Discutii libere/forum

De ce nu place lumii FORD?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 13:09

Parerea mea e ca multi vorbesc de focus ca-i "naspa" cand ei nici nu au pus piciorul in el. Si nu e nush ce ferari sa nu aibe ocazia, pur si simplu il iau pe NU in brate. Merg pe o idee preconceputa.
La randul meu am avut idei gresite si de atunci nu scot "perle" daca nu incerc masina. In a vedea pe net si a incerca la propriu o masina e o diferenta.

Prieteni am care nu le place fordul. Ii las sa conduca putin masina mea pe urma ii duc eu o tura.
Majoritatea care vedeau focusul "negru" isi schimba putin mai mult parerea.
Se leaga lumea de design
Focus 1 imi place f mult. Man a venit cu ceva nou si frumos nu monotonia din golf, passat, opel. Cine recunoaste bine cine nu iar bine.

In Bistrita s-a cam umplut de focusuri in special 1 si se mai umple. Se cam goleste de golfuri. Concluzia ...o trageti singuri.

Mai spunea cineva daca as schimba focus numai pe A6, asta e si intentia mea :) dar dupa 2005 ;).

D-le leontet "aspect exterior neatractiv" nu cred ca vb serios; fiabilitate, consumuri mari, de unde domnule ati scos asa ceva?
luati focus, golf, astra si comparati va rog.

Eu as lua oricand un focus CC in loc de un EOS par example. DPDVD al aspectului exterior EOS imi place mai mult, dar, interior, sportivitate, tinuta de drum focus CC.

Am multe de spus dar le scriu probabil degeaba ca...posturile lungi nu-s citite :D.
Mai sar io din cand in cand. :)
romy05y
Member

Mesajde tudor » 19 Apr 2007, 13:22

pai daca aveti atatea pareri negative fata de ford :( , de l-ati cumparat??
trebuia sa va luati opel , pejo, ww, reno etc. si nu mai aveati motive sa va plangeti acum. :twisted:
mondeo 2012 , 1.6 ecoboost
tudor
Incepator

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 13:25

$1 scrie:$2-le leontet "aspect exterior neatractiv" nu cred ca vb serios; fiabilitate, consumuri mari, de unde domnule ati scos asa ceva?

Fa rogu-te minimul efort si citeste TOT ce am scris in precedentul meu mesaj de aici. Dupa cum spuneai tu insuti, "posturile lungi nu sunt citite"... :wink:
FORD Fiesta 1.4TDCi Comfort, 2006, Moondust Silver
VIN: WF0HXXWPJH6B31312 _____ Imagine
leontet
Gold Member

Maşina: Ford Fiesta 2006, 1.4TDCi, 68HP, Comfort

Mesajde valifocus » 19 Apr 2007, 13:32

Salut!
Eu am condus o perioada buna de timp un golf 4 1.6 si comparativ cu focusul meu singurele plusuri care le are golful, dupa parerea mea sunt:
-are consumul sensibil mai mic decat focusul (cam 0.7 l/100km);
- bordul e mai bun calitativ decat la focus.
In rest nu mi se pare cu nimic mai destept decat focusul, iar ca design masina mai stearsa decat golful nu e decat opel astra.
Recunosc ca atunci cand m-am hotarat sa iau masina nu ma interesa marca, voiam doar o masina impecabila, dar acum nu as schimba-o pentru un golf sau opel sub nici o forma.

P.S.: Apropo de fiabilitate eu aam schimbat in 80 000 km bieletele antiruliu si bujii.
Golful 4 cu care am zis mai sus ca am mers in 86 000 km a schimbat amortizoare supapa egr, sonda lambda, bujii si cine stie daca a mai schimbat ceva proprietarul anterior.
Am un coleg care are un passat 2.0 fsi si la 15 000 a schimbat pompa de benzina (cica din cauza benzinei proaste-benzina cu care merge focusul meu de 80000km fara sa ragaie)
FOCUS hatch 1.6 16v dec. 2000, zetec-s, motor tip FYDA
valifocus
Ford Freak

Maşina: Focus 1.6 100CP

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 13:32

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2-le leontet "aspect exterior neatractiv" nu cred ca vb serios; fiabilitate, consumuri mari, de unde domnule ati scos asa ceva?

Fa rogu-te minimul efort si citeste TOT ce am scris in precedentul meu mesaj de aici. Dupa cum spuneai tu insuti, "posturile lungi nu sunt citite"... :wink:

cu atentie l-am citit a 2-a oara. Si-mi mentin spusele.
Noul mondeo, focusul 1, rs, st, au intrat in atentia britanicilor si nu numai.
romy05y
Member

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 13:37

$1 scrie:$2ai daca aveti atatea pareri negative fata de ford :( , de l-ati cumparat??
trebuia sa va luati opel , pejo, ww, reno etc. si nu mai aveati motive sa va plangeti acum. :twisted:

Nimeni nu se plange de nimic. Oamenii isi exprima opiniile. Multe dintre ele conturate DUPA cumpararea masinii. Oricum, postul este off-topic: intrebarea initiala era DE CE nu sunt Ford-urile pe placul multora.

Si ca tot veni vorba, tin sa adaug ca eu unul sunt placut impresionat de Fiesta pe care tocmai am luat-o. M-a surprins de la bun inceput cu comportamentul in oras si, contrar asteptarilor mele, mi-a facut o impresie buna si la deplasarile lungi. Masina am luat-o de necesitate (dealer-ul Ford din CT a fost singurul capabil sa imi dea pe loc o masina de dimensiuni mici, si aceea a fost absolut intamplator Fiesta) si ma asteptam la multiple nemultumiri majore... care totusi pana acum nu au aparut (sper sa n-o deochi!!! :wink: ). Nu imi place cum arata nici la exterior, nici la interior, ma irita faptul ca are un consum prea mare pt dimensiunile si capacitatea ei cilindrica, mai sunt inca 1001 de nimicuri care nu-mi sunt pe plac, dar... dupa cum spun, sunt nimicuri.
leontet
Gold Member

Mesajde doomey » 19 Apr 2007, 13:38

la design nu ma bag, desi, intr-adevar focus 1 a fost o miscare foarte indrazneata din acest punct de vedere.
in schimb, la fiabilitate..... oameni buni, nu exista producator fara probleme... dar se ia un overall... si mie, din ce am vazut pana acum, mi se pare ca ford sta bine. probabil ca este loc de mai bine, dar deh... nu le poti avea pe toate.
insa revenind la subiect: daca cititi primele post-uri sint vreo doi oameni care au aflat de ford abia cand si-au pus serios problema cumpararii unei masini. concluzia mi se pare logica: nu are cum sa-ti placa ceva daca nu stii ca exista. de aia oamenii nu prea iubesc ford-urile, pentru ca nu stiu de ele. stiu de vag, opel si frantuji. stiu si eu oameni care spun: vreau spatiu mare, iau un golf break si cand ii intreb daca au auzit de focus: aa! focus? nu m-am gandit.
de aia nu place lumii ford.
doomey
Ford Freak

Maşina: ford focus 2000 1,8L TDDI 90CP futura break
VIN: WF0NXXGCDNYL67241

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 13:44

D-le leontet ca tot discutam intre noi :) daca sunteti placut impresionat de fiesta, de focus o sa fiti si mai placut impresionat.
Un posesor de fiesta si focus spune urmatoarele, de cand si-a luat fiesta ii place si mai mult focusul.
romy05y
Member

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 13:47

$1 scrie:$2u atentie l-am citit a 2-a oara. Si-mi mentin spusele.
Noul mondeo, focusul 1, rs, st, au intrat in atentia britanicilor si nu numai.

L-ai citit, dar nu cu atentie! :wink:

Am scris clar acolo ca in momentul de fata conumurile nu mai sunt exagerate, ci doar mai mari decat ale celorlalte "europene" la pret comparativ. Iar afirmatia NU se bazeaza pe datele tehnice oficiale, dat fiind faptul ca Ford este notoriu de ani buni prin datele tehnice publicate referitoare la consumuri, net inferioare realitatii.

Or fi intrat in atentia publica varii modele de Ford, dar... daca te uiti (pe net) in topurile de specialitate si prin forumurile de discutii vei vedea ca Ford nu apare mai deloc in "top cars"... Cum spunea altcineva mai sus in acest thread, Ford a ajuns impreuna cu Opel pe undeva pe la coada clasamentelor europene.

Iar ca aspect exterior, am subliniat ca este o chestiune profund subiectiva, dar oricum, ca exercitiu estetic pune una langa alta masinile din aceeasi clasa facute acum de Ford si de Citroen (de exemplu)... Nu cred ca vei gasi 10 oameni dintr-o suta care sa prefere caroseria Ford celei de Citroen...
leontet
Gold Member

Mesajde ciocrosu » 19 Apr 2007, 13:53

De ce nu place fordul ?
Pai singurul minus pentru mine ar fi consumul, dar si romanilor in general.
Intradevar romani au ramas cu conceptia vw din ani 90 " mama ce merge golful sau pasatul si consuma numai 5 %, motorina si piese ieftine " iar o astfel de atitudine e greu de schimbat. Din pacate multi nici nu vor sa auda de alte marci si nici macar nu au atins alta masina daramite sa mai faca un drivetest, si eu am fost la fel :oops: pana am condus o toyota corola noua din 2004 si pe bune am fost uimit de ce oferea.:shock:
ciocrosu
Member

Mesajde Cornel001 » 19 Apr 2007, 13:54

"dat fiind faptul ca Ford este notoriu de ani buni prin datele tehnice publicate referitoare la consumuri, net inferioare realitatii. "
Si nu exista nici o organizatie inter-guvernamentala care sa-i mai "regularizeze" un pic ?

Io prefer caroseria de Ford... e mai solida :lol:
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 13:58

consum: 5% +- 0,2% , focus TDDI Turnier 90CP, 2002, 170000km in bord, pe ruta Bistrita-Bucuresti (Oltenitei)-Bistrita. Consum facut la pompa.

Gasesc 10 oameni care prefera caroserie ford fata de Citroen. Ferm convins. Aici e dupa gusturi.

Vanzarile ford au crescut cu 88% anu asta in Ro e un topic. Asta o fi urmare a faptului ca fordul nu-i pe placul "lumii"?
romy05y
Member

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 14:04

De ce nu place lumii FORD?

Raspunsul meu: nu cunosc masinile, nici nu au condus vre-una, idei preconcepute, simpatia fata de alte masini.

Raspuns 2: Ford place multor persoane.
romy05y
Member

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 14:15

$1 scrie:$2quot;dat fiind faptul ca Ford este notoriu de ani buni prin datele tehnice publicate referitoare la consumuri, net inferioare realitatii. "
Si nu exista nici o organizatie inter-guvernamentala care sa-i mai "regularizeze" un pic ?

In legatura cu consumurile, nimeni nu le poate face nimic. Asta pt ca NU este vorba de declaratii false, ci de o "smecherie" in stil american: procedura de determinare a consumului urban, extraurban si mixt a fost conceputa de producator in asa fel incat datele rezultate sunt foarte atractive pt potentialul cumparator (se gasesc pe net detaliile procedurii in discutie). Cand se ajunge la folosirea efectiva, in trafic, a masinii, rezultatele sunt cu totul si cu totul altele, evident net superioare celor din testele producatorului. De aici deriva si eliminarea indicatiei referitoare la "consumul instantaneu" din CB-urile tuturor Ford-urilor, in ultimii ani: valorile de acolo erau uluitoare pt utilizator! Tot de aici si modul cel putin ciudat de raportare a consumului mediu de catre acelasi CB: pe ultimii 1000km!!! Cu alte cuvinte, alte "mici smecherii" care sa camufleze consumurile reale semnificativ mai mari decat cele delarate.

Iar in chestiunea cu caroseria, nu am pus in discutie soliditatea (desi ma indoiesc ca Citroen sta mai prost la capitolul asta decat Ford), ci estetica.
leontet
Gold Member

Mesajde adispan » 19 Apr 2007, 14:16

2 chestiuni:
1. Ford of Europe has achieved its best-ever March sales. With rising demand for its cars and commercial vehicles across Europe, the company increased sales by 4.6 per cent, to 220,326, compared with the same month last year. Market share improved by 0.1 percentage points, to 9.8 per cent.

That strong performance boosted the company's first-quarter total vehicle sales in its main 21 European markets to 479,355, an increase of 6 per cent compared with 2006. Market share increased by 0.2 percentage points, to 9.2 per cent.

Ford of Europe's bumper March sales were led by Britain, where a biannual registration plate change brought sales of 81,600, 3.8 per cent above prior year. Market share rose by 3-tenths of a percentage point, to 16.1 per cent. Among other markets also reporting strong Ford sales in March, Italy sold 24,500 vehicles (+ 14.4 per cent) and Spain 21,000 (+8.7 per cent).

The Focus and Fiesta were Ford of Europe's top-selling vehicles, supported by rising sales of the award-winning S-MAX (Car of the Year 2007) and Transit (International Van of the Year 2007), as well as the other models in the company's range.

"Our best-ever March sales figures capped a strong first quarter," said Stephen Odell, vice president, Marketing, Sales and Service, Ford of Europe. "We have added more style and emotion to our established reputation for driving dynamics and customers clearly approve. As we showed last month, when we unveiled the all-new Mondeo, our commitment to giving customers the vehicles they want is continuing and we are looking for further sales growth in the months ahead."

2. Ford took the top award at the Auto Express Used Car Honours 2007 by securing best used car with the Ford Focus.

Further winners for Ford were the Ford Mondeo, which won the category for best family car while the Ford Focus also won the award for best compact car. The Ford Fiesta was commended in the supermini category and the Ford Focus ST was commended in the hot hatch category.

Commenting on the Ford Focus honour, Auto Express Editor David Johns said: "When it came to picking an overall winner, there was no argument. The Focus offers an unbeatable all-round package".

The Ford Focus was the overwhelming choice of Auto Express's panel of expert judges, which included Jeff Paterson from industry trade bible Glass's Guide and car trader-turned TV presenter Mike Brewer. They summarised its performance by pointing out that the acid test of asking themselves whether they could recommend a car to a close friend or relative didn't apply to the Focus because all the judges would happily take one home for themselves to keep!

Ford Focus strengths recognised by the panel of experts included its quality interior, fine engines and excellent chassis, and genuine desirability. Like any other Ford – the judges noted – owners also benefit from low running costs and a huge dealer network.

Kevin Griffin, director of fleet operations Ford of Britain and responsible for used car sales nationally, commented: "The top award recognises the strength in depth provided by the Ford Focus range. Also, it underlines the quality and reliability offered by the Ford range backed up by low cost of ownership and an unmatched dealer network."

informatiile vin din Anglia, dar altele mai bune nu am gasit; sursa: http://www.focusworld.co.uk

bafta

Adi
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 14:32

Tocmai am aruncat o privire la ce spun Opel, GM si Fiat despre vanzarile lor in primul trimestru 2007. Toti se lauda cu cresteri de 6-8%. Daca te uiti ia in rapoartele statistice europene pe aceeasi perioada, se vede o scadere cu cca 0,5% a vanzarilor globale de autovehicule. Deci fie toti producatorii sunt cam mincinosi, fie marci ca Renault, Citroen, Peugeot, VW, Mercedes-Benz, BMW, etc au avut scaderi masive ale vanzarilor...

