie calea vreun tembel? Cu 40? 30? 20? 10? Pe jos? :-w

Ceea ce mi se pare mai grav este că dacă eram pe 2 roți în momentele din săptămâna care a trecut, eram mort de 3 ori pe zi. Și justificarea majoră este "nu te-am văzut". E, cum naiba să nu vezi 1.5 tone de metal cu farurile aprinse că vine în linie dreaptă? Dar idiotul se uită până la primul stâlp, iese FIX pe banda ta (deși mai are 2 la dispoziție), apoi mai și frânează b-(

Referitor la întrebarea ta, NU, nu a fost zi lăsată de la Dumnezeo în care să nu feresc vreun cretin. Că-i pieton kamikadze, că-i șofer tembel, că-i motociclist teribilist. Traficul a devenit o junglă, ieri 4-5 maimuțe de aurolaci aruncau cu pietre în mașini la Gara de Nord, prietena a primit câteva în botul mașinii. Frumos :|
Cosmin.
Gold Member

Mesajde gedan » 22 Aug 2008, 07:42

o urma de adevar exista si in durerea colegului. in strainatate exista un indicator ceva de genul: "new traffic lights ahead", pentru cei care nu atentia distributiva..
daca nu ar pune restrictii, cum ar mai da amenzi?? stai sa vezi la bugari, unde vine 70, 50, 30!!
Sierra 2.0i DOHC '92, K&N, Borla
Mondeo 2.0 TDCI '02 Ghia, 130HP, K&N
Nissan Primera 2.0l, 140HP, K&N
gedan
Gold Member

Maşina: Mondeo Tdci, 2002, 2.0l, 96KW, Ghia

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum