Discutii libere/forum

4 amenzi intr-o singura noapte !

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: 4 amenzi intr-o singura noapte !

Mesajde lbanias » 31 Oct 2008, 12:35

Las-o moarta, n-ai inteles mare lucru ! N-am deschis asta ca sa polemizam...

Hai sa-ti raspund la tot ce ai scris si dupa aia te rog sa nu mai dai reply.

1. Adapteaza-te societatii in care traim, faptul ca n-o faci nu te face fraier ci te lasa in urma.
2.Vreau sa am limita de 300 pe cimp gol si 30 in cartier de copii si babe.
3.N-am omorit pe nimeni, deci comparatia e jenanta.
4. N-ai stat destul dincolo, n-ai intrat in contact cu "organul" care intii intreaba si dupa aia impusca. Mi se pare normal sa am posibilitatea sama apar/justific.
5.Vad ca , daca vrei, dai semne a intelege ce zic...

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2m spus eu ca nu-mi recunosc greseala ? Am gresit deliberat pentru ca am avut motive intemeiate si pentru ca nu riscam (probabil) viata nimanui la 2 noaptea in niste sate fara ciini! Atita proslaviti vestul si legile lui si nici jumatate din astia n-ati fost sa vedeti cum e acolo ! Chiar, de ce mai stati aici, sa ne educati pe noi ? Ia spuneti-mi citi aveti impresia ca politia chiar va protejeaza cind ei stau cu radarele la capatul satelor/oraselor, unde sint cel mult 2 hale de productie sau 2 stine si mai zic ca "vaaaai cite acidente mortale au fost..." , sau intre localitati sa te opreasca la 120 ... cind ai voie 90 ! Citi stau in oras sa vada cine circula pe linia de tramvai, sau parcheaza oriunde sau sa le ia taloanele alora cu "conserve" dar cu RAR la zi! Sau citi vin cind e un ambuteiaj datorat repararii nesfirsite a carosabilului? Mie mi-ar place sa fiu , de exemplu, politist rutier mobil cu masina civila care chiar sa dea amenzi justificate, nu de aia de lasa masinile pe marginea santului sa-ti dea impresia ca sint la datorie.
Asa ca lasati morala, ca legile nu sint facute sa nu le incalcam ci sa le respectam intr-o limita rezonabila. Mai putin si ma si faceati infractor ! Daca ei ma vor intreaba de ce am mers cu 100km/h , dati-mi voie sa intreb si eu de ce nu si cum m-au inregistrat ! Dar se pare ca pot face asta doar in instanta, pen'ca erau scumpe dom'le pozele ca sa le trimita si pe alea...

Ok, tu esti hotarat sa-ti faci legile cum vrei tu. Bravo tie! Un roman adevarat! Eu, pe de alta parte, is mai fraier...

Spune-mi te rog, cum anume stabilim ce inseamna sa respecti legea "in limite rezonabile"? Cine stabileste ce inseamna "limita rezonabila"?

Nu stiu de ce, dar am impresia ca si tipul acela cu Ferrari care recent a omorat un pieton in Timisoara, tot asa gandea. Probabil ca si lui manevra pe care a facut-o si viteza pe care o avea i s-au parut "in limite rezonabile", ca doar avea masina tare si faima de meseriash, nu cred ca l-a omorat cu intentie.

Si recent un BMW a omorat o baba chiar la mine sub geam pentru ca a intrat pe rosu in intersectie. Fac pariu ca si el s-a gandit ca e rosu doar de doua secunde, deci e inca "in limite rezonabile", nu cred ca a omorat-o cu intentie pentru ca nici macar n-o cunostea.

PS: Eu sunt singurul din topic cu "educatia". Ambele jumatati din mine au fost si au vazut cum e in "tarile civilizate". De ce nu am plecat dincolo? De fraier. N-am avut destul sange in instalatie sa ma despart de familie si prieteni.

LE: Pe de alta parte, sunt perfect de acord cu tine ca Politia nu face mare lucru pentru a spori siguranta traficului, ca de multe ori stau la panda cu radarul numai pentru a face ciubucuri, samd. Dar eu nu de Politie discutam.
2001 Focus Turnier Futura TDDI 90 CP
lbanias
Member

Maşina: Ford

Mesajde Tiry213 » 31 Oct 2008, 13:31

@Ibanis: Cum de ti-a venit sa faci topicul asta pe un forum public? Nu te gandeai ca aici o sa ajunga. Nu mai te "spovedi" pe forum! :))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde catser » 31 Oct 2008, 14:25

din pacate chestia cu respectarea legii "in limite rezonabile" a devenit sportul national in Romanica...
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

Mesajde DanielArdelian2 » 31 Oct 2008, 14:32

$1 scrie:$2as-o moarta, n-ai inteles mare lucru ! N-am deschis asta ca sa polemizam...

Ai deschis-o ca sa-ti faca altii temele si sa-ti gaseasca posibilitati sa scapi de amenda.

$1 scrie:$2ai sa-ti raspund la tot ce ai scris si dupa aia te rog sa nu mai dai reply.

Te rog sa nu-mi ceri asta, pentru ca nu pot.

$1 scrie:$2. Adapteaza-te societatii in care traim, faptul ca n-o faci nu te face fraier ci te lasa in urma.

Eu zic ca suntem in urma ca si societate tocmai datorita acestei mentalitati, nu invers!

$1 scrie:$2.Vreau sa am limita de 300 pe cimp gol si 30 in cartier de copii si babe.

Eu vreau 60 in cartier de copii si babe pentru ca masina mea are ABS! Care are dreptate? Cat ramane pana la urma?

$1 scrie:$2.N-am omorit pe nimeni, deci comparatia e jenanta.

N-ai omorat pe nimeni deocamdata. Probabil ca si cei doi de care am povestit mai sus tot asa gandeau, nu cred ca au omorat cu intentie...
$1 scrie:$2. N-ai stat destul dincolo, n-ai intrat in contact cu "organul" care intii intreaba si dupa aia impusca. Mi se pare normal sa am posibilitatea sama apar/justific.

Cum spuneam, motivul pentru care ai inceput topicul a fost altul ;)
$1 scrie:$2.Vad ca , daca vrei, dai semne a intelege ce zic...

Stai linistit, ca te inteleg perfect. Doar ca nu sunt de acord cu tine.

Partea ironica din toata povestea este ca probabil si politistii care te-au amendat gandesc la fel.
Salar mic, buget mic, ce mama naibii hai sa ne bagam picioarele si sa profitam si noi cum putem, in limite rezonabile.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Alma » 31 Oct 2008, 20:51

Da... Ca de obicei in astfel de topicuri se gasesc unii care sa blameze faptele celui care a decis sa se "spovedeasca", cum spunea cineva mai sus, iar altii care sa ia apararea unuia sau altuia.
De ce trebuie sa dam vina de fiecare data pe organele de control si din motive puerile, gen: "stau ascunsi in boscheti", "stau in masini neinscriptionate" etc, facem din ei tapii ispasitori ai propriilor noastre vicii!? Daca respecti reglamentarile legale pot ei sa stea si camuflati in copac ca nu au ce sa iti faca.
Pe de alta parte cei care blameaza vehement acest tip de comportament la volan nu cred ca sunt sfintii soselelor si nici ca in cacul de fata ar fi circulat regulamentar.
In ceea ce priveste legislatia, ea este armonizata cu reglementarile Uniunii Europene si deci nu putem spune ca ar avea vreun rol sau vreo constrangere care sa te faca sa o incalci.
Prin urmare legile in diferitele tari europene sunt asemanatoare, ceea ce difera este metodele de aplicare ale ei cat si supunerea cetateanului in fata legii.
Pentru cei care se plang de calitatea drumurilor am o intrebare: De ce va plangeti de calitatea lor si in acelasi timp circulati cu viteze ce depasesc limita legala!? Doriti drumuri bune pentru a circula si mai tare?
Daca va vine sa credeti si in Kosovo sau Macedonia, tari ce au trecut prin razboaie si au infrastructura la pamant, se circula mai civilizat ca in Romania.
Concluzia mea ar fi: Invavatati sa circulati corect si civilizat pe aceste drumuri proaste ca mai apoi sa meritati sa circulati pe niste drumuri de calitate.
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde mircea george » 31 Oct 2008, 21:20

PS: Eu sunt singurul din topic cu "educatia". Ambele jumatati din mine au fost si au vazut cum e in "tarile civilizate". De ce nu am plecat dincolo? De fraier. N-am avut destul sange in instalatie sa ma despart de familie si prieteni.

Considera ca nu esti singurul, cel putin pe acest forum, mai e si alt fraier care a ramas pe aici sa-si bata joc de viata... Pentru initiatorul topicului: eu nu inteleg de ce esti asa de suparat, daca ai fi mers cu 50km/h si ti-ar fi venit 4 amenzi cu 100 mai intelegeam sa te razvratesti dar daca ai mers tare si te-au luat e "bafta" ta, mergi la noroc, e o situatie pe care ti-o asumi si ptr care nu trebuie sa dam socoteala; cind te stii cu musca pe caciula eu zic ca e bine sa adopti atitudinea de tip Anca Constantinescu: "ciocu mic ca..."; btw: cu banii de pe amenzile astea puteai sa-ti iei un Beltronics care te-ar fi ajutat, e clar ca o sa mai ai nevoie...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde silviupn69 » 31 Oct 2008, 22:00

$1 scrie:$2......Concluzia mea ar fi: Invavatati sa circulati corect si civilizat pe aceste drumuri proaste ca mai apoi sa meritati sa circulati pe niste drumuri de calitate.

Bravooo ! =D> =D> Chiar daca putin off, nu conteaza ! Bv. d-le Almanahe ! Bravooo ! ^:)^ ^:)^
Mi-am permis sa-ti inrosesc putin postul cu ce ma interesa si pe mine cel mai tare.

Oricum, omul cerea o solutie, nu plangea, nu se vaita !
Ultima oară modificat de silviupn69 pe 31 Oct 2008, 22:10, modificat 1 dată în total.
Ford Mondeo
Ghia 04/2005 , TDCI, 2.0, 131cp
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Maşina: Mondeo 2.0 TDCI; 130CP

Mesajde mircea george » 31 Oct 2008, 22:08

A si primit solutia dar e normal ca oamenii sa mai comenteze pe marginea subiectului; eu cred ca nu mai trebuiau citate din regulament si alte presupuneri, daca nu cumuleaza puncte ptr suspendarea carnetului atuci plateste doar 4 amenzi ceea ce nu cred ca se intimpla ptr ca a declarat ca una din amenzi era cu peste suta deci cu peste 50 km/h fata de limita deci carnetul suspendat fara discutie...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
mircea george
1nsane Member

Mesajde silviupn69 » 31 Oct 2008, 22:12

la fel de clar ii era si lui ca a gresit , dar cred ca nu avea nevoie de trageri de urechi ci doar de solutii ;)
Ford Mondeo
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Mesajde luciusss » 01 Noi 2008, 13:56

$1 scrie:$2a fel de clar ii era si lui ca a gresit , dar cred ca nu avea nevoie de trageri de urechi ci doar de solutii ;)

Solutia ????
Cum a spus si mircea george , daca tot mai vrea sa o "friga" , sa isi ia un beltronics sau sa conduca in asa fel incat sa nu mai ia amenzi ( adica in limite rezonabile ) ;)
FF Trend Coll., 1.6 - 100 hp, sedan, sea grey
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde lbanias » 02 Noi 2008, 00:31

Aia cu "clar ca o sa am nevoie" e magulitoare de-a dreptul !
Clar ca o sa am crize de colica renala oricind la volan, clar ca o sa sparg recordul de 106 km/h in localitate doar ca sa ajung mai repede la o farmacie intr-un oras de cent din Romania !
Clar ca asta nu va ramine prima amenda de viteza primita de mine, ca sa am nevoie de scula anti-radar ca sa fiu amendat de alti moralisti ca ocolesc legea! Nu am nevoie de asa ceva nu pentru ca nu-mi permit, ci pentru ca nu ma consider vitezoman! Aveam nevoie doar de ceva intelegere din partea voastra , a "organului", a legii...
Multumesc celor care mi-au acordat-o !
Am cerut mult ?
Fişiere ataşate
camere_fixe_si_camere_in_curs_de_activare.pdf
util... pentru unii !
(154.2 KiB) Descărcat de 137 ori
2001 Focus Turnier Futura TDDI 90 CP
lbanias
Member

Maşina: Ford

Mesajde mircea george » 02 Noi 2008, 01:46

Sa nu dramatizam, era totusi o discutie despre niste amarite de amenzi...
mircea george
1nsane Member

Mesajde Alma » 02 Noi 2008, 18:06

$1 scrie:$2Bravooo ! =D> =D> Chiar daca putin off, nu conteaza ! Bv. d-le Almanahe ! Bravooo ! ^:)^ ^:)^
Mi-am permis sa-ti inrosesc putin postul cu ce ma interesa si pe mine cel mai tare.
Oricum, omul cerea o solutie, nu plangea, nu se vaita !

