Discutii libere/forum

Miting impotriva taxei auto! Va asteptam avem nevoie de voi

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Miting impotriva taxei auto! Va asteptam avem nevoie de voi

Mesajde catalin1972 » 17 Dec 2008, 13:53

$1 scrie:$2u cred ca e un mod de a protesta, ci chiar taxa e prea mare :).

de prea multe ori , indiferent ca a fost vorba de taxe sau impozite sau pretul benzinei , chiar daca se operau mariri aberante sau nejustificate romanul mergea ca "miorita " si platea ...la asta faceam referire cu normalitatea !
focus 2 tournier 2005 1.6 tdci 90 cp TL 02 YHY
"'jaba culegi , daca nu sortezi " (Piri neni )
catalin1972
1nsane Member

Mesajde adicristea » 17 Dec 2008, 14:43

Niciodata, dupa '90, nu a existat un produs care sa se scumpeasca cu 300% intr-o noapte. Ma refer la produs obligatoriu (plus benzina, ca tot ai amintit-o).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde forbidden27 » 17 Dec 2008, 17:45

Eu nu pot sa inteleg cum unii iau apararea rahatului asta de taxa. Suntem in UE, cei care iau apararea taxei, ati auzit de libera circulatie a marfurilor? De ce in tarile civilizate taxa de poluare se reflecta in impozitul anual pe masina? Voua nu va aduce asta a o modalitate a incompetentului nostru guvern de a face rost de o suma destul de mare in scurt timp prin bagarea directa a mainii in buzunarul cetateanului? Si cei care protesteaza, prin orice mijloace, au toata admiratia mea pt ca toate guvernele anterioare au bagat tot felul de taxe, unele le-au inclus ulterior in pretul anumitor produse si apoi le-au bagat sau au incercat sa le bage din nou ca noi taxe (aici dau exemplu celebra taxa de drumuri-taxa Basescu care a fost introdusa in pretul carburantului si reaparuta anul trecut ca rovigneta). Voi chiar nu vedeti ca aceasta taxa protejeaza direct si pe fata firma RENAULT? Chiar credeti ca guvernul nu mai doarme noaptea de grija angajatilor de la Dacia? Nu mai scriu ca deja mi se face greata.
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde adicristea » 17 Dec 2008, 18:27

masinuto, care ar fi diferenta intre a plati in fiecare an la impozit 200 euro sau a plati 50 ron + taxa de poluare?

A nu se intelege ca iau apararea legilor si guvernantilor, nici pe departe.

Nu prea am inteles asta cu Renault.
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde forbidden27 » 17 Dec 2008, 20:32

adicristea, te rog sa ma crezi ca e un subiect care include clasa politica a Romaniei si mi-e scarba sa vorbesc despre el. Nu dau explicatii la nimeni, cine are ochi, sa vada, cine are cap, sa-l foloseasca.
Doar vreau sa te intreb: Cat timp muncesti tu pt 3000 Euro? Cum poti sa ceri tu ca guvern o taxa asa de aberanta? De ce cand se vindeau bine masinile noi a crescut taxa pt masinile noi si apoi cand nu s-au mai vandut facem invers?
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde adicristea » 18 Dec 2008, 02:40

Dar nu are legatura cu cat muncesc eu pentru 3000 euro. Foarte mult. Ca sa-i strang cred ca muncesc ENORM de mult. Ca sa-i fac pur si simplu... doar mult. Dar masina NU ESTE nici lumina, nici apa calda, nici gaz in aragaz. Deci nu e vitala. Si nu statul trebuie sa te ajute sa iti iei masina pentru ca e... un obiect necesar, dar nu obligatoriu.

Sa o luam altfel: o data cu taxa asta, ce ai prefera sa iei, o masina cu norma de poluare mare de 1000 euro la care mai pui 3000 pentru taxa de poluare, sau o masina de 3000 euro la care mai platesti taxa 1000? Eu asta inteleg prin aceasta taxa, incercarea de a nu mai importa masini extrem de poluante. Repet, consider ca ar trebui sa se tina cont de CAT polueaza, nu de anul de fabricatie. Pentru ca o masina din 90 poate avea o multime de piese schimbate si sa polueze mai putin decat una din 2000. Aici cred eu ca trebuie lucrat. Pretul ma lasa rece, chiar o sa ma uit sa vad cat e taxa pt euro4 si euro3.
Imagine
adicristea

Mesajde coldone » 18 Dec 2008, 04:46

$1 scrie:$2u nu pot sa inteleg cum unii iau apararea rahatului asta de taxa. Suntem in UE, cei care iau apararea taxei, ati auzit de libera circulatie a marfurilor? De ce in tarile civilizate taxa de poluare se reflecta in impozitul anual pe masina?

