Dealerii Ford din Romania

Ce se poate negocia la cumpararea unei masini noi

Cum stau cu service-ul, cum se comporta la achizitionarea masinii, la reparatiile in garantie

Moderatori: DGAlexandru, verga_Cip

Ce se poate negocia la cumpararea unei masini noi

Mesajde Smiley » 06 Mar 2005, 08:25

Datorita faptului ca in Bucuresti sunt 3 dealeri Ford, la cumpararea unei masini noi se mai pot obtine gratuit diverse accesorii (mai mult sau mai putin utile). La Romcar nu se aplica afirmatia de mai sus; ei dau doar ce e in oferta, si nimic mai mult. In schimb, Colina Motors si BDT sunt mai flexibili.

Din cate stiu eu, accesorile care se pot negocia sunt cele care pot fi puse de dealer, fara a necesita mentionarea lor in comanda pt masina.

Astfel, se poate obtine cu siguranta alarma - si BDT si Colina au oferit-o destul de repede; nu stiu cat de buna este, dar...e moka :)
Probabil ca se mai pot obtine: covorase, huse sau boxe. Daca a obtinut cineva alte accesorii, ar fi util sa posteze aici si sa specifice exact ce oferta a primit.

In plus, daca plata masinii se face cash, se pot obtine si diverse reduceri (spre 5%). Nu stiu multe detalii despre acest tip de oferta, deaorece eu o sa iau masina in leasing, dar, pana sa spun exact modalitatea de plata, dealerul a mentionat si astfel de reduceri.

Negocierea e destul de simpla :"am vreun avantaj daca iau de la voi si nu de la alt dealer?"
Smiley

Mesajde gabi765 » 03 Iul 2005, 03:52

mersi de pont smiley! Sper sa-mi fie de mare folos la akizitionarea Fiestei. Poate o sa obtin alarma de care zici de la BDT :icon_wink:
Fiesta Ghia 1,4 tdci 2005
gabi765
Incepator

Mesajde Smiley » 05 Iul 2005, 01:10

sfatul meu e sa ceri neaparat alarma! nu de alta, dar vine si cu inchiderea centralizata pe telecomanda, si e de mare ajutor! Initial deschideam/inchideam cu cheia (aveam inchidere centralizata, dar din cheie, nu din telecomanda). Dupa ce mi-au montat alarma, cred ca am mai folosit cheia doar de vreo 2-3 ori :)
Daca vrei sa iei de la BDT, iti pot da numarul de telefon al celui care s-a ocupat de mine - un baiat tare de treaba, si de care am fost foarte multumit.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde gabi765 » 06 Iul 2005, 00:05

mai incape vorba?! Zi telefonu ca nu strica. Oricum vreau sa vad ce are su Autoromu de oferit si Colina Motors ... :icon_wink:
gabi765
Incepator

Mesajde Smiley » 06 Iul 2005, 11:22

Ti l-am dat pe PM.
Oricum, du-te la toti, discuta cu toti, nu te grabi. Vezi ce avantaje iti ofera fiecare, care ti se pare mai de incredere, apoi, dupa ce te-ai decis, mai stai inca 2 zile pe ganduri si abia apoi da comanda. Incearca sa nu lasi nimic in suspans, sa nu presupui nimic, chiar daca vanzatorii par sa se enerveze ca-i intrebi chestii care lor li se par elementare (gen cat e ora de manopera, cat de mare e service-ul, etc). Nu uita, masina noua nu-ti cumperi in fiecare an :)
Imagine
Smiley

Mesajde gabi765 » 07 Iul 2005, 17:03

:icon_biggrin: tare faza smiley !Ala e baiatu cu care am vorbit si eu cand am fost la Bdt si kiar ma asteptam sa fie vorba despre el. Inseamna ca oricum am nimerit bine . Maine ii fac o vizita din nou :icon_cool:
gabi765
Incepator

Mesajde ferocus » 22 Iul 2005, 18:52

Am trecut azi pe la BDT cu o problema mai vehe si intamplator mi-au cazut okii pe un referat de acordare a unui "discount" sub forma unei alarme auto.

