ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Mergeti la vot in 22.11.2009??

Chestionarul s-a închis pe data de 19 Noi 2009, 18:32

Da. Stiu cu cine votez. Votez si la referendum.
45
50%
Da. Nu stiu cu cine votez. Votez si la referendum.
5
6%
Da. Stiu cu cine votez. Nu votez si la referendum.
9
10%
Nu. Sunt satul de politicieni. Nu ma intereseaza referendumul. (100% NU)
18
20%
Nu sunt hotarat, nu cred, nu stiu. (50% da / 50% nu)
5
6%
Da. Votez doar la referendum.
4
4%
Da. Merg la vot dar imi invalidez votul.
4
4%

Voturi totale : 90

Mergeti la vot?

25 Oct 2009, 18:32

Va rog sa raspuneti la chestionar, argumentand, pe cat posibil, optiunea aleasa.

Va rog sa nu politizati topicul, interesul este acela de a evidentia interesul romanilor la vot atat pentru prezidentiale, cat si pentru referendum.
Pentru referendum se poate comenta cu pareri/argumente, fara politizari.

Re: Mergeti la vot?

25 Oct 2009, 18:55

Nu mai votez de foarte mult timp,e un deranj inutil,la populatie nu se vede nici o schimbare in spre mai bine,fata de prosperi nostri politicieni.
Oricine va castiga alegerile nu ne va incalzi cu nimic,toate legile proaste care sunt date,sunt continuate si de noii alesi,dupa 1 ianuarie tot ce se numeste pret alimente,taxe,impozite,etc vor exploda si in continuare vor lua bani de la FMI ca sa aiba ce impartii intre ei.

Cand vor pleca din Casa Poporului care este un vestigiu comunist si la inceput au vrut sa.l demoleze dar acum il folosesc din plin,cheltuind milioane de euro anual,in timp ce copiii dorm in canalele subterane ale marii capitale europene numita Bucuresti,atunci voi incepe sa merg la vot.

Pentru buna desfasurare a acestui topic va rog pe cei care aveti un dar nativ de a critica pe alti useri,sa va abtineti,mentionati cele cerute de initiatorul topicului si cam atat,nu faceti un "versus".

Contitutia nu ma obliga sa votez si cu constiinta si patriotismul sa o lasam deocamdata.

25 Oct 2009, 18:57

100% NU, nu cred ca mai e nevoie de vreo justificare

25 Oct 2009, 19:23

Uite, eu sunt de urmatoarea opinie:
1. votez, deci am dreptul sa critic! Cum nu as avea daca nu as vota. De ce? Pentru ca eu nu am adus nimic un plus sa un minus la rezultat. Am fost ZERO! Cu alte cuvinte, daca merg la vot, am dreptul sa critic puterea sau opozitia! Fie ca am votat puterea, fie ca am votat opozitia!
2. votez, pentru ca eu cred ca de la 4 ani la alti 4 ani (mai nou la 5), din vechea nomenclatura si politicieni comunisti, deveniti intre timp mari promovatori ai democratiei mai mor :)). Da, ati auzit bine. Se mai schimba, se mai duc DRACULUI si ne lasa sa venim cu idei noi, care sa corespunda vremurilor noi. A fost Campeanu, a fost Ratiu, a fost Iliescu .. (nu toti sunt morti, insa nici unul nu mai candideaza) ...
3. votez pentru ca eu NU sunt de acord cu Unicameralul. Sunt de acord cu "refacerea" puterilor ... sau mai bine zis sa se ajunga din nou la ce puteri are una si ce are cealalta (cele 2 camere ale Parlamentului). Din punctul meu de vedere, Unicameralul este un pas spre RUSIA! Asta pentru ca eu cred ca odata cu unicameralul va veni si o marire a puterilor prezidentiale, exact ce s-a intamplat in Rusia. Suntem o republica parlamentara si nu una prezidentiala! Si cred ca mai bine cu 400 de prosti, care pot gresi, decat cu un nebun care poate duce tara in haos.
Putem face urmatorul exercitiu de imaginatie: castiga BECALI sau VADIM! Si are puteri prezidentiale sporite, a la mother russia! Ce se intampla cu noi? Puteti are ghici?
4. Votez nu pentru ca nu ma obliga nimeni, ci pentru ca e dreptul meu prin CONSTITUTIE!! Aia pe care mergem sa o schimbam cu unicameralul!!
5. Votez tocmai pentru a preveni fraudele. Fraudele se fac in mare cu voturi NEvotate! Adica, dreptul vostru prin Constitutie este luat de unul mai smecher, si-l baga unde vrea el. Iar eu vreau sa decid eu, si nu un tantalau sau comunist, care aranjeaza votul sa ii iasa banul.
6. Votez pentru ca Guvernul mi-a adus insatisfactii!! Stiu...nu sariti, nu sunt generale!! DA, dar Guvernul a fost in ultimul an condus de 2 premieri, unul mai mare in functie, si unul teleghidat, care a adus: salarii marite votate de parmanet cu 50%, NEACORDATE; legea unica a salarizarii, FAVORITISME politice si lefuri mai mici, exact pentru aceia pentru care se bateau cu pumnul in piept ca ii vor avantaja; impozite si taxe ANTI-"anti-criza" (forfetarul); introducerea de taxe incepand cu anul viitor: TVA, accize, TAXA AUTO, etc; si exemplele pot continua.

