de potzocu » 19 Ian 2009, 20:48
eu am un caine destul de mare...(undeva peste 50 kg) corcitura de caucazian cu mioritic si cu carpatin. a crescut la mine in bloc pana la varsta de 5 luni apoi l-am dus la tzara. este 100% agresiv, in curte nu intra nimeni daca e dezlegat. il tin inchis in tarc si este legat cu lant, la gat are o curea din piele lata de aprox 5 cm. cand sunt si eu prin curte este liber. cu familia este foarte iubitor si isi da interesul sa ne protejeze.
stiu ca unii considera ca sunt un criminal si ca maltratez cainele dar nu imi permit sa il las liber si sa afectez integritatea cuiva care trece pe strada.
cand il duc de la mine la casa bunicilor, il duc doar legat. pe strada nu prea vede pe nimeni dar daca ii atrage cineva atentia, se repede automat spre acea persoana sau caine/pisica/gasca.
cred ca fiecare stapan trebuie sa isi asume orice iesire a cainelui pe care il creste.
este trist faptul ca se intampla asemenea cazuri. rasa rottweiler este considerata periculoasa. sunt anumite cerinte de la stapanul unui caine de rasa periculoasa, printre altele din cate stiu eu exista si o asigurare a cainelui.
citez din ordonanta de urgenta nr 55/ 30 aprilie 2002
Obligatiile detinatorilor de câini si conditiile detinerii acestora
Art. 3. - (1) Proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 au urmatoarele obligatii:
a) sa aiba vârsta minima de 18 ani;
b) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
c) sa nu fi fost condamnati pentru savârsirea unei infractiuni contra persoanei.
(2) Proprietarii sau detinatorii temporari ai câinilor prevazuti la art. 1 si la art. 2 alin. (1) au obligatia sa înregistreze câinii la Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, si sa inscriptioneze în mod vizibil, la intrarea în apartament sau în imobil ori pe împrejmuirea aferenta imobilului respectiv, avertismentul "Câine periculos" sau, dupa caz, "Câine agresiv", printr-o placuta având dimensiunile de cel putin 15 x 25 cm.
Art. 4. - (1) Proprietarii de câini prevazuti la art. 1 au obligatia sa depuna la sediul politiei în a carei raza este situat imobilul în care este detinut câinele o adeverinta în fotocopie, eliberata de Asociatia Chinologica Româna, afiliata la Federatia Chinologica Internationala, din care sa rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevazute la art. 1, precum si o declaratie pe propria raspundere cuprinzând urmatoarele date:
a) numarul de identificare al câinelui, aplicat prin tatuare sau microcip;
b) efectuarea vaccinarii antirabice si a rapelurilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
c) efectuarea sterilizarii câinilor prevazuti la art. 1 lit. a);
d) existenta unei asigurari de raspundere civila pentru eventualele pagube produse de câinii prevazuti la art. 1
.
.
.
(4) Accesul câinilor prevazuti la art. 1 lit. b), precum si al câinilor din rasele Ciobanesc Belgian Malinois, Ciobanesc German, Dobermann, Presa Canario, Ciobanesc de Asia Centrala Komondor, Kuvasz, Schnauzer Urias si metisii lor în localurile publice, în mijloacele de transport în comun, în locurile publice, precum si în partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti în lesa de catre o persoana care îndeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1). în locurile special amenajate pentru câini accesul câinilor prevazuti în prezentul alineat este permis fara botnita si fara lesa.
.
.
Art. 11. - (1) Neluarea masurilor de prevenire a atacului canin de catre proprietarul câinelui sau de detinatorul temporar al acestuia asupra unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
(2) Actiunea penala se pune în miscare la plângerea prealabila a persoanei vatamate.
Art. 12. - (1) Fapta persoanei de a determina în orice mod atacul câinelui, apartinând oricarei rase, asupra unei persoane, daca a avut ca urmare o vatamare, constituie infractiune si se pedepseste conform art. 181-183 din Codul penal.
(2) Daca fapta prevazuta la alin. (1) a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani.
FORD MONDEO GHIA TDCI 2000cmc 96kw
Life is a temporar thing, don`t waste it!
DRIVE SAFE!!! In Romania 2009-2010 =>2568 DECESE cauzate de accidente rutiere. 9406 RANITI GRAV in accidente rutiere. Numaratoarea continua!
Cine urmeaza????
Conduceti prudent! sigur cineva drag asteapta sa va intoarceti acasa....