Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
27 Apr 2009, 08:55
salut aceeas chestiie am patito si yo de 2 ori pe aceeas roata deoarece statile de vulcanizare de la noi sunt ge F1 in 10min tia luat banii acum am vro 3 lunii decand merg in 3 prezoane pe roata si ca sa devina putin mai dificil aceea roata e pe fata

dar probleme nu am acel putin pana acum dar am sa le schimb dupa ce o sa gasesc prezonu (daca stie cineva de unde pot achizitiona un prezon pt un mondeo mk3 2.0TDCi 2002 sa lase si mie un msj multumesc)
02 Iul 2009, 09:54
Salut,
Scriu aici ca sa nu mai deschid alt topic. Imi poate spune cineva daca la focus 2 se poate schimba un prezon(fara sa schimb toata fuzeta) de la una din rotile din fata? Am intrebat la 2 service-uri ford, am sunat si la forcar si toti mi-au zis ca trebuie sa schimb fuzeta cu totul(ca asa apare in catalog... ca o piesa completa: fuzeta+rulment+prezoane), fuzeta care costa vreo 360 ron cel mai ieftin.
Am patit la o vulcanizare sa mi se rupa cam ~1cm dintr-un prezon(deoarece se dusese filetul si a ramas piulita blocata). Am reusit sa pun o piulita noua pe ce a mai ramas din prezon, insa sunt ferm convins ca la o urmatoare pana o sa ma lupt ca un erou cu piulita aia.
Am citit aici ca se poate schimba separat. Poate sa ma lamureasca cineva? In plus, daca se pot schimba separat, de unde cumpar acele prezoane ? am inteles ca nu prea gasesti separat, ci trebuie cumparata toata fuzeta. De asemenea, mi-ar prinde bine o recomandare de mecanic in bucuresti care sa poata face chestia asta cu minim de daune colaterale.
Multumesc anticipat.
02 Iul 2009, 12:31
poate fi schimbat doar un prezon. ori faci cum am scris pe pagina anterioara ori la un mecanic ce are presa de rulment. prezon separat gasesti la forcar (6-7 lei prezon si vreo 3-4 lei piulita). poti cauta pe la sectiune mondeo ca ai sa gasesti mai multe detalii.
27 Ian 2010, 16:24
Cum se schimba un prezon la un ffocus 2,1.8,? pa fata stanga? STIE CINEVA?
27 Ian 2010, 16:26
VAD CE AU SCRI COLEGII FORDISTI SI NU MA LAMURESC! A SCHIMBAT CINEVA LA MODELUL ASTA? SE SCPOTA GREU?!?
TREBUIE DAT JOS RULMENTUL SAU MAI STIU EU CE...
Multumesc anticipat!
27 Ian 2010, 16:28
VAD CE AU SCRIS COLEGII FORDISTI SI NU MA LAMURESC!? A SCHIMBAT CINEVA LA MODELUL ASTA? SE SCPOATE GREU?!?
TREBUIE DAT JOS RULMENTUL SAU MAI STIU EU CE.... VA ROG SA MA AJUTATI
Multumesc anticipat!
27 Ian 2010, 16:58
citeste mai atent pe pagina anterioara. se poate schimba fara dat rulment jos.
27 Ian 2010, 17:07
cat a facut sa schimbi prezoanele? cine l-a schimbat si cat a costat?
27 Ian 2010, 21:55
salutare
daca mai e cineva care are probleme cu prezoanele de roti puteti sa ma contactati.am si prezoane si piulite(fie ele de tabla sau aliaj)reparatile se vor face intr-un service autorizat in zona voluntari
respect
28 Ian 2010, 00:39
ma intereseaza si pe mine subiectul. la mine la mondeo o piulita din dreapta fata nu a vrut sa se desfaca, se invartea cu tot cu prezon.
am distrus cu spiral de 5mm, pana la urma a cazut piulita distrusa. cauza a fost ca a ruginit piulita pe prezon. merg din toamna cu 4 piulite, inca nu am rezolvat cazul.
am cumparat 2 prezoane bune, am polizat unul din ele.
cineva mi-a spus ca trebuie scurtat prezonul ruginit, taiat cu bomfaierul si apoi prin bataie cu un dorn va iesi in spate iar apoi prezonul tesit va intra prin bataie usoara.
a facut cineva asemenea operatie la mondeo?
mersi.
29 Mar 2010, 13:24
Postez si eu tot aici, ca sa nu deschid post nou. Am un Focus 2 din 2006, cu tambur pe spate, 5 prezoane. Mi s-a rupt un prezon si cei de la Ford mi-au zis ca pentru modelul meu nu se pot schimba prezoanele din butuc, si ca trebuie cumparat butuc nou, care e 150 euro

Ma aburesc cei de la Ford sau chiar nu am alta solutie? Am citit pe mai multe post-uri despre prezoane schimbate la Fiesta, Focus 1 si Focus 2 cu disc, dar nu am gasit pe nicaieri info despre modelul meu. A reusit cineva sa schimbe prezonane la roata din spate pentru FF2 cu tambur in 5 prezoane? Daca da, ma puteti indruma spre un service?
29 Mar 2010, 14:56
la ce service Ford ai fost?
la tambur se schimba usor prezonul. se demonteaza tamburul, se scoate prezonul uzat (se bate cu un ciocan sau se gaureste), se monteaza prezonul nou (ca sa-l fixezi in butuc pui mai intai o piulita mai mare, apoi strangi cu piulita originala), se pune tamburul inapoi si gata.
29 Mar 2010, 15:06
La Casa Auto Brasov. Imi recomanzi un loc unde sa merg cu masina?
29 Mar 2010, 19:30
nu's din brasov, dar poti merge la orice service ca e simplu si nu are cum sa greseasca cu ceva mecanicul.
23 Apr 2010, 12:26
Am fost al un service de cartier. S-a potrivit perfect prezonul de FF1 (sunt identice atat prezoanele, cat si piulitele si sistemul de prindere). M-a costat 50 RON cu totul (prezon + manopera), in conditiile in care cei de la Ford imi rezolvau problema cu 700 RON, pentru ca dupa expertiza lor de kkt : "singura solutie e sa schimbam tot butucul"

$1 scrie:$2u's din brasov, dar poti merge la orice service ca e simplu si nu are cum sa greseasca cu ceva mecanicul.
19 Sep 2015, 14:00
Cum se schimba un prezon uzat la un Ford Mondeo 2008 pe fata ?