de newmitza » 15 Iun 2009, 16:59
Revin cu un scurt update al masinii, va rog sa-mi scuzati lunga perioada de inactivitate datorata sesiunii si licentei.
Focusul are acum 3400 de km, merge bine nu am ce sa-i reprosez. La directie nu am mai facut nimic, am avut o discutie cu cei de la Primexprod Rm. Valcea si banuiala lor e ca o supapa de la caseta de directie are un mic joc si urmeaza sa o tinem sub observatie. Adevarul e ca nu prea se mai simte ca trage dreapta, poate decat daca vrei sa vezi asta (si aici nu iau in considerare inclinatia drumurilor).
Spuneam ca am o problema cu greierasii. Din ce vad eu, apar cand vor ei si unde vor ei, mai ales dupa ce lasi masina in soare. A inceput totusi sa nu ma mai deranjeze problema asta, cel putin nu asa rau.
Acum ca m-am obisnuit cu motorul, pot sa spun ca imi place cum trage, dar mi se par treptele I si a II-a prea scurte. Poate e doar parerea mea. Imi place ca ai rezerve de putere suficiente si in treptele superioare atat pentru a face depasiri in siguranta cat si pentru a conduce relaxat. Sa nu credeti ca merg subturat, de exemplu am observat ca intre Rm. Valcea si Pitesti nu am mers cu mai mult de treapta a 4-a, ce-i drept nici nu merg sustinut tare. Pentru cei interesati, consumul a mai scazut, asa ca pe drumul care il fac cel mai des Valcea-Bucuresti a ajuns de la 6.1-6.2 undeva la 5.6-5.7 in conditiile in care merg cam cu 140 (pe ceas si nu am tempomat) pe autostrada, plus unele momente rare de viteza prea mare (160-170-180). In schimb, cum ajung in Bucuresti refuz sa ma mai uit la consum, cred ca e undeva pe la 10-11. Per total sunt multumit de cifrele astea, nu sunt foarte interesat de aspect, plus ca dupa ce s-a incalzit motorul nu schimb sub 2500-3000 in conditii de mers normal.
Apropo, masina a primit si numerele VL 20 BOM. Sper sa revin cu niste poze in scurt timp, dar astept sa fie si ea curata si sa gasesc o locatie buna.
Numai bine!