Versus

Noul Focus vs. Kia Cee'd

Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.

Re: Noul Focus vs. Kia Cee'd

Mesajde clubkia » 16 Mar 2009, 20:24

laurentiu, uite ca la kia e o situatie paradoxala cu scaunul reglabil :)) eu mi-am luat ca si optionala scaun reglabil cu suport lombar si tetiere active. tetierele active sunt folositoare intr-un accident pentru ca se pliaza intr-un anume fel sa nu te lovesti cu ceafa de ele, dar suportul lombar si reglarea pe verticala e absolut inutila, eu am 1.80 si am scaunul dat pe pozitia cea mai de jos si tot mi se pare ca stau putintel cam sus. paradoxul e ca scaunul non-reglabil are o pozitie mai joasa default decat cel reglabil astfel ca acum imi pare rau ca am dat banii pe aceasta optiune :P
eu fiind un mare ascultator de muzica faptul ca am port USB mi se pare un mare plus... 4 gb de muzica sunt arhisuficienti si nu trebuie sa umblu cu cd-urile dupa mine.
navigatia cu harta pan europeana e disponibila si pentru kia la 600 de euro.

masinile se diferentiaza prin toate lucrurile postate in acest topic :)) spuneam doar ca renumele e pe buna dreptate de partea ford focus, in ideea ca , intr-adevar, e o masina mai buna per general.
ford are parte de un hot hatch veritabil ( focus st, rs), poate focusul st e chiar definitia hot-hatchului, dar trebuie sa recunoastem ca un buget mediu nu se poate apropia de el... proceed arata ca un hot hatch, asta fiind principalul motiv pt care l-am luat, dar ca si comportament mai are nevoie de multi muschi. 2.0 si 140 de cai sunt departe de definita unui hot hatch adevarat, dar si altii vand astfel de surogate de hot hatch asa ca nu-i bai ( astra gtc variantele aspirate si diesel , exceptand cel de 150 cp care e f fain, honda civic type s si alte chestii in 3 usi de sub 150 de cai).
o mica comparatie:
http://www.123auto.ro/Masini-Noi/Compar ... -5459.html
dar hai ca nu toata lumea vrea masini in 3 usi :))
poate ca o sa-mi iau un focus intr-o zi, dar pana atunci o sa incerc sa ma bucur de ceea ce am ales si sa testez in continuare la munca focusii :P

p.s.
daniel, focus intr-adevar este o referinta , dar kia nu e deloc departe dpdv al confortului si feelingului la volan, si nu o spun subiectiv, ci obiectiv, pentru ca am ocazia sa conduc ambele masini si diferentele constatate nu m-ar face sa o aleg pe una. in comparatia asta intra toate compactele care le-am condus la drum lung, aici intrand si golf 5 si opel astra h. toate sunt masini confortabile, bine inchegate. daca sunt conduse in conditii normale , fara exagerari, diferentele dinamice de comportament sunt greu de observat, iar eu ma consider un sofer normal care foloseste masina in scopuri normale (in cea mai mare parte a timpului)

cat despre turatii.... important este ca poti si ca la aceea turatie ai putere. in uz normal, nimeni nu foloseste toata puterea masini si nimeni nu se intrece non-stop cu masini de aceeasi capacitate cilindrica si aceeasi putere ca sa vada care isi arde motorul mai repede.

faptul ca motoarele VVT in general se tureaza mai mult implica doar obisnuirea utilizatorului plaja mai inalta de turatii disponibile pentru atingerea puterii, in rest sunt doar niste motoare ca toate celelalte. adica te misca din loc si te duc mai departe, altele mai incet, altele mai repede, depinzand de posibilitati tehnice si economice :P
clubkia
Ford Freak

