Discutii libere/forum

Lista cu cladiri cu risc seismic ridicat. Bucuresti

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Lista cu cladiri cu risc seismic ridicat. Bucuresti

Mesajde orio777 » 28 Apr 2009, 12:22

Deoarece e la moda sa se discute despre cutremur si ing constructor fiind, va pun la dispozitie o lista cu 2639 de cladiri expertizate in muncipiul Bucuresti care au un risc ridicat de parbusire in urma unui cutremur de proporti.

Deoarece este un act oficial si de circuit inchis nu pot sa il atasez pe forum si de aceea cei care sunt interesati daca casuta lor sta sa cada postati pe forum adresa si o sa va raspund in cel mai scurt timp. :-"
Imagine

Simititi ca dacii! Iubiti ca romanii! Bucurati-va ca românii!! Traiti ca europenii!
orio777
Ford Freak

Maşina: FORD FOCUS Hatchback 1.8 TDCi Trend Plus- 2008
VIN: 55551656d5d5d4s66

Re: Lista cu cladiri curisc seismic ridicat. Bucuresti

Mesajde Smiley » 28 Apr 2009, 13:19

atasez eu o lista, gasita pe net :)
are doar ~1900 de cladiri, e de pe la sfarsitul anului trecut.
Fişiere ataşate
Lista_imobilelor_expertizate.pdf
(216.02 KiB) Descărcat de 608 ori
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Tiry213 » 28 Apr 2009, 14:15

si eu as vrea lista.
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde thecage » 28 Apr 2009, 14:44

Ultima lista oficiala (aia postata de Smiley) nu contine si clasificarea riscului. Sa inteleg ca tu ai o lista (mult mai lunga) in care toate cladirile au risc ridicat de prabusire?
Imagine
Imagine
thecage
Member

Maşina: Ford Focus 2, 2008, 1.6 Ti-VCT 115CP, Trend

Mesajde orio777 » 28 Apr 2009, 18:52

Acum sincer daca se gasea pe net mai deschideam eu topic asta?
Credeti ca eu nu am dat search pe gogu cu mult inainte de aceste nou eveniment seismic care a agitat massmedia din Romania? si implicit pe voi?
Asta imi este meseria si cred ca zilnic incerc sa fiu la curent cu ce se intampla in industria constuctilor (solutii structurale) si implicit am la indemana mai multa documentatie decat un amarat de search . (am vazut o lista publicata si de ziarul de wc Libertatea puteti sa o luati ca atare :-/ )

Da @thecage , in lista pe care o detin cladirile sunt clasficate in functie de risc plus alte informatii.

Nu stiu pe ce raspundere publica unii astfel de liste dar risca mari procese :D
Imagine

Simititi ca dacii! Iubiti ca romanii! Bucurati-va ca românii!! Traiti ca europenii!
orio777
Ford Freak

Mesajde bil » 28 Apr 2009, 19:34

Problema este ca ...in listele astea nu vad niciun bloc mai nou de 1980....ma intreb...oare blocurile astea construite in 2007, 2008...cat de Ok sunt ?
Ford Sierra
bil
1nsane Member

Mesajde orio777 » 28 Apr 2009, 22:23

Feritiva de ansambluri rezidentiale facute de turci. Mai bine feritiva de majoritatea ansamblurilor facute in ultima perioada. Sunt de foarte proasta calitate(si mai ales calitatea finisajelor, instalatiilor, functionalitatea) si multe ca rezistenta sunt facute dupa ureche. O sa vedem rezultatele la urmatorul seism serios...ce o sa fi :-/

Stiu eu doar cateva zeci de blocuri la care nici macar un calcul pe o bucata de bilet de tranvai nu s-a facut.... deci... Daca vreti sa cumparati apartament alegeti : 1982-1989 si 1996-2004

Am facut la firma consolidari la cladiri la care nici macar nu terminasera de turnat jumatate din etaje... deci unele constructii sunt de calitate indoieilnica. :-/ proaste.

