ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Motoractive sunt niste porci.....neseriosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20 Feb 2007, 14:47

Cine mai are contract de leasing cu ei????
Vreau sa ma sfatuiti cu ceva.

Tatal meu are luat un Ford Transit Connect de la Tester Iasi, in leasing prin firma SC MOTORACTIVE IFN SA, iar de 7 luni incoace, nu exista luna in care sa nu primeasca mesaj, fiti pe faza...MESAJ scris....adik SMS....in care il instiinteaza ca cica nu a platit factura pe luna in curs, el platind`o cu mult timp inainte sa primeasca mesajul. Sa fiu mai explicit, plateste tot timpul factura intre datele de 27 si 30 ale lunii, pe data de 1 fiind scadenta. Ce e de facut? Deja e nesimtire. Trebuie in fiecare luna sa le tot trimita faxuri si faxuri sa faca dovada ca a platit. Acum mai nou, luna asta au si trimis bilet la ordin, adik cica vin sa ne ridice masina daca nu paltim. Si la fel....factura a fost platita pe data de 27 ianuarie. Ce e de facut?

Si pe langa transit mai e si fiesta mea. sa vedeti faza aici. Fiesta are data scadenta tot pe 1 a lunii. Pe fiesta a venit o factura in care mi`au bagat penalizari pentru intarziere (desi factura e platita de pe 27 ianuarie si factura avea data scadenta 1 feb.), iar pe transit nu au bagat penalizari, dar mi`au trimis bilet la ordin pt ca am intarziat, dar nu si penalizari. Cum pui mei e posibil asa ceva?

Va rog sfatuiti`ma ce sa fac.....sa merg la protectia consumatorului?? Sa`i dau in judecata?

mentionez ca masinile sunt luate amandoua pe firma.

20 Feb 2007, 14:59

pot sa iti spun ca noi la firma avem toat flota luata de la ei...
acum nu stiu cum este in iasi dar in bucuresti nu am patit niciodata asa. mai mult daca intirziem cu o plata ne dau un telefon politicos si ne anunta ca am intirziat. cred ca este o problema a reprezentantei din iasi. mai am pe cineva in constanta care nu are nimic de reprosat.

te sfatuiesc sa dai un telefon la bucuresti, eventual fax si sa le relatezi cu lux de amanunte situatia. sint sigur ca cineva din management se va uita pe scrisoarea ta si situatia se va remedia. ca sa fii sigur ca nu este aruncata pe undeva da mai multe scrisori catre doua sau trei persoane (departamente) si precis se va discuta problema ta.

inainte de toate pune-ti in ordine toate hirtiile si vezi sa nu cumva sa ai o plata lipsa sau intirziata, caci daca ai o intirziere la plata o data, au motiv sa spuna ca o fac din prevedere pentru a nu mai intirzia...

bafta
Ultima oară modificat de bogdanv pe 20 Feb 2007, 15:01, modificat 1 dată în total.

20 Feb 2007, 15:00

Sa te certi cu banca sa vireze banii in aceeasi zi ;)
De obicei asa se intimpla, daca nu platesti direct la Tiriac, ca la ei au astia de la Teste conturile, dureaza 2-3 zile lucratoare pina le intra banii in cont.
Nasol, dar traim in Romania si ne ocupa tot timpu.

20 Feb 2007, 15:02

si chestia cu banca e valabila sau mai poti face un lucru: cum ai platit cum le-ai trimis pe fax OP-ul sau swiftul si ai scapat de o grija

20 Feb 2007, 15:03

@bogdan: s-a vorbit si la bucuresti si la iasi si la suceva, toti ca`si cer scuze, ca s-a facut o greseala, ca se va rezolva ca nush ce......dar nici un rezultat......tot asa fac.

@Paul: banca nu are treaba aici, am fost si am intrebat la banca si banii se vireaza in momentul in care i`am depus la casierie.

20 Feb 2007, 15:04

si e treaba mea sa le trimit eu lor in fiecare luna cate un fax? Cine imi plateste mie faxul? nu ca ar fi o avere, dar zi asa....ca lor daca le dau cu 1 leu mai putin imi baga penalizari.

20 Feb 2007, 15:07

intrebarea este: cine vrea sa scape de batai de cap...tu sau ei? nu mi se pare un efort prea mare si mi se pare o metoda buna de a scapa de stresul telefoanelor multiple, nervilor si drumurilor facute dupa ce iti dau ei somatia ca nu le-au intrat banii. apoi mai sint firme de leasing (am auzit) care daca ai intirziat te baga in sistem si data viitoare mai iei leasing....mai greutz

20 Feb 2007, 15:10

Da bine, am inteles. Dar daca intarziam era totul OK. Nu mai aveam ce zice. Dar odata ce noi facem pltile cu aproape o saptamana inainte nu mi se pare corect sa`mi tot trimita porcariile alea de mesaje. Asta e bataie de joc. Si ziceam si eu daca se intampla o data, de 2 ori....hai de 3.....dar pui mei e deja a 7`a luna.

20 Feb 2007, 15:12

man, stiu ca e enervant...cred ca daca le trimiti confirmarea inainte ei nu mai apuca sa trimita smeseul. daca o vor face si dupa aiai da-le in cap la bucuresti ca acolo sigur ii doare si sigur se ia de ei cineva. pastreaza confirmarile de la faxuri!

20 Feb 2007, 16:05

Am auzit ceva pe la TV, acum o saptamana sau doua. Era legat de asta, si anume ca nu-ti fac factura pentru penalitati.
Tare mi-e ca ai niste penalizari, dar nu ai fost instiintat (cine stie, la un moment dat au ajuns banii dupa termenul limita)... Acum platesti facturile trimise, dar acolo nu se baga si aceste penalizari.
Da-le un telefon si verifica de ce anume ti-au trimis mesaje, poate asa descoperi daca este ceva in neregula cu ei (programul pentru SMS, vreo data aiurea in sistemul lor referitor la ultima zi de plata pentru tine, sau chiar nu esti acoperit complet cu banii).

e ceva in neregula

20 Feb 2007, 16:46

Am verificat de multe ori contracte de leasing ale clientilor Motoractive si sunt in regula dpdv juridic si nici de astfel de probleme nu am auzit. Problema poate fi de la banca (depui banii in caserie direct in contul Motoractive?) Cat despre faptul ca nu ar face factura pentru penalitati mi-e greu sa cred asa ceva. Totusi e cea mai mare firma de leasing de la noi si curand a fost cumparata de GM Money, divizia financiara a gigantului american GM. Nu risca ei renumele pentru gainarii. Cel mai probabil e o problema la ei in sistem. Ar trebui sa vorbesti cu cineva de la ei daca problema nu este la banca. La OPC nu ai de ce sa te duci pt ca relatiile dintre parti sunt guvernate de contractul de leasing. In caz ca ei nu isi respecta obligatiile ii chemi la conciliere si daca nu se rezolva ai calea instantei.

20 Feb 2007, 22:06

Tot pe faptul ca sunt cea mai mare firma de leasing de la noi m-am bazat si eu cand am incercat sa iau un credit pt un Mitsubishi Colt, in decembrie 2006 (creditul nu imi era necesar, dar masina era cea din showroom si nu putea fi cumparata decat prin transfer de leasing de la dealer la mine).

Desi plateam maximul de avans (50%) si lasam si valoarea reziduala la maxim (20%), pentru o prapadita de diferenta de 30% din valoarea masinii (care imi era oferita de dealer si cu reducere!) m-au purtat pe drumuri trei zile fara niciun rost. Cand au vazut ca nu scapa de mine si le aduc toate minunatiile pe care mi le-au cerut practic instantaneu, mi-au solicitat niste documente (tineti-va bine!!!) INEXISTENTE!!! Cand am aflat, m-am dus sa-mi manifest nemultumirea, ca sa aflu ca de fapt agenta care se "ocupa" de creditul meu intrase de fapt intr-o vacanta extinsa: daca va vine sa credeti, imi solicitase documentele cu pricina intr-o convorbire pe telefonul mobil, fara ca macar sa fi fost la serviciu!!!

Iar partea cea mai simpatica e ca, incercand sa contactez telefonic birourile firmei din Bucuresti, nimeni nu raspundea la ora 12:00!!! Lucrurile se petreceau pe 22.XII, e drept, ultima vineri inaintea Craciunului, dar totusi zi lucratoare - ziua cand cei de la MotorActive imi promisesera ca, daca le aduc toate documentele solicitate cu o zi inainte, voi avea creditul acordat si, conform intelegerii cu cei de la Mitsubishi Motors, puteam ridica masina.

Ce sa mai spun, sunt multumit de Fiesta mea (cumparata de necesitate - bravo celor de la TransAtlantis, dealer-ul Ford din Constanta, pt ca "au fost pe faza"), dar mi se rupe sufletul cand vad cate un Colt pe strada sau in parcari... Si asta gratie neseriozitatii, superficialitatii, lipsei totale de profesionalism si de bun simt elementar a celor de la MotorActive Constanta! La mai mare, tovarasi!!!

Referitor la povestea din topicul de fata, mi se pare o lipsa totala de tact trimiterea repetata de SMS-uri catre un client care in mod evident isi plateste ratele de leasing. Sunt de acord ca transferurile interbancare pot fi cauza intarzierilor aparente de plata, dar lucrul acesta TREBUIE sa fie stiut si de cei de la MotorActive, daca au pretentii de profesionalism si experienta in domeniu! "Solutia" cu faxul lunar nu mi se pare catusi de putin acceptabila, mult mai normal ar fi ca atentionarile de neplata sa fie facute la o anumita perioada dupa expirarea termenului scadentei, perioada suficienta a permite efectuarea transferului interbancar (deci stabilita de MotorActive conform "experientei" pe care o au).

20 Feb 2007, 22:53

sincer imi pare rau ca ai patit nepatite cu acordarea creditului....
referitor la plati, iti pot spune ca o clauza din contract spune ca data scadentei platii facturii este ultima zi in care banii trebuie sa ajunga in contul firmei de leasing. deci daca ai scadenta pe 1 si faci plata pe 1 din banca MEMEC in banca TETEC si transferul dureaza 48 de ore atunci e vina ta ca nu ai avut grija sa faci plata din timp. mai mult zilele nebancare sint incluse in perioada de plata iar termenul de plata(ziua) este fixata prin scadenta facturii emise.
eu leasingul il platesc din aceeasi banca si deobicei pina in 12.00 ca sa ajunga in aceeasi zi banul la destinatie.

21 Feb 2007, 00:34

E clar... deci au pasat problema lor (dobandirea banilor pana la sfarsitul lunii) in carca clientului. Odata semnat insa un asemenea contract, nu mai ai ce face dpdv legal. Iar la o atitudine umana nu cred ca se pot ridica pretentii atunci cand e vorba de o institutie financiara.

In fine, eu unul daca as fi intr-o atare situatie, as proceda in felul urmator: as face un efort (chiar suprauman - eventual m-as imprumuta pe termen scurt din alta sursa) intr-o luna si as plati suma corespunzatoare unei rate candva in prima jumatate a lunii, virand si la sfarsitul lunii un alt rand de bani (ca de obicei). In acest mod, leaser-ul isi ia banii pe luna in curs la timp (din prima suma depusa), iar in toate lunile viitoare va avea in cont banii virati la sfarsitul lunii precedente...

Cred ca merita efortul, ca sa scapi de SMS-uri iritante, amenintari ca-ti ridica masina si penalitati pt intarzieri de care nu esti de fapt responsabil. Mai mult, inteleg ca din XII.2006 si firmele de leasing au fost conectate la reteaua nationala ce tine evidenta unica a tuturor creditelor (bancare si nebancare). Asta ar putea insemna (nu stiu, dar cred ca este perfect posibil) ca astfel de intarzieri ar putea avea drept rezultat inscrierea "datornicului" in lista rau-platnicilor! Situatie care ar fi mai mult decat neplacuta pe viitor (nu mai poti obtine niciun fel de credit, cat de mic, fiind inscris in lista cu pricina!).

21 Feb 2007, 08:25

$1 scrie:$2Da-le un telefon si verifica de ce anume ti-au trimis mesaje.......

am sunat si au spus ca e o greseala de la ei, ca noi aparem ca am platit facturile, ca nu se va mai intampla, dar.....ca sa vezi....urmatoarea luna si urmatoarea si urmatoarea si urmatoarea.....am primit.

$1 scrie:$2roblema poate fi de la banca (depui banii in caserie direct in contul Motoractive?)

Problema nu e de la banca. danii se depun la BRC Radauti, direct in contul MOTORACTIVE Bucuresti.

02 Mar 2007, 08:46

Ieri am semnat contractul de leasing cu BCR. Dupa ce am vb. cu tipul de acolo de cheltuielile suplimentare, mi-a zis ca pe prima factura o sa am de plata in jur de 150 Euro in plus fata de rata leasing, aceasta suma s-ar datora diferentei de curs valutar la care au facut ei plata catre Colina Motors. Dupa ce am citit contractul acasa nu am gasit sa scrie si lucrurile astea acolo. Este normal? Voi, cei care ati facut la BCR sau la alte firme de leasing ati patit la fel?