Acest ultim punct, nu vreau sa fie interpretat politic, as fi votat indiferent de cine era la putere, pentru ca masurile si greselile puteau fi si ale altui partid. Bine bine, iarasi veti spune, dar votam un presedinte. DA, dar il votam pentru a nu se mai implica in treburile unui GUVERN. Cel putin 25 % din criza i se datoreaza amestecului puterilor intre ele, unul face cu acordul celuilalt, sau NU face fara acordul celuilalt ... etc.

7. Votez pentru ca imi doresc un presedinte CORECT, care nu bea si se suie la volan (nici Iliescu nu a facut asa ceva), care nu incalca repetat Constitutia, care nu ne face tigani imputiti, etc. Deci votez! Ca va iesi sau nu va iesi candidatul meu .. .e deja alta discutie, dar...pot apoi sa critic!! Am dreptul la cuvant!

25 Oct 2009, 19:28

Eu merg la vot!Si la referendum!
Si cei din familie vor merge...poate poate s-o schimba ceva in tara asta de kkt..eu tot sper sa se schimbe..poate oi fi mai naiv..

25 Oct 2009, 19:33

Votati fratilor daca vreti sa va spuneti punctul de vedere ! Nu se poate schimba nimic in tara asta daca nu ne spunem punctul de vedere. Lipsa de la vot este egala cu lasitate si o lipsa de coloana vertebrala!

25 Oct 2009, 19:47

Am votat Nu. Sunt satul de politicieni. Nu ma intereseaza referendumul. (100% NU).

Nu are rost să mă duc la vot atâta timp cât știu că se fură "la număr" prin modificarea proceselor verbale cu voturi șamd.
Asta văzute cu ochii mei.

Putem discuta câte și nevrute dar atâta timp cât votarea este fraudabilă din toate punctele de vedere, mersul la vot nu reprezintă decât păcălirea populației.

25 Oct 2009, 19:50

eu nu am "ratat" si nici nu voi "rata" nici un rund de alegeri ... este esenta democratiei, si poti sanctiona intr-un fel sau altul pe competitori .. cine nu merge la vot, indiferent care ii este opinia politica, ar trebui sa taca

25 Oct 2009, 19:52

Vechea poveste,nu toata lumea are dreptul la replica.

25 Oct 2009, 20:17

am bifat optiunea Da. Votez doar la referendum.
ar fi o treaba buna sa ii imputineze pe parazitii astia. daca ar fi dupa mine as lasa doar 2 >:)

25 Oct 2009, 20:20

100% merg la vot. dar daca iese tot "cap de ancora" nu o sa am nici cel mai mic motiv de a mai ramane in tara asta.

25 Oct 2009, 20:24

$1 scrie:$2... este esenta democratiei, si poti sanctiona intr-un fel sau altul pe competitori .. cine nu merge la vot, indiferent care ii este opinia politica, ar trebui sa taca

prietene, sloganul asta il auzim de vreo 20 ani, daca tu mai crezi in el este problema ta...poate ne explici in ce fel sanctionarea unora ar fi esenta democratiei ....despre problema cu tacutul, cred ca exagerezi (asta ca sa folosesc un termen bland)....chiar daca nu votez, platesc impozite, deci le platesc lefurile celor alesi de tine....asa ca nu o sa tac
Pe scurt : nu merg la vot pentru ca nu vreau sa legitimez prin votul meu niste personaje care pur si simplu paraziteaza societatea romaneasca

25 Oct 2009, 20:29

Eu merg sa imi anulez votul, macar atat pot face pentru viitorul tarii (nu ca mi-as pune foarte multe sperante in orice fel de politicieni, oricat de pregatiti ar fi, ei fiind doar o parte a ecuatiei).

