Discutii libere/forum

De cate ori pe zi incalci regulile si cum?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: De cate ori pe zi incalci regulile si cum?

Mesajde adicristea » 22 Mai 2009, 11:21

Pai eu depasesc pe contrasens :).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde mirceamc » 22 Mai 2009, 14:07

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Art. 133. - Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia.
(3) Daca în intersectie circula si tramvaie, iar spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua rânduri, toti conducatorii de vehicule, indiferent de directia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lasând liber traseul tramvaiului.

'Tu-le limba politieneasca... Adica pe drumurile cu maxim doua benzi e voie, dar pe cele cu maxim una nu.
Nu era mai simplu sa treaca in clar? =))

Vezi ca se refera la intersectii!
Mircea M - Ford Fusion Comfort 1.4 TDCI 68CP (2007), Bucureşti
Prezentare maşină: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?t=9010
Imagine
mirceamc

Maşina: Fusion 1.4 TDCI Comfort, 2007

Mesajde Mihai L » 22 Mai 2009, 14:44

OK, schimbam intrebarea, ca si varianta asta e stupida:
- adica daca sunt doua benzi plus linia tramvaiului (cand intri in intersectie, ca aici nu precizeaza), poti merge pe linia tramvaiului cu conditia sa-i faci loc;
- daca este doar o banda plus linia tramvaiului, atunci el trebuie sa fie singur pe poteca...
De ce fac atatea discriminari? Si asa au neuroni putini, ii omoara cu mana lor... =D>
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde adrian77 » 25 Mai 2009, 12:52

1 pe marte nu exista linie continua, unde locuiesc eu pe martele meu exista o gramada de linii continue desenate complet aiurea cu vizibilitate perfecta, la astea ma refer ca doar nu depasesc in curba ca si cu ochii inchisi.
2 trec/intorc pe linie dubla continua ptr ca asa e desenata pe o portiune dreapta de 2 km si nu stau sa caut pe unde e intepata
3 conduc cu cel putin 20/30 km peste limita legala.
cam atat in rest nu pisc semafoarele, port mereu centura, si consider ca tot ce fac fac in deplina siguranta.
ah si parchez cam pe unde se poate deoarce avem tara pe care o meritam unde locurile de parcare daca nu te-ai nascut cu ele pe persoana fizica esti mancat, pana se inventeazamasina de se dezumfla si o bagi in buzunar.
adrian77
Warned

Maşina: FORD FOCUS 2006 1.6 TDCI 109CP

Mesajde levis » 26 Mai 2009, 10:07

1.depasesc limita de viteza zilnic,dar nu mai mult de 90km/h
2.viraj stanga peste linie continua dubla,dar numai daca nu este trafic mare,1-2 ori pe luna

in rest sunt sofer exemplar,trecut pe rosu f.f.rar 1-2 ori pe an,dar tot asa daca nu este trafic mare si ma grabesc,semnalizez intodeauna schimbarea benzii

p.S.singurul defect claxonez destul de mult pe adormitii din trafic,mai ales pe cei care imi taie calea...asta din cauza ca merg repede...
MONDEO 2001 tddi 90cp 4usi,gri metalizat
levis
Gold Member

Mesajde shine » 26 Mai 2009, 10:14

$1 scrie:$2K, schimbam intrebarea, ca si varianta asta e stupida:
- adica daca sunt doua benzi plus linia tramvaiului (cand intri in intersectie, ca aici nu precizeaza), poti merge pe linia tramvaiului cu conditia sa-i faci loc;
- daca este doar o banda plus linia tramvaiului, atunci el trebuie sa fie singur pe poteca...
De ce fac atatea discriminari? Si asa au neuroni putini, ii omoara cu mana lor... =D>

Art. 133. - Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia.
(3) Daca în intersectie circula si tramvaie, iar spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua rânduri, toti conducatorii de vehicule, indiferent de directia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lasând liber traseul tramvaiului.