02 Mar 2007, 08:48

Si mie mi`au aparut. Dar doar 94e.....

02 Mar 2007, 09:20

Verificati contractul... Sa nu fie trecuta si partea asta ci diferente de curs.

02 Mar 2007, 10:19

nui este... :) eu am citit contractul si nu este prevazuta....doar ca e diferenta de factura....si tot tre sa platesti... ;)

Re: Motoractive sunt niste porci.....neseriosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11 Feb 2009, 23:43

Astia de la MOTORACTIVE sunt niste nenorociti mie mi-au bagat diferente de curs valutar de 121 de eur + TVA,MAINE MA DUC LA EI SA MA LAMURESC

12 Feb 2009, 18:52

Sa ne tii si pe noi la curent!

17 Feb 2009, 11:33

In legatura cu plata de rate la diferite contracte (nu doar de leasing ci in general) trebuie sa retineti ca principala problema este identificarea de catre firma incasatoare a contractului/facturii pentru care a fost incasata respectiva suma.
Daca banca/bancile implicate in tranzactie nu furnizeaza dete complete si corecte este extrem de dificil de reconciliat incasarile. Astfel de omisiuni se intampla din pacate destul de des la bancile populare (gen CEC, BCR, BRD etc) din cauza volumului mare de tranzactii pe de o parte si a slabei pregatiri a operatorilor (de cate ori ati vazut la bancile astea niste bunicute care nu preau au nici in clin nici in maneca cu un calculator ;)? - no offence pls). La bancile mai mici care la nivel mondial sunt in top se intampla mai rar (ABN, ING, CITIBANK, etc) prin inversarea motivelor de mai sus.
Cat despre durata transferului aceasta nu are cum sa depaseasca 24 ore (daca vi s-a intamplat asa ceva faceti scandal la banca) pentru ca sunt zilnic trei sedinte de compensare (una de mica valoare si doua de mare valoare) iar de ceva timp transferul este total automatizat.
Bafta

17 Feb 2009, 15:25

$1 scrie:$2stia de la MOTORACTIVE sunt niste nenorociti mie mi-au bagat diferente de curs valutar de 121 de eur + TVA,MAINE MA DUC LA EI SA MA LAMURESC

Ce-ai mai rezolvat , ca sunt tare curios? Si eu am o diferenta destul de mare de curs ( ca deh a crescut) dar nu ajung la 121e la cat ai ajuns tu. Cat este rata la masina de a ajuns dif. de curs la 121 e ?

17 Feb 2009, 22:27

si eu am ajuns la o diferenta de curs de 60 euro :-t ...bine, nu la Motoractive, dar tot la unii d'astia
iti vine sa-ti iei campii... ~X(

17 Feb 2009, 22:41

hai sa va pun nitele paie pe foc

in 2004 am inceput lizingu la un C5 ... rata vreo 300 eur/luna, pret de 4 ani; in toti anii astia, cursu a scazut de la 42.000 lei vechi la cat il stim ca a fost ... era misto ca luna de luna plateam din ce in ce mai putin :D :D

lizingu s-a terminat in oct 2008, adica exact la inceputul "caderii"

17 Feb 2009, 22:47

ia sa-ti sterg io postu', ca ma enervezi deja :-t :))

18 Feb 2009, 08:44

Hop si eu cu o rautate ptr. @Adi, tot off-topic bineinteles :
Pai e normal sa iti scada ratele (dat. cursului) ca doar ai luat C5, pe cand astea ce avem noi sunt masini FORD
No offense ! :-t

Toate faine ;)
Silviu

19 Feb 2009, 10:33

inca nu au raspuns de unde diferenta asa de mare ,ii mai las pana la sfarsitu lunii si ma duc din nou peste ei, in conditiile in care rate este de 330 de euro pe luna, in curand o sa platesc dublu din diferentele de curs

19 Feb 2009, 15:29

Eu ti-am spus ca la mine este cat de cat omeneste :-O ~X( (bleah de n-ar mai fi ! :D )
Situatia la mine e cam asa:
1. Comision asigurare: 81.33 euro x 4.3600 RON/euro = 354.6 + 67.37 (TVA) = 421.97 ron
2. Rata de leasing: 272.09 euro x 4.3600 = 1186.31 + 225.4 (TVA) = 1411.71 ron
3. Dobanda: 15.45 euro x 4.3600 = 67.36 ron - aici nu exista TVA
4. Valoare reziduala inclusa in rate: 76.67 euro x 4.3600 = 334.28 + 63.51 (TVA) = 397.79 ron
5. Diferente de curs valutar cu TVA: 18.70 euro x 4.3600 = 81.53 + 15.49 (TVA) = 97.02 ron
6. Diferente de curs valutar: 0.79 euro x 4.3600 = 3.44 ron

Asa arata cea mai recenta factura a mea, scadenta la 01.03.09. Dupa cum se poate vedea f. bine am ajuns sa dau mai mult pe diferenta de curs decat pe dobanda (cei drept ca sunt aproape de finalul contractului si dobanda a scazut simtitor) , dar chiar si asa nu pot spune decat " Bravos Natiune" !!
Doua diferente de curs valutar una cu TVA alta fara TVA , >:) sa-i mai inteleaga !
Pana acu vreo doua rate in urma ma frecau cu euribor-ul, acu' de cand acesta a scazut sub nivelul din momentul in care am achizitionat eu masina si-au gasit jucarica de la curs !
Daca ai putea doar asa ptr. cultura mea generala sa detaliezi putin fact. tare bine ar fi !

S-auzim si de bine !
Silviu

12 Mar 2009, 09:47

salutare!
eu am contract cu motoractive din mai 2007 si pana acum o luna nu a fost decat o singura problema, aceea cu factura prin posta care venea pe 28-29 ale lunii (asta in lunile in care venea, erau luni in care nu venea) si termenul de plata era 1 ale lunii urmatoare, binenteles minus zilele cat se face transferul, cam 2 zile de siguranta. deci intotdeauna pe muchie de cutit. asa ca dupa cateva luni de tepe de genul asta in care nu am intarziat cu plata ca stateam cu ochii pe cutia postala mai ceva decat pe un seif, le-am scris sa imi trimita pe e-mail factura in momentul emiterii (cam 8 ale lunii) si de atunci nu prea am mai avut probleme asa mari, doar cand le-au trimis 6 luni consecutiv pe 25-26 si de fiecare data telefoane si e-mail-uri ca nu ma ajuta deloc sa le dau banii in timp util. de cateva luni vad ca imi trimit mai repede, cam pe 15-20 maxim, deci am cateva zile "tampon". pana aici nimic prea grav.
luna trecuta insa imi trimisesera factura pe 18 pe e-mail, iar pe 19 am si efectuat plata, deci cu 10 zile inainte de scadenta. pe 5 luna asta primesc SMS ca am datorii, si conform contractului voi suferi penalizari. totul scris pe un ton foarte amenintator si agresiv, nu buna ziua, nu va rog, nu la revedere. pe data de 5 tocmai plecam din oras, am revenit pe 8(duminica) si le-am trimis e-mail ca doresc explicatii, si le-am trimit datele OP-ului de depunere in contul lor. mi-au raspuns a doua zi ca lor nu le-au ajuns banii si ca am de plata in continuare rata, si ca plata pe care "sustin" ca am facut-o nu se regaseste la ei in cont. au vorbit frumos de data asta, macar atat. urmatoarea zi m-au rugat sa le scanez OP-ul si asta am facut, si apoi mi-au trimis ca e totul in regula, ca le-au ajuns banii si ca nu sunt cu datorii la ei.
in afara de cazul meu mai stiu pe cineva din familie care nu are probleme cu ei de vreo 3 ani, si pe un prieten bun cu care aproape s-au judecat, i-au luat masina desi platise tot in afara de ultimele comisioane de inchidere a contractului, bani pe care nu-i acceptau ei. o situatie mai complicata, leasing pe o firma care se inchisese, si a preluat el pe PF contractul, au acceptat astia preluarea, i-au luat banii inca 2-3 ani, si la final ... ce am scris mai sus, ca vroiau sa vina administratorul firmei (dat in urmarire printre altele) sa plateasca. au incercat sa ii vanda masina, nu au gasit o luna si ceva cumparator, si pana la urma cand au vazut ca raman cu ea, au acceptat banii si i-au dat masina. dar a fost o faza super urata... astia stresati, platisera toata masina si sa ti-o ia...
sper sa nu am parte de nicio surpriza neplacuta din partea lor de acum incolo, insa un semnal de alarma mi-a fost tras cu SMS-ul lor si faptul ca dupa 10 zile nu le intrasera banii in cont.
mai astept evolutia in cazurile celorlalti colegi, sper sa nu uite sa scrie aici cum s-a rezolvat.
Răspunde