Poate ar trebui sa inveti despre cum functioneaza tot sistemul de incarcare al acumulatorului din masina ta. Este acolo un releu care comanda incarcarea acumulatorului doar cand este nevoie de acest lucru, incarcarea nu se face tot timpul.
Este vorba EXACT de inlocuirea stopurilor sau a pozitiilor pentru ca inca nu exista tehnologia sa inlocuiesti faza scurta si faza lunga cu led-uri, sau daca exista e prea costisitoare. Vorbim aici de chestii concrete, omul de mai devreme intreba ce economii poate obtine el. Raspunsul este 0. Chestia cu facut ordine in portbagaj era un sfat in directia asta, pentru ca toata lumea cauta economii de combustibil in cele mai idioate chestii (cum ar fi si ledurile de fata) in loc sa se uite la lucrurile cu adevarat importante care ar fi STILUL DE CONDUS in primul rand si apoi cata grautate cari degeaba si altele.
Consumul a 4 becuri de pozitie este infim comparat cu ceilalti consumatori din orice masina moderna, economiile obtinute sunt neglijabile si nu se vor traduce niciodata intr-o economie de combustibil.
Se vorbea aici despre LED-uri si nu am fost off topic cand am explicat ca nu au aplicabilitatea practica in automobile deocamdata, sau cel putin nu in masinile propulsate de motoare cu combustie interna. Cuexceptia faptului ca au o durata de viata de peste 100.000 de ore nu prea au avantaje. Vor avea aplicabilitate in masini electrice, desi dupa parerea mea masina electrica cu acumulatori nu e o solutie viabila pentru inlocuirea motorului cu combustie interna.
Hai acuza-ma iar de offtopic

.