cel mult 2 benzi plus tramvai = 2 benzi plus tramvai sau 1 banda plus tramvai. ideea e ca in bucuresti ai voie sa mergi pe linia tramvaiului acolo unde nu e linie continua (stefan cel mare si mihai bravu de exemplu).
ai voie chiar si acolo unde tramvaiul e pe un postament mai inaltat, daca ai linie discontinua.
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde cezaroffilth » 29 Oct 2009, 11:50

Limita de viteza sincer mi se pare mers cu bicicleta.Ar trebui sa fie cel putin 70...parerea mea.
Nu prea merg cu fericita limita legala.in oras sub 70-80 nu ma scoti,dar nu sunt tembel.Merg cat simt eu ca am ajuns la un compromis intre siguranta si viteza.Recunosc ca noaptea cand ma intorc acasa alerg tare pe splai intre centura si Nicolae Grigorescu chiar si 150 am bagat,dar nu tot timpul.S-a intamplat odata...eram foarte nervos si m-am uitat pe pedala pe stradutele dinspre blocul meu(limita 30) si m-am trezit cu 100 la ora si cu unu cu o Octavia care a "uitat" sa imi dea prioritate.Noroc ca l-am vz ca vine dupa colt si mai incetinisem ca altfel ar fi vazut foarte detaliat grila mea argintie.
In privinta liniilor am reguli clare,nu le incalc pentru ca au ele un scop precis.semnalizatorul mi-e tot timpul la indemana si nu e doar ca sa trag de el cand trag de volan.Imi semnalizez intentiile din timp util.Strazi cu sens unic,in general le respect pentru ca e nasol sa te intalnesti cu un cretin la mijlocul drumului si sa te iei la cearta cu el.Trecerile de pietoni ma enerveaza.Nu ca nu as lasa pietonii...ba opresc si ii las chiar daca ii exasperez pe cei din spate,dar ma enerveaza pietonii care se urca pe trecere fara sa vada daca am oprit sau nu...merge pe trotuar si hop!stanga imprejur si fuga in fata ta.Nu stiu care e treaba cu ei,dar cand sunt pieton,stau si 2 minute langa semnul ala de trecere si ma asigur daca e nevoie.
Centura o port cu mandrie si eu si pasagerii mei(frati-miu mai face gura cand sta in spate,dar el si-a luat o tetiera in dinti cand mi-a sarit un Logan in fata).
Prioritate dau cui trebuie sau cui merita.Ma mai confrunt cu unii care desi au prioritate stau 10 ani pana trec.
cezaroffilth
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo I an 1996 sedan Ghia 1800cmc 16 v ; Ford Sierra 1986 1800 cmc carburatie
VIN: WF0FXXGBBFTR65861

Mesajde CristianIP » 29 Oct 2009, 12:02

trec pe rosu cand sunt pieton - dar asta doar pe stradute pe care semafoarele sunt puse cred ca pentru iluminat stradal (cred ca sunt folositoare doar 2 ore pe zi, si anume: 8-9 dimineata si 5-6 seara)
cu masina, viteza limita legala nu o prea respect (de obicei cu max 10-20km/h, dar sunt si cazuri destul de rare, cand merg cu 40km/h peste) - in ultima vreme sunt mult mai aproape de viteza legala - asta pentru ca in ultimul an am obtinut un varf puternic pe graficul banilor dati pe amenda.
CristianIP
Ford Freak

Maşina: Ford Fiesta 2008+ 1.4 96CP Trend

Mesajde temir » 29 Oct 2009, 12:27

$1 scrie:$2n oras sub 70-80 nu ma scoti,dar nu sunt tembel.Merg cat simt eu

da, auzisem si eu de o lege personalizabila, si anume sa declare fiecare, sub semnatura, care este limita de viteza care i s-ar potrivi cel mai bine, sa-i fie trecuta pe permis aceasta limita si sa fie sanctionat doar cu referire la cat simte si el, cu exceptie pentru situatiile cand era nervos

$1 scrie:$2recerile de pietoni ma enerveaza.

da, asa e pietonii ar trebui sa stea acasa, sa lucreze acasa si sa-si faca toate cumparaturile online sau telefonic