Aveti grija ce cumparati :D o sa va terminati nervii si va riscati si viata. [-X
Imagine

orio777
Ford Freak

Re: Lista cu cladiri cu risc seismic ridicat. Bucuresti

Mesajde Tiry213 » 29 Apr 2009, 08:53

trimite-mi si mie lista te rog. Cosmin.tiriplica@hotmail.com
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde KomandantuR » 29 Apr 2009, 09:56

io cred ca domnul coleg se referea la adresa in speta.
Incep eu: Calea Giulesti nr 62, bloc B1, sect 6, Buc. Anul constructiei undeva intre 1961-1964 (nu stiu exact :D ) Ma prinde Revelionul?
Multumesc
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Tiry213 » 29 Apr 2009, 10:05

Aham, nu am citit bine :)) .
Spune-mi si mie pentru Ghencea nr 32, bloc c66, sect 5(cred)
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde orio777 » 29 Apr 2009, 11:05

@KomandantuR Calea GIULESTI 62, Sector 6,
An: 1962
Categorie urgenta :U2

Sorry :D

@Tiry213 : Nu

P.S: De obicei cladirile din '60 sunt cu probleme
Imagine

orio777
Ford Freak

Mesajde KomandantuR » 29 Apr 2009, 11:11

F**K!
Cum adica U2? Cat sa ma ingrijoreze "Sorry" ala ?
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Mesajde Nenea Fordescu » 29 Apr 2009, 11:54

Daca ai cumva informatii, blocurile cu 4 etaje construite dupa 1977 cam in ce stare se afla? :D
( Str. Tulnici nr. 3, bl. 71)

Si ar mai fi astea, construite prin '60 :

Sos. Giurgiului 58-70, Bl. C

Alunisului 180, bl. 1

Multumesc!
Nenea Fordescu

Maşina: Old New Focus TI-VCT + diverse 11.2008

Mesajde orio777 » 29 Apr 2009, 13:01

Daca ai cumva informatii, blocurile cu 4 etaje construite dupa 1977 cam in ce stare se afla? :D Str. Tulnici nr. 3, bl. 71 Nu este expertizat acest bloc. E foarte discutabil subiectul acesta. Constructiile de p+4 sunt cu structura din cadre ceea ce inseamna ca sunt mai putin rigide decat cladirile inalte care au structura de rezistenta duala (cadre+pereti din beton armat), deci au o comportare mai proasta decat cele inalte. Oricum la cladirile mici se simte mai putin cutremurul, deplasari mai mici de nivel....sunt multe de spus. TOTUL tine de modul de executie a cladirii ca proiectarea se facea la centre unde erau oameni pregatiti, nu ca acum (au aparut firme de proiectare ca ciupercile si in marea majoritate sunt structuristi slabi si arhitect cretini care cer lucruri imposibile X( ) Oricum atunci se proiecta si executa cu mai multa raspundere. Exceptii fac blocurile care era grabita executia ca venea nea Nicu sa inspecteze ansamblu rezidentia si bagau baietii sprinturi de inebunea si se facea treaba prost :-" foarte prost. De furat nu se fura la structura (fier, beton ca oricum era in plus pt toata lumea) ci se fura cel mai mult la finisaje (de asta erau blocuri fara faiante, gresie , sapa mai subtire, 1 strat de vopsea pe usi.... nimicuri... ;) )
Eu zic ca sunt blocuri intr-o stare buna cele mici dupa '80. :-"
E ca la doctor: esti sanatos tun pana te duci la el si vede ca ai aia ca mai ai aialata..samd.. :-S Cam asa si cu cladirile, psihic ziceti ca e bloc tapan ca ia-ti refacut scara de bloc, ati termoizolato/vospit exteriorul si toata lumea are impresia ca nu are probleme cladirea...dar e "putreda" in interior. :-/

Sfatul meu: Punand toti locatarii bani puteti sa platiti o expertiza si vedeti in ce stare e blocul. Cred ca la un bloc de apartament mai mult de 1-2mil da fiecare...dar macar stiti in ce ape va scaldati (vinzi sau nu apartamentul :D :-?? ) Nu cred ca e mult.

Sos. Giurgiului 58-70, Bl. C
- Expertize sunt facute de la nr 72 in sus. Dar Dupa parerea mea e ca toate de pe Girgiului sunt riscante deoarece sunt facute in '60-'65.

