$1 scrie:$2Initiativa legislativa, da, dar nu legata de taxe si impozite...
ba legata de orice
dar nu asta (subiectul) este problema, ci problema unei initiative legislative este ca trebuie dezbatuta bine (si cine ar dezbate-o, soferii? ma tem ca tot parlamentarii s-ar ocupa de asta, ca doar altcineva cine?) inainte de a fi aprobata
si n-are cum sa fie aprobata, pentru ca la noi (chiar daca n-ar fi criza) statul supravietuieste intr-un mod destul de artificial; banii (taxele, impozitele) nu vin preponderent din economie (in principal
productie, ca asta este cel mai sanatos aspect; sau macar din
comert, din
turism, din ceva
activ), ci din belirea necontenita a poporului, din taxarea si suprataxarea contribuabilului
iar daca poporul are si-asa veniturile extrem de mici, ce dracu sa mai belesti la el ca sa iasa ceva consistent?
nici vorba
uite, auzisem azi, la apropotv, ca romania are peste 400 de taxe si impozite, iar urmatoarea pe lista europeana ar fi polonia, cu doar 40 de taxe; alte pilde semnificative: suedia doar 2 taxe, iar la china am inteles (nu-s sigur ca am priceput bine) o singura taxa, in genul impozitului unic si atoatecuprinzator, de 19% pe care ii imparte statul dupa nevoi
dar nah, daca-s multe taxe, e loc si de multe spagi
una peste alta, cred ca ar fi un lucru bun, sa urnim o initiativa legislativa; chiar de n-ar duce nicaieri, macar s-ar mediatiza (iar cu mediatizare masiva nu cresc sansele de izbanda, dar macar nu se musamalizeaza discret), s-ar misca ceva in tara asta