$1 scrie:$2ar acum partea interesanta.
Initial am aplicat pt o resoftare clasica. Voiam sa o fac prin Colina Motors dar pe parcurs am aflat ca tuning nu se face la ei ci la Aspad. Colina sunt doar intermediari. Pt ca nu m-au anuntat de la bun inceput, m-am dus personal la Aspad(economie de vreo 300 ron).
Toate bune si frumoase pina cind m-am horarit sa fac un test dyno sa stiu exact citi cai am sub fund. Au rezulat 134.5 cai la doar 3300 rpm dupa care puterea scadea.
FORD FOCUS.jpg
Personal eram multumit de cum tragea masina, mult mai bine ca inainte dar aveam senzatia ca dupa 3500 rpm tragea liniar, ceea ce s-a si confirmat. Am pus softul original la loc si eram hotarit sa merg la service pt verificari. Ei mi-au spus ca ar fi debitmetrul sau egr-ul cu probleme. Insa inainte de service am mai tras un test dyno. Rezultatul....
ford stock.jpg
Masina a scos 119 cai cu softul original. Mai mult decit scrie producatorul.
Am aplicat pt returnarea banilor. Sfat prietenesc. Nu faceti resoftari decit cu testare dyno!
Acum am soft nou + unchip si 151 cai.
Este soft modificat de Dimsport si reglaje facute cu unichipul la Mastertuner
Doar cu unichipul masina nu putea trece de 140 de cai la 3000 rpm pt ca apareau erorile de soft in bord. Ecu intra in autoprotectie.
Asa ca s-a recurs la modificarea softului original(lucru pe care il evitam, dar nu am avut ce face) dupa care s-au modificat valorile trimise de ecu catre senzori cu unichipul. totul s-a facut pe dinamometru.
Costuri: 450 euro. Cu negocieri aprinse pt ca voia sa ii dau si bani pe soft modificat(200 euro), iar eu nu am vrut pt ca mi-a promis ca masina va scoate 150 de cai fara alte interventii.
Grafic.JPG
Din pacate nu mi-a salvat si ultima testare in care masina a atins 151 bhp.

In graficul atasat sunt teste progresive.
In pretul asta intra si butonul de schimbat mape. Am montat buton in torpedou(pt moment, pina gasesc alt buton mai estetic pe care sa il pun linga butonul de dezaburire)
IMG_0132.JPG
pozitia I - 122 ps si 330nm(everboost inclus) low fuel+safe
II-141 ps si 368 nm(everboost inclus) fun
III-151 ps si 380nm(everboost inclus) race
A durat 10 h cu tot cu montaj + reglaje pe dyno. Am stat vreo 2 h sa faca softul ceky si 1 h sa localizam si sa demontam contraaripa ca sa ajungem la ecu.

Cu o turbina mai mare(pt ca cea de pe 1,8 tdci este mica rau) ma pot duce lejer la 170ps. Daca luam in calcul admisie si evacuare+ alt intercooler mai mare te poti apropia de 200 ps. dar in cazul asta iti trebuie si discuri de frina mai mari si un ambreiaj sport. Treaba de soft a fost facuta. Cu unichipul poti face acum orice setare in sus sau in jos.