Pare sa fie sistematica treaba :icon_eek:
420CP 2008 Mitsubishi Lancer Evolution X
137CP 2003 ford focus 1.8i
ferocus
Moderator

Mesajde Cornel001 » 16 Aug 2005, 18:14

Cum il cheama ? Stiu si eu pe cineva la la BDT, ma intreb daca e vb de acelasi...
Smiley, cum adica daca se face cash se obtin 5% ? Cum altfel ar putea fi decat cash ? Esti sigur de 5%? Ce dealer ? Vreau sa-mi iau si eu un Focus2, si sper ca o sa obtin o reducere ceva mai consistenta, ca Renault si Opel de ex au deja reduceri de 1200 CIP respectiv 1200-1250 DDP. Si daca nu ma inteleg cu cei de la Ford, m-as duce la un Astra Caravan H Elegance + optiuni, in loc de Focus 2 Wagon/sau 5 usi Trend cu optiuni (motorizare benzina 1.6L). Voi ce ziceti ?
Cica de la 1 sept la Ford sunt 4 ani garantie standard.. cool.
Oricum mie mi se pare jenant ca la Trend, la pretul ala, nu ai nici macar optiune (din cate am vazut in oferta, dar o sa dicut la dealer) sa ai oglinzi retrovizoare, si manere in culoarea caroseriei... hai sa zicem ca grila cromata ar fi ceva de lux (desi daca ma iau dupa alte marci nu ar fi).
Un tip din Brasov (pe forumul auto de pe softpedia.com daca intereseaza pe cineva sa citeasca amanunte) a obtinut ulterior ceva reduceri la 1-2 optionale plus jante aliaj gratuit, total reducere de 800 CIP pana pe la cca 14100 CIP, el a presupus ca i le-a dat fiindca urmeaza ceva promotie la Focus....
PS Putini posesori de Focus2 pe forum... sau mai deloc :) Poate bagau si ei cate o parere/sfat ceva.. general vorbind, nu doar la subiectele de mai sus.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Smiley » 16 Aug 2005, 18:29

n-am zis "5%", am zis "spre 5%". adica poate fi si 1%, sau 2%, .... Cat este exact depinde de cat de bine negociezi si de cat noroc ai.

cat despre modalitatea de plata, masina poate fi cumparata cu plata cash("cu banii jos", cum se mai spune) , in leasing sau cu un credit.

PS: nu te uita la "reducerile" anuntate de diverse firme. nu conteaza ce reduceri iti fac, conteaza cat trebuie tu sa dai din buzunar. daca te iei dupa valoarea reducerilor, ajungi sa-ti iei porsche (au reduceri de aproape 20.000 Euro.....la anumite modele :) )
tu trebuie sa iei in calcul pretul final de cost (dupa aplicarea reducerilor) si ce anume ti se ofera pt banii respectivi.
Imagine
Smiley

Mesajde Cornel001 » 16 Aug 2005, 19:07

Ok, eu auzisem de la un colaborator ce a luat masina in primavara (cand abia aparuse la noi) ceva de max 2-3% la BDT... dar poate intre timp... Nu m-am luat numai dupa valoarea reducerii, ci si dupa ce pret iesea dupa reducere , la ce varianta de dotare/motorizare.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde dany_ford » 16 Aug 2005, 21:21

$1 scrie:$2um il cheama ? Stiu si eu pe cineva la la BDT, ma intreb daca e vb de acelasi...
Smiley, cum adica daca se face cash se obtin 5% ? Cum altfel ar putea fi decat cash ? Esti sigur de 5%? Ce dealer ? Vreau sa-mi iau si eu un Focus2, si sper ca o sa obtin o reducere ceva mai consistenta, ca Renault si Opel de ex au deja reduceri de 1200 CIP respectiv 1200-1250 DDP. Si daca nu ma inteleg cu cei de la Ford, m-as duce la un Astra Caravan H Elegance + optiuni, in loc de Focus 2 Wagon/sau 5 usi Trend cu optiuni (motorizare benzina 1.6L). Voi ce ziceti ?
Cica de la 1 sept la Ford sunt 4 ani garantie standard.. cool.
Oricum mie mi se pare jenant ca la Trend, la pretul ala, nu ai nici macar optiune (din cate am vazut in oferta, dar o sa dicut la dealer) sa ai oglinzi retrovizoare, si manere in culoarea caroseriei... hai sa zicem ca grila cromata ar fi ceva de lux (desi daca ma iau dupa alte marci nu ar fi).
Un tip din Brasov (pe forumul auto de pe softpedia.com daca intereseaza pe cineva sa citeasca amanunte) a obtinut ulterior ceva reduceri la 1-2 optionale plus jante aliaj gratuit, total reducere de 800 CIP pana pe la cca 14100 CIP, el a presupus ca i le-a dat fiindca urmeaza ceva promotie la Focus....
PS Putini posesori de Focus2 pe forum... sau mai deloc :) Poate bagau si ei cate o parere/sfat ceva.. general vorbind, nu doar la subiectele de mai sus.

La mine, acu' pot sa-ti dau pe Trend, reducere de pana pe la vreo 700-800 euro CIP+ceva optionale incluse in pret gratis!
Faza cu manerele si oglinzile, asa este, varianta posibila e sa le vopsesti tu ulterior, doar de la Sport in sus, vin asa.
FOCUS ST 2.5T 226 CP 5 USI - BESTIA
dany_ford
Incepator

Mesajde Vizitator » 16 Aug 2005, 23:24

$1 scrie:$2La mine, acu' pot sa-ti dau pe Trend, reducere de pana pe la vreo 700-800 euro CIP+ceva optionale incluse in pret gratis!

Eee, asa mai mere :) Intrebarile sunt :
1. Ce optionale unele anume sau la alegere?
2. Tu esti in Oradea, eu in Bucuresti, daca nu ma inteleg cu cei de aici (4 dealeri totusi, mai mare concurenta :) ) inteleg ca poti sa-mi dai tu sau ai zis-o asa in general ?
Vizitator

Mesajde Vizitator » 16 Aug 2005, 23:25

$1 scrie:$2La mine, acu' pot sa-ti dau pe Trend, reducere de pana pe la vreo 700-800 euro CIP+ceva optionale incluse in pret gratis!

2. Tu esti in Oradea, eu in Bucuresti, daca nu ma inteleg cu cei de aici (4 dealeri totusi, mai mare concurenta :) ) inteleg ca poti sa-mi dai tu sau ai zis-o asa in general ?
Vizitator

Mesajde Cornel001 » 16 Aug 2005, 23:29

PS scuze pt cele 2 posturi de mai sus sub numele de Guest, s-a deconectat fara sa stiu. Rog un moderator sa le stearga...
PS2 Smiley, pai ce-l intereseaza pe dealer daca eu fac credit, eu am treaba cu banca, el tot cash primeste banii ? Sau e ceva ce nu ma prind... ? Bag seama nu-i diferenta din punctul asta de vedere daca ii dau banii in mana sau prin transfer bancar?
Cornel001
Membru Belit

Mesajde Smiley » 17 Aug 2005, 12:47

nu stiu sa-ti raspund la intrebare....poate dany_ford poate sa ne spuna de ce se pot oferi reduceri de preturi la plata cash, dar nu si la plata prin credit

PS: care e al 4-lea dealer?
Imagine
Smiley

Mesajde mihalcea » 17 Aug 2005, 13:18

Auto Ford am impresia...
2008 Focus / 1.8 TDCi / 115CP / Sea Grey
mihalcea
Ford Junior

Maşina: 2008 Focus / 1.8 TDCi / 115CP

Mesajde Cornel001 » 17 Aug 2005, 13:26

Va duceti frumusel la http://www.ford.ro :) si acolo gasiti lista cu dealeri din orase, inclusiv Bucuresti: http://www.ford.ro/forddealers . Da, AutoFord e al 4-lea.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Mesajde dany_ford » 17 Aug 2005, 15:55

$1 scrie:$2

PS scuze pt cele 2 posturi de mai sus sub numele de Guest, s-a deconectat fara sa stiu. Rog un moderator sa le stearga...
PS2 Smiley, pai ce-l intereseaza pe dealer daca eu fac credit, eu am treaba cu banca, el tot cash primeste banii ? Sau e ceva ce nu ma prind... ? Bag seama nu-i diferenta din punctul asta de vedere daca ii dau banii in mana sau prin transfer bancar?

Cornel, conteaza cum dai banii, cel putin la mine. Deci primesti discount la cash.
1. Optionalele sunt: jante aliaj 15", computer de bord, volan imbracat in piele, faruri ceata, cruise control, astea sunt la 331 CIP, si daca le luam separat doar jantele sunt 378 CIP
2. Vezi ce varianta de dotare vrei, caroserie, motor, si ce pret primesti de la ei, dupa care vorbim pe PM, si vad ce pret pot sa-ti dau, + iti duc masina la Bucuresti.
FOCUS ST 2.5T 226 CP 5 USI - BESTIA
dany_ford
Incepator

Mesajde THEBEEGEES » 31 Oct 2005, 18:52

Cornel, conteaza cum dai banii, cel putin la mine. Deci primesti discount la cash.
1. Optionalele sunt: jante aliaj 15", computer de bord, volan imbracat in piele, faruri ceata, cruise control, astea sunt la 331 CIP, si daca le luam separat doar jantele sunt 378 CIP
2. Vezi ce varianta de dotare vrei, caroserie, motor, si ce pret primesti de la ei, dupa care vorbim pe PM, si vad ce pret pot sa-ti dau, + iti duc masina la Bucuresti.
:icon_biggrin:
THEBEEGEES

Mesajde Fritz » 12 Dec 2005, 03:27

am primit covorase fata-spate de la romcar, in urma unei discutii mai 'aprinse'
Subaru Forester 2010 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP
Ford Focus Ghia 2007 Hatchback 2.0 TDCi 136CP - parents-in-law's car
Ford Focus Trend 2005 Sedan 1.6 TDCi 90CP - parents' car
Fritz

focused

Maşina: 2010 Subaru Forester 2.5X Limited, Symmetrical AWD, 170CP

Mesajde BogdanF » 12 Dec 2005, 19:20

Cata darnicie.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Mesajde Seeker » 21 Iul 2006, 00:11

Oare la un Focus Ghia , pret ddp 17.800 euroi pina la ce suma pot negocia .Nu vreau reducere de pret ci doar ceva optionale in plus.
Si daca ma poate ajuta cineva cu impresii despre dealerul Tester din Iasi , sint binevenite orice informatii. :icon_biggrin:
Multumesc in avans .
Seeker
Ford Freak

Maşina: Titanium, 1.5 EB

Mesajde Mihai L » 21 Iul 2006, 11:37

Depinde foarte mult de context...
- mai sunt dealeri in acel oras cu care ii poti "ameninta"? Sau macar dealeri pentru alt model comparabil (gen VW, Peugeot).
- ai timp la dispozitie ca sa poti lungi dupa bunul tau plac? Daca te simte ca te grabesti e greu sa mai obtii ceva.
- sarmul personal.
- posibile vanzari in viitor (daca esti director general la o firma mare deja se discuta altfel, de pilda)
Acum chestii interne pe care de obicei nu prea le afli:
- si-a facut planul pe acea luna/trimestru (iau si ei bonusuri in functie de realizari); cand se apropie finalul perioadei de raportare trag si ei cat pot ca sa iasa bine
- politica interna a firmei (unii dau standard aceste reduceri, altii doar daca ceri, altii doar daca iei macar doua masini - ceea ce nu e cazul)
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde lucicop » 02 Aug 2006, 11:27

O sa-mi spun si eu parerea avand in vedere ca tocmai am achizitionat o masina de la un dealer din Bucuresti. Nu as vrea sa dau nume, dar negocierea a mers cam asa: am fost la 3 dealeri din 4 cati stiam ca sunt in Bucuresti, si am intrebat ce avantaje am daca iau de la ei. Unii se cam codeau si le-am dat exemplu dealerii de telefoane care iti mai dau un snur, o husa, ceva... Si atunci mi-au dat covorase, alarma si senzor de parcare. Am zis ca nu am nevoie de astea si am cerut parbriz incalzit/reflectoizolant si alarma. A promis ca intreaba seful. La alt dealer am cerut discount de aprox. 530EUR+alarma si mi-a oferit aprox. 475EUR+alarma de 150EUR. Am avut si o varianta si la un dealer din Bacau caruia i-am trimis exemplu oferta primita de la dealerul din Bucuresti si s-au straduit sa-mi faca o oferta ceva mai buna (mai jos cu 45 EUR per total).

Deci poti cere tu un discount la suma sau la niste optionale incluse in pret. La mine pretul CIP era de 16300. Cred ca conteaza cel mai mult sa te vada hotarat sa cumperi masina (asa pot cere sefilor aprobarea pentru discount).

Daca vreti nume, trimiteti-mi un mesaj pe privat.
Ford New Focus Ghia, 1.6 Ti-VCT 16V, 115 CP
lucicop
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2006, 1.6 Ti-VCT 115CP

Mesajde stoicea » 12 Aug 2006, 14:05

Eu am comandat la Bdt un fiesta diesel si mi-a oferit covorase originale si alarma . Asta e un atu dar cu livrarea masinilor e o mare minciuna in 2 saptamani , la mine a trecut deja luna si nu o am. Te incanta la negocieri ca au masina in stoc si defapt e o mare minciuna ca ea e undeva intr-un parc auto din Germania, iti arata masini din parcul auto pana faci plata si dupa aia te au la mana si tre sa astepti, si astepti, si astepti, si o minciuna, si astepti...... .
stoicea
Incepator

Negociat

Mesajde george62ro » 25 Aug 2006, 12:19

EU tocmai am luat un Focus Trend si Colina mi-a dat si set covorase si alarma.
george62ro
Incepator

Mesajde lucicop » 25 Aug 2006, 12:21

Nu vreau sa-ti stric multumirea, dar astea sunt oarecum standard si la BDT si la Colina. Se poate si mai bine... ;)
Ford New Focus Ghia, 1.6 Ti-VCT 16V, 115 CP
lucicop
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2006, 1.6 Ti-VCT 115CP

Mesajde xdr » 11 Sep 2006, 14:54

salut.

Alarma, covorase (le-am primit dupa o luna de la ridicarea masinii) si bonus senzori de parcare. - BDT ;)
Ford Fiesta Ghia 2006 1.4 TDCi / 69CP
xdr
Incepator

Maşina: Ford Fiesta Ghia 2006 1.4 TDCi / 69CP

Mesajde Mihai L » 11 Sep 2006, 19:02

La o luna??? Wow!!!
Mai ramane sa ne puna bavete de noroi peste 5 ani si lumanare cand o vom "abandona" la fiare vechi... bonus. :icon_biggrin:
Adevarul este ca ma surprinde placut atitudinea lor. :icon_biggrin:
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde cata23 » 07 Dec 2006, 12:08

$1 scrie:$2alut.

Alarma, covorase (le-am primit dupa o luna de la ridicarea masinii) si bonus senzori de parcare. - BDT ;)

Cum ai reusit ? Eu am cumparat de la BDT prin septembrie un focus 2, am platit cash si nu am primit nimic, de fapt nici nu am intrebat,
Mi-au pus alarma contra cost, asta e am fost fraier, plus ca ei mi-au facut calculul in lei si eu m-am dus cu banii a doua zii si mi-au mai cerut vreo 5 mil , diferenta de curs valutar. :icon_cry:
cata23
Member

Maşina: Ford Mondeo MK4

Următorul

Înapoi la Dealerii Ford din Romania