$1 scrie:$2rioritate dau cui trebuie sau cui merita.Ma mai confrunt cu unii care desi au prioritate stau 10 ani pana trec.

si asta e drept, toti cei care conduc respectand limita legala sa-si piarda, by default, prioritatea

pacatele mele? pai conduc si eu cam repejor (in functie de conditii, principalul factor care ma accelereaza fiind vizibilitatea pe o distanta sensibil mai mare decat distanta de franare), si cred ca si altele, (n-am timp acuma sa elaborez o confesiune completa, dar o sa revin), mai depasesc pe linie continua (dar tot asa, cand se vede destul, ca sa fiu sigur sa nu ma incurc cu nimeni de pe contrasens), mai virez stanga/dreapta atunci cand nu e voie etc

in general, atunci cand fortez una dintre regulile de circulatie, tin cont de doua aspecte: sa nu incomodez pe nimeni din trafic (si asta cu incomodatul se defineste asa: daca "celalalt" este silit sa faca ceva in plus - o franare, sa reduca viteza pentru mine, de exemplu - atunci inseamna ca il incomodez, deci sunt bizon), si sa nu risc nimic (adica nici pentru mine, nici pentru ceilalti) - la asta e buna vizibilitatea (intotdeauna mai mult decat e necesar)
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde adicristea » 29 Oct 2009, 13:19

$1 scrie:$2color=#FF0000]Sa ne intelegem, nu e un topic care se vrea moralizator.[...][/color]

Adica daca aveti o "confesiune de facut", ok, daca nu, nu e nevoie sa incepeti sa criticati (desi majoritatea faptelor pe care le expunem aici sunt destul de grave, unele chiar extrem de). Pentru mustruluiala avem alte topicuri.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde BogdanFSB » 29 Oct 2009, 13:51

zilnic: depasesc viteza legala cu 10-20 kmph in localitate (daca imi permite traficul...nu fac slalom)...mai rar: mai alerg cateodata pietonii pe trecere...mai calc cate o linie continua :P chestii minore
BogdanFSB
Moderator

Maşina: Renault Kadjar Intense EDC

Mesajde SliceofLife » 30 Oct 2009, 16:02

Claxonez imbecilii(claxonatul este interzis in Bucuresti), mai merg pe interzis o data pe sapt., merg cu viteza cand e liber, de obicei 80-90 km/h aproape nicodata peste 100, si multe altele marunte.
The only way out is in!
SliceofLife
Gold Member

Maşina: Fiat Grande Punto, 2007, 1248cc, 75cp - M-Jet

Mesajde Moartea » 30 Oct 2009, 18:13

pe zi?

voi aţi observat că, în Bucureşti, dacă dă câteva picături de puloaie se alege praful şi pulberea de trafic?...

azi, de pildă, am depăşit un refugiu de tramvai pe partea ailaltă, deoarece între refugiu şi trotal era o mare baltă şi am mers pe principiul sănătos, românesc, "unde-i apă e şi groapă"...
am mai trecut de doo ori pe galben întârziat, dar nu din cauza mea.
am făcut şi altele dar nu le mai ţin minte...

ce nu fac:
-nu umblu băut. n-am făcut-o niciodată. ori nevasta ori taxiu...
-nu o iau pe contrasens deât dacă se merge la pas şi aşa impune traficul.
-NU CLAXONEZ!!! aş putea merge ani fără claxon. s-au inventat flashurile demult. discrete şi pentru isteţi... :D
-nu umblu cu maşini naşpa, acte naşpa, serii schimbate, căcaturi d-astea...
-nu am detector de radar, detectorul meu de radar e în propriul meu nas.
ultimul radar luat în Ro e în 2001 în comuna Nalbant, jud. Tulcea unde băieţii stăteau la ciordeală... în septembrie ac. am mai luat un radar în Turcia dar a fost ţeapă clară, aveam 80 kmh în afara localităţii, iar turcii mi-au luat tribut că am trecut pe-acolo... :(( deci o amendă de vreo 30 de lei plus 30 de euro la turci mi se par ok în 7-8 ani... am avut în perioada 1999-2002 pe maşina directorului un detector de radar adus din State. în românia nici pomeneală de aşa ceva la vremea aia
însă rahatul ăla piuia şi când suna telefonul...
-NU ÎNJUR, decât foarte rar... când sunt claxonat aiurea sau când nesimţirea întrece gradul meu de imunitate
decât Fiat, mai bine Logan... sau, hai, Ford...

