Vorbim vorbe si ne spargem capete aiurea. Eu, asa tampit cum nu-mi dau seama de tiglele de pe casa, incerc sa va demonstrez teoretic (fizica, bat-o vina) ceva ce voi nu o sa intelegeti niciodata (fizica e teorie, la naiba!). Si asta pentru ca argumentele "solide", coroborate cu lipsa mea de judecata o sa bage in sant o gramada de utilizatori ai acestui forum. Pentru Mihai:

Vad ca iti place...
Ati omis la analiza sintactico-gramaticalo-logica un aspect (cele de fizica le ingrop, nu are rost): "Datorita tehnologiei Durable Contact Patch, anvelopa Agilis Alpin are o suprafata de contact mai mare cu 27% fata de amprenta altor anvelope. De asemenea, numarul lamelelor a fost crescut cu 16%." Logic, deci o suprafata mai mare de contact e mai buna, ce e atat de neclar? Eu inteleg ca astfel un cauciuc mai lat e mai bun decat unul mai subtire (acelasi profil)... Dar... 235 pe 15 inch e subtire

Sa nu uit sa imi iau si eu asa de iarna de astea subtireanu

Si apropo, de ce s-au chinuit inginerii aia sa puna n-spe mii de ventuze/crampoane, cand ar fi rezolvat cu niste cauciucuri subtiri??? Niste idioti, dom'le.. Ce pacat ca nu au acces la acest topic...Si, Mihaaaaaai... e discutia plecata pe
GHEATA. Uita de zapada te rog. De 2 pagini incoace ne contrazicem pe gheta/polei/mazga iarna, la temperaturi scazute. Tu pe unde hoinaresti??? Pe zapada SUNT DE ACORD CU TINE.
A, sa nu uit, o sa fac o enumerare a catorva argumente solide "pro" cauciucuri subtiri"
- asa vin din fabrica sau de la dealer masinile cu cauciucurile de iarna ;
- asa au masinile care se dau pe zapada, la curse, de la TV-eu
- manevra de oprire a patinatorului pe gheata e identica si la fel (sic!) cu a unei masini (adicatelea masina pune, tatica, caucioacele pe cant si oblic si la frana, si cand pleaca de pe loc

)
- pe gheata NU se schiaza, tocmai pentru ca se pierde controlul.
- la o presiune si mai mare a apei se poate taia inclusiv otelul, sunt scule care fac asta...
- la fel cum o lupa concentreaza lumina intr-un punct, daca ar disipa-o n-ar mai incalzi nimic,
...
Pacat de ceilalti forumisti care se uita ca la circ la postarile astea... Pana o sa treceti de exprimari gen tigle, kkt, sau poate o sa intelegeti principiul, vorbim vorbe. Va invit sa va luati 155/80/15 (oare se fac?) pentru iarna.
PS: Inainte de a-mi raspunde, faceti-(ne,va) un pustiu de bine si pe
http://www.google.ro (stiu ca google e pentru dobitoci, scuze) si dati urmatoarele cautari: frecarea prin histerezis, distributia presiunii in pata de contact, presiune de forfecare, coeficientul de frecare de aderenta versus coeficientul de frecare la alunecare, coeficient de patinare laterala, diagramele Sakai, adeziunea anvelopelor, frecare la alunecare versus rostogolire.
A, iar fizica??? Scuzati.