Maşina: Kia Proceed 1.6 126cp

Mesajde clubkia » 16 Mar 2009, 20:42

am mancat un "i" si un "cu", scuze :P
clubkia
Ford Freak

Mesajde Gigistagiaru » 18 Mar 2009, 20:31

$1 scrie:$2Din cate vad eu insa, tu tot dai inainte cu numarul de gadget-uri si dotari, la aproape fiecare mesaj. Pai aici clar Kia castiga. Daca tu esti de parere ca asta iti va aduce cea mai mare placere la masina, atunci nu inteleg de ce te mai framanti.
Din cate vad eu recititind mesajele acelea cu punctaje si clasamente, acest topic se transforma intr-unul de genul:
"More Gadgets VS. Better Driving Experience".

Tu esti de partea stanga a ecuatiei, eu si Mihai suntem de partea dreapta. Chiar daca vom continua discutiile 5 ani de acum incolo, tot nu vom ajunge la un consens, e ca si diesel vs. benzina sau tractiune vs. propulsie. Oamenii au idei diferite, preferinte diferite, si au si de unde alege.

O sa-ti iei Kia cu gadget-uri multe si o sa-ti para rau dupa suspensia independenta spate si directia precisa de la Focus. Sau o sa-ti iei Focus si o sa-ti para rau ca nu ai MP3. Sau o sa fii multumit de ce o sa-ti iei.

Noi ti-am prezentat argumentele noastre, tu ai prezentat argumentele tale, dar ar cam fi timpul sa iei o decizie. Asta nu putem face noi pentru tine, oricat ai vrea. Ia-ti masina care iti place ca trece criza si pierzi reducerile! :)

Sigur ca poti vedea 2 sau 4 airbag-uri in plus, faruri de ceata sau un ESP ca niste gadget-uri. Eu nu le vad asa. De ales, eu am ales deja. Si-mi pare si acum rau ca nu am ESP, AC automat sau macar niste faruri de ceata pe Cee'd-ul meu....
Eu, in general, la astfel de diferente de dotare m-am gandit si cred ca in sensul asta m-am si exprimat. Imi cer scuze daca nu am fost suficient de clar!
Sunt absolut de acord ca nu gadget-rile sunt cele ce trebuie sa incline balanta intr-un sens sau altul.
Totusi, cand diferenta de pret este de vreo 10% in plus pentru un Focus ce are, din pacate, 2 airbag-uri si ESP in minus fata de un Cee'd in dotarea City, dar are insa atuul unei tinute de drum si dinamici superioare, alegerea e ceva mai grea. Asta, chiar si fara sa-ti impui un efort financiar maxim pe care poti sa-l suporti.
Din ce s-a scris pana acum despre acest subiect, in locul Cee'd-ului meu, mi-ar place sa conduc un Ford ce are macar cele 6 airbag-uri ale mele, tinuta de drum a Focusului, ESP, consumul Cee'd-ului meu, dinamica Focusului, AC automat si sa coste, daca se poate... cat de putin!
Cum asta nu prea pare posibil, intr-adevar trebuie ales (preferabil, dupa cum bine ai spus, mai iute...) si cu inima, dupa cum te simti de bine intr-o masina sau alta si cat crezi ca-ti va fi de potrivita pentru urmatorii cativa ani. Dar asta nu mai e alegerea noastra.
Rolul nostru a fost de a analiza, pe cat posibil mai obiectiv, plusurile si minusurile fiecarui model din comparatie, pentru a-i ajuta pe cei ce trebuie sa ia aceasta decizie. Eu cred ca am reusit aceasta.
Gigistagiaru
Incepator

Maşina: Kia Cee'd Best, 1.4L, 109Hp, 2008

Mesajde concaten1 » 18 Mar 2009, 20:51

tot nu te-ai hotarat? :(
concaten1
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 1.25 75 CP 2007 Silver

Mesajde mondeo.ro » 18 Mar 2009, 23:45

Nu inteleg cum unii chiar isi pun problema daca sa aleaga Ford sau Kia. :-??
Mondeo,Focus,Fiesta,Kuga,...As lua orice amarat de Ford sau alta europeana dar coreeana...no way in hell. :))

Fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii dar in situatia de fata...wtf? :-??
Mondeo MK3 2.0TDCI 116cp HB
16.10.2016 = 366.780km! Turbo original, pompa inalta original. Injectia schimbata la 305.000km(!) si revopsita partial in 2014. In medie 500e/an filtre, ulei,piese si manopera(3 revizii/an). Arata si merge aproape ca in 2008 cand am luat-o.
Consum minim, calculat la pompa=5.8l/100km(urban, extraurban, autostrada) Viteza 80-140km/h pe nationale si 140-210km/h pe autostrada.
Consum mixt in prezent=6.9-7.3l/100km
Consum record:202km cu 8l =>4l/100km!!
mondeo.ro
Gold Member

Maşina: Mazda 6 Sport GT CD140, 2008 / Ford Mondeo 2.0TDCi 116hp Ghia 2004/Ford Ka 1.3i 2006
VIN: wfblabnustiusorry

Mesajde mariusm » 19 Mar 2009, 09:04

Alegerea o face fiecare în funcţie de posibilităţile financiare. Mai ales în perioada ce va urma.... :(
The owls are not what they seem...
Cadouri pentru fete... http://sheepshine.blogspot.com/
mariusm
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Combi Futura 2002 90CP TDDI Polar Silver Metalic

Mesajde bogda1313 » 19 Mar 2009, 13:03

Ia vezi aici:
viewtopic.php?f=108&t=29196&st=0&sk=t&sd=a

Masina e aproape noua si o scoti la un pret excelent.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Gigistagiaru » 19 Mar 2009, 20:00

$1 scrie:$2u inteleg cum unii chiar isi pun problema daca sa aleaga Ford sau Kia. :-??
Mondeo,Focus,Fiesta,Kuga,...As lua orice amarat de Ford sau alta europeana dar coreeana...no way in hell. :))
Fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii dar in situatia de fata...wtf? :-??

Sunt doar curios fata de opinia ta fara echivoc: ai condus si altceva decat Ford sau numai masini europene?
Nu ma refer neaparat la Kia, pentru ca nu sunt, crede-ma, partizanul marcii. Am Cee'd, sunt multumit de el, dar sunt constient si de limitele sale: este mai bun decat unii concurenti, asa cum sunt alte modele, superioare lui.
Intamplator, din cate stiu eu, parca primul producator mondial de automobile se gaseste in Asia....Te-ai intrebat vreodata de ce oare?
Nu pot sa nu ma gandesc, cum dealtfel am mai zis, cam care era acum vreo 10-15 ani, parerea unui posesor englez de Rover cand cineva i-ar fi propus sa calatoreasca cu o masina ..... Tata Motors. Recunosc ca si eu as avea azi o idee preconceputa fata de produsele Tata!
Ideea e ca e preferabil sa nu fim chiar foarte partizani spre o marca sau alta, chiar daca ne-am obisnuit cu aceasta, in detrimentul judecatii lucide si echilibrate.
Gigistagiaru
Incepator

Mesajde Mihai L » 20 Mar 2009, 00:44

Una peste alta, eu cred ca ai primit suficiente opinii, si pro si contra... Si inca insisti pe gadgeturi.
Eu sincer as prefera Focus cu 4 airbag-uri si fara ESP unei Kia cu 6-x airbaguri si 5 ESP :D
Si by the way, care sunt acei "concurenti" pe care ii consideri sub Kia? :))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde chiar_el » 20 Mar 2009, 15:13

Am vazut aseara reclama la tv: Ford Focus la aprox 10500 euro, cu tva inclus, prin programul rabla
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde bogda1313 » 20 Mar 2009, 16:50

Da. Vesiunea 1.4 benzina, cheala.
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
bogda1313

Mesajde chiar_el » 20 Mar 2009, 16:58

Nu stiu; doar atata am prins din reclama
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Mesajde alexandrusavu » 20 Mar 2009, 17:01

Și în loc de tablă de germania îți pune carton de sandero la focusul de 10 mii :))

Later edit ofertele sunt aici și prețul în € este 12,685.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde chiar_el » 20 Mar 2009, 17:22

"Pentru modelele din gama Ford, cu masina ta veche economisesti 7.600 RON ce se adauga ofertelor speciale.