25 Oct 2009, 22:12

Ma duc la vot pentru ca am acest drept( nu am lipsit niciodata) si pentru ca sunt un tip cu foarte multa rebdare si am speranta ca odata tot o sa fie mai bine. Toti din cei care ne-au condus au gresit, eu sper sa gasim macar unu bine intentionat :-w

25 Oct 2009, 22:24

Mi se pare un topic total inutil si generator de flame, certuri si chiar injurii! Exista institutii specializate care fac sondaje, e neaparat nevoie sa umplem si pe ClubFORD de politica?!

25 Oct 2009, 22:27

eu merg la vot si votez dupa principiul ca aleg raul cel mai mic :) , nu pedepsiti pe nimeni daca nu mergeti doar ca hotarasc pensionarii si pt voi.

25 Oct 2009, 22:27

Si eu o sa ma duc sa-i votez pe toti. Cu unicameralul nu sunt de acord, vad ca vor sa reinfiinteze MAN-ul ala de-l aplauda pe Ceasca.

25 Oct 2009, 22:52

$1 scrie:$2m bifat optiunea Da. Votez doar la referendum.
ar fi o treaba buna sa ii imputineze pe parazitii astia. daca ar fi dupa mine as lasa doar 2 >:)

Imputinatul de paraziti NU se poate face prin acest referendum (chestiuni complicate de modificare a constitutiei etc).
Dimpotriva, imputinatul de paraziti se poate face simplu si repede prin vot in parlament, exista deja proiect depus pentru parlament cu max 316 parlamentari, in sistem bicameral (oricum, obligatoriu in UE peste cativa ani).
Asa ca asa zisul referendum este vax-albina, este o chestiune pur electorala.

Ce ar fi daca alt candidat la presedintie ar propune parlament cu 200 de parlamentari?
Ar fi mai bine, da?
Dar cu 50 parlamentari?
Spui de 2 parlamentari? Eu spun fara parlament!!!
Este cel mai bine, da? Sau nu? ;) :-/

25 Oct 2009, 23:19

@catser eu respect punctul tau de vedere ... si eu platesc impozite, si nu putine ... asa conseder eu ca trebuie sa-mi exprim opinia, si mi-o consider legitima ... inclusiv anularea buletinului de vot prin votarea tuturor candidatilor

25 Oct 2009, 23:52

DA, ma duc si votez la ambele. Pana acum am ratat doar o tura de alegeri si ma tot duc si eu cu speranta ca (odata) va fi bine, macar pentru cei de dupa noi. Macar, ca sleahta nu se va schimba curand sa ne fie bine si noua. Doar lor. Din pacate.

26 Oct 2009, 01:30

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2...chiar daca nu votez, platesc impozite, deci le platesc lefurile celor alesi de tine....asa ca nu o sa tac...

Nu vad legatura intre refuzul votului si dreptul de a cere socoteala prin prisma platii impozitului.
Nu ai inteles ca din punct de vedere democratic asta este singura sansa.
De ce nu te uiti ca la ultimele alegeri in general cei care nu s-au dus puteau schimba decisiv rezultatul?

26 Oct 2009, 01:48

Cum se poate schimba rezultatul votului Mihai L? Chiar daca ne ducem sau nu, tot aceleasi specimene candideaza. Problema e ca nu ne ducem pt ca nu avem pe cine vota. Daca am putea influenta in vreun fel alegerea celor care vor candida, ar fi cu totul altceva. Ce pot face si la alegerile astea este sa anulez votul. Ca de ales nu avem pe cine nici de data asta.
1.Crin Antonescu
2.Traian Băsescu
3.Gigi Becali
4.Mircea Geoană (bine ca nu l-au mai desemnat iar pe Bombonel)
5.Sorin Oprescu
6.Vadim Tudor
Astia sunt candidatii pt prezidentiale. Sunt 6 indivizi care pana acum in afara de gargara nu au facut nimic pt tara asta. Voi care credeti ca merita votat?
Eu, cum am mai spus, iar o sa-i votez pe toti, nu vreau sa-mi bata obrazul cand ma voi intalni cu ei pe strada.

26 Oct 2009, 02:14

Eu cred ca se poate totusi.
In momentul in care vor vedea ca sunt 60% din voturi anulate vor fi nevoiti sa inteleaga.
Altfel... va ramane ca pana acum, pentru ca nu-i deranjeaza nimeni.

Cat despre valoarea de acum... iti impartasesc opinia, si eu ma gandesc cu teama ca vreau sa votez dar nu am cu cine.

26 Oct 2009, 04:50

OK,atunci merg si eu pe anularea votului,observ ca multi contati pe chestia asta si ma alatur opiniei. :)

Sunt tare curios daca dupa alegeri,va ma scrie cineva in acest topic si ce anume va scrie.

Astept opinia lui Alma ex Almanahe si a lui Officer.

26 Oct 2009, 07:29

Credeti ca neprezentarea populatiei la vot nu reprezinta un semnal de alarma la fel de mare ca nr de voturi anulate? Credeti ca ei nu sunt constienti de asta? Sunt, dar nu le pasa.

26 Oct 2009, 07:53

Domnilor, am marea rugaminte de a pastra un ton demn de o discutie intre oameni maturi ... Cum am spus in primul post, nu analizam candidatii, nu o dam in Base, Goane sau Antonesti ... etc etc. Aici ...uite, hai sa v-o spun verde in fata: una din menirea acestui topic este aceea de a va determina sa mergeti la vot! NU CONTEAZA CU CINE VOTATI, ci doar sa mergem la vot.

Cat priveste faptul sunt aceleasi personaje pe scena politica, Base a fost prima data propus pentru presedinte acum 5 ani, si lumea l-a votat. In aceasta postura sunt acum Oprescu si Antonescu (Gigi nu intra, ca ala e vesnic candidat la ceva :)) ). Vreau sa votez pentru ca am ceva de spus. La asta vreau sa va ganditi! Teme electorale si inpungeri catre unul sau altul din candidati...la Realitatea, la Antena .. acolo daca vreti politica cu adevarat.

PS: Prin ARGUMENT (in primul post) m-am referit la a argumenta decizia de a vota sau nu, nu cu cine!! :D

Multumesc din suflet!

26 Oct 2009, 07:59

$1 scrie:$2De ce nu te uiti ca la ultimele alegeri in general cei care nu s-au dus puteau schimba decisiv rezultatul?

Decisiv ???.....daa, decisiv pt EI, dar pt NOI era acelasi lucru....cred ca va dati seama toti ca alegerile sunt jocul LOR, au miza pt EI, pt noi va fi exact ca inainte...

chestia cu prezenta la vot, si anularea buletinului, e cu dus si intors....nu cred ca nr mare de voturi anulate va constitui un semnal de alarma mai mare decat prezenta scazuta....prezenta mare la vot confera legitimitate clasei politice.....una e o clasa politica aleasa printr-o prezenta la urne de 60% si alta daca e aleasa de 5% din votanti...atunci va fi clar pt toata lumea ca EI nu reprezinta pe NIMENI

26 Oct 2009, 08:58

Nerprezentarea sau anularea votului da o sansa in plus celor cu procente mici sau celor care sunt votati doar pt. 2 mici sau o bere. Ar fi o naivitate sa cred ca un candidat v-a plange ca a iesit doar cu 10% Mai bine sa fim ceva mai pragmatici, nu cred ca poate fi foarte greu sa-i asezam in ordine, e singurul mod in care v-or intelege.

26 Oct 2009, 11:28

Nu ma duc la vot si nici nu am sa tac.
Care e diferenta intre a ma duce si a anula toate buletinele, si a nu ma duce? In primul caz imi veti permite a critica si in al doilea nu? :))

26 Oct 2009, 11:35

eu ma duc, votez, stiu si cu cine si o sa votez si la referendum
asa am facut de fiecare data de cand varsta mi-a permis-o
consider ca nu e doar un drept, ci si o obligatie si vreau sa ma folosesc de acest drept atat cat pot
Răspunde