Alunisului 180, bl. 1 - Nu este expertizata

Sa-i raspund si lui @KomandantuR

Încadrarea în clasa de risc seismic corespunzătoare se face de către expertul tehnic care a elaborat expertiza iniţială, la solicitarea asociaţiei de proprietari. Categoriile de urgenţă reprezintă prioritatea începerii lucrărilor de consolidare a clădirilor expertizate tehnic. Categoria de urgenţă se stabileşte în funcţie de clasa de importanţă a construcţiei şi de valoarea gradului de asigurare la acţiuni seismice, rezultat din calcul. Durata maximă de timp admisă pentru începerea lucrărilor de con­solidare este : U1 - 2 ani; U2 - 5 ani; U3 –-10 ani“, se arată în răspunsul dat de Municipalitate.
Aceste clasificari au fost valabile pana in 1996 acum sunt altele :

* Clasa RsI, corespunzand constructiilor cu risc ridicat de prabusire la cutremure avand intensitatile corespunzatoare zonelor seismice de calcul (cutremurului de proiectare);
*Clasa RsII, corespunzand constructiilor la care probabilitatea de prabusire este redusa, dar la care sunt asteptate degradari structurale majore la incidenta cutremurului de proiectare;
*Clasa RsIII, corespunzand constructiilor la care sunt asteptate degradari structurale care nu afecteaza semnificativ siguranta structurala, dar la care degradarile elementelor nestructurale pot fi importante;
*Clasa RsIV, corespunzand constructiilor la care raspunsul seismic asteptat este similar celui corespunzator constructiilor noi, proiectate pe baza prescriptiilor in vigoare.
Imagine

orio777
Ford Freak

Mesajde KomandantuR » 29 Apr 2009, 13:05

Va foarte multumesc! ^:)^ ^:)^ ^:)^
KomandantuR

Mesajde Nenea Fordescu » 29 Apr 2009, 13:10

Multumiri !
Nenea Fordescu

Maşina: Old New Focus TI-VCT + diverse 11.2008

Mesajde mihaisradu » 29 Apr 2009, 13:20

"arhitecti cretini care cer lucruri imposibile".

Sunt arhitect si ai putina grija cum vorbesti. Nimic din ce propun/proiecteaza arhitectii nu este imposibil. Si aici vorbesc de tehnologie. Ca nu au constructorii tehnologia si nu-i duce capul sa faca asta e alta problema. Arhitectul se documenteaza si-ti va furniza si metoda (detaliul) prin care se face ceea ce el iti cere. Insa tu ca si constructor trebuie sa te pui la punct cu noutatile din domeniu daca te vrei bun constructor, europea si mai stiu eu ce...

Deci concluzia, nu exista lucruri imposibile, iar cei cretini sunt contructorii care nici macar nu respecta ce au in "foile" (n.r. planuri) pe care le tine in fata, cu ele intr-o mana si cu sticla de bere in alta.

Asa ca mai usor cu acuzele. Nu stiu unde lucrezi tu si ce pregatire ai insa te avanti in a face afirmatii eronate.
mihaisradu
Gold Member

Maşina: FF 2011 - 1.6 - 150 CP - Titanium, Xenon, Trapa, Asistenta parcare, Eleron Sport, Pachet Iarna
VIN: WF0KXXGCBKBJ30097

Mesajde orio777 » 29 Apr 2009, 14:16

$1 scrie:$2quot;arhitecti cretini care cer lucruri imposibile".

Sunt arhitect si ai putina grija cum vorbesti. Nimic din ce propun/proiecteaza arhitectii nu este imposibil. Si aici vorbesc de tehnologie. Ca nu au constructorii tehnologia si nu-i duce capul sa faca asta e alta problema. Arhitectul se documenteaza si-ti va furniza si metoda (detaliul) prin care se face ceea ce el iti cere. Insa tu ca si constructor trebuie sa te pui la punct cu noutatile din domeniu daca te vrei bun constructor, europea si mai stiu eu ce...

Deci concluzia, nu exista lucruri imposibile, iar cei cretini sunt contructorii care nici macar nu respecta ce au in "foile" (n.r. planuri) pe care le tine in fata, cu ele intr-o mana si cu sticla de bere in alta.

Asa ca mai usor cu acuzele. Nu stiu unde lucrezi tu si ce pregatire ai insa te avanti in a face afirmatii eronate.

Hai sa iti dau un exemplu . Ieri ma duc pe santier la un nou proiect : O casa din 1905 care beneficiarul vrea sa o consolideze (din mai multe motive : nu mai poate sa construiasaca pe 100% din teren, tb parcari subterane ...ALA...etc ;) )
Beneficiarul a venit cu arhitectele (doua doamne care cica sunt profesoare/seminariste la Minhu).
Casa asta NU are voie sa stea la urmatorul seism ;) Sti bine cum se proiectau in acea vreme, aveau inca un colt si acolo construia. Cladire neregulata in plan si pe verticala. Toti peretii stau la subsol pe niste arcade :-O Tu realizezi? cine iti sapa sa faca o subfundare acolo? Se risca cineva? Ce presiuni sunt acolo? :-t
Tot vorbeam mai sus de categori de risc ..aceasta trebuie sa fie U0 :-??

Domisoarele arhitecte vor sa tina arcadele (Citrez: "M-am indragostit de ele"). Doamna nu le distrugem pe toate zic eu, doar unele ...bagam pereti seriosi de beton armat si punem din nou caramiz...la fel ...indentic ...(Citez : "E chici"). Ok! Wow? Cea mai mare problema a aceste structuri sunt arcadele si arhitecta noastra traieste o adevarata iubire cu ele. Vrei sa ma bag intre iubirea lor

Am zis... mama ma'si ...fac structura cu nucleu de beton armat...ca sa nu-i distrug "iubirea" . Structura avea curte de lumina (cum se obisnuia sa se faca la acea vreme) . Nu pot sa fac acel nucleu ca "Aceasta curte de lumina are haz!" :-?
Hai mai, povestile astea cu ce solutii inovative au mau aparut si ca trebuie sa fiu la curetn e expirata. Cladirile tot din beton armat, metal si Bar se fac
Tu sti cat costa o consolidare cu fibre ? NU. Sau ce preturi au noile tehnologi? Nu facem case la magnati ci la oameni simpli .
Ca un arhitect de prestigiu tb sa gaseasca o solutie, sa faca compromisuri si ca cladirea sa fie cat mai economica (executie si exploatare ei..) si de aceea tb sa lase mofturile si sa accepte si variantele noastre.
Pana la urma faci structura aleasa de arh si cand vede beneficiarul pretul iti da cu proiectul in cap(citeste poveste constructie sediului BNR si vezi ce inseamna sa dai mana libera la arh).
Ce crezi ca noi ca structuristi nu vrem sa folosim tehniologi noi? metode noi? Sa ai cu ce structura sa te mandresti? Nu imi este frica sa ma documentez :D
Daca vrei sa castigi anuala , nu baga in faliment beneficiarul

Nu sunt printre structuristi aceia caposi care fac doar constructii dreptunghiulare ... prin asta am fost apreciat de amicii mei arhitecti cu care colaborez. Daca pot sa fac fac.
Dar nu semnezi tu ! Daca cade casa la mine vine procuratura.... [-X

Dar voi sunteti pusi la punct cu noile tendite, tehnologi? Numai cladiri din sticla si de prost gust vezi in bucuresti. Un studiu de volum ceva???? neee...
Imagine

orio777
Ford Freak

Mesajde KomandantuR » 29 Apr 2009, 14:49

Va apreciez interventiile. Mai mult in bine. Haideti va rog sa lasam topicul acesta cu subiectul lui. Eventuale discutii in contradictoriu sau nu (dar fara jigniri si atacuri la persoana) sa constituie un topic separat la Discutii libere. Va multumesc.
Cu stima.
KomandantuR

Mesajde Mihai L » 29 Apr 2009, 21:22

@orio777: Ceva date despre Campia Libertatii 33, Bl. 21 (sector 3)?
Multumesc.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde orio777 » 30 Apr 2009, 07:41

$1 scrie:$2orio777: Ceva date despre Campia Libertatii 33, Bl. 21 (sector 3)?
Multumesc.

Nu este expertizat
Imagine

orio777
Ford Freak

Înapoi la Discutii libere/forum