Tot vad ca avem prostul obicei de a ne compara cu tarile civilizate. De ce la aia e asa, iar la noi e altfel. Pt ca asta e situatia si gata! Momentan nu se poate pune o taxa anuala pentru ca populatia nu ar putea o suporta, ar face mai mult rau decat bine.
In luna noiembrie s au inmatriculat peste 40000 de masini sh, jumatate fiind mai vechi de 10 ani. Unde ajungem? Infrastructura noastra este depasita de ani de zile, insa din vara parca pur si simplu a fost sufocata. Observi cu ochiul liber.In schimb unii dintre noi nu vad nicio problema in a aduce sute de mii de masini, majoritatea de 1-3000euro.
Aceasta taxa de inmatriculare e o masura de compromis. Nici nu omori piata sh, pt ca exista fie optiunea de a cumpara din tara, fie, daca renteaza, de a cumpara din UE, platind taxa, dar nici nu umpli tara de rable, pt ca si asa abia mai reusim sa circulam.
coldone
Gold Member

Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp

Mesajde coldone » 18 Dec 2008, 05:03

Nu mai pot sa editez
Ca tot vorbeam de tarile dezvoltate..Oare danezii, saracii, de ce nu ies in strada sa protesteze ca platesc minim 30000e pt un Focus 1.6d ? Sau 60000e pt un Kuga? Ca noi probabil am face a doua revolutie daca ne am afla in situatia lor
coldone
Gold Member

Mesajde catalin1972 » 18 Dec 2008, 08:00

$1 scrie:$2 Momentan nu se poate pune o taxa anuala pentru ca populatia nu ar putea o suporta, ar face mai mult rau decat bine.
In luna noiembrie s au inmatriculat peste 40000 de masini sh, jumatate fiind mai vechi de 10 ani. Unde ajungem? Infrastructura noastra este depasita de ani de zile, insa din vara parca pur si simplu a fost sufocata. , dar nici nu umpli tara de rable, pt ca si asa abia mai reusim sa circulam.

Aveam impresia ca totusi platim o taxa anuala de poluare ....
Foarte tare principiul tau :"Mah io mi-am luat masina asa ca viju' mare , gata cu adusul de masini ca d-abia am io loc sa circul !" :D =))
De ce platesc danezii asa mult ? :-/ Oricum , chestia asta cu impozitul comparat intre tari nu tine !Stiu ca si guvernului ii place sa dea exemplu tarile din vest atunci cind vine vorba de impozite DAR , trebuie sa tinem cont nu numai de valoare impozitului ci si de ce primeste cetateanul pt impozitul platit !! ;)(sist sanitar,asigurari sociale s.a.m.d.)
catalin1972
1nsane Member

Mesajde Maximilian » 18 Dec 2008, 10:01

Nu inteleg ce se plang ei de poluare cand se defriseaza in nestire, de ce sa platesc taxa de poluare exagerat de mare cand langa mine pe drum trece un camion Roman Diesel si tot ce lasa in urma este aer IRESPIRABIL. Acum i-a apucat pe toti cu poluarea, dar cand a fost sa se fure lemnul "ca in codru", nu a mai interesat pe nimeni. Asta este o aberatie!(incerc sa nu jignesc pe nimeni cu cuvinte gen snobism, ca am auzit niste aberatii crunte zilele trecute de la niste sustinatori ai taxei zilele trecute, aberatii gen "Focus 1"(Golf 3 de prin 96) este masina veche, ce mai faci cu ea?...polueaza...dar tot ei veneau zilnic la serviciu cu masina cand ii astepta metroul la usa)

Cat despre aglomeratie...era de asteptat. Si daca nu iti iei masina sh cu banii jos, iti iei in leasing si tot se aglomereaza. Atunci sa mareasca preturile la toate automobilele, sa bage taxe insuportabile, sa tripleze benzina si va fi gol. Vor mai circula numai smecherii!:) Uite asa scapam de aglomeratie. Toti vor comoditate, dar daca vrea si altul in afara de ei, gata, taxe, nu mai avem loc sa traim. Eu circul cu metroul, imi permit si o masina noua, prefer insa sa tin Granada, circul cu ea seara tarziu daca am nevoie si in weekend. Asta este situatia, nu cred ca e cazul sa puna taxe atat de mari, mai ales cand buzunarul romanului nu poate sa suporte asa ceva. Este nerealist ce vor ei.
Maximilian
Petrol Head

Maşina: Ford Granada mk II 2,3 V6 GL 1982

Mesajde octa » 18 Dec 2008, 10:13

$1 scrie:$2..Si nu statul trebuie sa te ajute sa iti iei masina...