Ma bucur ca ai ciuntit postul meu si ca n-ai selectat: "ceea ce difera este metodele de aplicare" :)) :))
Mi se mai intampla cand am prea multe ideei de care trebuie sa tin cont intr-un post si nu stiu cum sa le expum mai repede si mai pe scurt pentru ca timpul ma preseaza iar apoi plec fara a mai reciti postul pentru corectii:D
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Mesajde silviupn69 » 02 Noi 2008, 18:54

^^^^^
Chiar daca se intelege altceva, n-am vrut decat sa spun ca sunt de acord cu cele afirmate de tine. Atat.
Legat de partea cu "este" nu trebuie sa fim rai caci exprimarile "poetului" Vanghelie va influenteaza in ultima perioada ! :D
Ford Mondeo
Imagine
silviupn69
1nsane Member

Mesajde Alen » 02 Noi 2008, 19:34

$1 scrie:$2Clar ca o sa am crize de colica renala oricind la volan, clar ca o sa sparg recordul de 106 km/h in localitate doar ca sa ajung mai repede la o farmacie intr-un oras de cent din Romania !

eeeee, pai de ce n-ai spus asa de la inceput ?
abia undeva mai tarziu ai zis ceva despre "motive intemeiate" si abia acum spui ca te simteai rau...
crede-ma ca stiu ce inseamna o colica renala #:-S
ma mir ca mai puteai sa conduci la ce dureri sunt

in acest gen de situatii, dupa parerea mea totul se schimba si ai circumstante atenuante foarte mari
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Alma » 03 Noi 2008, 12:38

$1 scrie:$2^^^^
Chiar daca se intelege altceva, n-am vrut decat sa spun ca sunt de acord cu cele afirmate de tine. Atat.
Legat de partea cu "este" nu trebuie sa fim rai caci exprimarile "poetului" Vanghelie va influenteaza in ultima perioada ! :D

Am inteles ce ai vrut. Insa am vrut sa profit de moment pentru o mica autocritica :D
1nsane Member

Mesajde Alma » 03 Noi 2008, 12:44

$1 scrie:$2eeeee, pai de ce n-ai spus asa de la inceput ?
abia undeva mai tarziu ai zis ceva despre "motive intemeiate" si abia acum spui ca te simteai rau...
crede-ma ca stiu ce inseamna o colica renala #:-S
ma mir ca mai puteai sa conduci la ce dureri sunt
in acest gen de situatii, dupa parerea mea totul se schimba si ai circumstante atenuante foarte mari

Nu vreau sa fiu rautacios sau sa par insensibil la suferintele tale, ale initiatorului topicului sau a altor persoane care sufera/au suferit de aceasta disfunctionalitate dar... Nu cumva legea spune ca daca te aflii intr-o stare sau conjunctura in care iti este afectata capacitatea de a sofa NU ai voie sa te urci la volan!? :-??
1nsane Member

Mesajde MIHAI770 » 03 Noi 2008, 18:05

Nu cred ca se specifica pe undeva asa ceva...
Caut pentru Fiesta 2001: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=131&t=98585
Fordu'i Ford! :)
MIHAI770
Member

Maşina: Fiesta 2001, 60cp, 3 usi, detango
VIN: Foooofiiiiiiiiiii

Mesajde Alen » 03 Noi 2008, 18:50

@Almanahe: nu stiu ce spune legea in acest caz si sincer, nici nu ma prea intereseaza
pur si simplu sunt situatii in care nu are cine sa conduca in locul tau si pana vine Salvarea ti se pare (sau chiar este) o vesnicie...te urci in masina si pleci, asa cum poti, chiar daca ai dureri mari
nu am baut, nu m-am drogat, sunt lucid si constient...asta e
am curajul sa recunosc ca si eu intr-o astfel de situatie n-as fi mers mai incet...si sincer nici nu m-ar interesa care e limita de viteza pe sectorul de drum respectiv
e un risc pe care mi-l asum
foarte important e sa nu dai peste nimeni si sa ajungi cat mai repede la spital
dupa aia, platesti si amenzile (care-or fi ele si cate-or fi), aproape nu mai conteaza

dar daca iti naste nevasta ?
dar daca ai fost martor la un accident (de orice fel) si de cat de repede ajungi tu la spital poate depinde viata unui om ? mai ai timp sa respecti limita legala de viteza (sau macar sa-ti mai treaca prin cap asa ceva)?

de-aia zic, sunt situatii si situatii si in cazul lui era (probabil) o situatie destul de urgenta...daca ar fi spus de la inceput, sunt convins ca ar fi avut circumstante atenuante... :D
Alen

Mesajde catser » 03 Noi 2008, 20:04

dupa modul in care se circula....traficul nostru e plin de soferi aflati intr-o situatie limita
catser
Gold Member

Mesajde Alen » 03 Noi 2008, 21:37

$1 scrie:$2upa modul in care se circula....traficul nostru e plin de soferi aflati intr-o situatie limita

=)) ai dreptate
dar stii si tu ca ma refeream CHIAR la o situatie reala
Alen

Mesajde catser » 03 Noi 2008, 21:40

pai tocmai d-aia....cazurile cu adevarat reale devin necredibile
catser
Gold Member

Mesajde Mihai L » 03 Noi 2008, 23:00

$1 scrie:$2am curajul sa recunosc ca si eu intr-o astfel de situatie n-as fi mers mai incet...si sincer nici nu m-ar interesa care e limita de viteza pe sectorul de drum respectiv
e un risc pe care mi-l asum
foarte important e sa nu dai peste nimeni si sa ajungi cat mai repede la spital
dupa aia, platesti si amenzile (care-or fi ele si cate-or fi), aproape nu mai conteaza

dar daca iti naste nevasta ?
dar daca ai fost martor la un accident (de orice fel) si de cat de repede ajungi tu la spital poate depinde viata unui om ? mai ai timp sa respecti limita legala de viteza (sau macar sa-ti mai treaca prin cap asa ceva)?

de-aia zic, sunt situatii si situatii si in cazul lui era (probabil) o situatie destul de urgenta...daca ar fi spus de la inceput, sunt convins ca ar fi avut circumstante atenuante... :D

Eu detectez aici o usoara iresponsabilitate...
@Alen: Dai exemplu ca naste nevasta; e OK sa conduca singura, daca tu nu esti in zona? Poate??? :-O Pentru voi se pare ca ar fi OK.
Hai sa facem o diferenta intre soferul apt care isi poate asuma niste riscuri, si soferul care abia poate conduce si risca o criza sau cine mai stie ce in conditiile in care se mai si grabeste.
@Ibanias: te-ai gandit ca puteai suferi o criza si sa-ti scape masina de sub control? Puteai sa produci un accident in care sa mai fie implicate si alte persoane nevinovate?
Hai sa fim putin mai responsabili, nu e nici o diferenta intre cineva omorat de un betiv la volan sau de un sofer care conduce constient ca are probleme cu sanatatea.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Alma » 03 Noi 2008, 23:28

@Mihai L
Mi-ai luat vorbele din gura.
Nu poti sa fii atat de inconstient incat sa risti viata altor semeni. Pe a ta ti-o poti risca in fel si chip cum iti pofteste inima dar cand vine vorba despre viata unui alt om cred ca ar trebui reconsiderate aceste principii dupa care va ghidati.
Nu sunt eu cel mai in masura sa dau aceste sfaturi sau altele asa ca ii las pe altii sa o faca. :-"
$1 scrie:$2ai sa fim putin mai responsabili, nu e nici o diferenta intre cineva omorat de un betiv la volan sau de un sofer care conduce constient ca are probleme cu sanatatea.
Ba este. Chiar tu ai spus-o! Cel beat nu prea e constient de gravitatea faptelor sale pe cand cel cu probleme de sanatate, altele decat cele mintale, este mai in masura sa judece posibilele consecinte.
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 04 Noi 2008, 10:43

$1 scrie:$2ai sa fim putin mai responsabili, nu e nici o diferenta intre cineva omorat de un betiv la volan sau de un sofer care conduce constient ca are probleme cu sanatatea.
Ba este. Chiar tu ai spus-o! Cel beat nu prea e constient de gravitatea faptelor sale pe cand cel cu probleme de sanatate, altele decat cele mintale, este mai in masura sa judece posibilele consecinte.

Daca citim mai atent observam ca este vorba de realitatea vazuta din "punctul de vedere" al mortului... :(
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Alma » 04 Noi 2008, 10:49

$1 scrie:$2Daca citim mai atent observam ca este vorba de realitatea vazuta din "punctul de vedere" al mortului... :(

corect. ai dreptate :D
dar ca mai mereu la noi... mortul e de vina :-??
1nsane Member

Mesajde Alen » 04 Noi 2008, 19:45

@MihaiL& Almanahe: depinde foarte mult din ce p.d.v. privesti, cel al observatorului neutru de pe margine sau cel al personajului implicat in mod direct, asta-i una
a doua: depinde foarte mult de ce fel de afectiune suferi; de exemplu, daca esti bolnav de inima si ai suferit un infarct (dar n-ai murit inca :D ), e clar ca nu te poti urca la volan pt. ca poti muri in orice clipa si mai mult decat atat, mai omori si pe altii
la o criza de rinichi ai dureri mari, dar nu esti in pericol sa-ti pierzi cunostinta ;strangi din dinti (foarte tare :D ) si ajungi la spital...

repet: acest gen de situatii nu se pot judeca la modul general, fiecare are particularitatile ei si nu poti lua o decizie decat pentru fiecare caz particular in parte
eu am judecat situatia LUI, la modul concret si am spus cum as fi procedat eu intr-o situatie similara
nu doresc nimanui sa ajunga in situatia de a lua astfel de decizii in momente de criza, momente 99% nefericite

daca voi ziceti ca asta e iresponsabilitate, atunci recunosc, in astfel de situatii sunt iresponsabil DACA NU AM O ALTA VARIANTA CEL PUTIN LA FEL DE BUNA
cert e ca pana acum, de vreo 3-4 ori in cei 41 de ani pe care-i am, am dat dovada de lipsa de responsabilitate, de fiecare data foarte intemeiat, n-are rost sa va povestesc motivele :-"

intr-un singur caz am ajuns prea tarziu.... :( ...in celelalte cazuri am ajuns la timp
dar n-am dat peste nimeni, niciodata :)
Alen

Mesajde Mihai L » 04 Noi 2008, 20:00

$1 scrie:$2b]@MihaiL& Almanahe: depinde foarte mult din ce p.d.v. privesti, cel al observatorului neutru de pe margine sau cel al personajului implicat in mod direct, asta-i una
Este evidenta pozitia din care tu te-ai uitat...
Si cei care au baut spun ca au motive serioase sa mearga cu masina... Observi vreo diferenta din acelasi punct de vedere al mortului?

a doua: depinde foarte mult de ce fel de afectiune suferi; de exemplu, daca esti bolnav de inima si ai suferit un infarct (dar n-ai murit inca :D ), e clar ca nu te poti urca la volan pt. ca poti muri in orice clipa si mai mult decat atat, mai omori si pe altii
la o criza de rinichi ai dureri mari, dar nu esti in pericol sa-ti pierzi cunostinta ;strangi din dinti (foarte tare :D ) si ajungi la spital...
Ce crezi ca se poate intampla daca te apuca o criza puternica si tu ai peste 100km/h intr-o localitate si iti sare un copil/betiv/biciclist in fata?

daca voi ziceti ca asta e iresponsabilitate, atunci recunosc, in astfel de situatii sunt iresponsabil DACA NU AM O ALTA VARIANTA CEL PUTIN LA FEL DE BUNA
In mod cert varianta cu viteza foarte mare nu denota responsabilitate. In locul lui as fi incercat probabil sa merg dar cu viteza mult mai mica decat daca nu as fi suferit nici o problema...
Solutia lui seamana foarte mult cu cel care se grabea sa ajunga acasa pentru ca ramasese fara frane... =))

intr-un singur caz am ajuns prea tarziu.... :( ...in celelalte cazuri am ajuns la timp
dar n-am dat peste nimeni, niciodata :)

E suficient sa se intample o data...
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Alen » 04 Noi 2008, 20:07

mda...eu cam asta am avut de spus :-*
sa arunce primul piatra cel care n-a gresit niciodata >:/
Alen

Mesajde Mihai L » 04 Noi 2008, 20:29

$1 scrie:$2da...eu cam asta am avut de spus :-*
sa arunce primul piatra cel care n-a gresit niciodata >:/

Problema se pune altfel: ai gresit, e omeneste. Important este sa intelegi unde si cum, si pe viitor sa eviti. In loc de asta cautam circumstante. Crezi ca daca ai/ar fi lovit pe cineva ati fi avut parte de asa ceva la un proces?
Daca dai sfaturi si la altii ca asa e bine... :(
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum