-
gabi_fiesta - 1nsane Member
- Maşina: Ford Fiesta 1.3 70cp
- VIN: WF0HXXGAJH4S20298
$1 scrie:$2erioada de concediu postnatal din ce stiu eu variaza intre 3 si 6 luni. daca nu ma insel intr-o tara nordica era de 3 ani, dar in rest e mai putin decat la noi (2ani).
Deci nu e dracul chiar atat de negru. Indemnizatie nu prea este si asta este o problema, dar concediu este mult mai mult decat in alte parti.

$1 scrie:$2iferenta de concediu insa este compensata prin ajutoare de la stat, alocatii semnificative si sporuri pentru proaspata mamica. asa cum spunea si melcu, daca unul singur are un salariu mediu acolo, traiesc 3 persoane decent fara probleme. sunt curios daca ai putea tu sa traiesti cu 1500 ron sau chiar 2000 ron impreuna cu sotia si cel mic. iti zic ca nu se poate, oricat ai incerca sa te abtii. poti sa nu ii faci vaccinurile, poti sa nu ii iei pampersi si sa il tii in carpe, sa nu ii iei medicamente cand e bolnav, sa nu il duci la medic la control cand ai probleme, sa nu iti mai cumperi un adidas cand ti s-a rupt si sa nu mai circuli decat pe jos. dar nu cred ca asta mai e o viata normala, decenta. acum, daca eu sunt la servici toata ziua, sotia de voie de nevoie trebuie sa se duca si ea la servici ca nu mai avem bani sa crestem/intretinem/tratam copilul, ce ne facem cu cine il lasam? parintii nostri ori au murit ori nu pot sta cu copilul nostru, singur nu poti sa il lasi, clar trebuie "cumparat" acest serviciu de la o bona. pe care de unde o platesti? inca 500-1000 ron... in afara asta nu e o problema, cu banii pe care ii castiga si mamica, deci cel de-al doilea salariu in casa, se poate plati si bona si toate lumea e fericita.
Povestea este intr-adevar induiosatoare, dar eu eram curios de ceva cifre mai exacte pentru alte tari, eventual in ideea ca cineva ar dori sa emigreze. Calculele pentru Romania mi le-am facut si eu...

De asemenea, dupa cate se pare, cam peste tot nasterea unui copil duce la scaderea nivelului de trai, ori pe partea cu banii, ori pe partea cu timpul disponibil pentru a-l creste si a-l educa.
$1 scrie:$2oar posetele lui udrea ar plati indemnizatiile pe cate luni bune la sute de mamici is bebelusi.
Nu mi-e simpatica Udrea, dar modul acesta de gandire mi se pare periculos. Oare din masina ta nu s-ar putea plati ceva medicamente la cativa pensionari?
$1 scrie:$2u ma simt nedreptatit si as dori sa pot fi reprezentat intr-un proces impotriva statului.
Daca vrei ca actiunea ta sa aiba mai mare sansa sa prinda la public, sa convingi mai multa lume ca merita investit timp, bani si efort in ideea ta, trebuie sa gasesti o baza mai solida. Eu, de exemplu, as fi fost deschis la o colaborare daca exista argumente mai serioase, dar asta cu "ma simt nedreptatit" mi se pare cam subtire.
$1 scrie:$24 ron, suma arhisuficienta pentru a creste un copil. ma simt asa de avar ca doresc mai mult de 34 ron pe luna pentru copil ...
Dar tu ai facut un copil asteptand sa ti-l creasca statul? Mai ales ca vorbim de statul roman?