Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
10 Mai 2009, 18:46
newmitza,
lasa masina in curte la dealer, si revino cand este gata
Nu de alta dar se pot intampla si chestii mai grave
Laso la ei pe cap fa un pic de galagie si poate ai noroc
15 Mai 2009, 19:18
Am fost azi la Romcar, mi-au facut geometria. Desi au aparatura mai slaba decat ce am vazut la dealerul Skoda din Valcea unde am facut-o prima oara, acum chiar a iesit mai bine. Mie mi s-a parut ca tot mai trage, evident mult mai putin dar seful de service a zis ca e normal. Ma rog, am facut putina gura, i-am zis sa-mi scrie ca masina e in stare OK si sa-mi semneze si am plecat. In afara de seful de service (sau de atelier, nu stie exact ce era), erau foarte de treaba oamenii, chiar nu ma asteptam dupa cate auzisem despre Romcar.
Ma enerveaza greierasii, mai ales ca nu ii pot localiza, dar cred ca trebuie sa ma obisnuiesc cu ei si sa nu mai opresc muzica cand merg.
15 Mai 2009, 19:28
De ce i-ai pus sa scrie ca masina e in stare ok daca tu inca simiti ca mai trage. A iesit pe aparatura perfect? sau mai apar unele mici probleme?
15 Mai 2009, 20:10
Ei mi-au zis ca nu mai are nici o problema. Eu am sustinut ca inca mai trage putin dreapta, si seful de service a zis ca e normal din punctul lor de vedere si ca nu ii mai fac nimic. Si atunci i-am zis sa imi semneze pe proprie raspundere ca masina e OK si nu are nici o problema, in caz ca se intampla ceva sau ca masina chiar are un defect la caseta de directia sau la altceva sa am un act dat de ei care poate fi folosit juridic in caz ca alt service constata ca masina chiar are o problema. Nu ajuta la nimic probabil, dar ma enervasem ca ma lua de sus. O sa scot si masina pe autostrada sau pe un drum cat mai drept sa vedem, poate are el dreptate.
15 Mai 2009, 20:19
aaa scz am inteles altceva. In cazul asta ai facut foarte bine
16 Mai 2009, 21:40
Apropo, am uitat sa va zic. Conform unui "sef service" Romcar, e normal sa traga dreapta 2 metri in 50 de metri inaintati. Pai asta e deja mers in "strafe". Voua vi se pare normal? Sunt eu exagerat ca deja simt ca innebunesc?
16 Mai 2009, 22:19
Întrucât toate străzile normale sunt înclinate uşor spre dreapta este normal ca maşina lăsată liber să tragă dreapta. Dacă ai unde, încearcă să mergi pe contrasens să vezi dacă mai trage dreapta. În mod normal ar trebui să tragă stânga. Dacă trage tot dreapta, atunci este de la direcţie (puţin probabil să fie doar de la cauciuc).
15 Iun 2009, 16:59
Revin cu un scurt update al masinii, va rog sa-mi scuzati lunga perioada de inactivitate datorata sesiunii si licentei.
Focusul are acum 3400 de km, merge bine nu am ce sa-i reprosez. La directie nu am mai facut nimic, am avut o discutie cu cei de la Primexprod Rm. Valcea si banuiala lor e ca o supapa de la caseta de directie are un mic joc si urmeaza sa o tinem sub observatie. Adevarul e ca nu prea se mai simte ca trage dreapta, poate decat daca vrei sa vezi asta (si aici nu iau in considerare inclinatia drumurilor).
Spuneam ca am o problema cu greierasii. Din ce vad eu, apar cand vor ei si unde vor ei, mai ales dupa ce lasi masina in soare. A inceput totusi sa nu ma mai deranjeze problema asta, cel putin nu asa rau.
Acum ca m-am obisnuit cu motorul, pot sa spun ca imi place cum trage, dar mi se par treptele I si a II-a prea scurte. Poate e doar parerea mea. Imi place ca ai rezerve de putere suficiente si in treptele superioare atat pentru a face depasiri in siguranta cat si pentru a conduce relaxat. Sa nu credeti ca merg subturat, de exemplu am observat ca intre Rm. Valcea si Pitesti nu am mers cu mai mult de treapta a 4-a, ce-i drept nici nu merg sustinut tare. Pentru cei interesati, consumul a mai scazut, asa ca pe drumul care il fac cel mai des Valcea-Bucuresti a ajuns de la 6.1-6.2 undeva la 5.6-5.7 in conditiile in care merg cam cu 140 (pe ceas si nu am tempomat) pe autostrada, plus unele momente rare de viteza prea mare (160-170-180). In schimb, cum ajung in Bucuresti refuz sa ma mai uit la consum, cred ca e undeva pe la 10-11. Per total sunt multumit de cifrele astea, nu sunt foarte interesat de aspect, plus ca dupa ce s-a incalzit motorul nu schimb sub 2500-3000 in conditii de mers normal.
Apropo, masina a primit si numerele VL 20 BOM. Sper sa revin cu niste poze in scurt timp, dar astept sa fie si ea curata si sa gasesc o locatie buna.
Numai bine!
15 Iun 2009, 21:16
Motorul va incepe sa traga cu adevarat dupa 15.000 de km. La mine asa a fost... pana atunci a tras misto dar dupa 15.000 km chiar s-a schimbat.
Sa o stapanesti sanatos.