$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Chiar nu inteleg.Imi indici un site si continui sa sustii ca EBD nu actioneaza individual.Nu stiu ce sa mai cred...
'' EBD can apply more or less braking pressure to each wheel ''
Este individual, dar pentru sistemele moderne de ABS.
Acum urmeaza intrebarea, este cazul si la Ford ?
Nu te supara dar decat sa ne certam atat pentru niste chestii intelese gresit, nu crezi ca era mai simplu sa explici mai in detalui principiu daca nu am inteles ?
Desigur ca este vorba de modelele Ford.
EBD-ul , ESP-ul si ABS-ul folosesc HCU pentru a regla presiunea din sistemul de franare.
Reinserez ce am scris mai sus:
Pentru o cat mai buna intelegere a fenomenului permiteti-mi sa fac cateva precizari :
1. EBD-ul inlocuieste supapele de control al presiunii de franare si supapa de proportionalitate a franarii functie de incarcare ;
2. Rolul EBD-ului este de a prevenii franarea excesiva a puntii spate la inceput , inaintea intrarii in functiune a ABS-ului;
3. Pompa ABS-ului nu este actionata pe durata de functionare a EBD-ului;
4. ESP-ul foloseste componente ale sistemului ABS (HCU - Hyraulic Control Unit) pentru a rectifica traiectoria ;
- la un vehicul subvirator franeaza rotile din interiorul virajului ( mai mult pe cea spate decat pe cea din fata) ;
- la un vehicul supravirator franeaza rotile exteriaore virajului (mai mult roata fata decat pe cea din spate).
Avand in vedere cele de mai sus cred ca ai fost nedrept concluzionand ca nu am incercat sa explic fenomenele .
Pentru detalii te rog sa reformulezi intrebarile .
O zi buna !