Amenda pentru neprezentare acte in original : Abuz sau nu?
Cum pe certificatele de inmatriculare, eliberate dupa 1.01.2007, este trecut si numele utilizatorului, a trebuit sa il predau pentru preschimbare, cei de la societatea de leasing oferindu mi o copie conform cu originalul.
Ieri, pe langa Cora pantelimon, ma opreste un politist, pentru verificarea tehnica. Trecem peste faptul ca, in loc sa opreasca "drujbele", care abia se tarau pe sosea, m a ales pe mine, cu masina din 2007.
I am inmanat actele, permis, asigurare si, evident, COPIA certificatului de inmatriculare. I am explicat cum sta treaba, ca este la societatea de leasing, pentru preschimbare.
Contrariat, dintr un motiv stiut doar de el, mi a spus ca acea copie nu are nicio valoare si imi va da amenda pentru neprezentare de acte, afirmand ca imi face chiar un bine, neretinandu mi placutele ohmy.gif .
In zadar am mai incercat eu sa il contrazic, el o tinea pe a lui. Chiar m a sfatui sa merg la societatea de leasing, sa le cer banii pe amenda huh.gif .
Nu a mai facut nicio verificare tehnica, nici nimic. Practic, m a oprit degeaba.
Cei de la leasing mi au spus ca este greseala agentului de circulatie si ca asa se procedeaza in caz de preschimbare a actelor, iar eu ar trebui sa contest amenda in instanta.
Pot face asta? A gresit sau nu agentul?
-
coldone - Gold Member
- Maşina: Seat Leon FR 2007 2.0tdi 170cp