ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Ce metoda de nastere veti alege ?

natural clasic
35
53%
natural in apa
3
5%
natural prin hipnoza
3
5%
cezariana
24
36%
alte metode (va rog detaliati pe topic)
1
2%

Voturi totale : 66

Re: SARCINA si NASTEREA: costuri, acte, etc.

12 Mai 2010, 17:03

http://www.petitieonline.ro/petitie-p43516046.html

12 Mai 2010, 18:57

$1 scrie:$2erioada de concediu postnatal din ce stiu eu variaza intre 3 si 6 luni. daca nu ma insel intr-o tara nordica era de 3 ani, dar in rest e mai putin decat la noi (2ani).

Deci nu e dracul chiar atat de negru. Indemnizatie nu prea este si asta este o problema, dar concediu este mult mai mult decat in alte parti. :-??
$1 scrie:$2iferenta de concediu insa este compensata prin ajutoare de la stat, alocatii semnificative si sporuri pentru proaspata mamica. asa cum spunea si melcu, daca unul singur are un salariu mediu acolo, traiesc 3 persoane decent fara probleme. sunt curios daca ai putea tu sa traiesti cu 1500 ron sau chiar 2000 ron impreuna cu sotia si cel mic. iti zic ca nu se poate, oricat ai incerca sa te abtii. poti sa nu ii faci vaccinurile, poti sa nu ii iei pampersi si sa il tii in carpe, sa nu ii iei medicamente cand e bolnav, sa nu il duci la medic la control cand ai probleme, sa nu iti mai cumperi un adidas cand ti s-a rupt si sa nu mai circuli decat pe jos. dar nu cred ca asta mai e o viata normala, decenta. acum, daca eu sunt la servici toata ziua, sotia de voie de nevoie trebuie sa se duca si ea la servici ca nu mai avem bani sa crestem/intretinem/tratam copilul, ce ne facem cu cine il lasam? parintii nostri ori au murit ori nu pot sta cu copilul nostru, singur nu poti sa il lasi, clar trebuie "cumparat" acest serviciu de la o bona. pe care de unde o platesti? inca 500-1000 ron... in afara asta nu e o problema, cu banii pe care ii castiga si mamica, deci cel de-al doilea salariu in casa, se poate plati si bona si toate lumea e fericita.

Povestea este intr-adevar induiosatoare, dar eu eram curios de ceva cifre mai exacte pentru alte tari, eventual in ideea ca cineva ar dori sa emigreze. Calculele pentru Romania mi le-am facut si eu... :-S
De asemenea, dupa cate se pare, cam peste tot nasterea unui copil duce la scaderea nivelului de trai, ori pe partea cu banii, ori pe partea cu timpul disponibil pentru a-l creste si a-l educa.

$1 scrie:$2oar posetele lui udrea ar plati indemnizatiile pe cate luni bune la sute de mamici is bebelusi.

Nu mi-e simpatica Udrea, dar modul acesta de gandire mi se pare periculos. Oare din masina ta nu s-ar putea plati ceva medicamente la cativa pensionari?

$1 scrie:$2u ma simt nedreptatit si as dori sa pot fi reprezentat intr-un proces impotriva statului.

Daca vrei ca actiunea ta sa aiba mai mare sansa sa prinda la public, sa convingi mai multa lume ca merita investit timp, bani si efort in ideea ta, trebuie sa gasesti o baza mai solida. Eu, de exemplu, as fi fost deschis la o colaborare daca exista argumente mai serioase, dar asta cu "ma simt nedreptatit" mi se pare cam subtire.

$1 scrie:$24 ron, suma arhisuficienta pentru a creste un copil. ma simt asa de avar ca doresc mai mult de 34 ron pe luna pentru copil ...

Dar tu ai facut un copil asteptand sa ti-l creasca statul? Mai ales ca vorbim de statul roman?

12 Mai 2010, 19:13

Nu stiu daca s-a aflat dar luni, 17 mai, intre orele 12-14 va fi organizat un protest, initiat de niste mamici de pe un alt forum. Protestul este pentru a-i determina pe cei in masura sa nu micsoreze indemnizatia (este vorba despre cei 85%, cu plafon de maxim 4000 ron).

Exista si o lista :https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AreSvjbNas88dFprOWZVazVxM25mX2ZQQm1tUXBKa2c&hl=en, unde persoanele interesata sa participe la protest se pot inscrie. Ideea e sa se inscrie doar cine crede ca poate ajunge la protest.

12 Mai 2010, 19:47

Din cate vad...DanielArdelian2 tine cu ursu' :)
Acum serios vorbind....la afirmatia "Dar tu ai facut un copil asteptand sa ti-l creasca statul? Mai ales ca vorbim de statul roman?" ... ori nu esti constient de sacrificiile ce trebuie facute, ori nu esti constient de faptul ca ORICE copil trebuie sa aiba DREPTURI in tara in care se naste.
Nu e vorba ca trebuie sa ni-l creasca statul...dar daca tot s-a amintit de state vecine, civilizate etc...EX: in Canada, mama sta acasa 1 an ...an in care primeste bani de la stat+cca 3 sau 4 organizatii guvernamentale care mai dau si aia ceva "dedicatii" pt copil ("dedicatii" indeajuns de mari incat sa nu iti faci griji ca nu ai bani pt scutece, lapte, vaccinuri etc etc etc).
Oricum e gresit ca ne intrebam cum e in alte tari...in unele tari, unii nu au ce sa manance si mor pe capete, in altele, au tot ce le trebuie pt un trai decent....TOATA lumea trebuie sa spere la un trai mai bun...si consider ca Romania nu era o tara care sa ajunga in astfel de situatii.
Acum sa ne gandim la schema veche cu 600 ron pe luna....cum s-au descurcat altii ??? ...hmmm, pai cum se vor descurca si restul mamicilor cu 600 de acum incolo. GROAZNIC....
Cei 600 pe luna pe schema veche era un abuz ...pt ca banii astia provin din taxe pe salarii...taxe procentuale nu sume fixe....e destul de mult de dezbatut aici...dar sincer ma deranjeaza (contrele tipic romanesti) ca sunt persoane care condamna pe cei care beneficiaza de 85% acum...fata de cei care nu au avut ocazia (DREPTUL) asta pana acum cativa ani.
Sunt de parere ca trebuie sa ne aparam unii pe altii (mai ales ca, indiferent ca e vorba de pensionari, copii, alocatii, indemnizatii, bugetari etc etc) pentru ca toate aceste masuri DRASTICE vor fi resimtite de intreaga populatie (adica...si cei care nu sunt bugetari, mamici, pensionari etc).....
Groaznic este faptul ca resursa umana in Romania este considerata un cost si nu o investitie asa cum este normal.

Bafta

12 Mai 2010, 20:08

$1 scrie:$2u stiu daca s-a aflat dar luni, 17 mai, intre orele 12-14 va fi organizat un protest, initiat de niste mamici de pe un alt forum. Protestul este pentru a-i determina pe cei in masura sa nu micsoreze indemnizatia (este vorba despre cei 85%, cu plafon de maxim 4000 ron).