cea mai bună băutură este apa de izvor
dacă pui o picătură într-un kil de vinişor!

motoarele de la 6 cilindri în sus cântă!
Moartea
Member

Maşina: Transit mk7, passat 3B (B5) 1.8 20 sopapi, hergestellt am Bremen, in 1998, in Deutschland

Mesajde adispan » 30 Oct 2009, 18:32

$1 scrie:$22 trec/intorc pe linie dubla continua ptr ca asa e desenata pe o portiune dreapta de 2 km si nu stau sa caut pe unde e intepata

hai ca asta mi-a placut ... daca stii ca linia e continua 2 km, inseamna ca stii si unde e "intepata", asa ca nu trebuie sa (mai) cauti

si-acuma oile mele negre
- nu folosesc intotdeauna semnalizatorul
- parchez foarte prost lateral cu spatele
- merg cu 40-50 km/h in bucuresti, rar 60km/h, noaptea niciodata mai mult de 60; uneori, in zona mihai bravu-vitan, pe cheiu garlii, merg cu 110km/h
- nu port centura de siguranta in oras ... si uneori mai vorbesc si la telefon fara handsfree
- caut ca un bou un loc de parcare unde sa imi las masina fara sa ii incomodez pe altii
- imi scot pasagerii din spate pe la usile din fata
- ii clanxonez lung si zemos pe aia care imi fac manevre "din scurt" in fata
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde ovibc » 30 Oct 2009, 19:47

hop si eu:
-merg tare(atunci cand se poate) indiferent daca e localitate sa nu
-mereu vorbesc la telefon fara hands-free(cumam 2 care suna mereu, ar fi cam greu)
-centura o pun numai daca fac drumuri lungi in afara orasului
-claxonez progeniturile peste 55-60 ani care parca merg cu spatele pe banda a-2-a in afara localitatii si au oglinzile ca optionale
Furibund pe sosea inseamna uneori muribund la spital

Ford Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale
ovibc
Gold Member

Maşina: Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale

Mesajde Mihai L » 01 Noi 2009, 14:21

$1 scrie:$2..
-mereu vorbesc la telefon fara hands-free(cumam 2 care suna mereu, ar fi cam greu)
...

Daca ai avea doua guri te-as intelege, dar pe rand nu ar fi o problema sa pui la ureche hf-ul :D

Pentru Adispan:
- nu folosesc intotdeauna semnalizatorul
- ii claxonez lung si zemos pe aia care imi fac manevre "din scurt" in fata

Daca nu-ti place sa ti se faca asa ceva tine minte si cand vrei sa faci si tu aceeasi chestie...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Cornel001 » 10 Noi 2009, 11:48

intorc pe drumul la noua locatie de la servici pe linie continua (desi din marcajul mai vechi era discontinua). bine, ca acolo e linie de tramvai si am loc sa intorc fara sa incurc traficul. daca vine vreun tramvai si vad ca nu am loc fara sa incurc traficul, renunt. si ii mai claxonez p-aia care taie benzile vrand sa-mi taie calea si mai ca dau peste ei.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde KomandantuR » 10 Noi 2009, 11:52

Si te intorci acasa, in plapuma, nu? :D
"Beware the lollipop of mediocrity; lick it once and you'll suck forever." -Brian Wilson
KomandantuR

Maşina: Ford Focus 2007, 1.6i 100 CP, Trend Collection
VIN: WF05XXGCD57L20779

Mesajde Cornel001 » 10 Noi 2009, 11:55

nu inteleg ce legatura are plapuma aici.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum