Fie ca ma credeti sau nu ... am avut astazi rabdarea necesara de a citi acest topic LITERA CU LITERA.
Omu oricum vad ca nu mai zice nimic. Acum sa imi expun si eu punctele de vedere:
Hai sa o luam usurel cu povestioara. Mai 2008 ... ziua mea ... mers la munte ... pe transfagarasan si nu numai, mi s-a oferit un KIA C'eed pentru a-l conduce pentru vreo 100 si ceva km (eu zic ca asta e test drive nu 3-4 km pana la coltul strazii si inapoi). Tocmai ce ma hotarasem sa imi schimb masina cu un superb KIA Pro C'eed. Prima impresie: design super OK, spatiu interior ... OK (am ~1.9m inaltime), suuuper suuper silentios (1.4 benzina). Am inceput sa cobor de pe transfagarasan and then hell broke loose. Pe spate troncaneli in draci (chiar posesorul se plangea de acest fapt), suspensie ultra rigida dar care nu oferea masinii stabilitatea pe care o asteptam, volanul troznea cand roteam fie 45grade stanga, fie 45 grade dreapta. Intreb de toate cele sesizate ... raspuns "Am urmarit si eu forumul lu KIA. Asa fac toate." Masina avea 6000km. Am ramas

Am auzit ca la cele noi si la cele cu duma cu troznitul volanului s-a rezolvat cu rechemare in service. Trecem peste. Aaa ... sa nu uitam ... portbagaj, sincer, este mai mic vizibil decat la focus. Si posesorul de KIA a recunoscut cu gura lui vazand actualul meu portbagaj.
Si eu pot sa confirm, inafara de faptul ca e foarte silentios, motorul e praf chiar daca se lauda cu cei 109CP, tre' sa te rogi de ea sa faci ceva.
Apoi ... ce sa zicem de fiabilitate ... si Cielo cand a aparut era fiabil .... depinde din ce punct de vedere privesti. Apoi ... hai sa o luam altfel, referitor la "istoria" ovalului negru (KIA), cate masini fabricate de KIA inainte de 2004 (un an luat intamplator) mai vedem pe strada? Este destul de posibil sa gasim ceva mai multe Espero sau Damas pentru ca romanii au avut o afinitate fata de Daewoo. Dupa trend-ul ... nu conteaza ce primesc ... ieftin sa fie ... este foarte probabil ca C'eed-ul sa ajunga urmatorul Daewoo pe strazile romaniei, o alternativa la actualul Chevrolet (adica tot Daewoo) sau logan ceva mai scump.
La KIA este foarte mult marketing. Mie personal imi place si C'eed si Pro C'eed, dar dupa ce in iunie anul trecut am luat focusul cu care am acum 24.000km mi-ar fi parut rau acum sa fiu posesor de KIA. Designul este mult mai frumos la focus, daca ar fi avut alt sbate batea la cur usor si Pro C'eed-ul care are mai mult backlift decat facelift fata de varianta in 5 usi.
Nu pot sa ridic in slavi Ford-ul ca altii de aici de pe forum, dar hai sa fim seriosi, in Bucuresti sunt enorm de multe service-uri deci exista concurenta pe partea de servisare, ca atare mereu va exista un service de bun simt care sa aibe vreo promotie in derulare. In ianuarie am prins la NESTE revizia de 15.000 la 1.6 benzina 367RON cu piesele lor. Acum o voi face la AutoKlass si dupa calcule mi-a iesit 440ron fara placute de frana (care costa la ForCar 310LEI - ATENTIE: focus hatch 2008 are fata+spate placute nu doar fata ca sedanul).
Nu vreau sa fac precum colegii forumisti, cei extremisti ma refer, dar frate ... Ford e Ford ... KIA e ... multa reclama inca.
Acelasi posesor de KIA a avut in 35000km ceva probleme (nu stiu exact sa va spun) si la un moment dat imi povestea ca e tare nemultumit.
Nu zic ca Ford e cea mai buna masina din lume, pt ca nu e ... este o simpla masina de consum ca si KIA, dar hai sa fim totusi seriosi.
Daca e sa o zicem pe-aia dreapta ... anul trecut in iunie KIA pe care toti romanii au avut bani sa o cumpere (cea mai ieftina posibil) avea pretul real de 13500 ... DA DA ... aia BEST ... a' mai cheala dintre toate. Pe cand focusul era tot pe acolo sau mai putin.
La pret ... hai sa fim seriosi ... preturile din showroom-uri si de pe site ... sunt pentru cei slabi de inger. Ia incercati sa-i luati mai tare si sa vorbiti la 2-3 reprezentante. Terminati-va cu prostiile ca in 13200 (oferta primita acum 3 saptamani fara reducere rabla) la Ford primesti asa: focus 1.6, 4 usi (deci mai scump), Ti-VCT 115cai(deci si mai scump), clima, proiectoare, cotiera, pilot automat, 4 airbag-uri, jante 16", vopsea metalizata.
Eu am luat-o pe a mea anul trecut SUPER bine ... 14.480 euro: 1.6 benzina 100cp, hatchbkack, proiectoare, clima dubla, pilot automat, cotiera, jante, vopsea metalizata, oglinda heliomata+senzor ploaie+senzor lumina+faruri cu aprindere automata.
Va rog eu termianti cu comparatiile aiurea de pret cum ca ar fi mult mai ieftina KIA decat Ford. Am demonstrat-o pe viu de mult prea multe ori ca sa citesc 14 pagini enorme despre cate gadget-uri da kia in 15000euro.
Atentie!!! Am mers si cu KIA C'eed de 140CP dieselul + chip tuning facut la KIA cu inca 40CP. E catastrofa pe sosea la stabilitate!!!!!!!!!!! Pe cuvant!!!!
Imi cer scuze pentru orice potentiale ofense si pentru lungimea postului, dar credeti-ma ca am avut rabdarea si itneresul sa vad pana unde se ajunge dupa cele 14 pagini de contradictii.