ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Ce-am mai vazut (si pozat...) prin trafic

19 Ian 2009, 22:00

@adicristea La noi se pune problema asa: "Vedeti sa s-a schimbat ceva.....cititi si voi p-acolo !".

http://bpr.b.politiaromana.ro/ - cred ca asta e cea mai potrivita sursa.

19 Ian 2009, 22:14

@AdiCristea Am mai sapat putin si uite ce am gasit:

Regulament de aplicare a Ordonantei de urgenta a
Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice

CAPITOLUL V
Reguli de circulatie
..................................
SECTIUNEA a 2-a
Utilizarea partii carosabile
Art. 103. – Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia.

20 Ian 2009, 07:40

Dar mai e si articolul asta care zice ca trebuia sa revina pe banda 1 daca era libera nu sa-si dovedeasca calitatile off-road pe linia de tramvai !

"Art. 42. - Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, având obligatia sa revina pe prima banda ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane."

20 Ian 2009, 08:34

@catalin - de cate ori respecti tu articolul ala? :) Ca eu pe banda 1 merg foaaaaaaaaaaarte rar. Nu pt ca nu as dori, ci pt ca ar trebui sa fac stanga-dreapta de mult prea multe ori din cauza masinilor parcate.

@mircea - daca stau sa ma gandesc, parca nu am vazut drum cu mai mult de 3 benzi si linie de tramvai pe care sa se si poata merge. Ma gandesc la Stefan cel Mare, dar acolo e linie continua. Alt drum cu cel putin 3 benzi + tramvai nu stiu.

20 Ian 2009, 09:14

$1 scrie:$2catalin - de cate ori respecti tu articolul ala? :)

Foarte rar !! :) ...mai ales in oras nu o respect

20 Ian 2009, 12:05

$1 scrie:$2catalin - de cate ori respecti tu articolul ala? :) Ca eu pe banda 1 merg foaaaaaaaaaaarte rar. Nu pt ca nu as dori, ci pt ca ar trebui sa fac stanga-dreapta de mult prea multe ori din cauza masinilor parcate.

@mircea - daca stau sa ma gandesc, parca nu am vazut drum cu mai mult de 3 benzi si linie de tramvai pe care sa se si poata merge. Ma gandesc la Stefan cel Mare, dar acolo e linie continua. Alt drum cu cel putin 3 benzi + tramvai nu stiu.

calea vacaresti. dar nu mai retin ce fel de linie este intre linia de tramvai si banda 3

eu am alta intrebare. drumul are 2 benzi pe sens si linie discontinua cu linia de tramvai. mergi pe linia de tramvai caci cele 2 benzi sunt ocupate. si in fata este o intersectie semaforizata la care s-a format deja coloana de masini pe cele 2 benzi. ce facem? ca din cite stiu eu este interzisa depasirea coloanei de masini aflate la stop. continuam pe linia de tramvai sau ne bagam in coloana?

le: si inca o chestie. am aflat cum ca, daca drumul este ingust si nu poti depasi tramvaiul stationat prin partea dreapta, o poti face prin stinga. adevarat?? intrebare din chestionarele de redobindire permise.

eu ma confrunt des cu aceasta situatie la intersectia 11 iunie cu parcul carol. unde drumul este ingust si nu poti depasi tramvaiul prin partea dreapta

20 Ian 2009, 12:24

eu stiam ca numai pe sens unic ai voie sa depasesti tramvaiul prin stanga

20 Ian 2009, 13:47

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, republicată
- modificată şi completată prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.63/2006, publicată în Monitorul Oficial al România, Partea I, nr.792/20.09.2006;
- aprobată prin Legea nr.6/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.30/17.01.2007;
- modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr.69/28.06.2007

§ 3. Depăşirea
..........................................
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.
......................................

P.S. Eu nu stiam ca trebuie sa iti verifici si instalatia de climatizare inainte de a pleca la drum... (stiam doar de instalatia de dezaburire)

20 Ian 2009, 17:35

In parcarea etajata de la Unirea, exact langa intrarea in Carrefour. :@)
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC00003.JPG

20 Ian 2009, 18:28

$1 scrie:$2alea vacaresti. dar nu mai retin ce fel de linie este intre linia de tramvai si banda 3

Am specificat "pe care se si poate merge". Pe Vacaresti e linie continua.

$1 scrie:$2u am alta intrebare. drumul are 2 benzi pe sens si linie discontinua cu linia de tramvai. mergi pe linia de tramvai caci cele 2 benzi sunt ocupate. si in fata este o intersectie semaforizata la care s-a format deja coloana de masini pe cele 2 benzi. ce facem?

Eu zic ca e destul de simplu. Ramai pe banda respectiva. O sa spuneti ca e banda continua cu 50m inainte de intersectie. Da, dar asa e la toate benzile. Astfel ca banda formata din linia de tramvai devine banda perfect practicabila.

$1 scrie:$2ca din cite stiu eu este interzisa depasirea coloanei de masini aflate la stop. continuam pe linia de tramvai sau ne bagam in coloana?

Citat (aproximativ) din Codul Rutier: trecerea pe langa un autoturism aflat pe alta banda NU se considera depasire. Deci tu nu depasesti, doar circuli mai repede pe banda ta.

Singura chestie nasoala e ca daca vine tramvaiul, teoretic, tu trebuie sa ii faci loc.

$1 scrie:$2u ma confrunt des cu aceasta situatie la intersectia 11 iunie cu parcul carol. unde drumul este ingust si nu poti depasi tramvaiul prin partea dreapta

La intersectia respectiva poate numai pe sensul dinspre Parcul Carol nu e loc, invers e. Iar in cazul asta NU depasesti tramvaiul, ci astepti urcarea/coborarea calatorilor (lucru pe care ORICUM trebuia sa il faci), dupa care te pui in miscare. La 50m vei avea loc. In nici un caz nu poti depasi prin stanga tramvaiului fara sa intri pe contrasens.

20 Ian 2009, 22:28

si ?
ce-ati mai vazut si pozat prin trafic ?

20 Ian 2009, 23:39

@alen nu ai vazut inca si tu? interpretari de cod rutier, tranvaie .... :D

21 Ian 2009, 00:23

Revenit si voi la subiect. Pt legislatie aveti topic separat.

22 Ian 2009, 11:08

nu e facuta de mine, e primita de la un prieten. dar e misto, oricum.
FiÅŸiere ataÅŸate
untitled.JPG

22 Ian 2009, 11:47

E manarita :D

22 Ian 2009, 11:50

Ce frumos e aliniat textu' ala! :D Firma serioasa de autocolante...

23 Ian 2009, 21:00

E foarte simplu de manarit o inscriptie ;)
FiÅŸiere ataÅŸate
Testata Tamponata.jpg

23 Ian 2009, 21:16

$1 scrie:$2n parcarea etajata de la Unirea, exact langa intrarea in Carrefour. :@)

o fi castigata la Couter-Strike =))

24 Ian 2009, 10:37

motorsport :
FiÅŸiere ataÅŸate
Image020.jpg

24 Ian 2009, 10:46

kitch racing !!!!

24 Ian 2009, 11:13

scria Ford Edge pe el :-??
FiÅŸiere ataÅŸate
DSC00076.JPG
DSC00075.JPG

24 Ian 2009, 11:27

Totusi suna interesant Camataru Raceing :)

24 Ian 2009, 12:59

$1 scrie:$2cria Ford Edge pe el :-??

exista... este una bucata si in Arad...inmatriculata

25 Ian 2009, 13:45

Inca 2 poze din Targul Vitan.
BIG1.jpg
BIG2.jpg

25 Ian 2009, 15:12

va prezentam ultimul model de antifurt auto!
imbracat in piele alba, cu un design complet inovator!
FiÅŸiere ataÅŸate
antifurt 2009.jpg

28 Ian 2009, 13:55

desi la prima impresie pare ca a parcat ca un tzaran...defapt masina o luase la vale, ca nu era bagat in viteza si nu avea nici frana de mana trasa :))

Imagine

01 Feb 2009, 00:48

Parcare de mon amour.
FiÅŸiere ataÅŸate
31012009.jpg

01 Feb 2009, 12:42

Parcare tipica de nesimtit. Dar Passatul CC are un design super :)

02 Feb 2009, 09:52

$1 scrie:$2arcare tipica de nesimtit. Dar Passatul CC are un design super :)

Pe asta s-a bazat si el (probabil inspirat de reclamele VW ) , la cit de bine arata mai observa cineva ca-i parcata aiurea ? ;)

03 Feb 2009, 13:05

N-am vazut eu dar e de urmarit. Si nu e de "Sa mai radem putin"
http://fr.youtube.com/watch?v=qlZh9-NQEyI

Nu merge embedded ca e blocat de cel ce a pus filmuletul pe YouTube.
Răspunde