Re: Noul Focus vs. Kia Cee'd

eu fiind un mare ascultator de muzica faptul ca am port USB mi se pare un mare plus... 4 gb de muzica sunt arhisuficienti si nu trebuie sa umblu cu cd-urile dupa mine.
navigatia cu harta pan europeana e disponibila si pentru kia la 600 de euro.
masinile se diferentiaza prin toate lucrurile postate in acest topic

ford are parte de un hot hatch veritabil ( focus st, rs), poate focusul st e chiar definitia hot-hatchului, dar trebuie sa recunoastem ca un buget mediu nu se poate apropia de el... proceed arata ca un hot hatch, asta fiind principalul motiv pt care l-am luat, dar ca si comportament mai are nevoie de multi muschi. 2.0 si 140 de cai sunt departe de definita unui hot hatch adevarat, dar si altii vand astfel de surogate de hot hatch asa ca nu-i bai ( astra gtc variantele aspirate si diesel , exceptand cel de 150 cp care e f fain, honda civic type s si alte chestii in 3 usi de sub 150 de cai).
o mica comparatie:
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Compar ... -5459.html
dar hai ca nu toata lumea vrea masini in 3 usi

poate ca o sa-mi iau un focus intr-o zi, dar pana atunci o sa incerc sa ma bucur de ceea ce am ales si sa testez in continuare la munca focusii

p.s.
daniel, focus intr-adevar este o referinta , dar kia nu e deloc departe dpdv al confortului si feelingului la volan, si nu o spun subiectiv, ci obiectiv, pentru ca am ocazia sa conduc ambele masini si diferentele constatate nu m-ar face sa o aleg pe una. in comparatia asta intra toate compactele care le-am condus la drum lung, aici intrand si golf 5 si opel astra h. toate sunt masini confortabile, bine inchegate. daca sunt conduse in conditii normale , fara exagerari, diferentele dinamice de comportament sunt greu de observat, iar eu ma consider un sofer normal care foloseste masina in scopuri normale (in cea mai mare parte a timpului)
cat despre turatii.... important este ca poti si ca la aceea turatie ai putere. in uz normal, nimeni nu foloseste toata puterea masini si nimeni nu se intrece non-stop cu masini de aceeasi capacitate cilindrica si aceeasi putere ca sa vada care isi arde motorul mai repede.
faptul ca motoarele VVT in general se tureaza mai mult implica doar obisnuirea utilizatorului plaja mai inalta de turatii disponibile pentru atingerea puterii, in rest sunt doar niste motoare ca toate celelalte. adica te misca din loc si te duc mai departe, altele mai incet, altele mai repede, depinzand de posibilitati tehnice si economice

-
clubkia - Ford Freak
- Maşina: Kia Proceed 1.6 126cp