Morala? "Consider the source"... :wink:

Oricum, adevarul este ca Ford Europe a dat lovitura in 2006 cu Fiesta New... si-au depasit propriile previziuni la vanzari cu cca 250%...
leontet
Gold Member

Mesajde mariuscociorva » 19 Apr 2007, 14:36

raman la parerea ca toyota auris arata mai bine ca focus II nu cred ca puntea aia spate e asa motiv de mare cramponare
Ford Focus 1,8 tdci
mariuscociorva
1nsane Member

Mesajde Officer » 19 Apr 2007, 15:28

$1 scrie:$2quot;dat fiind faptul ca Ford este notoriu de ani buni prin datele tehnice publicate referitoare la consumuri, net inferioare realitatii. "

In legatura cu consumurile, nimeni nu le poate face nimic. Asta pt ca NU este vorba de declaratii false, ci de o "smecherie" in stil american: procedura de determinare a consumului urban, extraurban si mixt a fost conceputa de producator in asa fel incat datele rezultate sunt foarte atractive pt potentialul cumparator (se gasesc pe net detaliile procedurii in discutie). Cand se ajunge la folosirea efectiva, in trafic, a masinii, rezultatele sunt cu totul si cu totul altele, evident net superioare celor din testele producatorului. De aici deriva si eliminarea indicatiei referitoare la "consumul instantaneu" din CB-urile tuturor Ford-urilor, in ultimii ani: valorile de acolo erau uluitoare pt utilizator! Tot de aici si modul cel putin ciudat de raportare a consumului mediu de catre acelasi CB: pe ultimii 1000km!!! Cu alte cuvinte, alte "mici smecherii" care sa camufleze consumurile reale semnificativ mai mari decat cele delarate.

Iar in chestiunea cu caroseria, nu am pus in discutie soliditatea (desi ma indoiesc ca Citroen sta mai prost la capitolul asta decat Ford), ci estetica.

Procedura de determinare a consumului e una oficiala.
Gasiti info aici
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 68:EN:HTML
si in unele acte mentionate in directiva respectiva...toate masinile facute sau importate in UE au aceeasi metoda de determinare a consumului de combustibil si emisii de CO2

Datele nu concorda cu realitatea din motive lesne de inteles.
Ultima oară modificat de Officer pe 19 Apr 2007, 15:57, modificat 1 dată în total.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde mauru007 » 19 Apr 2007, 15:36

Hai sa va povestesc cum am luat eu Ford. Eu aveam Matiz de la munca sotia avea un golf 4. Mai aveam in fata blocului si o dacie 1300 care ruginea degeaba. Anul trecut in vara am avut un accident f. grav de masina pe valea Oltului, picioare rupte, bazin, multiple traumatisame toracice etc., Matizul saracul dauna totala. Am stat in spital 1 luna si acasa in pat 2 pina sa ma pot ridica sa ma uit pe geam. Cand eram in spital desi atunci nu agreeam ideea de a mai conduce vreodata mi-am dat seama ca imi va fi greu sa ma deplasez chiar si cand ma voi reface fara o masina.(am ramas cu o problema la piciorul stang) Asa ca de cumparare s-a ocupat sotia. Nu vroiam noua ca pierdeam prea mult la revanzare si nu merita sa bag atitia bani intr-o masina cu care fac maxim 10.000 km pe an. Am avut de ales intre Ford Focus si WW golf 4. Am ales Ford pentru eram fan de mic al masinilor Ford in general desi nu vazusem unul decat filme. Doua luni am murit de necaz ca nu pot sa merg sa o vad macar din balcon. O trimiteam pe sotie sa faca poze si ma uitam pe computer la ele. Primul drum cu carjele afara din bloc a fost evident la masina si am ramas surprins. Arata mai bine decat ma asteptasem. Am aceeasi senzatie de fiecare data cand o vad parca arata mai bine :)
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde deejay_xb » 19 Apr 2007, 16:37

hai sa va spun si eu de ce am preferat FORD fata de Golf4/Seat Leon/Astra:
Cand aveam cam 6-7 ani a venit un prieten de-al lu tata la noi cu o masina albastra si la care se auzea motorul de parca era o masina super puternica...am studiat-o eu cat a stat omul ala la noi si am vazut ca era FORD!Am ramas cu FORD in minte de cand eram mic :) si sper sa nu ma dezamageasca!Mai mult ca sigur daca nu voi avea probleme majore cu Focusul urmatoarea masina va fi tot FOCUS probabil modelul care va fi scos in 2008 :D

PS: Imi place la nebunie cum sta lipit pe sosea indiferent de viteza si de calitatea drumului +Are frane FRATE!!!
Imagine
Imagine
deejay_xb
1nsane Member

Maşina: Porsche Cayenne Turbo twin-turbocharged 4.8L V8 500+ hp

Mesajde shadow » 19 Apr 2007, 16:38

Am vazut ca se vorbeste de aspect. No offense pentru cei care au, dar mie focus mi se pare o masina urata, iar focus hatchback mi se pare urata rau. De Fiesta nici nu vorbesc, as prefera un Fiat. Mondeo insa e alta mancare de peste, e o masina aratoasa ;)
shadow
Gold Member

Mesajde dra » 19 Apr 2007, 17:37

$1 scrie:$2m pus intrebarea aici pentru a-mi da seama daca chiar este asa sau doar mi se pare mie?! banuiesc ca si voi va intalniti cu oameni care va zic ca ford e naspa, ford e tare ..si tot asa.Eu nu sunt deloc multumit de al meu mondeo si as fi gata oricand sa il vand.

si eu am fost nemultumit de mondeo , un asa zis mecanic mi-a spus" deca pleci cu fordul la drum risti sa te intorci cu trenul" si eu l-am ascultat si mi-am luat un focus!
broasca testoasa ajunge intotdeauna la destinatie
dra
Gold Member

Maşina: S max 2013, 2.0l, 138 hp, aproape nou la 186000km

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 17:38

dupa gust domu' shadow, dupa gust. :)

PS: sunt total impotriva gustului tau :)
romy05y
Member

Mesajde danmatyas » 19 Apr 2007, 18:35

focus nu-mi place...mondeo e altceva dupa parerea mea.
VW Passat Sportline 2.0 tdi
danmatyas
1nsane Member

Maşina: VW Passat 2.0 TDI-140 CP Sportline Variant

Mesajde bravetoy » 19 Apr 2007, 19:02

mai baieti io sunt deja la al treilea ford, am avut escort (ce mult l-am iubit :-)), o sierra excelenta si acum ma dau cu mondeo din semnatura. n-am avut absolut nici onemultumire legata de masinile astea si refuz sa cred ca am fost eu prea norocos la achizitie. am avut si golf inainte, si dacie, dar am sa raman la ford probabil multa vreme. ford is the best (cat despre rest....)
Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita!
bravetoy
Gold Member

Maşina: Ex-Mondeo 2001 TDDI 115 hp, VW Passat 2006, 2.0T FSI, 200 HP Value Edition Granite Green

Mesajde dumitru » 19 Apr 2007, 19:05

1. Focus2 este mai laaaat decat mondeo... :D
2. Pana la aparitia noului mondeo... raman fan focus
3. Si focus si mondeo sunt FORD-uri :lol:
4. Focus2 este cea mai sigura masina din clasa ei!
5. Focus2 este cea mai manevrabila masina din clasa ei!
6. Felul in care arata... :shock:

Iata cateva motive pentru care mi-am luat ford focus.
Ford Focus Trend Champions League
1.6 / 16V / 100cp, sedan, argintiu
dumitru
Incepator

Mesajde romy05y » 19 Apr 2007, 19:18

focus 2, focus 2, tot focus 2, tre sa-l incerc si eu mai mult. :)
focus 1 mi se pare mai frumos, deschizator de "altceva".

Sa vad de un focus 2 prin Bistrita de nu vreau o intalnire focus 1 vs 2 +uri minusuri fata in fata ;). Cu mai multi participanti de cu ambele tipuri.
romy05y
Member

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 19:29

$1 scrie:$2rocedura de determinare a consumului e una oficiala.
Gasiti info aici
si in unele acte mentionate in directiva respectiva...toate masinile facute sau importate in UE au aceeasi metoda de determinare a consumului de combustibil si emisii de CO2

Procedura este aceeasi, evident. Parametrii de desfasurare a masuratorilor sunt unii prestabiliti, altii cu valori minime/maxime utilizabile. Tocmai in asta sta "smecheria" Ford: au ales pt parametrii cu valoare optionala valori in domeniul acceptat care sa furnizeze valori cat mai mici ale consumurilor, independent de faptul ca discrepanta fata de realitate este zdrobitoare. De ex, consumul mediu extraurban e calculat pe o distanta de 4km (mai mult de 2km cat specifica drept minim stanardul european). Opel calculeaza acelasi lucru pe o distanta de 20 sau 30 km (nu mai stiu exact)!