Exista si o lista :https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AreSvjbNas88dFprOWZVazVxM25mX2ZQQm1tUXBKa2c&hl=en, unde persoanele interesata sa participe la protest se pot inscrie. Ideea e sa se inscrie doar cine crede ca poate ajunge la protest.

Mitingul asta va avea loc in fata Palatului Victoria.
Mai exista inca un miting care va avea loc maine la ora 11 in fata ministerului Muncii, initiat de mamicile unui alt forum.
Bafta

12 Mai 2010, 20:13

$1 scrie:$2cum serios vorbind....la afirmatia "Dar tu ai facut un copil asteptand sa ti-l creasca statul? Mai ales ca vorbim de statul roman?" ... ori nu ai copii, ori nu ai de gand sa faci asa ceva, ori nu esti constient de sacrificiile ce trebuie facute, ori nu esti constient de faptul ca ORICE copil trebuie sa aiba DREPTURI in tara in care se naste.

Uite ca te inseli, din doua motive:
(1) Cred ca tu nu ai citit cu atentie despre ce se discuta. Noi vorbim de alocatia de la stat. Alocatia de la stat nu intra in categoria DREPTURILOR fundamentale.

(2) Urmeaza sa am si eu un copil, cam intr-o luna, cum am precizat si mai sus, dar din nou, am impresia ca tu nu ai citit. Eu cand am hotarat sa fac un copil, mi-am facut calculele astfel incat sa nu fiu dependent de alocatia de la stat ca sa-l cresc, ca despre asta vorbeam. Asa ca as zice ca este o mai mare dovada de inconstienta sa faci un copil in ideea ca o sa-l cresti bazandu-te doar pe alocatia de la stat, mai ales ca vorbim de statul roman.

$1 scrie:$2u e vorba ca trebuie sa ni-l creasca statul...dar daca tot s-a amintit de state vecine, civilizate etc...EX: in Canada

(1) Atentie ca te contrazici singur in aceeasi propozitie (Nu vorbim de X, dar in Canada X e asa...pai cum, parca ziceam ca nu vorbim de X)
(2) Din nou, ba tocmai despre asta era vorba, de a-ti asigura integral cresterea copilului din alocatie. Daca ai fi citit cu atentie ai fi observat.

In concluzie, pana acum am aflat ca in ce priveste nasterea / cresterea copilului, in Canada nu e rau.
Mai departe? Alte optiuni?

$1 scrie:$2in cate vad...DanielArdelian2 tine cu ursu'

De ce? Pentru ca am cerut argumente serioase inainte de a ma implica intr-o actiune?

12 Mai 2010, 20:27

@DanielArdelian2, in mod normal te am vazut o persoana echilibrata, dar cu totii o luam pe aratura.........NU SPUNE CE ai spus mai sus, e urat si nedrept, apropo de facut copii!

Sunt de moda veche, imi place adevarul chiar daca imi taie craca de sub picioare (stiu e stupid) dar cred ca nu asta e lupta care vrei sa o porti - adica cu bebelusii (sau cu cei mai slabi gen pensionari handicapati).

INDEMNIZATIA de crestere a copilului nu e pomana, E UN DREPT al parintilor! Nu fi retrograd intrebandu-ma cum au crescut buniicii nostri fara nici un fel de alocatie.
Un calcul scurt - eu si sotia lucram de 7 ani am dat pe luna la asigurarile sociale in medie cam 1500(posibil mai mult) 1500x12lunix7 ani =126000 lei si primesc inapoi (calculand nivelul maxim de 4000 in 2 ani) 96000 lei. :-*
Ce zici, au mai ramas 30000 la stat, bani curati!Faina afacere, daca ii pastram ....

Eu in continuare dau la stat bani, si ce primesc in schimb?
Spitale ioc, invatamant ioc, ....

P.S Cand ma uit la cifrele astea imi vine sa urlu, cati bani mi-au furat...... :(

12 Mai 2010, 20:36

$1 scrie:$2Ma deranjeaza 2 lucruri:
1.impozitele pe salariu se iau in functie de venituri, nicidecum in cota fixa, atunci de ce sa primesc inapoi cota fixa? Si asa statul nu imi da nimic in schimb.

Şi cei care nu au copii sau care au făcut copii înainte de a exista această facilitate nu plătesc impozit? Ei ce primesc în schimb?

Indemnizaţia pentru creşterea copilului este o prestaţie socială a statului român pe care acesta o plăteşte dacă şi-o permite sau nu. Intră la ceea ce se numeşte solidaritate socială, acel fenomen prin care unele persoane sprijină grupuri defavorizate. Nu este vorba de un drept universal.

Asta îmi aduce aminte de un banc:

Un tip emigrează în America şi îşi construieşte acolo o avere impresionantă. Se întoarce aceasă la un moment dat şi, din dragoste faţă de comuna în care crescuse decide să acorde fiecărui ţăran câte 100 de dolari pe lună. Trece timpul, omul are copii, aceştia cresc, astfel că nu-şi mai poate permite să să susţină "subvenţia". Aşa că-i adună pe ţărani şi le spune că din cauză că are nevoie de bani pentru şcolile copiilor, reduce suma de la 100 la 50 de dolari. Replica sătenilor?
- Al dracului nesimţit, ăsta îşi ţine copii la şcoală pe banii noştri.

12 Mai 2010, 20:38

$1 scrie:$2DanielArdelian2, in mod normal te am vazut o persoana echilibrata, dar cu totii o luam pe aratura.........NU SPUNE CE ai spus mai sus, e urat si nedrept, apropo de facut copii

Nu inteleg la ce te referi.

$1 scrie:$2NDEMNIZATIA de crestere a copilului nu e pomana, E UN DREPT al parintilor!

In primul rand, despre indemnizatie ti-a raspuns zaboss mai bine decat am putut eu sa formulez.
In al doilea rand, noi discutam despre altceva: despre faptul ca alocatia copilului nu e suficienta incat sa acopere toate cheltuielile cu cresterea copilului.

$1 scrie:$2u in continuare dau la stat bani, si ce primesc in schimb?
Spitale ioc, invatamant ioc, ....

Biserici - vezi pe celalalt topic.

PS: Inainte de a ramane sotia insarcinata, eu ma gandeam foarte serios sa plec in alta tara. Ea m-a convins insa cu argumentul concediului de 2 ani, care, zice ea (si o cred) ca este mai important decat banii.

12 Mai 2010, 20:49

Daniel, nici eu nu m-am bazat pe alocatia si indemnizatia de la stat....dar cam cati crezi ca isi permit asta ? crezi ca e normal sa iti faci "provizii" pentru a putea avea un copil (ca pana la urma ....in ultimul timp...copii nu mai vin asa cand ne programam noi). Daca o familie care isi planuieste asa...totul pentru a putea avea un copil...si se intampla ceva cu unul dintre ei...si e nevoie ca banii aia pe care i-ai strans pt copil sa se duca pe nevoile parintelui afectat si sa nu mai ajunga pentru copil....atunci copilul este nevoit sa stea la MILA STATULUI (e normal asa ceva ???)
Ti se pare normal ca statul sa nu ajute cresterea unui copil (viitor contribuabil) ?
Ti se pare normal, ca pana acum 2 ani cand indemnizatia era de 600 RON....multe mame sa ia acesti bani si sa lucreze in acelasi timp la negru (crezi ca era o solutie sanatoasa pentru economie) ?
Vezi ca mi-am editat postul in timp ce tu scriai (legat de faza cu copii)...asa ca aici e pace :)
Crezi ca e normal ca parinte sa nu iti permiti sa stai acasa pentru a creste acel copil (bucuria de a-l vedea evoluand, de a-l auzi cum rosteste primele cuvinte etc) ?
Siii...mai spui ca "Alocatia de la stat nu intra in categoria DREPTURILOR fundamentale." ... nu e normal ca un stat sa-i ofere alocatie unui copil ... si acesta sa fie un drept ?
Nu e dreptul unui copil...alocatia ???
Sincer...ma minunez de ceea ce vad scris de tine (mai ales ca nu cred ca esti un "8 clase boy"). Nu astept de la un stat sa imi ofere totul pe tava...dar din moment ce eu devin contribuabil in acel sistem...sunt de parere ca trebuie sa ma ajuti sa cresc, sa ma dezvolt, sa invat etc...pentru ca eu sa pot deveni folositor acelui sistem (nu sa devin un delicvent, o pesoana care nu poate lucra si nu poate plati taxe si impozite).
Asta e ca si cum...tu esti patronul unei firme, ma angajezi sa lucrez pt tine...dar nu imi dai nici pix, nici hartie, nici ciocan, nici lopata etc etc ...sa pot sa muncesc pt a-ti aduce profit.

12 Mai 2010, 21:17

$1 scrie:$2aniel, nici eu nu m-am bazat pe alocatia si indemnizatia de la stat....dar cam cati crezi ca isi permit asta ?

Multi si-au luat si masini pe care nu si le permit, asa ca ce pretentii sa ai?

$1 scrie:$2rezi ca e normal sa iti faci "provizii" pentru a putea avea un copil (ca pana la urma ....in ultimul timp...copii nu mai vin asa cand ne programam noi).

Da, asa cred. Ba mai mult, mi se pare o inconstienta sa faci un copil fara sa ai ceva bani albi pentru zile negre pusi deoparte.

$1 scrie:$2aca o familie care isi planuieste asa...totul pentru a putea avea un copil...si se intampla ceva cu unul dintre ei...si e nevoie ca banii aia pe care i-ai strans pt copil sa se duca pe nevoile parintelui afectat si sa nu mai ajunga pentru copil....atunci copilul este nevoit sa stea la MILA STATULUI (e normal asa ceva ???)

Pai nu tocmai despre asta vorbeam, despre MILA STATULUI si ca nu e bine sa te bazezi pe ea? Zau ca nu te inteleg.

$1 scrie:$2i se pare normal ca statul sa nu ajute cresterea unui copil (viitor contribuabil) ?

De unde si pana unde? Iar n-ai citit ce am scris mai sus. Am spus ca nu mi se pare normal ca statul sa-ti plateasca integral cresterea copilului. In rest, alocatii si indemnizatii sa tot fie, in masura posibilitatilor.

$1 scrie:$2i se pare normal, ca pana acum 2 ani cand indemnizatia era de 600 RON....multe mame sa ia acesti bani si sa lucreze in acelasi timp la negru (crezi ca era o solutie sanatoasa pentru economie) ?

Bravo lor ca s-au descurcat. Desperate times call for desperate measures.

$1 scrie:$2rezi ca e normal ca parinte sa nu iti permiti sa stai acasa pentru a creste acel copil (bucuria de a-l vedea evoluand, de a-l auzi cum rosteste primele cuvinte etc) ?

Pai tocmai ca se pare ca in Romania ai mai mari sanse sa fii acasa cand copilul rosteste primele cuvinte. In alte state despre care noi discutam mai sus mama este obligata sa se intoarca la lucru dupa cateva luni. In Romania macar are o sansa.

$1 scrie:$2iii...mai spui ca "Alocatia de la stat nu intra in categoria DREPTURILOR fundamentale." ... nu e normal ca un stat sa-i ofere alocatie unui copil ... si acesta sa fie un drept ?
Nu e dreptul unui copil...alocatia ???

Alocatia nu e un drept.

$1 scrie:$2u astept de la un stat sa imi ofere totul pe tava...

Pai atunci de ce mai avem aceasta conversatie? :-??

12 Mai 2010, 21:32

.......
Statul vostru nu e obligat sa faca nimic- nu pensii, nu alocatii, nu drumuri, dar multe taxe.Din motivul asta - aveti bani pusi deoparte (vezi ca se impoziteaza si dobanda), nu asteptati nimic de la stat.

MA astept ca atunci cand iti naste sotia sa nu depui cerere pentru alocatii, din solidaritate cu statul care nu are nici o obligatie.

Al meu, ar trebui sa imi dea ceva la schimb.

@zaboss nu a adus nimic nou pe tapet, numai spoiala de politician - [*]nu exista nici o obligatie a nimanui fata de nimeni, totul e o conventie si voi sunteti niste nebuni cu pretentii prea mari[*]

P.S Apropo in orice tara, cat de inapoiata, ai voie sa stai mai mult de 2 ani acasa cu copilul, daca o faci pe banii tai, nu vad ce are Romania asa special ??????
Ultima oară modificat de melcu79 pe 12 Mai 2010, 21:44, modificat 1 dată în total.

12 Mai 2010, 21:36

Pai omule...cand spun "sa stai la MILA STATULUI"... ma refer la faptul ca acea indemnizatie sa nu fie considerata mila...ci un venit corect, un ajutor, un drept, o recunostinta pt ca platesti taxe si impozite.

Cat despre statul acasa....(oricum vad ca esti "gica contra") e vorba de o crestere sanatoasa a unui copil. Probabil ca o sa inveti cat de curand, cat de important este ca mama sa fie linistita pentru a putea avea lactatie si a alapta cat mai mult copilul...si intre timp il mai si auzi rostind primele cuvinte....la asta ma refer...si nu la faptul ca e "marfa sa stai acasa si sa mai si primesti bani".

Sincer...dupa replicile tale...chiar nu inteleg unde vrei sa bati ....si se pare ca in ideile tale....numai cei care isi permit sa puna bani la pusculita au dreptul sa faca copii....restul trebuie marginalizati, castrati....eventual omorati....pentru ca statul, care incaseaza taxe si impozite de la noi....nu are nicio obligatie pentru o mama, pentru un copil, pentru o autostrada etc etc etc.
Nu stiu daca ai fost pe faza azi..pe Realitatea...cand Monica Tatu a intrat in direct si din spusele ei...practic condamna pensionarii care nu au avut carte de munca (aici e vorba de cei cu handicap...carora nu li se creeaza locuri de munca, cei care au lucrat la fostele CAPuri...etc etc).....cam asa vad eu interventiile tale.... nu ai bani la pusculita.....nu ai voie sa faci copii...nu ai niciun drept.
Bafta

12 Mai 2010, 21:51

Acum zic si eu: cata vreme un pensionar care a contribuit 30-40 ani la fondul de pensii moare de foame, oare nu cerem prea mult pentru un copil abia nascut?
Este frumos sa primesti ajutoare din partea statului, dar statul nostru nu este in stare (inca) sa ofere asta. Nu poate sau nu vrea, ca pana la urma nou-nascutii nu fac greva. :D

Ideea de baza este sa te bazezi pe propriile forte cand cresti copilul pentru a nu avea surprize. Vedeti cum sare de colo colo ajutorul de stat si nu poti pune baza pe el.

12 Mai 2010, 22:49

$1 scrie:$2.S Apropo in orice tara, cat de inapoiata, ai voie sa stai mai mult de 2 ani acasa cu copilul, daca o faci pe banii tai, nu vad ce are Romania asa special ??????

Iti spun eu ce e asa special:
(1) In Romania angajatorul iti pastreaza locul de munca. Incearca tu sa-ti iei concediu 2 ani de la firma in America sau Canada si vezi daca-ti mai gasesti locul de munca cand te intorci.
(2) In Romania primesti indemnizatie pe durata intregii perioade. Mai mica, mai mare, dupa cum sunt vremurile dar primesti.

$1 scrie:$2ai omule...cand spun "sa stai la MILA STATULUI"... ma refer la faptul ca acea indemnizatie sa nu fie considerata mila...ci un venit corect, un ajutor, un drept, o recunostinta pt ca platesti taxe si impozite.

Ce inseamna "un venit corect"? Sunt unii pe aici care au pretentia ca alocatia + indemnizatia sa le acopere toate cheltuielile cu copilul. Oare e corect si normal asa?

$1 scrie:$2incer...dupa replicile tale...chiar nu inteleg unde vrei sa bati

Din nou, am explicat de la inceput unde vreau sa bat, dar vad ca nimeni nu a citit si imediat ati sarit in sus. Vreau sa aflu, comparativ cu alte tari, cam unde se situeaza Romania in ceea ce priveste ajutorul de la stat pentru cresterea copilului, atat din punct de vedere financiar cat si ca durata. Nu stiu de ce v-ati atacat asa.

$1 scrie:$2i se pare ca in ideile tale....numai cei care isi permit sa puna bani la pusculita au dreptul sa faca copii

Nu. N-ai inteles. Iti mai explic odata: Toata lumea are dreptul sa faca copii, dar cine face copii trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru asta. In conditiile de instabilitate politica si economica din Romania, trebuie sa fii pregatit sa tragi din greu.

$1 scrie:$2estul trebuie marginalizati, castrati....eventual omorati....

Astea sunt numai ideile tale si as prefera sa le pastrezi pentru tine.

$1 scrie:$2oricum vad ca esti "gica contra")

Sunt "gica contra" pentru ca sustin ca parintii au o mai mare responsabilitate, in conditiile de instabilitate din Romania? Sunt "gica contra" pentru ca am intrebat cum e in alte tari? Sunt "gica contra" pentru asta?
$1 scrie:$2ctiune in instanta - pe ce baza? Ce lege a fost incalcata? Nu ma intelege gresit, nu este o intrebare rautacioasa ci este pura curiozitate.

Uite aici inca odata linkul catre primul meu post: viewtopic.php?p=712637#p712637

$1 scrie:$2u stiu daca ai fost pe faza azi..pe Realitatea...

Imi pare rau, nu am timp sa ma uit la televizor, trebuie sa muncesc. :)

$1 scrie:$2am asa vad eu interventiile tale.... nu ai bani la pusculita.....nu ai voie sa faci copii...nu ai niciun drept.

Cam asa vrei tu sa-mi rastalmacesti vorbele. Arata-mi exact unde am zis eu ca nu ai voie sa faci copii sau ca nu ai niciun drept.

13 Mai 2010, 07:34

$1 scrie:$2u mi-e simpatica Udrea, dar modul acesta de gandire mi se pare periculos. Oare din masina ta nu s-ar putea plati ceva medicamente la cativa pensionari?

Eu nu am furat banii de la stat ca sa imi cumpar masina, aici e marea diferenta. Asa cum au stiut sa fure de la stat pana nu a mai ramas nimic, nici macar banii de salarii, asa sa stie sa aduca inapoi o parte macar pentru a pune tara asta pe linia de plutire.

$1 scrie:$2aca vrei ca actiunea ta sa aiba mai mare sansa sa prinda la public, sa convingi mai multa lume ca merita investit timp, bani si efort in ideea ta, trebuie sa gasesti o baza mai solida. Eu, de exemplu, as fi fost deschis la o colaborare daca exista argumente mai serioase, dar asta cu "ma simt nedreptatit" mi se pare cam subtire.

Ti se pare subtire tie, insa pentru mine e foarte puternic sentimentul. Si cred ca de asta exista procesele, fiecare parte crede ca are dreptate si instanta hotaraste cine e cu adevarat vinovat si nevinovat, “agresor” sau “victima”.

$1 scrie:$2ar tu ai facut un copil asteptand sa ti-l creasca statul? Mai ales ca vorbim de statul roman?

Nu am facut un copil sa mi-l creasca statul, insa la veniturile anticipate a fost trecuta si aceasta suma de la stat. Si nu mi se pare normal sa imi ia drepturile, reducerea indemnizatiei de maternitate si eliminarea alocatiei copilului. Deci statul are dreptul legal sa nu mai dea bani cetatenilor sub nicio forma, insa e ilegal ca cetatean sa nu contribui la fondul statului. Pai ce relatie e asta? Unul e fraier si unul e smecher? Mie imi opresc din salariu o gramada de bani, copilului meu ii vor opri la randul lui o gramada de bani cand va fi angajat, iar ca “multumire” nu a primit niciun ajutor cand era mic si nu putea munci, iar dupa ce contribuie o viata intreaga sa ii reduca pensia din diverse motive, si sa o mai si impoziteze? Pana la urma statul ar vrea ca populatia sa fie formata doar angajati care sa isi plateasca darile, daca nu ai apucat sa muncesti pentru ca esti prea tanar sau nu mai esti capabil de munca din cauza varstei/bolii sa te inlature, eventual sa te deporteze. Pentru ca nu statul nu poate face asta, iau masuri astfel incat sa te “inlature” incet incet.

$1 scrie:$2u]ORICE copil trebuie sa aiba DREPTURI in tara in care se naste.

Acum sa ne gandim la schema veche cu 600 ron pe luna....cum s-au descurcat altii ??? ...hmmm, pai cum se vor descurca si restul mamicilor cu 600 de acum incolo. GROAZNIC....
Cei 600 pe luna pe schema veche era un abuz ...pt ca banii astia provin din taxe pe salarii...taxe procentuale nu sume fixe....e destul de mult de dezbatut aici...dar sincer ma deranjeaza (contrele tipic romanesti) ca sunt persoane care condamna pe cei care beneficiaza de 85% acum...fata de cei care nu au avut ocazia (DREPTUL) asta pana acum cativa ani.
Sunt de parere ca trebuie sa ne aparam unii pe altii (mai ales ca, indiferent ca e vorba de pensionari, copii, alocatii, indemnizatii, bugetari etc etc) pentru ca toate aceste masuri DRASTICE vor fi resimtite de intreaga populatie (adica...si cei care nu sunt bugetari, mamici, pensionari etc).....
Groaznic este faptul ca resursa umana in Romania este considerata un cost si nu o investitie asa cum este normal.

Bafta

foarte de acord.

$1 scrie:$22) Urmeaza sa am si eu un copil, cam intr-o luna, cum am precizat si mai sus, dar din nou, am impresia ca tu nu ai citit. Eu cand am hotarat sa fac un copil, mi-am facut calculele astfel incat sa nu fiu dependent de alocatia de la stat ca sa-l cresc, ca despre asta vorbeam. Asa ca as zice ca este o mai mare dovada de inconstienta sa faci un copil in ideea ca o sa-l cresti bazandu-te doar pe alocatia de la stat, mai ales ca vorbim de statul roman.

si ce te faci daca te da afara de la servici si nu mai ai banii pe care te bazezi acum? sau poate e firma ta si nu o sa mai ai clienti, deci iar ramai fara venituri. sau ai clienti insa maresc astia taxele in asa hal incat iesi pe minus in fiecare luna. si mai platesti si forfetarul, asa ... bonus.

nu te gandi ca lucrurile nu au cum sa mearga prost si in cazul tau, e suficienta o semnatura a unui nesabuit/rau intentionat ca sa ne schimbe vietile radical.

nici noi nu ne-am bazat prea mult pe banii astia, INSA fac diferenta intre a te tîrî si a avea un trai cat de cat.

ma interesez cum e si pe afara si iti raspund!

13 Mai 2010, 07:55

[ nu mai aveam "edit" ]

$1 scrie:$2cum zic si eu: cata vreme un pensionar care a contribuit 30-40 ani la fondul de pensii moare de foame, oare nu cerem prea mult pentru un copil abia nascut?

cred ca iar te tii de glume ... sper ... daca pensionarului nu ii da bani sa traiasca, intr-adevar o tragedie, asta inseamna ca bebelusul care nu a apucat sa contribuie la stat face parte dintr-o tragedie mai mica asa, o tragediuţă? trebuie sa traiasca si pensionarul si bebelusul si handicapatul. nu ma incalzeste ca altii o duc mai prost. nu mi se aplica faza cu "sa moara si capra vecinului". corect este toti sa ne permitem un trai decent atata timp cat muncim si contribuim la stat. cum a zis si bil mai sus, doar nu crezi ca in cei 2 ani in care sta sotia acasa cu bebelusul, pentru ea e concediu de odihna. si mai ia si bani...

$1 scrie:$2deea de baza este sa te bazezi pe propriile forte cand cresti copilul pentru a nu avea surprize. Vedeti cum sare de colo colo ajutorul de stat si nu poti pune baza pe el.
foarte corect, am raspuns ceva asemanator lui daniel mai sus, o simpla semnatura ne poate schimba situatia financiara radical. ori ca ne da afara, ori ca nu ne mai merge firma, ori ca banca unde aveai depusi banii da faliment sau fuge patronul mare cu banii... pana ti-i recuperezi tu de la stat mananci vreo 5 ani pe credit. vorbesc aici de "rezerve financiare" rezonabile, daca aveam cateva milioane de euro nu mai imi faceam asa griji, imi faceam propria banca :))

$1 scrie:$2ti spun eu ce e asa special:
(1) In Romania angajatorul iti pastreaza locul de munca. Incearca tu sa-ti iei concediu 2 ani de la firma

teoretic, insa practic ti se tine locul pentru tine doar daca sunt 30 de oameni pe aceleasi pozitii si in perioada cat lipsesti se redistribuie sarcinile tale. daca insa tu esti singurul care poate face un anumit lucru, doar nu o sa isi opreasca firma activitatea 2 ani. gaseste pe altul sa faca ce faceai tu, si nu o sa-l dea pe ala afara cand te intorci; cel mult iti da poate un alt post, dar majoritatea nu o sa doreasca sa tina un salariat daca nu au nevoie de el, sa plateasca in plus din profitul lor din "umanitate".

informatii de la sotia mea care mai are prietene plecate pe afara:

PORTUGALIA:
concediu: 1 luna prenatal si 3 luni postnatal platite cu 300 euro lunar indiferent de cotizatia ta salariala, chiar daca nu ai avut salariu pana atunci, deci sprijinul este al statului pentru ceteteni; dupa nastere se da si alocatia copilului dar nu stiu suma.
mai poti sa iti iei inca 3 luni concediu de la serviciu neplatite insa, in care se da de la stat doar alocatia copilului in continuare
te intorci la munca si angajatorul iti da 75% din salariu dar nu stai program complet ci aprox 60% ( 5 din 8 ore) pana la varsta de 3 ani ai copilului.

STATE:
3 saptamani de concediu inainte de nastere, platite de stat, si 2 luni dupa nastere

OLANDA:
1 luna inainte de nastere platita, si 18 luni dupa nastere.

SPANIA:
nu stiu cat se acorda inainte de nastere, dar 6 luni concediu platit de stat dupa nastere, apoi inca 6 luni mergi la serviciu cu program redus 50%

stiu ca sunt incomplete informatiile, doar atat stie sotia. informatiile sunt insa recente, fetele respective au nascut in ultimul an.

13 Mai 2010, 08:47

Vad usoare urme de nostalgie a epocii comuniste.
Adica pe de o parte vrem statul cat mai putin implicat in niste chestii (ca la asta se reduce capitalismul, nu?), iar pe de alta parte indiferent ca lucram la privat sau la stat (unde el e tot un fel de patron), tragem la raspudere...statul.
Nu ma intelegeti gresit. Nici eu nu "iubesc" prea mult statul. Dar nici nu ii pun in carca TOATE problemele.
SUNTEM IN CACAT! De aici trebuie sa iesim cumva. Aveti alte idei mai bune? Credeti ca marirea TVA si a impozitelor era o varianta mai buna? M-am insurat in 96. Copilul s-a nascut in 97. Pe atunci nu se dadeau nici aia 200 de euro la casatorie, nici indemnizatiile nu erau cine stie ce. 200 euro? Vax albina. Cred ca numai tortul de la nunta m-a costat atat. Si sa plang dupa ei?!?! Sotia a stat 2 ani acasa cu copilul, nu 3 luni ca in Spania sau mai stiu eu unde, nu o luna. A stat 2 ani. Iar eu am mers la munca. E posibil sa fi fost la serviciu cand copilul meu a zis prima data "TATA". OK, l-am auzit spunand a doua oara. Asa, si? De 13 ani il aud spunandu-mi "tata" de zeci de ori pe zi. Ala primu' credeti ca era f important? WAKE UP! Tara asta nu va iesi din rahatul ala de care vorbeam daca vom continua sa ne purtam telenovelistic. Bineinteles ca NICIODATA nu mi-am facut calculele cu cresterea si educatia copilului luand in considerare alocatia sau ce imi da statul. Ma bazez pe fortele mele si ale sotiei. Ce e peste, e bonus. Numai rromii fac copii ca sa traiasca din bani de alocatii.
Va doresc sanatate voua, familiei voastre, copiilor vostri si sunt convins ca veti avea grija si veti gasi solutii sa ii cresteti pe mai departe asa cum doriti.
Cu stima.

13 Mai 2010, 09:03

$1 scrie:$2u nu am furat banii de la stat ca sa imi cumpar masina, aici e marea diferenta.

Cum era chestia aia de mai jos cu "sa se pronunte justitia"? Atentie ca ai intrat pe o panta foarte alunecoasa...

$1 scrie:$2i se pare subtire tie, insa pentru mine e foarte puternic sentimentul. Si cred ca de asta exista procesele, fiecare parte crede ca are dreptate si instanta hotaraste cine e cu adevarat vinovat si nevinovat, “agresor” sau “victima”.

(1) Realist si cinic vorbind, imi pare rau sa te dezamagesc, dar sentimentul nu tine loc de justitie. Pe baza ca "mi se pare o mare nedreptate" nici macar nu se demareaza un proces. Stiu ca nu-ti convine si te-ai suparat pe mine, dar asta este adevarul si este destul de dur.
(2) Cum am spus si mai sus, in primul meu comentariu, nu te-am criticat pentru initiativa si sunt dispus sa te sustin, daca ai vreun argument concret. Ca altfel, asa, in general, nedreptate in lume este multa si de multe feluri...
(3) Si mie mi se pare o foarte mare nedreptate (si e foarte puternic sentimentul) ca se dau atatia bani de la stat pentru biserici si as vrea sa dau in judecata statul, pentru ca as vrea ca de banii aia sa se faca scoli pentru copilul meu. Realist vorbind, esti dispus sa investesti timp, bani si efort intr-o asemenea actiune?
(4) N-am zis ca nu te sustin, dar nici nu pot sa ma bag cu capul inainte fara discernamant. N-am zis ca e bine sau rau, am cerut argumente. Iar raspunsul vostru a fost "Huooo, esti un inconstient, alocatia e un drept si tu esti un criminal ca nu vezi lucrurile la fel ca noi si sentimentul e foarte puternic si nu intelegi cat e de greu". Hai zau asa...

Cineva cumpara o masina si constata ca in Bucuresti ii consuma mai mult decat in carte, motiv pentru care da in judecata producatorul. Ce sanse de castig crezi ca are? Cinic vorbind, actiunea lui este cam la fel de justificata ca si a ta.

$1 scrie:$2u am facut un copil sa mi-l creasca statul, insa la veniturile anticipate a fost trecuta si aceasta suma de la stat. Si nu mi se pare normal sa imi ia drepturile, reducerea indemnizatiei de maternitate si eliminarea alocatiei copilului.

(1) Ca n-o fi normal este una si sunt de acord cu tine. Ca n-o fi legal si putem sa ne judecam este cu totul alta.
(2) Alocatia si indemnizatia nu sunt drepturi fundamentale.
(3) Intr-o tara atat de instabila ca a noastra, in prag de criza economica, este extrem de riscant si naiv sa te bazezi pe orice venit de la stat. Degeaba te superi pe mine, asta este realitatea. Stiu, este greu, si eu sunt afectat, si mie imi va scadea salarul si sotiei ii va scadea indemnizatia.
(4) Mai inainte sustineai ca alocatia trebuie sa-ti ajunga sa-ti cresti copilul - cu asta nu sunt de acord sub nici o forma si pentru asta te-am criticat.

$1 scrie:$2a te inlature, eventual sa te deporteze. Pentru ca nu statul nu poate face asta, iau masuri astfel incat sa te “inlature” incet incet.

Ideile astea conspirationiste sunt foarte naive si nu-si au rostul.

$1 scrie:$2i ce te faci daca te da afara de la servici si nu mai ai banii pe care te bazezi acum?...e suficienta o semnatura a unui nesabuit/rau intentionat ca sa ne schimbe vietile radical.

Eu zic ca daca mai iesi din casa te poate calca o masina pe trecerea de pietoni (da, s-au intamplat si asemenea cazuri, chiar in fata blocului meu o batrana care astepta autobusul in statie a fost omorata de un BMW care a intrat pe rosu prea tare, a virat la stanga si si s-a rostogolit pe trotuar peste pietoni!). Iar daca stai in casa, s-ar putea sa-ti pice in cap drobul de sare. Ei, acum sa te vad, ce te faci?

$1 scrie:$2ici noi nu ne-am bazat prea mult pe banii astia, INSA fac diferenta intre a te tîrî si a avea un trai cat de cat.

Aici este o contradictie: nu v-ati bazat prea mult, dar fac o diferenta atat de mare. Nu inteleg.

13 Mai 2010, 09:13

$1 scrie:$2PORTUGALIA:
concediu: 1 luna prenatal si 3 luni postnatal platite cu 300 euro lunar indiferent de cotizatia ta salariala

Pai in cazul asta e MAI rau decat in RO. Asta pentru ca ai doar 1 luna pre si 3 post, iar indemnizatia de 300 euro lunar e infima la un salariu mediu de 1000e sa zicem. La noi salariul mediu e 600ron si atata iti si este dat.

$1 scrie:$2TATE:
3 saptamani de concediu inainte de nastere, platite de stat, si 2 luni dupa nastere

Cam putintel pentru prima putere a lumii, nu crezi? Sau poate TOCMAI de aia e prima putere, pentru ca face si economii.

Trebuie sa fiu de acord cu Daniel in aceasta problema, nu trebuie sa astepti de la stat si, asa cum zice si Robert, tot ce vine peste ce produci tu e bonus (ii tii pentru facultate, ii pui intr-un cont si mai faci o dobanda).

13 Mai 2010, 10:13

$1 scrie:$2um era chestia aia de mai jos cu "sa se pronunte justitia"? Atentie ca ai intrat pe o panta foarte alunecoasa...

la cate dovezi au aparut in presa, contracte, licitatii, nepotism ... s-a vazut clar si cred ca nu mai e niciun secret pentru nimeni ca multi din cei care ne conduc sunt hoti. ca nu s-a inceput urmarirea lor penala si ca nu au fost condamnati asta e nu pentru ca sunt ei nevinovati ci pentru ca inclusiv justitia le este subjugata prin coruptie. dar, ai dreptate, pana nu vor fi condamnati sunt nevinovati.

$1 scrie:$21) Realist si cinic vorbind, imi pare rau sa te dezamagesc, dar sentimentul nu tine loc de justitie. Pe baza ca "mi se pare o mare nedreptate" nici macar nu se demareaza un proces. Stiu ca nu-ti convine si te-ai suparat pe mine, dar asta este adevarul si este destul de dur.
mai, am tot dreptul sa castig dar si sa pierd in instanta. daca ajung la asa ceva inseamna ca sunt de acord cu ce decizie iau ei. ca pierd nu e o problema, inseamna ca eu chiar nu meritam sa castig si nu aveam dreptate. si stai linistit, nu sunt suparat pe tine, chiar discut cu tine, nu ma cert, si imi place ca aduci argumente puternice, iar la unele din ele chiar nu m-am gandit. nu numai tu, si ceilalti participanti la discutie. ideea intrebarii mele "originale" de la care a pornit tot, era sa gasim o solutie, sa vedem ce putem face, si daca avem sanse sa ne cerem beneficiile in instanta. (nu am mai folosit termenul de drept, deoarece unii l-au considerat/confundat cu un drept fundamental si alea sunt din alta categorie).