...ce ai prefera sa iei, o masina cu norma de poluare mare de 1000 euro la care mai pui 3000 pentru taxa de poluare, sau o masina de 3000 euro la care mai platesti taxa 1000?...

da' cine zice ca statu' tre' sa ma ajute????? ehe! ne-ar place, nu? dar nu cer asa ceva...
dar statul trebuie sa ma lase sa cumpar o masina pe banii mei si la valoarea ei de piata... si asta nu se intampla...

n-am 4000 de euro. prefer sa iau o masina, de exemplu, de 2000-2200... aceasta exista! deci nimeni nu trebuie sa ma impiedice sa o cumpar.

JOS TAXA!
ford focus turnier ghia 1,6 16v duratec ti-vct 2005 GPL
ford focus turnier ghia exclusive 1,8 16v zetec 2002 GPL
awo simson 425s super custom - 'lucille' - 1961
yamaha virago xv535 custom low rider - 1993

Imagine >>> REGULAMENT FORUM
octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde forbidden27 » 18 Dec 2008, 11:45

http://www.ziare.com/Taxa_auto__ultima_ ... 30981.html
Articolul asta spune multe despre competenta guvernului nostru si modul lui original de a implementa impozite si taxe. De ce va deranjeaza ca sunt multe masini pe strada si nu mai avem loc? Se inmultesc masinile? Bravo! Daca noi ne-am luat masini altii nu mai au voie sa-si ia? Stiti ca in Europa suntem cam la coada in privinta numarului de masini pe cap de locuitor? De ce noi nu avem loc pe strazi cu 0,43 masini pe cap de locuitor si in Italia cu 1.08 masini pe cap de locuitor au loc? Ce au facut autoritatile pt fluidizarea traficului? Au pus borduri. Si a venit altul care le-a scos si a pus altele. Cum va place centura capitalei? Cum va place Autostrada soarelui care este una din cele mai scumpe autostrazi din Europa? Cum e posibil sa faci 4 km de autostrada in 4 ani? Cum se rezolva problema locurilor de parcare? Simplu, pun niste indicatoare pe marginea strazii cu parcare cu plata si ma mandresc apoi ca am infiintat xxx locuri de parcare. Platim taxe multe si mari, au trecut deja aproape 20 de ani de la dobandirea democratiei dar nu s-a facut nimic in tara asta. De multe ori ma intreb unde se duc banii pe care ii dau statului?
Daca e taxa de poluare, de ce nene nu ma trimiti la RAR sa imi masoare noxele si apoi ma pui sa platesc impozit anual in functie de noxe? Intreb iar, cum e posibil ca o masina dotata cu catalizator, sonda lambda si etc.. sa fie noneuro?
Nu era mai simplu sa se plateasca impozit anual pe emisia de CO2? Se adunau si mai multi bani la bugetele lolcale si va asigur ca in doi trei ani chiar dispareau adevaratele rable. Dar e complicat pt guvernul nostru sa procedeze asa, pt ca este la mana cetateanului, platesc impozit daca vreau si cand vreau, sau cand ma obligi prin terte mijloace daca n-am platit. Nu e mai usor pt ei sa iti bage mana direct in buzunar? Cum s-a spus si mai inainte, exista modalitati de a eluda taxa de prima inmatriculare, pe cand impozitul pe masina vrei nu vrei, trebuie sa il platesti.
A mai fost cineva care i-a dat nota 7 din 10 lui Sile1 pe considerentul ca face masinile doar functionale si ocupa multe locuri de parcare. Oare masinile alea nu tot dintr-un loc de parcare au fost luate? Dar ne place sa gandim romaneste, asta e.
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde catalin1972 » 18 Dec 2008, 12:02

$1 scrie:$2ttp://www.ziare.com/Taxa_auto__ultima_golanie_a_Guvernului-530981.html
Articolul asta spune multe despre competenta guvernului nostru si modul lui original de a implementa impozite si taxe.

Articolul e cum e , da comentariile is tari ! Bun ala cu " vino in Lincoln Square sa ne batem " ! =)) =))
catalin1972
1nsane Member

Mesajde octa » 18 Dec 2008, 12:17

mda... 'americanul' e dus cu pluta... mama-mama ce m-as mai duce si io in america sa muncesc pe bani cum munceste ala si sa platesc taxe asa mici cum plateste ala... ati vazut? din cate taxe au fost date exemplu pt. inmatricularea unei masini peste balta maxima a fost de 550 $! asta in tara motoarelor mari! in tara ce emana cele mai multe noxe din lume! nu cred ca ar comenta nime' nici pe la noi sa plateasca maxim atat...

JOS TAXA!

octa
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Turnier 1,6l ti-vct 115 cp, Ghia 2005; 1,8l zetec 115 cp, Ghia Exclusive 2002

Mesajde coldone » 18 Dec 2008, 13:57

$1 scrie:$2Aveam impresia ca totusi platim o taxa anuala de poluare ....
Foarte tare principiul tau :"Mah io mi-am luat masina asa ca viju' mare , gata cu adusul de masini ca d-abia am io loc sa circul !" :D =))
De ce platesc danezii asa mult ? :-/ Oricum , chestia asta cu impozitul comparat intre tari nu tine !Stiu ca si guvernului ii place sa dea exemplu tarile din vest atunci cind vine vorba de impozite DAR , trebuie sa tinem cont nu numai de valoare impozitului ci si de ce primeste cetateanul pt impozitul platit !! ;)(sist sanitar,asigurari sociale s.a.m.d.)

Da, ok, dar acum ce facem? Ne revoltam si nu mai platim, ca deh, noi nu avem sist sanitar ca francezii, drumuri ca nemtii etc?
Cat despre principiul meu, n are rost sa mai insist. Oricine rastalmaceste orice afirmatie in functie de interesul propriu.
Criticam guvernul pentru orice, ca ne fura, ca s incompetenti, ca nu se gandesc decat la ei. Dar daca "tu" nu esti dispus sa faci ceva pentru restul, de ce ai mai avea asteptari de la altii.
Sectorul auto, in special de la noi, e foarte delicat, din cauza infrastructurii, cum am spus. A avea masina nu e un drept garantat, e un privilegiu. Nu iti iei ca sa fii in trend, ca sa ai si tu masina, iti iei daca ai absolut nevoie. Ca ex, un vecin a ajuns sa aiba 5 masini in parcare: un suv, o miniutilitara, o compacta, o mini, toate trecute de 10-12 ani si care adunate nu stiu daca fac 2000lei. Pe langa astea, inca un audi 2008 3.0, cumparat tot sh. Am discutat cu el si mi a spus senin "lasa sa fie acolo, nu se stie cand ai nevoie".
De ce platesc danezii atat? Asta e politica guvernului de acolo, taxe foarte mari pentru masini. Iar acele taxe sunt incluse in pretul initial, pentru ca apoi sa fie colectate de la dealeri. Asa e peste tot in Europa, de asta masinile noi sunt mult mai scumpe, nu pentru ca sunt mai bine facute pentru Vest, cum se spune.
$1 scrie:$2dar statul trebuie sa ma lase sa cumpar o masina pe banii mei si la valoarea ei de piata... si asta nu se intampla...

n-am 4000 de euro. prefer sa iau o masina, de exemplu, de 2000-2200... aceasta exista! deci nimeni nu trebuie sa ma impiedice sa o cumpar.

JOS TAXA!

Valoarea de piata de unde? Din Germania? Pai cum poti sa te orientezi dupa piata de acolo cand la ei exista un sistem de impozitare complet diferit? Acolo platesti taxa pe poluare, asigurare si impozit extrem de mari pt masinile vechi, de asta exista acele preturi, fiindca e mai convenabil sa plateasca rate la o masina noua.
coldone
Gold Member

Mesajde catalin1972 » 18 Dec 2008, 14:30

[quote="coldone,342944
Da, ok, dar acum ce facem? Ne revoltam si nu mai platim, ca deh, noi nu avem sist sanitar ca francezii, drumuri ca nemtii etc?
.[/quote]

Referirea la cum se folosesc impozitele in vest am facut ca sa explic de ce nu se revolta danezii .
DA , SOLUTIA E SA NE REVOLTAM !
catalin1972
1nsane Member

Mesajde testergl » 18 Dec 2008, 15:02

$1 scrie:$2quote="coldone,342944
.

Referirea la cum se folosesc impozitele in vest am facut ca sa explic de ce nu se revolta danezii .
DA , SOLUTIA E SA NE REVOLTAM ![/quote]

Avem drepturi! Si avem dreptul de a fi instiintati in legatura cu ceva ce ne afecteaza (sau ne va afecta) in mod direct si nu sa ne trezim peste noapte cu niste taxe si obligatii impuse in mod abuziv! Chiar de ar fi fost cazul sa fie triplata taxa, ar fi trebuit anuntat inainte, lasat sa treaca o perioada ca omul sa stie ce-l asteapta si sa nu se mai lege aiurea la cap! Am platit si eu taxa anul trecut, n-am fost de acord cu ea nici atunci, nu sunt nici acum! Suntem furati pe fata si nu facem nimic in privinta asta. Intr-adevar, nu exista nici organe competente sa opreasca asta, sau daca exista nu au suficienta putere pentru a se impune. Asa ca ne vom "conforma" si vom plati si taxa asta - vorba aia - arata-i romanului unde e ghiseul si va plati orice ii spui ca trebuie platit!
Cat despre cei din vest, nici nu exista termen de comparatie: e un sistem foarte bine pus la punct, omul stie ce are de platit si cand! Daca nu ar fi asa, cu siguranta s-ar revolta si ei.

Jos taxa!
Ford Focus II / Hatchback 1.6 TDCI 109 / Ghia
testergl
Gold Member

Maşina: Ford Focus II / Hatchback / 1.6 TDCI 109 / Ghia

Mesajde coldone » 18 Dec 2008, 15:55

$1 scrie:$2untem furati pe fata si nu facem nimic in privinta asta. Asa ca ne vom "conforma" si vom plati si taxa asta - vorba aia - arata-i romanului unde e ghiseul si va plati orice ii spui ca trebuie platit!
Jos taxa!

Nu te obliga nimeni sa platesti acea taxa si nici nu ti se fura nimic. Pur si simplu se incearca limitarea importurilor de harburi, de care vesticii incearca sa scape fiindca platesc impozite prea mari pt ele.
Un alt motiv: daca n ar exista taxa, s ar descuraja cumpararea de masini noi.
In vest exista un sistem: cumperi masina noua, odata cu vechimea cresc impozitul, asigurarea si taxa de poluare anuala. Deci, e mai rentabil sa o vinzi si sa cumperi alta noua.
La noi, daca n ar mai fi nici taxa de inmatriculare: cumperi masina noua, iar cand o vinzi esti concurat de masinile venite din vest, vandute cu preturi mici, din cauza taxelor de acolo. Pai acea persoana niciodata n o sa si mai cumpere un automobil nou, sa piarda aiurea bani, si asa o sa ajungem o piata de second handuri.
coldone
Gold Member

Mesajde catalin1972 » 18 Dec 2008, 16:17

$1 scrie:$2Nu te obliga nimeni sa platesti acea taxa si nici nu ti se fura nimic. Pur si simplu se incearca limitarea importurilor de harburi, Un alt motiv: daca n ar exista taxa, s ar descuraja cumpararea de masini noi.
In vest exista un sistem: cumperi masina noua, odata cu vechimea cresc impozitul, asigurarea si taxa de poluare anuala. Deci, e mai rentabil sa o vinzi si sa cumperi alta noua.
La noi, daca n ar mai fi nici taxa de inmatriculare: cumperi masina noua, iar cand o vinzi esti concurat de masinile venite din vest, vandute cu preturi mici, din cauza taxelor de acolo. Pai acea persoana niciodata n o sa si mai cumpere un automobil nou, sa piarda aiurea bani, si asa o sa ajungem o piata de second handuri.

Nu ai dreptate , in primul rind , asa cum am mai spus , e treaba RAR-ului sa verifice starea tehnica a masinilor care intra in tara nu a Fiscului ! Sint de acord sa se inaspreasca verificarile tehnice !
Iarasi compari Romania cu Vestul ...cind o sa fie si in Romania salarii ca la ei o sa luam si noi numa masini noi !Chiar crezi ca eu nu vreau masina noua ?!
Am intrat pe Autovit si mi-am calculat cit a-si fi platit pt masina mea din 2005, euro 4 cu emisii mai mici decit toate loganurile (!) :700 de euro , culmea e ca , daca ar fi fost inmatriculata prima data in noiembrie 2008 as fi platit 1000 ! :-O ...ciudata taxa !
catalin1972
1nsane Member

Mesajde coldone » 18 Dec 2008, 17:32

Nu poti sa nu imi dai dreptate, cand eu nici nu m am legat in primul rand la poluare.Sunt altele: problemele actuale de infrastructura, protejarea industriei auto(si de aici incepe un intreg lant).
Eu nu compar Romania cu Vestul, ai inteles gresit. Ideea era ca piata sh de la noi nu poate sa concureze cu cea din Germania, pentru ca sunt cu totul alte taxe, practic acolo ii obliga sa si vanda masinile vechi.
coldone
Gold Member

Mesajde testergl » 18 Dec 2008, 18:06

$1 scrie:$2entru ca sunt cu totul alte taxe, practic acolo ii obliga sa si vanda masinile vechi.

Nu cred ca sunt obligati, poate doar stimulati si incurajati sa-si cumpere masini noi. Si isi permit sa faca asta! Sunt constienti si siguri ca daca isi cumpara o masina noua, nu vor fi in situatia de a o tine in parcare si de a nu mai avea ce sa manance, pentru ca bancile care probabil le ofera creditul, nu le vor lua si pielea de pe ei! Cum spuneau si alti forumisti, cred ca fiecare isi doreste o masina, noua daca s-ar putea, ca nimanui nu-i convine sa stea sa se gandeasca la starea masinii, cum a fost folosita inainte de a o cumpara sau daca nr de km este cel real.
testergl
Gold Member

Mesajde forbidden27 » 18 Dec 2008, 22:36

coldone, gandesti gresit, scuza-ma ca iti spun asta. Nimeni nu ii obliga sa vanda masinile vechi, la nivelul lor de trai ei nu se complica sa tina o masina veche. Stim cu toti ca un producator acorda o anumita garantie masinii, ca numar de km sau timp. Neamtul tine masina aia atat timp cat e in garantie, s-a dus garantia o vinde si isi ia alta, creditele la ei sunt mult mai flexibile decat la noi si gandeste-te cat inseamna o rata de 5-700 euro pt ei si cat inseamna pt noi. De-aia ei cumpara masini noi si noi cumparam sh, mai mult nu ne permitem.
Tot o dai inainte cu infrastructura, ce vina am eu ca a ramas in urma, ca e depasita. Cine ar trebui sa se ocupe de infrastructura asta, eu ca platitor de taxe? Hai sa fim realisti, ce s-a facut pt imbunatatirea infrastructurii? Cati km de autostrada s-au facut in ultimii 19 ani? Cate parcari s-au facut in orase? Cate pasarele s-au facut in intersectiile care sunt supraaglomerate? In afara de a se plange de lipsa de fonduri, a mai facut guvernul ceva? Au furat cu nerusinare atatia ani, putinul care s-a facut in tara noastra s-a facut numai cu clientela politica si cu preturi astronomice, numai lucrari de proasta calitate.
Aruncam vina pe Sile1 si pe vecinul cu 5 masini ca din cauza lor n-avem unde parca. Sile1 are 10 masini, plateste 10 impozite, vecinul plateste 5. Cu banii luati pe impozite se pun borduri, se asfalteaza aceleasi strazi in fiecare an. Parcarile subterane sau etajate sunt doar visuri.
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Mesajde adicristea » 18 Dec 2008, 23:28

$1 scrie:$2aca e taxa de poluare, de ce nene nu ma trimiti la RAR sa imi masoare noxele si apoi ma pui sa platesc impozit anual in functie de noxe? Intreb iar, cum e posibil ca o masina dotata cu catalizator, sonda lambda si etc.. sa fie noneuro?
Nu era mai simplu sa se plateasca impozit anual pe emisia de CO2? Se adunau si mai multi bani la bugetele lolcale si va asigur ca in doi trei ani chiar dispareau adevaratele rable. Dar e complicat pt guvernul nostru sa procedeze asa, pt ca este la mana cetateanului, platesc impozit daca vreau si cand vreau, sau cand ma obligi prin terte mijloace daca n-am platit.

Aici e pasajul unde suntem pe aceeasi lungime de unde, asta ziceam si eu ;).
Imagine
adicristea

Mesajde coldone » 19 Dec 2008, 01:35

$1 scrie:$2oldone, gandesti gresit, scuza-ma ca iti spun asta[...]
Tot o dai inainte cu infrastructura, ce vina am eu ca a ramas in urma, ca e depasita. [...]
Aruncam vina pe Sile1 si pe vecinul cu 5 masini ca din cauza lor n-avem unde parca. [...]

Nu te contrazic, e foarte corect ce spui. Insa tu esti idealist, te referi la cum ar trebui sa fie. Eu ma iau dupa ce este si ce se poate face acum, imediat. Nu arunc vina pe nimeni, dar trebuie sa te mai si adaptezi la situati, nu o iei cu capul mare ca vezi doamne, ce ma int pe mine, trebuia sa faca drumuri, parcari
coldone
Gold Member

Mesajde luckylove » 19 Dec 2008, 02:18

salutare
inca din postul anterior m am declarat PRO TAXA marita
prin taxa veche cei care au avut de castigat au fost inginerii de la RAR
sa va prezint tarifele pentru ei
taxa propriuzisa era aprox.300 RON
SPAGA era de la 350 RON la 4-500 RON
vreau sa spun de la inceput ca nu sunt in nici un fel partinitor ...explic de ce
in familia mea am un frate care e cu bmw ul in cap...am si pus poze cu masina intr un timp cand era la vanzare
acum i a luat si nevestesii o pisica cu motor de 2500 hidramata cu piele ...dubla clima si altele...trebuia sa faca rar u si sa plateasca taxa
sa nu mai zic ca acum cateva zile i s a rupt lonjeroanele pe spate de a ramas cu puntea in aer...deh masina de 16 ani
deci nu pot sa zic ca nu sunt si eu afectat intr o oarecare masura de triplarea taxei
acum...as fi de acord de ideile unora de aici care ar dori sa sa se plateasca taxa la impozitul anual functie de cat polueaza masina dar...as avea o obiectie
1-impozitul la masini pana in euro 2 sa fie undeva la 2500-3000 RON pe an
si acest impozit sa fie obligatoriu si in cazul in care nu se plateste sa fie caz penal dar sa se soldeze cu puscarie si nu cu amenda penala
sunt curios cine ar mai plange de noua taxa in cazul asta...am vazut in bucuresti ca a iesit un mare FASSSSSSSSSSSS si la ultima demonstratie...unde inafara de samsarii de la VITAN
nu stiu daca s au mai adunat 10 nemultumiti...ca si la prima demonstratie neautorizata
as mai avea ceva de adaugat chiar daca o dau in off pe topiku asta
in germania functioneaza metoda buy back ...cred ca sunteti de acord cu mine
deci neamtu isi ia masina noua ...trec ceva ani...si vrea sa o dea la dealer si sa si ia alta masina noua...dar dealerul o primeste doar daca acea masina nu a avut nici un fel de eveniment rutier...aviz celor care zic ca gasesc pe afara masini noute si ieftinela 4-5000 de euri...daca masinile alea erau fara accident erau date la buy back si nu ajungeau in shroturi la vanzare
acum ghici ce masini sunt ieftine germania
bafta
NU FURA ! guvernul nu accepta concurenta !

ford sierra sedan 2.0 1987
ford scorpio sedan 2.0 / 136 cp / an 1996
mercedes CLK cabrio compresor 2.0 / 163 cp / an 2001
mazda premacy sportive 2.0 / 131 cp / an 2001
ford mondeo break 2.0 / 131 cp / an 2002
hyundai santa fe 2.2 crdi / 150 cp / an 2007
luckylove
Gold Member

Mesajde catalin1972 » 19 Dec 2008, 08:04

$1 scrie:$2a nu mai zic ca acum cateva zile i s a rupt lonjeroanele pe spate de a ramas cu puntea in aer...deh masina de 16 ani

Vad din semnatura ca ai o masina de 21 de ani ...de ce n-ai dat-o la Remat ? Astepti sa i se rupa ceva ?
catalin1972
1nsane Member

Mesajde testergl » 19 Dec 2008, 08:59

$1 scrie:$2deci neamtu isi ia masina noua ...trec ceva ani...si vrea sa o dea la dealer si sa si ia alta masina noua...dar dealerul o primeste doar daca acea masina nu a avut nici un fel de eveniment rutier...aviz celor care zic ca gasesc pe afara masini noute si ieftinela 4-5000 de euri...daca masinile alea erau fara accident erau date la buy back si nu ajungeau in shroturi la vanzare
acum ghici ce masini sunt ieftine germania
bafta

Si in RO nu exista sistemul buy-back? De ce preferi sa o vinzi tu si sa nu o duci acolo? Pentru ca iti ofera cu mult mai putin decat face masina aia, indiferent ca are 4-5 ani sau mai multi. Asa poate se gandesc si ei: de ce sa o duca la dealer cand o pot vinde altcuiva (romanilor, in speta) si sa primeasca mai multi bani?
Poate ca in Germania sunt masini "stilizate" si gata de vanzare, dar majoritatea sunt ok pentru anii lor si nr. lor de km si pe care ni le putem permite.
testergl
Gold Member

Mesajde sile1 » 19 Dec 2008, 10:54

Spre exemplu mam dat uneori cu niste tomberoane inimaginabile si totusi nu sa rupt nimic , cu atat mai putin lonjeroanele care teoretic sunt inimioara caroseriei ... acum dk tu ai prins o pisicutza rupta in gura de diversi tineri germani sau nu e fix problema ta deci nu inteleg generalizarea .

2. Nu e problema mea ca nus parcari si drumuri... sa faca ca dasta sunt la conducere si iau atatia bani de la poporu asta amarat care in buna parte si sarac si dator .

3. iti doresc din tot sufletu sa ai tu de platit la masina ta 30 mil pe an si dupa sa imi spui cat de just este , mai ales in conditiile in care salariu minim e 5 mil si ceva daca nu ma insel , totusi sa muncesti juma de an pt un impozit e mai mult decat penal.

4. Nu ma intereseaza poloarea am mai spuso si o repet... nu masinile noastre fac mai mare gaura din stratu de ozon ci cu totu si cu totul altceva ! iar chestia cu taxe de poloare si impozite pe euro15 sunt doar metode de a lua bani in + la buzunar in numele unei cauze nobile daca se poate spune asa .

5. Urmatoarea masina la care sper si pe care sper sa o si detin in prima jumate a anului 2009 este Mercedes 600 SEL V12 la care nu am de gand sa platesc vreun leu la stat asta app de fobia romanilor legata de ce depaseste 2000cm3 :)
Gus Guzzler
sile1
Granada devoted

Maşina: V12 600

Mesajde octa » 19 Dec 2008, 12:42

nu sunt de acord cu sile cand zice ca nu trebuie sa ne intereseze poluarea... dar mare adevar graieste cand spune ca nu noi, automobilistii, suntem cu adevarat poluatori! dupa cum am mai specificat intr-un post de-al meu anetrior, dintr-o sursa de necontestat reiese ca poluarea la nivel global are urmatoarele surse: 25% productie electricitate; 23% uz casnic; 19% industrie; 15% agricultura; 18% transporturi din care: 1,5% nave, 2% diverse, 3% avioane, 6% autovehicule comerciale si numai (!) 5,5% autoturisme (TOATE autoturismele de pe glob!). si nu uitati!: NUMAI posesorii de autoturisme platesc taxa! cei cu utilitare nu! nici restul ce se incadreaza in capitolul transporturi!!! dar uzinele si fabricile??? dar tractoarele si combinele din agricultura? dar ceilalti??? ceva imi spune ca acolo se invart adevaratele sume de bani. daca ar da ei un 1% din profiturile lor pt. poluare, ar depasi cu foarte mult tot ce se aduna din taxa asta de poluare...

luckylove, zici ca te multumeste taxa asta auto... dar oare ce te nemultumeste la statu' nost' incat sa te semnezi asa: "NU FURA ! guvernul nu accepta concurenta !"??? cred io ca sti tu ceva... si daca sti ce sti, oare nu e o contradictie intre acest fapt si faptul ca susti taxa??? fi mai consecvent si treci in tabara anti taxa!

JOS TAXA!

octa
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 19 Dec 2008, 15:17

Nici pe mine nu ma intereseaza poluarea, daca mi-as permite direct un V12 as avea. Dar in loc sa platesc taxa asta aberanta, as prefera sa ma oblige sa plantez 20-30 de arbori. Si atunci s-ar rezolva mult mai usor problema poluarii.
Dar ei, ia banii de pe taxa si nu fac nimic cu ei.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum