Uite, eu sunt de urmatoarea opinie:
1. votez, deci am dreptul sa critic! Cum nu as avea daca nu as vota. De ce? Pentru ca eu nu am adus nimic un plus sa un minus la rezultat. Am fost ZERO! Cu alte cuvinte, daca merg la vot, am dreptul sa critic puterea sau opozitia! Fie ca am votat puterea, fie ca am votat opozitia!
2. votez, pentru ca eu cred ca de la 4 ani la alti 4 ani (mai nou la 5), din vechea nomenclatura si politicieni comunisti, deveniti intre timp mari promovatori ai democratiei mai mor

. Da, ati auzit bine. Se mai schimba, se mai duc DRACULUI si ne lasa sa venim cu idei noi, care sa corespunda vremurilor noi. A fost Campeanu, a fost Ratiu, a fost Iliescu .. (nu toti sunt morti, insa nici unul nu mai candideaza) ...
3. votez pentru ca eu NU sunt de acord cu Unicameralul. Sunt de acord cu "refacerea" puterilor ... sau mai bine zis sa se ajunga din nou la ce puteri are una si ce are cealalta (cele 2 camere ale Parlamentului). Din punctul meu de vedere, Unicameralul este un pas spre RUSIA! Asta pentru ca eu cred ca odata cu unicameralul va veni si o marire a puterilor prezidentiale, exact ce s-a intamplat in Rusia. Suntem o republica parlamentara si nu una prezidentiala! Si cred ca mai bine cu 400 de prosti, care pot gresi, decat cu un nebun care poate duce tara in haos.
Putem face urmatorul exercitiu de imaginatie: castiga BECALI sau VADIM! Si are puteri prezidentiale sporite, a la mother russia! Ce se intampla cu noi? Puteti are ghici?
4. Votez nu pentru ca nu ma obliga nimeni, ci pentru ca e dreptul meu prin CONSTITUTIE!! Aia pe care mergem sa o schimbam cu unicameralul!!
5. Votez tocmai pentru a preveni fraudele. Fraudele se fac in mare cu voturi NEvotate! Adica, dreptul vostru prin Constitutie este luat de unul mai smecher, si-l baga unde vrea el. Iar eu vreau sa decid eu, si nu un tantalau sau comunist, care aranjeaza votul sa ii iasa banul.
6. Votez pentru ca Guvernul mi-a adus insatisfactii!! Stiu...nu sariti, nu sunt generale!! DA, dar Guvernul a fost in ultimul an condus de 2 premieri, unul mai mare in functie, si unul teleghidat, care a adus: salarii marite votate de parmanet cu 50%, NEACORDATE; legea unica a salarizarii, FAVORITISME politice si lefuri mai mici, exact pentru aceia pentru care se bateau cu pumnul in piept ca ii vor avantaja; impozite si taxe ANTI-"anti-criza" (forfetarul); introducerea de taxe incepand cu anul viitor: TVA, accize, TAXA AUTO, etc; si exemplele pot continua.
Acest ultim punct, nu vreau sa fie interpretat politic, as fi votat indiferent de cine era la putere, pentru ca masurile si greselile puteau fi si ale altui partid. Bine bine, iarasi veti spune, dar votam un presedinte. DA, dar il votam pentru a nu se mai implica in treburile unui GUVERN. Cel putin 25 % din criza i se datoreaza amestecului puterilor intre ele, unul face cu acordul celuilalt, sau NU face fara acordul celuilalt ... etc.
7. Votez pentru ca imi doresc un presedinte CORECT, care nu bea si se suie la volan (nici Iliescu nu a facut asa ceva), care nu incalca repetat Constitutia, care nu ne face tigani imputiti, etc. Deci votez! Ca va iesi sau nu va iesi candidatul meu .. .e deja alta discutie, dar...pot apoi sa critic!! Am dreptul la cuvant!