$1 scrie:$2ealist vorbind, esti dispus sa investesti timp, bani si efort intr-o asemenea actiune?

nu o sa necesite cine stie ce timp, bani si efort daca suntem asociati si reprezentati in grup de un avocat. eventual cateva intalniri la distanta de saptamani. deci nici timp nici efort considerabil. iar cu banii poate nu o sa fie nevoie daca ne sprijina vreo fundatie gen a lui voiculescu pentru pensionari. sau impartit la mai multi, nu o sa iasa o suma prea mare. vedem atunci, daca nu merita nu continuam.

$1 scrie:$24) N-am zis ca nu te sustin, dar nici nu pot sa ma bag cu capul inainte fara discernamant. N-am zis ca e bine sau rau, am cerut argumente. Iar raspunsul vostru a fost "Huooo, esti un inconstient, alocatia e un drept si tu esti un criminal ca nu vezi lucrurile la fel ca noi si sentimentul e foarte puternic si nu intelegi cat e de greu". Hai zau asa...

corect, nici eu, dar nici sa stau si sa inghit toate mizeriile statului. argumente solide si dovezi legale inca nu am, de asta am deschis discutia, sa cautam impreuna si daca gasim cu atat mai bine. nu te-am acuzat niciodata de nimic, doar ai un punct de vedere diferit de al meu la momentul asta, in niciun caz nu te-am facut criminal...

$1 scrie:$24) Mai inainte sustineai ca alocatia trebuie sa-ti ajunga sa-ti cresti copilul - cu asta nu sunt de acord sub nici o forma si pentru asta te-am criticat.

poate nu m-am exprimat clar: nu cer ca statul sa imi deconteze toate cheltuielile copilului, ci macar o parte. nu mi se pare normal schema de vaccinare a statului, cea gratuita, sa fie incompleta, iar pentru a face un vaccin cuprinzator sa trebuiasca sa platesc sute de ron pe luna. vaccinurile cu plata de la noi sunt gratuite in tarile mai dezvoltate.

$1 scrie:$2deile astea conspirationiste sunt foarte naive si nu-si au rostul.

deocamdata nu gasesc alta explicatie, poate doar e o foarte mare prostie in guvern, indiferenta, hotie si lipsa de viziune.

$1 scrie:$2u zic ca daca mai iesi din casa te poate calca o masina pe trecerea de pietoni (da, s-au intamplat si asemenea cazuri, chiar in fata blocului meu o batrana care astepta autobusul in statie a fost omorata de un BMW care a intrat pe rosu prea tare, a virat la stanga si si s-a rostogolit pe trotuar peste pietoni!). Iar daca stai in casa, s-ar putea sa-ti pice in cap drobul de sare. Ei, acum sa te vad, ce te faci?

intr-adevar accidente ca astea se intampla si nu pot fi prevazute. de asemenea, acestea sunt ireversibile. pe cand o lege poate fi data sau intoarsa si raul compensat. asta e marea diferenta. acum ce vrei sa am o atitudine fatalista, sa ma duc in cimitir si sa astept? ma lupt cand consider ca am pentru ce lupta si am dreptate.

$1 scrie:$2ici este o contradictie: nu v-ati bazat prea mult, dar fac o diferenta atat de mare. Nu inteleg.
nu stiu ce nu intelegi ca aici chiar ma exprimasem clar ... nu ne-am bazat prea mult in sensul ca putem creste copilul si fara banii de la stat, dar in conditii mult mai grele. nu o sa ne dam copilul spre adoptie pentru ca nu o sa mai avem cu ce sa-l hranim, insa probabil renuntam la vaccinurile cu plata, la o mancare mai sanatoasa, la cumparat o haina noua la nevoie, la timp cu familia pentru a munci si mai mult, etc.

@adicristea: n-am zis ca in alte parti e mai bine ca la noi, si ca pest tot e mai bine, iar la noi e cel mai rau. inca o data, discutam aici, comparam, argumentam, vedem daca tot ce se intampla legat de indemnizatia de crestere a copilului este legal, drept, normal, etc.
SUA nu mai e prima putere a lumii, e china de ceva vreme... si acolo s-a interzis prin lege cel de-al doilea copil.

13 Mai 2010, 10:37

Eu zic ca nu sunt sanse reale...
Statul este "obligat" sa te sustina, etc, dar nu este nicaieri trecut un cuantum. Prin urmare, totul tine de politica statului (vrea sau nu sa creasca natalitatea) si daca are sau nu bani (ceea ce iarasi e cam evident la noi in momentul actual).
Nu am vazut lume sa se uite cum este in alte parti si sa zica macar: dati-ne 85% dar sa fie doar 1-3 luni dupa nastere... :D

Mai zicea cineva de acei 2 ani... Firma este obligata sa pastreze postul, poate angaja pe cineva pe perioada determinata, e adevarat. Reimpartirea muncii este aiurea, pentru ca nu au nicio vina colegii de munca (sa nu mai zic daca sunt 3 oameni intr-un departament si dintre ei doua sunt femei care nasc... :(( )

13 Mai 2010, 10:42

$1 scrie:$2-a vazut clar si cred ca nu mai e niciun secret pentru nimeni ca multi din cei care ne conduc sunt hoti.

Foarte periculos mod de gandire. Poate nu-ti dai seama dar este extrem de simplu sa ajungi la celalalt capat al sulitei. Sunt convins ca pe undeva se gaseste vreun un pensionar sau vreun bugetar suparat care se gandeste ca "e clar pentru toata lumea ca multi dintre astia care-si permit masini straine probabil sunt hoti, interziceti masinile straine, Dacia pentru toata lumea. Sa se confiste masinile straine, sa se vanda si cu banii recuperati sa se dea medicamente la pensionari".

Sau poate se gaseste vreun salariat plictisit care face un calcul si ajunge la concluzia ca daca o femeie creste mai mult de 2 copii, e clar ca statul iese in pierdere si ca nu incaseaza din impozitele femeii cat s-a cheltuit ulterior indemnizatiile si alocatiile copiilor si da statul in judecata sa se dea o lege sa se interzica mai mult de doi copii. How about that?

$1 scrie:$2deea intrebarii mele "originale" de la care a pornit tot, era sa gasim o solutie, sa vedem ce putem face, si daca avem sanse sa ne cerem beneficiile in instanta.

Pai dupa cate se pare, nu avem sanse, pentru ca pana acum nu am reusit sa gasim nici un argument "tehnic" care sa stea in picioare. Daca actiunea nu rezista la o analiza cinica pe un forum de masini, ce sanse crezi ca are intr-un tribunal?
Asta este raspunsul la intrebarea ta originala. Din pacate raspunsul este dur si unii s-au simtit atacati si au ripostat cu argumente de genul ca-s eu nebun, ca-s criminal, ca am luat-o pe aratura, ca vreau sa-i omor pe toti, samd. Discuta daca ai cu cine... :-??

13 Mai 2010, 11:07

Discutia presupune echilibru si acultare.
Daca pleci de la premiza ca argumentele - sau insiruirea de cuvinte sunt doar de partea ta, atunci da e munca in zadar.

Statul exista doar pentru a servi intereselor cetenilor, caci altfel nu ar exista. Ca la noi serveste doar unor interese meschine , asta este chiar evident.

Ma deranjeaza ca nu vedem padurea de copaci - solutia iesirii din criza , cu siguranta, nu este cea expusa.
Solutiile radicale si transante aduc dupa sine rapsunsuri pe masura.

Daca mi se prezenta un plan de solutii realist, care atingea cu adevata problema, atunci trangeam mana oricui.Altfel, argumentele palesc in fata realitatii.

Sa ne crestem copii cat mai bine si in locuri in care ii merita.
Gata, am terminat aici.

P.S O poza cu cea mica
Fişiere ataşate
DSC05046.JPG
DSC05046.JPG (5.73 KiB) Vizualizat de 5326 ori

13 Mai 2010, 12:24

$1 scrie:$2aca actiunea nu rezista la o analiza cinica pe un forum de masini, ce sanse crezi ca are intr-un tribunal?

semnele sunt ca trebuie sa ne resemnam, sa acceptam ce ni se impune fara a avea vreun cuvant de spus, si cel mai important sa ne descurcam.

$1 scrie:$2.S O poza cu cea mica

asa mica poza? acum ma faci sa pun si eu una cu fetita noastra :)
Fişiere ataşate
Resize of S7305320.JPG

13 Mai 2010, 12:41

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2u stiu daca s-a aflat dar luni, 17 mai, intre orele 12-14 va fi organizat un protest, initiat de niste mamici de pe un alt forum. Protestul este pentru a-i determina pe cei in masura sa nu micsoreze indemnizatia (este vorba despre cei 85%, cu plafon de maxim 4000 ron).

Mitingul asta va avea loc in fata Palatului Victoria.
Mai exista inca un miting care va avea loc maine la ora 11 in fata ministerului Muncii, initiat de mamicile unui alt forum.
Bafta

Deci (incep direct cu concluzia :)) )eu stiu ca luni , incepand cu ora 12 si pana la ora 14, in fata Ministerului Muncii va fi protestul despre care ziceam cateva pagini in urma. Abia ieri a fost inregistrata cererea la primarie pentru avizarea actiunii ed protesc.
In fond si la urma urmei conteaza doar ca cei care doresc sa faca ceva pentru a nu se reduce plafonul de indemnizatie sa iasa in strada si sa-si manifeste nemultumirea. Sincer, nu ma afecteaza personal daca se micsoreaaza sau nu, dar sunt mama si vreau sa fiu solidara cu mamicile care au acest drept.

13 Mai 2010, 12:48

$1 scrie:$2iscutia presupune echilibru si acultare.
Daca pleci de la premiza ca argumentele - sau insiruirea de cuvinte sunt doar de partea ta, atunci da e munca in zadar.

N-am plecat de la nici o premiza. N-am nimic impotriva unei discutii cu argumente, dar pana acum n-am vazut niciunul valabil. Singurul argument a fost "ca mi se pare o nedreptate si sentimentul e foarte puternic". Cam subtire ca sa te duci sa dai statul in judecata.
Si apoi, sa nu uitam ca prima ta interventie in aceasta discutie a fost sub forma "DanielArdelian2 a luat-o pe aratura" si apoi tot tu tii prelegeri despre echilibru si ascultare.

$1 scrie:$2emnele sunt ca trebuie sa ne resemnam, sa acceptam ce ni se impune fara a avea vreun cuvant de spus, si cel mai important sa ne descurcam.

Adica daca prima idee care ne trece prin cap se dovedeste neviabila, ne comportam ca niste copii, ne suparam, ne luam jucariile, ne bagam picioarele si plecam acasa.

13 Mai 2010, 13:35

Cu parere de rau, dar nu ai fost atent - postul cu aratura nu e primul si nici ultimul. Restul nu te au interesat.

Nu am vorbit de dat in judecata - eu unul, ti-am exlicat de ce consider masura incorecta.

Daca spuneau - inca un lucru pe care il repet si nu o sa il citesti - ca vor construi crese din banii astia poate ma impacam mai usor cu gandul ca mi-au papat banii.

Nu ai vrut sa vezi si ai continuat in acesi nota - nu trebuie sa stai cu mana intinsa, statul nu e dator sa iti dea nimic, ca trebuia sa pui bani deoparte, etc. Si nu pusesem problema asa.

Uitati, ca exista topic despre biserici, sistem sanitar nefunctional , autostrazi si lipsa infrastructurii toate care au aceasi cauza - statul prost gestionat si gestionar.

L.E Propun curatarea topicului de ultimele discutii, nu aduc nimic subiectului. Comasarea lor sub un topic nou - [*]Eu daca nu am ce face, nu fac nimic[*]

13 Mai 2010, 13:44

$1 scrie:$2u parere de rau, dar nu ai fost atent.

Nu am vorbit de dat in judecata - eu unul, ti-am exlicat de ce consider masura incorecta.

Cu parere de rau, dar cel care nu a fost atent esti tu.
Discutia a fost tocmai despre viabilitatea ideii de a da statul in judecata, pornind de la ideea ca alocatia este un drept fundamental fara de care nu ne putem creste copiii.

LE: Despre competenta statului, despre cine si cat fura si despre cat de bune sau rele sunt aceste masuri pentru a ne scoate din criza, va rog sa continuam pe topicurile dedicate.

13 Mai 2010, 16:35

In ritmul asta nu o sa ajungem la nicio concluzie.....problema este ca nu trebuie sa comparam Romania cu alte state...si sa cautam unde e mai rau...(rau din exterior), pt ca
EX: in Canada sunt multe rele (pe care le percepem noi ca fiind rele....ca impozitul nu este fix...ci creste odata cu veniturile, se sta doar 1 an acasa pt ingrijirea copilului (dar primesti suficienti bani incat copilul sa nu simta foame etc....) si multe alte chestii.....dar "relele" astea se vad imediat ca lucruri bune in > ajutorul statului atunci cand nu ai bani sa mergi la o scoala, cand vrei sa parchezi masina, cand vrei sa platesti impozitul (vezi umilinta de la noi...cozi, repezeala celor de la ghiseu etc), etc etc etc ....atunci cand mama si tata au fiecare un loc de munca si traiesc linistiti (isi permit sa traiasca decent).
Cat despre masurile astea...sunt deranjante pt ca:
- resursa umana este considerata COST
- se pot face economii considerabile fara sa lovesti categoriile defavorizate
- aceste masuri au ca scop DOAR colectarea abuziva de bani...si nu o masura care sa intareasca economia acestei tari...tara care a fost dezmembrata si vanduta pe bucati (ca tot suntem pe un forum auto).
Cat despre cei care au impresia ca asta e o solutie mai buna decat marirea cotei unice si a TVAului.....cred ca nu sunt constienti de faptul ca se va apela si la aceasta masura (cat de curand)...si ca TOT nu este o solutie pentru iesirea din rahatul in care ne aflam.
Taierile astea de salarii, indemnizatii, pensii etc...le vom resimti cu totii.
Sunt din ce in ce mai contrariat atunci cand vad ca exista sustinatori ai acestor masuri.
Este foarte adevarat ca fara eforturi (efort, nu sacrificiu) nu se poate obtine o crestere econonica..... De ce nu se simt eforturile facute pana acum, de ce trebuie sa facem eforturi in continuare ..... cu atata efort o sa ajungem sa traim intr-o tara cu "oameni suferinzi de hernie, cocosati, bolnavi".
Bafta
Răspunde