PROBLEMA DUREROASA
Dragi colegi,din momentul de fata,in limita timpului disponibil,am sa va prezint,unele din reparatiile mele,care va intereseaza ,in mod direct.Subiectul curelei de distributie l.am mai discutat in mai multe topicuri unde am mai avut multe controverse,cu terte persoane,care m.au contrazis,deoarece toti citesc din carti,ba ca se schimba la 10 ani,ba ca se schimba la 120000 sau 150000 km,ba ca nu este adevarat ca soselele noastre sunt mizere si din acest motiv,depunerea impuritatilor duc la degradarea curelei,etc.Repet,piesele cu care se echipeaza autoturismele in fabrica,nu le vom gasi niciodata in comert,plus ca in afara de acest aspect,neamtul mai face niste revizii,pana la acei 120000 km,nu merge cu ea pana crapa,ca atat e garantata de marea carte.In legatura cu cei 10 ani,va rog sa faceti un experiment simplu,luati o curea de distributie si agatati.o intr.un cui,afara.la grinda unei magazii,unde sa suporte toate capriciile naturii,fara sa mai luam in consideratie temperatura motorului,iar dupa 10 ani,analizati.o daca isi mai pastreaza proprietatile chimice,eu cred ca va avea,numai crapaturi,pe calea de rulare.
Ca sa facem o compartie aberanta,as vrea sa stiu,daca unul dintre voi,se aseaza pe un scaun,la varsta de 30 de ani,fara sa faca nimic,decat sa manance sa bea apa si necesitati fiziologice,

(mai vreti ceva?),dupa 10 ani,adica la 40 de ani,va fi la fel de tanar?
Eu am obiceiul,(prost,poate,zice cartea),sa schimb distributiile,la 50.000 km,acum o sa.mi sariti in cap,ca vreau sa iau banii la oameni,dar e problema voastra,voi nu reparati masinile la mine,deci puteti sa nu le schimbati de loc,ca intre timp sa modificat cartea si scrie ca sunt "garantate de viata".Mie personal,mi.a crapat cureaua intr.o iarna,la 47.000 km si era o curea "Gates",care sunt destul de bune si nu mi.a facut mai nimic la motor,decat mi.a rupt axa cu came,in doua,mi.a spart rampa si talerul care sa rupt de la o supapa,mi.a spart chiulasa si a indoit o biela,deci in concluzie,nu a facut mare lucru,dar am schimbat jumatate din motor.
In continuare,va prezint un motor de Fiat Ducato 2,5D,demontat astazi,la care sa rupt cureaua de distributie si a indoit 6 supape,iar proprietarul,declara dezamagit,ca are max. 56.000 km de cand a inlocuit cele 2 role si cureaua.Daca va uitati cu atentie in pozele ce urmeaza,veti observa cum se vad loviturile supapelor,in capul pistoanelor,ruperea brusca a curelei,care a cedat de la chei,fara a avea crapaturi si in final,cum a fost indoita una dintre supape.
ATENTIE:
Interzis,copiilor sub 18 ani si aviz amatorilor de senzatii tari.