$1 scrie:$2Singurele lucruri concrete sunt urmatoarele:
- masinile noi costa mai putin in Romania decat in Vest.
În preţul unei maşini intră:
- costul de producţie + profitul producătorului
- costul de vânzare + profitul dealerilor
- taxe şi impozite.
Dacă primul cost este acelaşi pentru toată lumea, celelalte două variază foarte mult de la o ţară la alta.
$1 scrie:$2- masinile noi au un termen de garantie mai mic decat in Vest.
Tu compari condiţiile de exploatare a unei maşini în România cu cele din Germania? Străzi, poluare, grad de civilizaţie?
$1 scrie:$2- cunosc producatori de subansamble pentru Vest, controlul este drastic iar tolerantele sunt minime pentru industria auto. Dar totusi, sunt piese facute in conditii de low budget, nu prelucrate de robotii aia desprinsi din SF (fac si ei saracii roboti industriali ceva treburi, dar tot factorul uman e baza).
Roboţii, în general se ocupă cu asamblarea automobilului. Sunt o mulţime de reportaje din fabricile Ford, BMW etc. Just google it şi o să vezi că nu e chiar SF.
$1 scrie:$2- am lucrat in distributia de cafea acu' vreo 15 ani, stiu absout sigur ca pe vremea aia cafeaua Jacobs avea compozitie total diferita pentru loturile trimise in Romania, desi era facuta in aceiasi fabrica si cu un ambalaj similar. Din surse indirecte stiu ca in primii ani pe piata Romaniei si Coca Cola avea reteta diferita fata de "tarile cu apa calda".
Reţetele sunt diferite de la o ţară la alta din cauza preferinţelor naţionale. Coca Cola diferă ca gust în Germania faţă de Franţa sau Italia ori Spania. La fel şi Jacobsul. Care dintre ele nu are apă caldă? Ca părere personală, cele din Spania sunt cele mai naşpa.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.