De exemplu, Ford Focus cu ABS, aer conditionat, RadioCD si multe alte optionale, are un pret special de 8.908 euro fara TVA sau 10.600 euro cu TVA si doua prime de casare incluse.

Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru 2009.

*Oferta valabila in limita stocului disponibil."

http://www.ford.ro/Articole/Vehicule/Of ... a/922.html
Asta e ce scrie pe site despre marea oferta
chiar_el

Mesajde flamingo » 21 Mar 2009, 12:22

Lasand la o parte dotarile standard si alte gadgeturi pe care n-o sa le folosesti decat foarte putin la inceput, Kia C'eed = Hyundai i30... sunt firme "gemene" oarecum. Deci daca ar fi sa aleaga intre una din ele si Focus, ar putea sa mearga pe i30 deoarece are 4 ani garantie + 3 ani la motor si cutie.

Pe de alta parte, Ford-ul e Ford iar Kia / Hyundai este alta mancare de peste, stiind-se faptul ca Hyundai de fapt construieste vapoare si de acolo castiga actionarii grosul banilor (este pe locul 2 sau 3 din lume), lasand un pic de-o parte productia de masini.

Bafta !
Clio 1,5 DCI, full - 2004 si Hyundai i10 benzina, full din 2008
Ei rad de mine pentru ca sunt diferit. Eu rad de ei pentru ca sunt toti la fel.
flamingo
Incepator

Maşina: Clio 1,5 DCi full - 2004 si Hyundai i10 benzina full - 2008

Mesajde laurentiu7 » 21 Mar 2009, 13:31

Nu vad cum ar constitui garantia i30 un plus vs ceed cand este mai mica cu 1 an.Garantia la Hyundai este de 4 ani , in plus daca se vinde masina ( dupa primii 4 ani) cel care o cumpara nu mai beneficiaza de garantia extinsa de 3 ani, asta e manaria celor de la HAR :-t
Deci:
la CEED e de 7 ani (5+2) TRANSMISIBILA data de producatorul KIA !
la Hyundai e de 7 (4+3) ani NETRANSMISIBILA data DE TIRIAC AUTO.

Who's the winner?

Re off topic: Parteneriatul Kia & Hyunday este mai vechi , ideea de a produce modele cu look usor diferit dar cu platforma tehnica identica este comuna pt toti producatorii ( vezi VAG ) . Asta nu are legatura cu productia de TV a Hyu !
Si Reno face tractoare. Mai nou , alianta cu Samsung a creat un model care nu are nimic comun cu Reno.
Renault_Samsung_Motors
1. MK2 Focus 2.0 TDCI 136 HP Ghia, Hydronic Heater. FF2_Black_Panther
2. MK3.5 Focus 1.5 Ecoboost 150 HP Titanium, 6F35 Auto Gearbox.
.........................................
Stergatoare Ford Focus 3
viewtopic.php?f=213&t=130794
laurentiu7
Gold Member

Mesajde flamingo » 21 Mar 2009, 13:43

$1 scrie:$2u vad cum ar constitui garantia i30 un plus vs ceed cand este mai mica cu 1 an.Garantia la Hyundai este de 4 ani , in plus daca se vinde masina ( dupa primii 4 ani) cel care o cumpara nu mai beneficiaza de garantia extinsa de 3 ani, asta e manaria celor de la HAR :-t

Pai si la Ford cum e ? :P
Se mai transmite ceva sau nu ? 8-|

Eu am un i10 si imi amintesc ca am citit ceva de genul garantie internationala si transmisibila. Poate m-am inselat, ma rog...
Clio 1,5 DCI, full - 2004 si Hyundai i10 benzina, full din 2008
Ei rad de mine pentru ca sunt diferit. Eu rad de ei pentru ca sunt toti la fel.
flamingo
Incepator

Maşina: Clio 1,5 DCi full - 2004 si Hyundai i10 benzina full - 2008

Mesajde chiar_el » 21 Mar 2009, 15:13

@Laurentiu: garantia la kia si hyundai este de 3 ani garantie internationala oferita de fabrica si 4 ani de importator, care garantie se aplica doar motorului (cu conditia sa nu depasesti 150.000 km). Kia si Hyundai nu sunt in parteneriat, ci sunt aceeasi firma Hyundai Kia Automotive Group (Hyundai a fuzionat cu Kia in 1998), iar la Ford este de 4 ani fara limita de km. Aici alegi ce vrei: iti iei o masina sa o tii in fata blocului si sa te bati pe spate impreuna cu alti posesori de astfel de masini, pe forumuri, ca ai o masina foarte fiabila, sau iti iei o masina pe care o pedalezi de sa ii iasa pistoanele prin capota :) Si daca la forduri devalorizarea e mare, care crezi ca e rata de devalorizare la o sudcoreeana?
chiar_el

Mesajde clubkia » 21 Mar 2009, 21:54

rata de devalorizare este in mod evident mai mare la kia decat la ford, asta fara dubiu. :)
dar , prietene, ce ai spus tu in legatura cu garantia... nu e deloc corect.
kia ceed are o garantie de 7 ani pentru motor si 5 din bara in bara, da , cu limita de km, 150.000
dar gandeste-te tu statistic, marea majoritate a soferilor, cand isi iau o masina personala (nu de firma) cati kilometri fac cu ea pe an.
doar doua linkuri, ca sa-ti faci o idee :
http://wiki.answers.com/Q/What_are_the_ ... car_drives
http://www.epa.gov/OMS/climate/420f05004.htm
deci cam 20.000 de km pe an, ceea ce sincer coincide cu valorile pe care mi le dau toti cunoscutii mei, incluzandu-ma. stau in bucuresti, am casa la campina unde merg macar o data la doua saptamani, si imi place sa ma plimb prin tara. cu prima mea masina am facut 120.000 de km in 5 ani si n-am menajat-o in absolut nici un fel.
deci rationamentul tau e gresit, garantia kia e mai buna decat cea ford. ;)
sper ca nu te-am suparat, poate ai observat dar sunt obiectiv in exprimarea parerilor si imi place sa fiu corect.

salutare!
clubkia
Ford Freak

Mesajde chiar_el » 21 Mar 2009, 22:04

@clubkia: de cate motoare stricate stii tu? La orice marca de masina care e procentajul sa iti pice motorul dupa 3-4 ani de utilizare si intretinere corecta? Cate masini stii sa fi avut motorul cu probleme de fabricatie, caci asta iti acopera garantia, la 200.000 km? Garantia asta e strict comerciala, de cate ori crezi ca vei apela la ea?
chiar_el

Mesajde Gigistagiaru » 21 Mar 2009, 22:21

$1 scrie:$2clubkia: de cate motoare stricate stii tu? La orice marca de masina care e procentajul sa iti pice motorul dupa 3-4 ani de utilizare si intretinere corecta? Cate masini stii sa fi avut motorul cu probleme de fabricatie, caci asta iti acopera garantia, la 200.000 km? Garantia asta e strict comerciala, de cate ori crezi ca vei apela la ea?