In context, intr-adevar datele nu concorda cu realitatea din motive lesne de inteles... :wink:
leontet
Gold Member

Mesajde valifocus » 19 Apr 2007, 19:47

$1 scrie:$2rocedura de determinare a consumului e una oficiala.
Gasiti info aici

Procedura este aceeasi, evident. Parametrii de desfasurare a masuratorilor sunt unii prestabiliti, altii cu valori minime/maxime utilizabile. Tocmai in asta sta "smecheria" Ford: au ales pt parametrii cu valoare optionala valori in domeniul acceptat care sa furnizeze valori cat mai mici ale consumurilor, independent de faptul ca discrepanta fata de realitate este zdrobitoare. De ex, consumul mediu extraurban e calculat pe o distanta de 4km (mai mult de 2km cat specifica drept minim stanardul european). Opel calculeaza acelasi lucru pe o distanta de 20 sau 30 km (nu mai stiu exact)!

In context, intr-adevar datele nu concorda cu realitatea din motive lesne de inteles... :wink:

Am impresia ca te inseli; consumul se determina dupa normele ECE si este calculat la fel pentru toate masinile care se comercializeaza pe piata europeana.
Oricum consider ca este irelevanta discutia asta in jurul consumului pentru ca oricum nu o sa vezi pe nimeni care sa ajunga la consumul ECE declarat.
FOCUS hatch 1.6 16v dec. 2000, zetec-s, motor tip FYDA
valifocus
Ford Freak

Maşina: Focus 1.6 100CP

Mesajde leontet » 19 Apr 2007, 20:17

Impresia ta e gresita. Viziteaza link-ul din post-ul de mai sus si vei vedea in ce constau prevederile comunitare.

Nimeni nu are pretentia de a ajunge cu consumul la cel din declaratia tehnica a masinii, dar cat de cat pe aproape. Diferenta dintre acest "aproape" si valoarea declarata este in mod constant (si istoric) mult mai mare la Ford decat la alte masini (asta stiu de la prieteni, amici, din forumuri si articole gasite online). Personal pot confirma acest lucru ca fost posesor de Toyota, Fiat si Opel (toate noi, nu SH) si de GM si iarasi Opel (SH).

Pentru dumnezeu, inteleg ca multi dintre voi sunteti pasionati de propria masina (eu NU am fost niciodata intr-o atare situatie), dar chiar nu puteti accepta ca exista o sumedenie de minusuri in ABSOLUT ORICE produs, adica inclusiv in produsele Ford?!? In plus, dupa cum am mai spus de doua ori aici, intrebarea pusa de autorul acestui thread era DE CE nu este placut Ford-ul de catre multi! Poate ca multe din lucrurile scrise impotriva Ford-urilor aici sunt simple mituri urbane nejustificate - aceasta NU le impiedica insa sa constituie motive de indepartare a opiniei publice de aceste masini! Este bine si mai ales util ca astfel de mituri sa fie desfiintate atunci cand este cazul, dar asta presupune informatii certe, nu opinii personale - altfel nu se poate ajunge niciodata la o asemenea finalitate! Toata lumea de aici isi doreste in adancul sufletului sa rezulte din discutii ca masinile in care au bagat o caruta de bani sunt mai bune decat se spune, chiar daca prezinta informatii negative ce le-au ajuns la cunostinta... dar nu toti sunt tentati sa accepte pur si simplu opiniile pozitive ale altora, doar de dragul de-a se imbata cu apa rece!
leontet
Gold Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum