$1 scrie:$2alea vacaresti. dar nu mai retin ce fel de linie este intre linia de tramvai si banda 3
Am specificat "pe care se si poate merge". Pe Vacaresti e linie continua.
$1 scrie:$2u am alta intrebare. drumul are 2 benzi pe sens si linie discontinua cu linia de tramvai. mergi pe linia de tramvai caci cele 2 benzi sunt ocupate. si in fata este o intersectie semaforizata la care s-a format deja coloana de masini pe cele 2 benzi. ce facem?
Eu zic ca e destul de simplu. Ramai pe banda respectiva. O sa spuneti ca e banda continua cu 50m inainte de intersectie. Da, dar asa e la toate benzile. Astfel ca banda formata din linia de tramvai devine banda perfect practicabila.
$1 scrie:$2ca din cite stiu eu este interzisa depasirea coloanei de masini aflate la stop. continuam pe linia de tramvai sau ne bagam in coloana?
Citat (aproximativ) din Codul Rutier: trecerea pe langa un autoturism aflat pe alta banda NU se considera depasire. Deci tu nu depasesti, doar circuli mai repede pe banda ta.
Singura chestie nasoala e ca daca vine tramvaiul, teoretic, tu trebuie sa ii faci loc.
$1 scrie:$2u ma confrunt des cu aceasta situatie la intersectia 11 iunie cu parcul carol. unde drumul este ingust si nu poti depasi tramvaiul prin partea dreapta
La intersectia respectiva poate numai pe sensul dinspre Parcul Carol nu e loc, invers e. Iar in cazul asta NU depasesti tramvaiul, ci astepti urcarea/coborarea calatorilor (lucru pe care ORICUM trebuia sa il faci), dupa care te pui in miscare. La 50m vei avea loc. In nici un caz nu poti depasi prin stanga tramvaiului fara sa intri pe contrasens.