$1 scrie:$2Aveam impresia ca totusi platim o taxa anuala de poluare ....
Foarte tare principiul tau :"Mah io mi-am luat masina asa ca viju' mare , gata cu adusul de masini ca d-abia am io loc sa circul !"
De ce platesc danezii asa mult ?

Oricum , chestia asta cu impozitul comparat intre tari nu tine !Stiu ca si guvernului ii place sa dea exemplu tarile din vest atunci cind vine vorba de impozite DAR , trebuie sa tinem cont nu numai de valoare impozitului ci si de ce primeste cetateanul pt impozitul platit !!

(sist sanitar,asigurari sociale s.a.m.d.)
Da, ok, dar acum ce facem? Ne revoltam si nu mai platim, ca deh, noi nu avem sist sanitar ca francezii, drumuri ca nemtii etc?
Cat despre principiul meu, n are rost sa mai insist. Oricine rastalmaceste orice afirmatie in functie de interesul propriu.
Criticam guvernul pentru orice, ca ne fura, ca s incompetenti, ca nu se gandesc decat la ei. Dar daca "tu" nu esti dispus sa faci ceva pentru restul, de ce ai mai avea asteptari de la altii.
Sectorul auto, in special de la noi, e foarte delicat, din cauza infrastructurii, cum am spus. A avea masina nu e un drept garantat, e un privilegiu. Nu iti iei ca sa fii in trend, ca sa ai si tu masina, iti iei daca ai absolut nevoie. Ca ex, un vecin a ajuns sa aiba 5 masini in parcare: un suv, o miniutilitara, o compacta, o mini, toate trecute de 10-12 ani si care adunate nu stiu daca fac 2000lei. Pe langa astea, inca un audi 2008 3.0, cumparat tot sh. Am discutat cu el si mi a spus senin "lasa sa fie acolo, nu se stie cand ai nevoie".
De ce platesc danezii atat? Asta e politica guvernului de acolo, taxe foarte mari pentru masini. Iar acele taxe sunt incluse in pretul initial, pentru ca apoi sa fie colectate de la dealeri. Asa e peste tot in Europa, de asta masinile noi sunt mult mai scumpe, nu pentru ca sunt mai bine facute pentru Vest, cum se spune.
$1 scrie:$2dar statul trebuie sa ma lase sa cumpar o masina pe banii mei si la valoarea ei de piata... si asta nu se intampla...
n-am 4000 de euro. prefer sa iau o masina, de exemplu, de 2000-2200... aceasta exista! deci nimeni nu trebuie sa ma impiedice sa o cumpar.
JOS TAXA!
Valoarea de piata de unde? Din Germania? Pai cum poti sa te orientezi dupa piata de acolo cand la ei exista un sistem de impozitare complet diferit? Acolo platesti taxa pe poluare, asigurare si impozit extrem de mari pt masinile vechi, de asta exista acele preturi, fiindca e mai convenabil sa plateasca rate la o masina noua.