Am reusit intr-un final sa imi programez si cipul pentru cheia briceag. Datorita locatiei apropiate am ales Romcar - Actiunii. Am facut o programare, m-am prezentat la ora stabilita (11:30), am explicat ce doresc, adica programare cheie si update de soft pentru PCM (celebra problema cu fluctuatiile dimineata). Mi-a luat masina si mi-a zis ca dureaza in jur de 1 ora. M-a rugat sa stau in sala de asteptare, timp in care:
- am vizionat finalul unui "superb" film indian
- langa mine, un client adormise si SFORAIA [probabil astepta de foarte mult timp]
- am vizionat : Tanar si nelinistit - episodul 34567890524 cred
A trecut ora, s-a facut 12:30-pauza de masa la ei. Ma uit in spate : masina mea parcata. Zic "aoleu, sa vezi ca idiotii nu s-au apucat nici acum de masina mea. Ai dreaq!". Ora 12:35: ma cheama sa imi dea masina. Deci, masina mea era gata , DAR a trebuit sa stau 30 de minute degeaba sa bage ei in fizic. In fine: mi-a zis ca s-a programat cipul si ca mi-a updatat si softul, si imi spune pretul : 258 lei (apropo tipul de la receptie era destul de ok).
- Cat??? Pai,zic eu pe un ton calm, la telefon am intrebat si mi-ati spus ca va costa in jur de 150 de lei pentru cheie"
- Pai da, dar v-am updatat si softul!.
- Pai da, dar masina e in garantie."
- "AAA, e in garantie? Nu am stiut, ok atunci 108 lei

.
Bine ca am intrebat, ca ma intepa, presupun involuntar!
Deci una peste alta, mult timp pierdut degeaba, dar am rezolvat problema cu cheia. Cu softul inca nu ma pot pronunta!
Cost final cheie briceag (din ce imi mai aduc aminte):
50(telecomanda)+140(cheie bruta)+90(prelucrare mecanica)+108(programare cip)= 388 lei