De acord ca este vorba si de o chestie comerciala.
Totusi, garantia nu se refera doar la motoare, cum sugerezi tu, ci si la suspensie, ambreiaj, cutie, etc., ceea ce nu-i putin pentru drumurile noastre pacatoase.
Daca ar fi doar o problema comerciala, si tu ai avea 100% dreptate, oare de ce nu dau toti producatorii garantia asta, asa comerciala cum e ea?
Gandeste-te cum sunt acum garantiile: Toyota - 3 ani si Ford- 4 ani sau Rino-2 ani de la firma mama +2 de la importator.
Parerea mea este ca, un pic fortati si de politica agresiva de preturi si cea de garantie promovata de coreeni, un pic si de criza, in max 2 ani, toti ceilalti producatori majori, ii vor imita si, probabil, intrece ca durata a garantiei ofertate.
Oferta de garantie extinsa nu se va putea face peste noapte de catre toti producatorii, pentru ca ea implica costuri suplimentare ce nu sunt neglijabile, oricat de fiabila ar fi masina produsa.
Fiat-ul a reactionat deja la aceasta noua abordare a garantiei, pentru ca, in opinia mea, aceasta i-a prins 'pe val", ca situatie financiara, deci si-au permis sa-si asume noile costuri ale unei garantii extinse. Desi nu cred ca Fiat este etalonul fiabilitatii..
Gigistagiaru
Incepator

Mesajde chiar_el » 21 Mar 2009, 22:39

Si cate cutii ai vazut picate la 50, 100, 150, 200k km? Garantia se aplica doar defectelor de fabricatie si nu uzurii, asa ca nimeni nu iti va schimba o busca uzata, o planetara uzata, un telescop uzat, un disc de ambreiaj uzat pe garantie. Kia a ales sa acorde 7 ani garantie pentru a putea intra pe piata, in ciuda prejudecatii de conserva asiatica; altfel putea sa arate cee'd-ul extrem de bine si nu aveau vanzarile astea. Si asta dupa ce Hyundai-ul oferise inainte pentru Accent 5 ani garantie iar Toyota 6 pentru Corolla. Ce costuri implica 7 ani garantie? 7 ani revizii platite de catre tine ;)
chiar_el

Mesajde laurentiu7 » 22 Mar 2009, 00:48

De acord , cei 7 ani de garantie au fost in cea mai mare parte strategie de marketing , altfel nu aveau sanse sa intre pe piata . In state garantia Kia e de 10 ani , asta nu inseamna ca modele vandute acolo sunt mai fiabile ca Ford_USA.
http://www.kia.com/#/rio5/warranty/
In general toti producatorii japonezi si asiatici ofera ( in Ro si nu numai ) mai mult decat cei europeni, din acelasi motiv.
Pe de alta parte , sa nu uitam ca europenele beneficaza de o piata s/h unde asiaticele nici nu exista , aici intra industria de piese aftermarket si servisarea care este mult mai facila. Bine , cand iei o masina noua nu te gandesti la asta, dar se reflecta in valoarea de revanzare.

Ai dreptate ,motorul nu pica dupa 3-4 ani de utilizare si intretinere corecta . Dar dupa 3-4 ani de mers pe drumurile noastre o sa incepi sa schimbi una-alta la trenul de rulare, si asta exact cand nu mai ai garantie :-S

Inca ceva:Ford a modificat intervalele de revizii+schimbare distributie pt Ro,motivand...praful si conditiile din Ro.
Kia are acelasi program de revizii oriunde in Europa , deci ....marketing sau realism ?

Una peste alta , trebuie sa recunosc , garantia Kia este uriasa , cea mai mare garantie oferita de vreun producator in Europa(5 ani din bara in bara) , chiar daca asta , in unele situatii , poate inseamna numai marketing. ;)

Off :Treaba cu distributia oricum nu se pune pt ca Ceed are pe lant , deci un +Ceed
1. MK2 Focus 2.0 TDCI 136 HP Ghia, Hydronic Heater. FF2_Black_Panther
2. MK3.5 Focus 1.5 Ecoboost 150 HP Titanium, 6F35 Auto Gearbox.
.........................................
Stergatoare Ford Focus 3
viewtopic.php?f=213&t=130794
laurentiu7
Gold Member

Mesajde chiar_el » 22 Mar 2009, 01:06

@Laurentiu: asta spuneam mai sus; ce iti pica la directie / suspensie vor intra la uzura, nu la defect de fabricatie, iar pentru uzura nu ti le schimba nimeni. Iar in plus, chiar daca nu vrei sa ajungi cu masina in service, trebuie sa tii cont si de calitatea reprezentantelor de la noi, precum si de pretul consumabilelor, iar aici eu consider ca ford castiga in defavoarea kia.
chiar_el

Mesajde mondeo.ro » 23 Mar 2009, 17:36

Nu e niciun avantaj sa ai n ani de garantie,motivul s-a spus deja->service-ul,de care vei fi legat pe perioada garantiei.Ce castigi la cumparare,pierzi la intretinere.
chiar_el are mare dreptate,nimeni nu-ti va schimba o directie sau punte sau turbo dupa 5 ani de utilizare.Garantia o ofera firma dar piesele le platesti tu,fiindca tu le-ai distrus prin utilizare indelungata.Cunosc multa lume care a avut ceva razboaie cu service-urile din tara,fiindca nu au binevoit sa schimbe piesele stricate pe garantie.Cei cu masini cu probleme stiu la ce ma refer. ;)
Mondeo MK3 2.0TDCI 116cp HB
16.10.2016 = 366.780km! Turbo original, pompa inalta original. Injectia schimbata la 305.000km(!) si revopsita partial in 2014. In medie 500e/an filtre, ulei,piese si manopera(3 revizii/an). Arata si merge aproape ca in 2008 cand am luat-o.
Consum minim, calculat la pompa=5.8l/100km(urban, extraurban, autostrada) Viteza 80-140km/h pe nationale si 140-210km/h pe autostrada.
Consum mixt in prezent=6.9-7.3l/100km
Consum record:202km cu 8l =>4l/100km!!
mondeo.ro
Gold Member

Maşina: Mazda 6 Sport GT CD140, 2008 / Ford Mondeo 2.0TDCi 116hp Ghia 2004/Ford Ka 1.3i 2006
VIN: wfblabnustiusorry

Mesajde KomandantuR » 24 Mar 2009, 14:04

@ Gigistagiaru

Spune-i fratelui sa se grabeasca, nu ne iese un Ford la numaratoare pt Tg Mures. ;)
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde kseba70 » 30 Mar 2009, 23:09

de 2 luni tot caut pareri din partea POSESORILOR de ceed ,focus si leon, si sincer nu gasesc, se baga toti """cunoscatorii""""-n seama,si eu am aceasi problema( sa decid intre ceed, focus, leon) si nu pot sa ma hotarasc.
cei de la colina mi-au spus (ne oficial) ca focusul, fiesta si fusion sunt facute in turcia si motoarele sunt aceleasi de pe peugeot.
pe mine ma intereseaza ce probleme reale au intampinat posesorii de ceed, focus, leon.
la bani sunt apropiate daca negociezii.
ce consum au, cat costa reviziile (1-2-3-4),cum sunt sevicele la fiecare( la seat sunt dezastruase si scumpe).
astea sunt probleme ce trebuiesc discutate cu posesorii acestor modele, nu va mai bagati in seama toti loganisti sa va dati cu parerea. pe mine pana acum m-au convins mai mult cei de la kia, si la ora actuala iei ceed sw 1,6l super dotat la 14200 ddp euroi, cea ce la focus ghia este 14000 cip,(aceleasi dotari)
deci poti sa mai alegi?
kseba70
Incepator

Mesajde clubkia » 31 Mar 2009, 00:45

daca ai bani alegi :P
s-a discutat in topicul asta destul de mult despre fiecare masina, poti afla destule chiar si de aici. eu ca posesor de kia si conducator de focus, iti recomand sa alegi ce iti place tie :)) in mod cert, raportul pret/dotari la suma pe care ai specificat-o este in favoarea kia. de asemenea, se practica discounturi semnificative la kia, plus ca pana la sfarsitul lunii aprilie , daca iti comanzi kia cu motor de 1.6 sau 1.4 benzina, ai gratuit sistemul ISG (Idle Stop & Go).
citat:
"Inovativul sistem ISG propus de Kia intrerupe automat functionarea motorului atunci cand vehiculul este blocat in trafic, pentru a reporni imediat ce soferul doreste sa se miste din nou. In conditii tipice de circulatie in mediul urban, cu blocaje in trafic si cicluri constante stop-start, sistemul ISG reduce dramatic consumul de combustibil si emisiile de noxe, cu procente care pot ajunge si la 15%. Intr-un ciclu combinat (trafic urban + extraurban), masuratorile efectuate de Kia au indicat o reducere medie de 6%.

O parte importanta a sistemului ISG instalat pe cee’d o reprezinta un nou electromotor “inteligent”, cuplat la o Unitate Electronica de Control (ECU) upgradata, care monitorizeaza statusul masinii in permanenta. Cand masina efectueaza o oprire, de exemplu la semafor, ECU foloseste informatii de la alte sisteme de control din vehicul si decide daca este oportuna oprirea motorului.

Un nou si foarte eficient alternator “inteligent” suprima consumul de energie electrica in timpul aceleratiei si reincarca bateria masinii in timpul decelerarii (franarii). Ca o masura suplimentara de siguranta, daca puterea bateriei scade sub 75% din maxim, oricare ar fi motivele, sau nu exista suficienta energie realizarii unui nou ciclu start-stop, sistemul abandoneaza ‘Idle Stop & Go’.

Cand masina stationeaza, simpla eliberare a pedalei ambreiajului reporneste instantaneu motorul – automat – astfel incat nu exista nicio intarziere in demaraj, procesul de repornire realizandu-se in timpul necesar selectarii treptei intai de viteza.

Noul Kia cee’d ISG va beneficia de o cutie de viteze manuala de ultima generatie, mai usoara cu 5 kg decat precedenta si prezinta un mecanism absolut nou de selectare. Fortele necesare schimbarii vitezelor sunt reduse, marsarierul este sincronizat cu treapta a cincea pentru o selectare mai usoara toate acestea imbunatatind simtitor senzatia creata soferului. "

cutia noua e o veste buna, intrucat cea veche agata o idee in mansarier , spre exemplu, si cursele era intr-adevar cam lungi. nu stiu sa-ti spun daca aceasta cutie noua e default pe noile kia, sau dar pe cele cu sistem ISG, intrucat eu unul nu mi-as comanda cu isg, decat daca ar putea fii decuplat dupa bunul plac :P asta ramane sa aflu.
clubkia
Ford Freak

Mesajde bogda1313 » 31 Mar 2009, 06:51

$1 scrie:$2ei de la colina mi-au spus (ne oficial) ca focusul, fiesta si fusion sunt facute in turcia...

De fapt vezi ca Focus e facut pe vaporul care vine din Turcia spre Romania. Il asambleaza in doua zile niste pescari :D . Asa ca sa nu faci prostia sa ti-l cumperi...
bogda1313

Mesajde catser » 31 Mar 2009, 06:57

$1 scrie:$2
cei de la colina mi-au spus (ne oficial) ca focusul, fiesta si fusion sunt facute in turcia ....

doar fusion e facut in turcia, Fiesta e facuta la Koln si Valencia, Focus la Saarlouis....
Fiecare popor are conducatorii pe care-i merita.
catser
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta Comfort 2007 1.25i 75CP Tango

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Versus